NOE SÅ PINLIG…

I dag var Noah og jeg på helsestasjonen igjen, hvor vi er hver eneste uke nå på grunn av kolikken. Vi ble en god stund, og fikk også veid han for å forsikre meg om at han ikke hadde gått ned noe i løpet av helgen. Det hadde han heldigvis ikke, og før vi dro fikk jeg ammet han litt. Tenkte ikke noe mer over det, og dro videre til et lite kjøpesenter som ligger i sentrum som jeg måtte innom.

Leo manglet nemlig litt barnehageklær, så jeg måtte finne litt nytt tøy til ham. Inne på slike sentre synes jeg alltid det er så himla varmt, så jeg tar av meg jakka. Noah sovner (!) faktisk i vognen sin for en liten stund, og jeg får kikket på klær til Leo uten en baby på armen. Surrealistisk, men koselig også – og godt for han at han fikk sove litt. Jeg fant en del fint til Leo og er superfornøyd når jeg går fra den ene kassen til den andre i de forskjellige butikkene for å betale. Jeg var nemlig innom flere butikker, og det var en del mennesker. Men jeg synes liksom de kikket litt rart på meg. For å være helt ærlig, så tenkte jeg først at de kanskje synes jeg hadde skummelt store ringer under øynene så lite søvn som jeg har fått i det siste, og at det var derfor så mange kikket litt rart. Typ “Stakkars, hun så sliten ut” Samtidig har jeg jo også fått en del blikk oppigjennom de to siste årene når jeg har gått gravid som tenåring, så jeg prøver som tidligere å ikke tenke så mye over det.

Men så feil kan man altså ta. Mørke ringer under øynene, du liksom.

Jeg skal gå inn på siste stopp på matbutikken før jeg skal reise hjem til den syke samboeren min som synes umåtelig synd på seg selv hjemme i sengen, og begynner egentlig å kjenne meg litt sliten etter all gåingen inn og ut av butikker på kjøpesenteret. Jeg har naturligvis tatt på meg jakken når jeg gikk ut av kjøpesenteret, så når jeg kommer inn på butikken tar jeg den av igjen.

Og så ser jeg det.

Skjorta mi jeg hele tiden har hatt på meg er så og si helt kneppet opp og amme bhen er fullt synlig, sammen med store deler av magen min. Så slår det meg: Jeg GLEMTE å kneppe den opp når jeg ammet Noah når vi var på helsestasjonen..

NÅ PRØVER JEG NOE NYTT!

Hei dere!

Dagene mine går jo alt annet enn tregt akkurat nå, og bloggingen min krever mye planlegging i forkant. Og jeg får jo ikke akkurat så godt tid til å tenke gjennom å planlegge velformulerte og gode blogginnlegg om dagen. Noen dager har jeg faktisk endt opp med å ligge i sengen om kvelden og fundert over hvordan i alle dager jeg egentlig rakk å blogge samme dag. Haha!

Men det gjelder å gjøre det beste ut av det. Jeg vil jo være fornøyd med alt jeg poster her inne når jeg vet hvor mange som kommer til å lese det. Og ikke minst prøve nye ting og komme opp med nye ideer! Så i dag skal jeg vise dere hvordan en liten handletur ser ut for meg ♥

                                    

Nå som jeg på grunn av kolikken til Noah lever på fullstendig melkefri-kost kan jeg love dere at det har blitt utfordrende å finne middager, eller bare enkle mellommåltider. Det er jo faktisk melk i.. ALT?! Nesten, i hvert fall. Det føles litt ut som å gå på en ufrivillig slankekur. Haha! Jeg spiser så mye mat om dagen atte hjelp (ELSKER mat) men det skal jo faktisk en del tallerkener med rene grønnsaker og rent kjøtt/kylling til før det blir nok med kalorier. Favorittrettene mine om dagen er pitabrød med kylling og grønnsaker med hjemmelaget guacamole og spaghetti bolognese. Taco er liksom ikke det samme uten osten, synes jeg. Haha!

Fredrik og Leo er egentlig begge ganske altetende og de kan jo i motsetning til meg akkurat nå spise melk. så dere kan tro jeg er misunnelig når de storkoser seg med noen melkesjokolade-ruter, risgrøt eller yoghurt! Mange har lurt på hva som er Leo sine favorittmåltider og det er spaghetti, hjemmelaget potetmos, brødskiver med smøreost, grøt, yoghurt.. Ja – jeg kunne nevnt i fleng. Vi har en gutt som er glad i mat, for å si det sånn. Jeg prøver jo å lage all mat fra bunnen av, men jeg innrømmer gjerne at jeg ikke alltid rekker. Når alt kommer til alt har døgnet bare 24 timer og de må man fordele selv og bruke med omhu, ikke minst må man prioritere slik man selv synes blir mest mulig riktig. Vi bytter litt på alt etter hvor god tid jeg har samme dag, ofte spiser han det samme som vi spiser til middag, andre dager får han egne hjemmelagde måltider, og innimellom får han middagsglass. Det aller viktigste er jo faktisk at han blir mett og fornøyd!

Nå skal vi straks spise en rimelig sen middag sammen her hjemme, håper dere har hatt en fin tirsdag i dag. Vi snakkes senere i dag ♥

DET STORE SPØRSMÅLET

Herregud som tiden flyr fra meg. I dag var Fredrik og jeg sikre på at vi var blitt syke igjen, så vi sendte Leo avgårde til farmoren sin her i Larvik – men så gikk det gradvis over og vi sitter igjen takknemlige som aldri før. Det er virkelig ingen spøk å være skikkelig dårlig når man har små barn, altså. Når jeg i tillegg har vært så syk i helgen mistet jeg masse melk, og har brukt de siste døgnene på å få til ammingen igjen. Ble så fortvilet at jeg faktisk gråt litt når jeg så hvor mye det hadde gått ned. Men nå er det på alvor på vei opp igjen, og så skal jeg en liten tur på helsestasjonen i morgen i tillegg.

“Lille” Leo hadde i hvert fall kost seg masse i dag hos farmoren sin, mens vi lå rett ut i sengen og var livredd for å bli syke igjen – Og har jeg forresten glemt å fortelle dere at han har begynt å snakke? Han sa sin første setning her om dagen i barnehagen, og nå kommer det bare flere og flere ord og han prøver så godt han bare kan og sette dem sammen til setninger. Han prøver også å synge barnesanger og lærer mye av det også. Haha! Stolt mamma ♥


Men over til overskriften her. For nå har jeg unngått det store spørsmålet (Ubevisst, vel og merke) lenge! Har egentlig bare glemt å ta det skikkelig opp. For “Når kommer egentlig house-tour videoen?” Tror jeg har fått det spørsmålet hver eneste uke siden første gang jeg lovde at jeg skulle legge den ut. Men dere som har fulgt meg lenge vet jo at jeg er elendig til å få ting gjort, hvert fall når det kommer til sånt. Det er mye snakking og lite som skjer, for å si det på den måten.

Den jævla house-tour videoen altså. Hvor jeg endelig skulle vise frem hele hjemmet vårt til dere ordentlig. Når skulle den komme ut egentlig? Lovde jeg ikke det egentlig i februar i år? Jeg blir rett og slett flau. Pinlig berørt. Så nå som vi faktisk er ferdig her hjemme med alt (!) har jeg lovet Fredrik at jeg skal legge den ut før julaften. Så nå kan dere som har lurt på hva i alle dager jeg har holdt på med når det kommer til den videoen, endelig begynne å glede dere – jeg gjør i hvert fall det ♥ 

Så denne gangen kommer det faktisk til å skje altså. Tør ikke annet når jeg til og med har lovet Fredrik. Godt at jeg har noen som presser meg litt, for det trenger jeg virkelig av og til! Jeg lover at selv om videoen kom 10 måneder for sent, så kommer den til å bli råbra ♥

Kos dere i kveld! God klem.

FOR EN FIN TID VI HAR I VENTE!

Hei dere!

Håper dere har hatt en fin helg! Her har vi allerede vært ute på tur tidligere i dag, og samtidig fått tatt farvel med mamma og søsteren min som dro hjem igjen i dag. Så utrolig deilig det var å komme seg litt ut etter å ha vært mye inne de siste dagene. Fredrik og jeg er friske igjen nå, og det ser faktisk ut til at Noah og Leo slapp unna. Takk, kjære Gud! 

I dag er det jo også første søndag i advent! Jeg føler vi akkurat avsluttet sommerferien, men nå er vi veldig straks inne i den siste måneden i året, og snart er 2016 over.

For en herlig tid vi går inn i nå. Advent og jul! Favoritthøytiden min uten tvil, og førjulstiden er jo bare så ufattelig herlig. Denne uken som kommer nå skal jeg gjøre unna alt det siste av julegaver til både barna og familien. På grunn av det vanvittige salget i både butikker og nettbutikker i helgen har jeg faktisk fått unnagjort litt julegaveshopping sittende syk hjemme i sofaen også, og det er alltids deilig å få begynt, for det var helt ærlig de første julegavene jeg har fått kjøpt. Jeg vil virkelig ikke være en av de som løper stresset rundt på kjøpesenteret 23 desember i år, så jeg må komme ordentlig i gang nå altså. Og så må vi selvfølgelig få pyntet litt her hjemme. I fjor var vi lite hjemme i julen, så da var det ingen poeng i at vi skulle hatt juletre og masse pynt fremme, men i år er vi jo hjemme og jeg skal gjøre det så fint her til jul!

Jeg synes fortsatt at det er helt merkelig å tenke tilbake på at det bare er tre år siden jeg feiret jul hjemme som 15-åring uten noen barn og i et helt ferskt kjæresteforhold, og at i år skal jeg feire jul med min egen lille familie og skape egne tradisjoner i vårt hjem. Jeg blir glad av tanken, selv om det er litt vemodig å tenke på at jeg ikke skal feire med min egen mamma og pappa i år. Jeg har jo alltid feiret jul i hjembyen min med dem. Men når jeg har mine to små og den fantastiske kjæresten min her er det umulig at denne julen blir noe annet enn helt fantastisk.

Ønsker alle sammen en veldig fin søndag ♥

DET SKAL IKKE VÆRE ENKELT!

Hei alle sammen.

Vurderte egentlig å droppe å si noe om dette på bloggen siden det blir en del negativitet her inne om dagen, men jeg regner med at dere hadde begynt å lure om jeg ikke oppdaterte. Haha, når jeg tenker over det er jeg i min fulle rett til å klage. Gjett hva? Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av det faktum at vi har så elendig flaks. Vi ligger rett ut med omgangssyke og det kom som kastet over oss en time etter jeg publiserte blogginnlegget i går kveld. Jeg har i tillegg feber og hele pakka, så det har vært en… Interessant natt, kan man si. Foreløpig er det kun Fredrik og jeg som er dårlige, og vi krysser fingrene for at Leo og Noah slipper unna. Et lite hell i uhell var det i hvert fall da, ettersom mamma og søsteren min er her og i det minste kan ta hånd om Leo.

Jeg tør faktisk ikke tenke på hvilket sirkus det hadde blitt om det bare hadde vært oss her hjemme, for natten i natt har vært den verste i mitt liv. Legger ikke skjul på det, akkurat. Haha!

Jeg prøver iherdig å trøste meg med at det ikke får blitt stort verre nå, så da må jo ting begynne å se litt lysere ut for oss snart. Er det mulig altså! Dessuten vil jeg mye heller at Fredrik og jeg skal være dårlige, enn at barna skal være det. Det skal være helt sikkert!

Har vært så heldig å ha fått hele 30 minutter med søvn i natt, så nå skal jeg rett og slett ta med meg Noah og legge meg til å sove. Håper for all del dere har fått en bedre start på helgen enn det vi har, så snakkes vi igjen når jeg er blitt bra. Stor klem!

VI FÅR IKKE TID TIL HVERANDRE!

Endelig fredag!

Jeg kunne jo sagt at jeg ikke legger så godt merke til om det er helg eller hverdag siden jeg uansett er hjemmeværende, men det gjør jeg virkelig! Hver fredag er det så utrolig herlig når Leo og Fredrik kommer hjem fra barnehage og jobb. Vi spiser god mat, leker med Leo, koser oss hjemme og nyter tanken på at vi har helgen foran oss og at Fredrik har fri fra jobb.

I dag blir det for øvrig litt annerledes! Mamma og søsteren min ville besøke oss, så derfor dro de tidligere i dag fra hjembyen min og kommer inn dørene her hjemme nå hvert øyeblikk. Leo elsker jo å få besøk, og vi synes det er kjempekoselig at de hadde en siste mulighet nå før jul og alt – Så vi ser frem til en innholdsrik og fin helg ♥
Dessuten ville de gjerne avlaste oss litt fra Leo om nettene nå, siden de vet hvordan det er med minstemann. Jeg har jo nevnt for dere i korte trekk at når Noah gråter om natten og/eller kvelden så våkner gjerne Leo, og da har vi det gående til sene natta. Vi merker at det preger hverdagene at Noah krever så mye av oss, og før Noah sovner om kvelden (Les: natten) så har Fredrik sovet en god stund allerede. Fredrik og jeg får derfor ikke tid til hverandre i det hele tatt i løpet av dagen, kvelden eller natten. Rett og slett. Det finnes ikke tid, da må vi få flere timer i døgnet i så fall. Og sånn er det bare 🙂 

Så derfor skal vi i hvert fall prøve å utnytte det litt at vi har mamma og søsteren min her i helgen, og de ville mer enn gjerne ta ansvar for Leo i natt. Herregud, det kommer jo faktisk til å føles ut som en ferie å bare ha ett barn å ta vare på om natten, sammenlignet med hvordan vi har det til vanlig. Haha!

Denne helgen kommer til å bli så fin. Ønsker dere en flott helg også ♥

BILDER AV KROPPEN MIN?

Er det ett spørsmål jeg har fått mye siden jeg fikk mitt andre barn, så er det “Kan du vise bilder av kroppen din?” sammen med “Har du gått ned alt du gikk opp i svangerskapet?” og videre oppfølgingspørsmål om kropp, og om den forandrer seg mye etter to graviditeter.

Jeg husker spørsmålene fra tiden etter Leo hadde kommet til verden også. Forskjellen er imidlertid at jeg på det tidspunktet valgte å poste en del bilder av kroppen min. Både når det var en uke siden fødsel, og noen måneder senere – når jeg hadde “fått kroppen min tilbake” om man kan si det sånn. Det er tydelig at kroppen etter endt svangerskap er noe som mange er betydelig opptatt av, og kanskje er det ikke så rart heller, med tanke på kroppsfokuset i dagens samfunn.

Men tankene mine har nok forandret seg en del etter sist svangerskap.

Jeg tror jeg innså det for alvor når jeg gikk på butikken med Noah når han var omkring to uker gammel. Jeg hadde på meg en av de gamle buksene mine som overraskende nok passet, og en tettsittende genser. Jeg tenkte ikke noe videre over det, kropp hadde jeg ikke en gang viet en tanke enda da barna tok all min tid og de var det eneste jeg hadde ordentlig fokus på. I løpet av handleturen kom jeg i snakk med en dame som spurte om hun kunne få se den lille nyfødte som lå i vognen sin. Selvfølgelig, sa jeg. Hun spurte deretter hvor gammel han var, hvorpå jeg svarte som sant var at han var litt over to uker gammel. “Og så har du ikke mage lenger i det hele tatt? Wow, så flink du har vært!” utbryter hun.

Mange ville kanskje bare følt seg bra etter å ha fått en slik kommentar, og jeg tror på ingen måte at damen mente det noe annet enn godt, men jeg fikk en skikkelig dårlig smak i munnen. Flink? Jeg hadde ikke vært flink, jeg hadde ligget på sofaen og spist sjokolade fordi ammingen gjorde at jeg fikk et søtsug ut av denne verden helt siden vi kom hjem fra sykehuset. Flaks og gener – ja, kanskje. Men flink? Overhode ikke. Det er mye man kan kontrollere – men hvordan kroppen ser ut etter man har født barn – det kan ikke alle kontrollere. Enda hvor mye de spiser sunt og trener. Verden er ikke sort hvitt.

Jeg blir faktisk blir oppriktig lei meg når jeg tenker på alt nybakte mødre må lese og se på nett. Jeg vet med meg selv at jeg er fryktelig til å sammenligne meg selv med andre, selv om jeg vet at jeg ikke burde. Og jeg tror ikke jeg er den eneste som har som vane å gjøre det. Jeg tør nesten ikke å tenke på hvilket press gravide og nybakte mødre må kjenne på når de leser blogger og ser bilder i media. Alle har et ansvar her, synes jeg.

