DU OG JEG, LILLE VENN

Jeg er verdens heldigste i hele verden som får være din mamma. Latteren din, hvordan du smiler med de fine små tennene dine, og hvordan du klemmer bamsen din tett inntil deg før du skal sove. Jeg ser hver dag hvor glad du er i meg, men du kommer aldri i verden til å klare og forstå hvor glad jeg er i deg. Du er og kommer alltid til å være min lille gutt, uansett hvor stor du en gang blir! 

Du og jeg.


Det å få livet vårt beriket med deg, det ble ikke så bra som jeg trodde det kom til å bli.

Det ble mye bedre.

TO SØTE SMÅ!

Hei dere! Nå er vi hjemme etter en mange timers lang tur til den fine byen Sandefjord. Med strålende vær og godt selskap! Vi møtte ei venninne av meg som har ei jente på Leo sin alder, og de var jo bare verdens søteste sammen! De kikket veldig på hverandre, og Leo ble direkte sint når han ikke fikk komme opp for å hilse på henne med en gang vi møtte på dem. Hehe!

Leo og Olivia ♥

Kjempekoselig å se dem sammen og å tilbringe tid sammen igjen. Veldig lenge siden vi har sett dem nå, så det var på tide!

Turen til og fra Sandefjord med tog gikk også veldig greit. Leo var rolig og satt i vognen sin og kikket ut vinduene og slappet fullstendig av. Ikke ofte det altså, spesielt ikke på togturer! Koste seg skikkelig! Jeg ble ganske dårlig rett før vi skulle dra hjem til Larvik med tog igjen, kvalm, uvel, svimmel og bekkenløsning. Ikke hjalp det veldig at jeg måtte stå med alt dette i tyve minutter for å vente på toget siden absolutt alle seter på togstasjonen var opptatte. Er det ikke vanlig å reise seg for gravide lenger?

Nå er vi i hvert fall nesten akkurat innenfor dørene hjemme igjen, og Leo var verdens lykkeligste over å få se pappaen sin etter en lang dag med mange nye inntrykk! Håper dere har hatt en herlig tirsdag, alle sammen.  

MINE FAVORITTER…

Som gravid småbarnsmamma vet jeg hvor enkelt det kan være å ty til lettvinte løsninger når det kommer til middag. Jeg spiser mye sunn mat, og jeg unner meg noen glass brus og popcorn i helgene hvis jeg har lyst på det, noen ganger er jeg så gærn at jeg spiser litt sjokolade også! – Men jeg vil jo gjerne gi babyen det aller beste utgangspunktet han kan få, og da vet jeg hvor viktig det er å spise sunt og å få i meg alt han trenger av næring.


Dette er ikke ment som et stikk til dere gravide som er så dårlige og kvalme at dere ikke klarer å spise noe annet enn pringles, potetgull eller love hearts. Jeg har vært der selv, og det var så vondt når andre gravide bare måtte påpeke hvor sunt de spiste hver eneste dag, og jeg bare var stolt over å ha fått i meg litt pringles og cola uten at det kom i retur. Så selvfølgelig, er du dårlig skal du ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke får i deg sunn og næringsrik mat, hver dag eller i det hele tatt. Det er ikke din feil, og du kan ikke noe for det. Jeg husker jeg selv var så oppgitt over at jeg kun fikk i meg pringles mange, mange av de første ukene i svangerskapet med Leo, men som jordmoren min sa: Pringles er bedre enn ingenting i det hele tatt. Og sånn må man faktisk se på det hvis man er så dårlig!

Her har dere en titt i kjøleskapet vårt! Nå har jeg nylig ryddet og vasket ut av det, så det ble ganske tomt i forhold til hvordan det vanligvis ser ut. Vi har egentlig aldri pepsi eller annen brus tilgjengelig her hjemme på hverdager, men Fredrik hadde fått av faren sin ettersom han hadde vært i Sverige!

Her har dere mine favoritt middager som går raskt å lage og som i tillegg er gode og sunne:

Laks med pasta ♥ Fullkornspasta eller pasta laget av speltmel (Fås kjøpt på Meny) kokes i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Kok eller stek laksen, og kok erter. Når alt er ferdigkokt og evt stekt, blander du pastaen inn i ertene sammen med en boks lett creme fraiche, grovkvernet pepper, laksen, og eventuelt litt revet parmesan for ekstra smak. Tar aldri mer enn 15 minutter å lage for meg!

Fylte paprika ♥ med fetaost (eller geitost), spinat, og små biter av kyllingfilet. Skjær av toppen på paprikaen, og grav ut innholdet med en skje. Skjær opp kyllingfilet i små terninger eller strimler, og stek de i pannen til de har fått en liten stekeskorpe med litt hvitløk. Fyll den tomme paprikaen med spinat og fetaost (Eller geitost) og biter av kyllingfilet, før du krydrer den og setter den i ovnen på 175 grader til du ser den er ferdig. Nytes alene eller med potetbåter som tilbehør.

Hjemmelaget BLT sandwich ♥ Stek favorittbrødet ditt i smør i stekepannen, før du steker to mindre kyllingfileter i pannen. Stek også eventuelt bacon eller kalkunbacon i ovn. Skjær opp avokado, rødløk, og tomat, og sett det sammen mellom brødet sammen med de stekte kyllingfiletene og baconet. Tilsett gjerne også ruccola, salt og pepper, og parmesan (Eller annen ost) på toppen, og nyt!

Speltlompe pizza ♥ Med ruccola, mozzarella, og evt spekeskinke. Speltlomper smøres med en blanding av tomatpure, sukkerfri ketchup, og oregano. Toppes med mozarella og stekes i ovn på 200 grader til den er gylden og ser ferdig ut. Tilsett deretter fersk ruccola og evt spekeskinke og server. Her kan man variere fyllet etter akkurat hva man vil ha, eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. (Jeg liker versjonen med ruccola, mozzarella, litt parmesan, og cherry-tomater)

Blomkål suppe ♥ Kok blomkål i mindre buketter i lettsaltet vann. Samtidig steker du litt vårløk. Hell av det meste av vannet med blomkålen, og bruk stavmikser til å mose sammen den kokte blomkålen og litt av kokevannet, samt den stekte vårløken. Kok opp med matfløte, litt hønsebuljong, salt og pepper, og server gjerne med grovbrød og godt smør til.

Nå er det egentlig natta på meg her, jeg er dødssliten og lillegutt i magen har akkurat gjort et iherdig forsøk på å sparke seg ut. Han mislyktes heldigvis 🙂 God klem!

EN LITEN PAPPADALT

Herregud… Leo begynner virkelig å bli morsom om dagen, her er dagens gullkorn ♥

Fredrik: Kan du si pappa i dag da, gutten min?

Leo smiler og ser på Fredrik før han utbryter: Pa pa!

Jeg: Åh, så flink du er gullet mitt! Kan du si mamma da, Leo? Mamma. Ma ma!

Leo: Rister skikkelig på hodet før han sier “Pa pa!”


Leo og min egen pappa!

Han har vært en skikkelig pappadalt i det siste, og det tar visst ikke slutt med det første heller! Haha!

PÅ TUR MED GUTTEN MIN!

Hei alle sammen!

Nå har vi ramlet inn dørene hos tanten min for en times tid siden, og var så heldige å bli invitert på middag her også! Vi har gått en fin tur i sentrum i dag, og Leo har gått masse selv i dag! Jeg leide han og styret vognen med den andre ledige hånden, og det gikk faktisk overraskende fint.

Han synes spesielt det var morsomt å stoppe innom lekeplassen! Som han lo og moret seg.Det er alltid like koselig å være på tur med gutten min. Jeg ønsker virkelig å nyte all alene og kvalitetstid med ham før lillebror kommer til høsten! Det blir nok en veldig stor overgang for Leo at mammaen hans skal gi masse oppmerksomhet til en annen liten gutt også, som attpåtil skal bo sammen med oss og sove på mammaen og pappaen hans sitt rom, slik han pleide å gjøre. Egentlig gruer jeg meg litt til om det blir søskensjalusi, og jeg kommer nok til å stå på veldig for at Leo skal føle at han fortsatt får rikelig med oppmerksomhet og at han føler seg mye sett.

Det blir en ny hverdag for Leo, og ikke minst oss, men han kommer til å lære mye av det også. Alt fra å dele til å ta hensyn til lillebroren sin. Selv om jeg ikke hadde planer på mange år om og eventuelt gå for barn nummer to, så er jeg veldig glad for at Leo skal få et søsken, selv om det ble mye tidligere enn jeg noen gang kunne forestille meg! Jeg føler egentlig at han kommer til å ta storebror-rollen med glans. Kan ikke se for meg noe annet ♥

Ha en herlig mandag alle sammen!

AKKURAT DET JEG TRENGTE!

Hei til dere!

Nå går denne dagen mot slutten også, og vi har hatt en veldig rolig dag. Men det har vært veldig godt! Det blir nok av ting som skjer fremover, så noen rolige dager er virkelig helt greit. Denne uken har jeg en dagstur til Gjøvik på agendaen, hvor moren min, jeg, og bestevenninnen min skal på IKEA – Sammen med innspilling en senere dag i uken, innkjøp av ny seng til Leo, og en hel del annet. Og så går vi jo også inn i juni måned denne uken som kommer! Det kjenner jeg at jeg virkelig har gledet meg lenge til, en helt fantastisk måned som forhåpentligvis kommer til å gi oss mange fine dager med masse tid til å skape gode minner ♥

Fredrik var en engel istad og gikk for å kjøpe akkurat det jeg trengte i dag: Boller. Nærmere forklart sjokoladeboller! Han kjenner meg alt for godt. Nå endte det faktisk med at Fredrik spiste flere enn meg, men det handler mest om at jeg blir så fort mett på søtsaker.  Leo forsynte seg også mens jeg skulle ta bilder, haha! En liten fyr som er veldig, veldig glad i mat og bakverk. Spesielt sistnevnte!


Guttene mine som koste seg tidligere her i kveld! Like fine som alltid. Klare for ny uke og juni! Kos dere resten av kvelden dere, så snakkes vi litt senere ♥

DENNE UKENS..

UKENS BILDE:

Leo vår som var ute på tur med farmor! Et helt herlig bilde synes jeg.

UKENS HØYDEPUNKT:

Det har vært mange, små høydepunkt den siste uken. Leo som viser tydelig fra dag til dag at han vokser og vil gjøre ting selv (Han vil for eksempel ikke at vi skal røre flasken hans eller å hjelpe han med å spise lenger) og alle gode morgener jeg våkner med Leo ved siden av meg og solen som skinner inn i soverommet vårt gjennom gardinene. I god blanding med planlegging av barnerommet til Leo og babysaker til lillebror, og mange fine dager ute i solen! 

Et annet høydepunkt må være den lille daten Fredrik og jeg hadde i går. Vi spiste nede ved havnen i Larvik og storkoste oss sammen ♥

PÅ DENNE DAGEN I FJOR:

Var jeg på besøk hos familien i Gjøvik med Leo! Vi hadde vært der noen dager og koste oss masse. Jeg hadde hatt besøk av noen venninner og de hadde fått hilst skikkelig på Leo, som den gang veide i overkant av 6 kg! Morsomt å se tilbake på♥

NEDTUR:

Hadde en skikkelig nedtur i går kveld! Masse kynnere og ekstremt vondt i korsryggen. Helt forferdelig ubehagelig! Jeg vurderte å ringe legevakten, men kom på at jeg slet med mye av det samme sist med Leo spesielt etter lange dager. Dessuten kjente jeg masse liv og sjekket at alt sto bra til senest for noen dager siden hos jordmor, så da tenkte jeg å gi det litt tid. Er mye bedre i dag heldigvis, men det var virkelig ikke noe særlig!

CRAVING:

Kiwi med skall. Er sååå godt, og har så dilla!

SERIE:

American horror story. Har sett alle sesongene to ganger nå, og nå denne uken har jeg sett første sesong på nytt! Så faktisk på denne serien sist når jeg gikk gravid også, men måtte etter hvert gikk meg på grunn av alle marerittene jeg fikk av den. Haha! Slik er det heldigvis ikke (Foreløpig) denne gangen!

Nå har vi akkurat spist her hjemme, og jeg sitter bare å kikker på nett etter ja.. Skulle egentlig sett på litt mammaklær til meg selv, men i kjent stil ender det vel opp med at jeg kjøper noe til Leo og babyen. Slik har det vært helt siden jeg ble mamma, planlegger jeg å kjøpe noe til meg selv, så ender jeg opp med noe til gutten min. Hehe. Uansett er det skikkelig søndags-stemning her hjemme, vi sitter i sofaen og slapper av med koseklær og har det veldig OK!

God søndag til dere! Klem!

HVORDAN BLIR DET?

Jeg fant nylig igjen bilder av lille Leo og meg fra mai i fjor ♥

Og det fikk meg til å tenke veldig siden livet mitt nå er veldig langt fra hva jeg trodde det skulle bli for ett år siden. Hva gjør jeg neste år, i mai 2017? Hvordan har jeg det? Er alt bra? Hvordan er den nye babyen vår, som da vil være omtrent 6 måneder gammel? Hvordan ser han ut? Går det bra med Fredrik og meg?

Gikk det bra når Leo startet i barnehagen, og trives han? Er vi lykkelige? 

Jeg har så mange spørsmål! Det er bare helt absurd å tenke på at vi kommer til å ha en to-åring og en baby på seks måneder ett år frem i tid. Jeg vet at jeg har lært enormt mye det siste året på alle mulige måter, og jeg håper jeg er like mange erfaringer rikere om ett år fra nå også. At jeg klarer å være den aller beste mammaen jeg kan være for barna mine, og at jeg er en god kjæreste for samboeren min.

En ting er hvert fall helt sikkert: Jeg kommer til å gjøre mitt aller beste, hver bidige dag. Og jeg gleder meg til fremtiden, uansett hva den bringer. For jeg har lært meg at det meste løser seg. Og hvis det ikke løser seg, så går det over.

SVANGERSKAPS OPPDATERING UKE 20

Fem uker er gått siden min første svangerskaps oppdatering, som jeg hadde her på bloggen når jeg var 15 fullgåtte uker. Nå er det på tid med en ny! Jeg skal ha en hver femte uke resten av svangerskapet også ♥

♥ Termin: 18 oktober 2016.

♥ På vei: 20 uker og 0 dager.

♥ Igjen til termin: 143 dager! (20 uker og 3 dager)

♥ Kjønn: En liten perfekt gutt ♥

♥ Navn: Oscar! Vi har for øvrig laget en liste med navn som vi har i tilfelle vi ikke føler at Oscar skulle passe ham.

♥ Aktivitet innenfra: Midt på treet. Kjenner en del hver dag, men ikke i nærheten av så mye som jeg kjente med Leo. Leo var helt spinnvill i magen, haha!

♥ Babyenes søvnmønster: For tidlig å vite (?) Jeg kan umulig merke noe mønster enda, i hvert fall!

♥ Leie: Enda mange uker til jeg får vite!

♥ Vann i kroppen/hevelser: Ingenting. Dette hadde jeg minimalt av sist svangerskap også, bare litt hoven i ansiktet de aller siste dagene i svangerskapet.

♥ Søvn: Alt for lite! Sover dårlig og våkner mange ganger hver natt. Fryktelig slitsomt i lengden!

♥ Humør: Glad, spent, nervøs.

♥ Utstyr: Alt av babytøy er klart. Vippestol har vi også etter Leo, sammen med stelleprodukter, stellematte, badebalje, kluter og tepper.

♥ Utstyr som mangler: Vogn, seng, ny madrass, babynest, bilstol, uro, sengetøy, vognpose, leketeppe. 

♥ Vektøkning: ca 10 kg.

