SYKE BARN SKAL IKKE VÆRE I BARNEHAGEN!

Det er høst, og selv om coronaviruset fremdeles herjer i store deler av verden, tar dessverre ikke andre virus og sykdommer ferie av den grunn. Med små barn i hus, blir det noen runder i løpet av et år – men spesielt høsten og vinter er ille. Jeg sier ikke at jeg har opplevd mye av akkurat dette selv, men jeg vet jeg snakker på vegne av flere enn meg selv når jeg skriver dette – for når barnehagene må sende ut meldinger på meldinger hvor man informerer om samme sykdom som bryter ut igjen og igjen. Er det ikke noe som skurrer litt når barnehagene må gjøre nettopp dette? Skal vi trenge å få påminnelser om at vi ikke må sende syke barn i barnehagen for endte gang?

Jeg kjenner på det selv de dagene jeg må være hjemme fra skolen på grunn av syke barn. Selvfølgelig tenker jeg først og fremst på min kjære gutt som er blitt syk og trenger ro og hjemmetid, men jeg blir unektelig stresset på grunn av skolen og det faktum at jeg føler at jeg burde være der. Og jeg følger et redusert skoleløp på videregående: Jeg kan derfor ikke en gang forestille meg hvordan det må være i en jobb hvor man er under mye press og på sett og vis er uerstattelig de dagene barnet blir sykt. Jeg forsvarer såvisst ikke at noen bevisst sender det syke barnet sitt i barnehagen, jeg sier bare at jeg skjønner at man som forelder kan føle at man skulle ha vært på jobb. For hvor ofte passer det egentlig inn i kalenderen at barna blir syke? Aldri. Spesielt ikke om man har brukt opp antall sykt-barn dager, som svært raskt blir borte i den verste influensasesongen om høsten..

Faktum er at det kanskje føles lettere for deg når du leverer barnet ditt sykt i barnehagen og vet at det trolig går greit en kort dag eller hvert fall frem til lunsj, når virkningen av febernedsettende avtar – men du gjør det veldig mye tyngre for familiene til de andre barna i barnehagen, for de andre små som får sykdom på rundgang, og ikke minst for de ansatte! Fantastiske ansatte som tar godt vare på barna våre hver eneste dag – er det noen jeg virkelig vil ta hensyn til, så er det definitivt dem. Og vi burde alle gjøre det vi kan for å spare hver enkelt familie for belastningen det er å ha et sykt barn hjemme. Fraværet totalt blir så mye, mye større, og det går utover så mange, mange flere enn det trenger å gjøre.

I verste fall kan man uheldigvis bli grunnen til at mange familier ligger nede for telling, og/eller at ansatte må skaffe vikarer som i verste fall kan føre til underbemanning i barnehagene og på de ulike avdelingene. Og nå med coronaviruset, hvor det er lav terskel for å måtte teste seg for viruset (selv om man kanskje bare har blitt smittet med den årlige influensaen) og bare det å måtte drasse med seg små barn som også må teste seg, hvor man i tillegg vil være nødt til å bli i isolasjon til man har fått prøvesvarene sine… Den belastningen ønsker vi nødig å utsette andre småbarnsfamilier for.

Det er en grunn til at det skal gå 48 timer etter omgangssyke før barna kan sendes i barnehagen igjen, og det er en grunn til at man burde ha en feberfri dag hjemme før de små er klar for en ny, travel og innholdsrik dag i barnehagen. Om du ikke følger rådene og det ikke går utover deg, så går det nesten garantert utover noen andre.

Det er alltid viktig at vi ikke sender syke barn i barnehagen, men det er spesielt viktig akkurat nå.

Gjerne del blogginnlegget videre♥

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg