STELLEPLASSEN

God kveld alle sammen ♥

Nå står maten i ovnen, babyen har akkurat roet seg (og muligens sovnet) etter en periode med ekstremt mye aktivitet i magen, og jeg har akkurat ordnet i stand det siste på stelleplassen til Leo på badet!

I starten ville jeg egentlig kjøpe stellebordet fra STOKKE, men etter et par skrekkhistorier med babyer som faller i bakken, turde jeg rett og slett ikke. Noe som egentlig passet veldig bra, da vi fikk stellematte med tilhørende badebalje!

 

 

Litt småvanskelig å ta fine bilder av stellematten da den ligger på gulvet og jeg gikk glipp av dagslyset, men nå har vi det hvert fall i orden! Må egentlig kjøpe en liten kurv til alle de forskjellige babyoljene og produktene, men tar det litt som det kommer.

I det siste har jeg tenkt mye på det å få et friskt barn, og hvor mye det egentlig betyr. Hvem bryr seg egentlig om det er jente eller gutt? Hva har det egentlig å si? Jeg føler meg ekstremt heldig så lenge barnet er friskt og raskt. Her om dagen leste jeg om ei jente som tok abort fordi babyen var en gutt, og jeg ble sittende å lure på om det faktisk var seriøst eller ikke. Jeg håpet selvfølgelig på sistnevnte.

Jeg, som selv venter en gutt, kjente jo ekstra på nettopp dette. Skal det ene kjønnet være mer verdt? Skal vi virkelig la kjønnet til det ufødte barnet avgjøre om det skal leve eller ikke, og hvis ja; hvilket samfunn er det vi skaper ved å gjøre dette? Det er jeg hvert fall rimelig sikker på; et samfunn jeg ikke ønsker å ta del eller leve i. 

Jeg sier på ingen måte at jeg ikke kan forstå at noen ønsker seg et barn av det motsatte kjønn når de allerede har 3 av det ene, men jeg tror det er viktig at hvis man bestemmer seg for å få barn, så bør man sørge for at man vet at man ønsker seg nettopp det, og kun det.. Et barn. Ikke en gutt. Ikke en jente.

Hva synes dere? ♥ Håper dere har en strålende kveld videre!

VOGNEN VÅR

God formiddag, dere! 

I dag var jeg oppe relativt tidlig, og hadde en kjempefin start på dagen med litt tv og kos alene. Tenk det, i dag er det kun 23 dager igjen til termindatoen min! 

Jeg og mamma slipper heldigvis å kjøre tur/retur til drammen i dag, ettersom hun dro innom for hente vognen vår på vei hit allerede i går ettermiddag! Det har også vært en del som har spurt om jeg kan vise vognen vi skulle ha i et eget innlegg, og tenkte derfor å vise dere denne i dag! Valget falt på Emmaljunga mondial de luxe i fargen PARIS, som er blå og hvit, selv om den ser delvis svart ut på bildene jeg tok. Vi er (så langt) veldig fornøyde, den er ikke så tung å trille, den er ekstremt fin og ikke minst enkel!

 

 

 

 

 

 

Vi valgte å gå for det klassiske understellet, og tror nok (og håper) det passer oss best. Stellevesken vi har er en tilhørende vognen i fargen PARIS den også, men den måtte kjøpes utenom vognen. 

Det er så herlig med lørdager, og denne skal nytes! Leiligheten er helt ren og ryddig, og senere i kveld skal jeg og Fredrik kose oss med mat og serier alene. Jeg og mamma skal også ut på cafè om ikke så alt for lenge og jeg har enda ikke ordnet meg, så nå må jeg egentlig løpe ♥ Håper alle får en strålende lørdag! Og håper dere har finere vær enn det vi har i Larvik!

JEG HAR BLITT….

Side2blogger under kategorien “foreldre” ♥

De siste dagene har vært kjempespennende, og jeg fortalte jo også at jeg var i Oslo på noen møter for en liten stund siden, deriblant for å ordne dette. Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått denne muligheten, og jeg lover å gjøre alt jeg kan for å ikke skuffe dere fremover! 

 

 

Dette blir SÅ bra!! Vi snakkes om ikke lenge, fine lesere ♥

50 SPØRSMÅL

Heihei, og god ettermiddag (tidlig kveld?) til dere alle sammen!

For en fin dag! I dag har jeg vært på kontroll hos jordmoren min og sjekket at alt sto bra til med Leo, hvilket det gjorde, og har nå endelig fått satt meg med litt tid til bloggen og en liten oppdatering til dere! Jeg er i dag 37 uker på vei, og skulle den lille bli født nå regnes han ikke lenger som prematur, med andre ord; en mindre bekymring for den ellers svært bekymrede meg.

Jeg fikk forespørsel om jeg kunne gjøre et “50 spørsmål” innlegg, så da tenkte jeg å gjøre dette nå. Jeg er vel strengt tatt litt sent ute da alle bloggerne allerede har gjort det, men bedre sent enn aldri, eller hva?♥

 1. Hvor gammel er du om fem år? 21 år! Skummel tanke.

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Teller babyen i magen? hehe. Fredrik hvert fall ♥

3. Hvor høy er du? Jeg er 160 cm lav

4. Hvilken film så du sist? White chicks! Hysterisk morsom

5. Hvem ringte du sist? Min kjære mor!

6. Hvem ringte deg sist? Min kjære mor, igjen!

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? «OK det 🙂 Går litt opp og ned vettu…»

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Folk jeg kjenner; ringe. Folk jeg ikke kjenner; sms.

9. Hva er ditt favorittsted? Rommet til Leo 

10. Hvilket sted foretrekker du minst? Gynekolog-stolen

11. Når så du moren din sist? Snart to uker siden.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har lyseblå øyne

13. Hvilken julesang er din favoritt? Feliz navidad! haha, neida, jeg vet faktisk ikke. Jeg elsker julen, men har aldri hatt noen favoritt-julesang

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? Gift!

15. Når våknet du i dag? 07:50 av den grusomme alarmen til Fredrik som han ikke hørte selv.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Forhåpentligvis her i Larvik med Leo og Fredrik, ferdig med utdannelsen min og i et flott, stort hus!

17. Hva skremte deg om natten som barn? Edderkopper med hakkete ben og de skumle hvite figurene i mummidalen! Var det hattifnatter de het?

18. Hvilket Youtube-klipp var det sist som fikk deg til å le? Jeg er så og si aldri på youtube, ved mindre jeg ser blind auditions fra The voice USA!

19. Hva er din beste egenskap? Det tror jeg må være at jeg er omsorgsfull.

20. Hva er din verste egenskap? At jeg er sta!

21. Sover du med eller uten klær om natten? Som oftest uten!

22. Hvor mange puter har du i sengen? 4, to hotellputer og 2 vanlige

23. Hva er det rareste du har spist? Brødskive med brun saus (Jepp, dette var under graviditeten)

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Har en bærbar!

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? ♥ Sokker ♥

26. Hva hører du på akkurat nå? Fredrik som klager over at maten jeg lagde ble for sterk


¨

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Sandwich!

28. Hviken dessert er din favoritt? Pavlova, eller jordbær med sjokolade.

29. Den største premien du har vunnet? Hm… Jeg vant 100 kr på et flaxlodd her for noen uker siden

30. Liker du kaffe? Tja, jeg kan drikke sort kaffe, men foretrekker med fløte i, eller en mildere variant som for eksempel cappuccino.

31. Hva drikker du helst til frokost? Jeg drikker helst vann, saft eller juice.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Læreren min i engelsk fordypning og læreren min i engelsk!

33. Kan du spille poker? Jeg var faktisk veldig flink for et par år tilbake, men mulig jeg har glemt litt hvordan man gjør det?..

34. Hva har du spist i dag? Havre velling og hjemmelaget pizza! Samt et par sjokoladeruter, da. 

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Marilyn monroe og muligens John F. Kennedy

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? P3? Husker ikke helt, jeg.

37. Vil du ha barn? Jeg trenger vel ikke svare på denne? Selvfølgelig!

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Engelsk.

39. Sover du på en spesiell side? Pleide alltid å sove på magen, men nå kan jeg bare glemme å få til det, så på siden!


 

40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet. Helt klart!

41. Hva bruker du helst penger på? Interiør og barneting ♥

42. Eier du dyrebare smykker? Jeg har en diamantring jeg fikk i konfirmasjonen min, ellers går det for det meste i bik bok smykker – men andre ord, ikke veldig dyrebare!

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Etter jeg flyttet ut hjemmefra har jeg vært veldig interessert i boligjakten! Ellers liker jeg masterchef USA veldig godt og ellers andre matprogrammer.

44. Hva skal du gjøre i helgen? Få besøk av mamma, hente vognen vi har bestilt og kose meg masse!

45. Kan du stå på slalåm? Heh. Absolutt ikke!

46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være intelligent.

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den de fleste med iPhone har!

48. Fortell 5 ting som leserne dine antagelig ikke vet om deg?

1. Jeg er EKSTREMT redd for brann, og tar forhåndsregler til de grader!
2. Jeg holdte på (i følge legene) å bli født i svangerskapsuke 26! Kom allikevel ikke før en uke på overtid da.
3. Jeg er veldig glad i å lage mat, eller, jeg har med tiden blitt veldig glad i det!
4. Jeg elsker skrekkfilmer! Har forsåvidt blitt lite av det i svangerskapet da det resulterer i ekstreme mareritt..
5. Jeg har to søstre! Ei på 18, og ei på 13 år.

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Støvsugeren! 

50. Er du sosial? Til vanlig, absolutt! Nå som jeg har vært gravid; nei, veldig lite. 

Synes det er så morsomt med slike innlegg! Håper dere ble litt bedre kjent med meg, hvis ikke tenker jeg å svare på spørsmålsrunden på lørdag eller søndag, så inntil da kan dere stille spørsmål HER! Gud så deilig med fredag, og ikke minst HELG! I kveld blir det biffmiddag her i leiligheten med mamma, også skal Fredrik ut en tur på fotballkveld med kompisene sine. Det blir med andre ord en rolig og koselig kveld for min del, så håper jeg dere alle fikk en knallfin start på helgen! Snakkes om ikke så alt for lenge ♥

GRAVIDITET; EN SYKDOM?

For en stund tilbake var det mye oppstyr rundt det å reise seg for gravide på tog, buss, og andre typer kollektiv trafikk. Jeg fikk også med meg det Suzanne Aabel mente om saken, som du kan lese HER.

NRK debatt og TV2 er bare få av mange medier som hadde debatter florerende i kommentarfeltene sine på blant annet Facebook. Jeg, som på dette tidspunktet var omkring 19 uker på vei og i tidlig permisjon på grunn av min mildt sagt elendige form, følte meg passe dum der jeg satt når jeg så alle kommentarene komme tikkende inn om hvordan graviditet på ingen måte var noen sykdom, og hvis jeg orket å komme meg på bussen klarte jeg for pokker meg å stå hele bussturen også.

Jeg har stått opptil flere ganger på toget jeg, altså. Til og med sittet på de grusomme klappsetene som gjorde at jeg flere dager i ettertid gikk som at noen hadde sparket meg hardt i underlivet mitt. Jeg har også vært på nære nippet ved å besvime de gangene jeg tidlig i graviditeten måtte stå på bussen i flerfoldige minutter, selv om jeg helt fint klarte å komme meg på den.

 

Jeg skjønner det ikke helt, jeg. Hvorfor skal vi være usympatiske bare fordi vi kan? Jeg ville da aldri krevd at noen ikke skulle sykemelde seg under sin graviditet, bare fordi jeg selv var frisk nok til å jobbe gjennom hele svangerskapet? På samme måte vil jeg alltid tilby andre mitt sete på tog, buss, fly eller hva enn det måtte være, dersom de ga uttrykk for at de trengte det mer enn meg. Hvorfor skulle jeg ikke det?

 Jeg er på ingen måte interessert i å sykeliggjøre eller promotere svakhetene under svangerskapet mitt, bare å gjøre ikke-gravide mennesker (og forsåvidt kvinner som har hatt ukompliserte svangerskap) fullstendig klar over at det faktisk finnes gravide som trenger den plassen på bussen mer enn 40 år gamle Tor. Eller andre friske, vanlige mennesker, for den saks skyld.

 

 

 

Så mye mulig graviditet ikke er en sykdom. Jeg vet ikke hva alle andre kaller det å spy konsekvent i 5 måneder, og deretter få servert smerter på rekke og rad både her og der med regelmessige (og relativt få) pauser, men jeg vet hvert fall hva jeg ikke har kunne kalle meg selv store deler av svangerskapet; Frisk.