Jeg har kastet badevekten og har ingen planer om å poste noen bilder av meg halvnaken i fremtiden her selv om det blir etterspurt. Jeg vil ikke skrive om vekt og klesstørrelser. Vi trenger bloggere som ikke bidrar til det ekstreme kroppsfokuset.

Så da vet dere det ♥

Klem

JEG HAR EN INNRØMMELSE Å KOMME MED

God dag, alle sammen.

Jeg kjenner mye på følelsen av maktesløshet om dagen, men i natt kjente jeg den ekstra godt. Vi bor jo i en leilighet i et hus og har hele førsteetasjen for oss selv, mens det bor noen andre i andreetasjen. Klokken nærmer seg 02:30 og Noah hyler fortsatt utrøstelig. Jeg gjør alt jeg kan for å trøste ham, men noen ganger er det ingen verdens ting som hjelper. Fredrik har akkurat gått noen runder med ham og bysset ham, men det ser ikke ut som det hjelper stort heller. Og akkurat når jeg tenker at ting ikke får blitt noe verre oppe i all babygråten, så hører vi tydelig at noen dunker i veggen.

Det gjør vondt å i det hele tatt skrive dette, enda mer og innrømme det, men jeg skal være helt ærlig med dere nå. Jeg er rett og slett redd. Redd for hva naboene tenker når de hører lille Noah gråte utrøstelig. I hele dag har jeg tenkt på det etter i natt. Hva tenker de? Hva tenker naboene når de hører at han hyler sånn? For jeg vet godt at han som bor i overetasjen neppe er den første som har hørt Noah gråte slik om natten. Og jeg vil bare hyle ut at jeg gjør alt jeg kan og at han har kolikk. Jeg får ikke gjort noe med det, jeg gjør allerede alt jeg kan.

Noen netter er vi heldige og kan få roet han med hjelp av bæring eller byssing. Andre netter har vi ikke en sjanse – enda hvor mye vi trøster, koser og bysser.


For jeg vet at når han gråter som verst, så trenger han meg som mest ♥

LEO OG NOAH: ØNSKELISTER TIL JUL

I og med at november nærmer seg slutten og desember nærmer seg start, har jeg laget noen ønskelister til guttene til jul som jeg tenkte jeg kunne dele med dere ♥

Til Leo ønsker vi oss en god del klær, og da gjerne ull. Han har vokst ut av så mye av klærne sine den siste tiden at det er helt vanvittig – så jeg må nok kjøpe noe nytt til ham før jul uansett. Han bruker nå 86 og 92 i klær! Ellers ønsker han seg leker, og da er han spesielt glad i leker som lager masse lyd. Haha! Og lekekjøkken og tipi-telt.

Han har jo så og si alt han trenger, men mangler vognpose som jeg skal kjøpe til ham – så det får bli en ekstra julegave fra oss i tillegg til lekene og klærne han skal få. Han skal etter hvert gå over til juniorseng nå, og derfor satte jeg opp det på ønskelisten hans også. Selv om vi egentlig tenkte at det kunne vente til 2-års dagen. 

Bilder hentet fra Barnshus.no, Memini, ToysRus, babynest.no, jollyroom.no, ellos.no – Dette er ikke sponset.

Til Noah ønsker vi oss også litt klær! Samt babyleker, babygym og litt diverse som sølvrangle. Vi har allerede fått en del barselgaver fra kjente og kjære som har gitt oss klær i større størrelser, og det trengtes for å si det sånn. Jeg kan bare glemme å få på ham størrelse 56 nå, så nå er de klærne hans pakket bort for godt – og forhåpentligvis kan jeg trygt pakke dem bort eller gi dem bort siden vi ikke akkurat har noen planer om barn nummer tre enda. Hehe!

Jeg hadde jo kjøpt en del i både størrelse 50 og 56 siden jordmoren min ikke trodde Noah kom til å bli noe mer enn 3600 gram. Vel, han var jo nøyaktig 4000 gram når han ble født, så han vokste mildt sagt raskt ut av størrelse 50, og jeg har til og med mange bodyer vi ikke en gang rakk å bruke!

Dette blir jo Leo sine andre jul, og Noah sin første! Selv om de ikke akkurat kommer til å huske så mye av det i år heller, så skal vi gjøre alt vi kan for å gjøre det til en fantastisk høytid for dem ♥

Nyt kvelden!