♥ Neste kontroll: 7 juni er neste time hos jordmor. På selveste 18-års dagen min! Snakk om fin bursdagsgave.

♥ Melk i brystene: Nei.

♥ Plager: Bekkenløsning, og vondt i keisersnitt-arret mitt. 

♥ Strekkmerker: Ingen.

♥ Kynnere: Et stort JA.

♥ Barnerom: Jeg er i gang med å ordne Leo sitt rom nå, han skal flyttes inn på eget rom i god tid før babyen kommer! Lille babyen skal sove hos oss de første månedene, etter det får vi se hvordan vi gjør det. Vi har jo egentlig bare to soverom her i leiligheten!

♥ Om fødselen: Får svar tidlig neste uke om de innvilger planlagt keisersnitt for meg. Ser veldig frem til det.

♥ Sulten: Fortsatt ikke spesielt stor matlyst og jeg er ikke særlig sulten. Men passer veldig godt på å få i meg alt av vitaminer og næring som den lille i magen trenger, det er uhyre viktig for meg. HER kan dere lese om mine matfavoritter hittil i svangerskapet!

♥ Dilla på: Kiwi MED skall! Jeg spiser SÅ mye kiwi om dagen. Den siste uken har jeg spist 5 kurver med kiwi.


♥ Høygravid: 14 uker til jeg er høygravid. Føles fjernt og veldig lenge til, men tror nok tiden kommer til å gå fort!

♥ Utålmodig: Nei, har det helt fint med tanken på at det er noen måneder igjen!

♥ Hode festet: Alt for tidlig!

♥ Sykehusbaggen: Jeg tenker å begynne å pakke den i uke 34 denne gangen, altså samme uken jeg er høygravid. Bare i tilfelle! Gleder meg til å vise dere hva jeg skal ha i den. Kanskje kan det være til hjelp å vise hva jeg føler jeg fikk bruk for sist! ♥

♥ Tungt: Til vanlig? Overhode ikke.. Når jeg går oppoverbakker med Leo i vognen og bagasje i understellet? Eh, ja! Haha. Å være gravid nå er ikke tungt for meg fysisk i det hele tatt. Kjenner meg lett i kroppen! Men det kommer vel etter hvert det også, at jeg føler det blir tungt!


Ha en super lørdag!

HVILKEN VOGN SKAL VI VELGE TIL DEN LILLE?

Hei fra sofaen! Jeg sitter her bare og gjesper og gjesper, for nå er det egentlig natta her for min del, men jeg måtte innom en siste gang ♥ 

Bekkenet mitt er fryktelig vondt etter dagen, og det skal bli veldig godt å legge seg! I morgen venter en ny dag med familien min, og jeg gleder meg veldig til hva vi skal finne på. Det har vært en skikkelig god uke hittil, med en del planlegging for tiden fremover og innkjøp til det nye familiemedlemmet vårt som kommer om i underkant av 20 uker. Lille Oscar, som mangler det meste av utstyr vi trenger til ham sett bort i fra klær og tepper!

Så nå er vi kommet til vogn. Hvilken skal vi velge? Jeg har nevnt for dere tidligere at jeg har sett på en ny Emmaljunga, men jeg er litt usikker. Det er jo den perfekte vogn for oss egentlig, og den er trygg og god. Men.. Ja, hva skal jeg si? Føl dere helt frie til å komme med tips og råd til gode vogner i kommentarfeltet! Søskenvogn har vi ikke planer om å kjøpe hvis vi ikke ser at det blir behov for det når han er kommet til verden.

Bilder hentet herfra, og herfra!

Det er jo så utrolig mange fine og sikre vogner der ute! Men det viktigste er for meg sikkerheten, og Emmaljungaen vi har brukt til Leo har jeg alltid følt meg helt trygg på. Den er sikker og god! Tross at den er ørlite tung, men det er sikkert bare fordi jeg ikke har trent så mye styrke i det siste, haha…

Gleder meg til å fortsette planleggingen og hva vi skal handle inn til vår lille gutt nå fremover ♥