BABYPAKKE

Produktene er sponset


Hei alle sammen ♥

Det er veldig viktig for meg å ha en ærlig blogg, også når det gjelder reklamering for produkter. Jeg har takket nei veldig mange ganger til produkter som hair extensions, sminke og lignende, rett og slett fordi jeg ikke føler det blir riktig å reklamere for slikt gjennom den type mammablogg som jeg har valgt å skrive. Jeg ville heller aldri reklamert for noe jeg ikke hadde vært fornøyd med selv, og det er det viktig for meg at dere er klar over.

Jeg fikk i hvert fall en nydelig babypakke i posten i dag, fra en liten bedrift som heter Mynte (Direktelink til facebook siden deres) og jeg er såå fornøyd! Jeg mottok blant annet bleiepose, litt leker, dekor og sengekant. Produktene deres er håndlagede og helt nydelige! Dere kan også følge dem på instagram for å se flere bilder av produktene deres! Der heter de Myntehobby. Jeg mottok også et babynest, noe jeg lenge har tenkt på å kjøpe, i og med at Leo skal samsove med oss den første tiden! 

 

Sengekanten! Det passet egentlig veldig bra at jeg fikk denne, da jeg manglet sengekant til dagsengen hans i stuen. Utvalget deres av sengekanter kan dere finne HER

 

Babynestet! HER og HER kan du se hele utvalget deres av babynest ♥ De koster heller ikke mer enn 500,- pr stk

 

 

 

Så masse fint! Ingenting er bedre enn følelsen av å få nye ting til det kommende nye familiemedlemmet vårt.

 Ellers har jeg og Fredrik akkurat kost oss med litt pizza, og skal videre i kveld slappe av med prison break på skjermen og tid sammen ♥ Vi har enda ikke fått opp gardiner på soverommet vårt, så det blir veldig greit å få litt hjelp av mamma til det i helgen. Vi har også tenkt til å henge opp den andre tven på soverommet vårt, slik at vi har tv der også! DET blir deilig. Vil selvsagt vise dere når det er ferdig!

Ha en flott kveld, fine lesere ♥

BASISGARDEROBE

..Til barnet! 

Som vordende førstegangsforelder er det ikke lett å vite hva man trenger og ikke av klær til den lille. Dette var jeg i starten veldig usikker på selv, derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive et innlegg om hva vi har valgt å ha i basisgarderoben til lille Leo! Håper det er til hjelp for de eventuelt gravide leserne mine.

 

 

 

♥ 6-8 Langermede bodyer i bomull (gjerne økologisk bomull)

 

♥ 3 kortermede bodyer i bomull (Gjerne flere om man får et sommerbarn)

♥ 3-6 Sparke- eller strømpebukser

♥ 3-6 Hele dresser i bomull eller fleece

♥ 4-8 par sokker (Gjerne flere, da man aldri kan få nok av sokker!)

 

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 luer (gjerne i bomull)

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 bodyer i merinoull

♥ Spesielt for vinterbarn: 2-4 jakker i bomull eller/og med fleece

♥ Vil ha: men trenger kanskje ikke; snekkerbukse (og forsåvidt kjoler osv til jenter) og tøfler/sko

♥ 2-4 langermede gensere 

♥ Spesielt for vinterbarn; 2-4 par med votter/hansker

Dette er kun et eksempel, vi har valgt å ha dobbelt opp av det meste, mest fordi vi vil være helt sikker på at vi har nok, kan også være greit om man får et barn som gulper mye etc. Dette er også langt fra hele garderoben til Leo, dersom noen skulle tro det. 

God formiddag til dere!

Jeg skal om ikke alt for lenge bort på butikken en tur for å hente en pakke, samt for å kjøpe inn litt middag. Skal også bruke deler av dagen til å gjøre i stand her hjemme til vi får besøk av moren min i morgen! Ellers skal jeg se igjennom klærne mine etter et par løse joggebukser og noen flere singletter til fødebagen (Takk til deg som påpekte at dette kunne være lurt) og nyte torsdagen før det igjen er helg i morgen! Snakkes om ikke så lenge da, dere ♥

EDIT: Jeg tok bare utgangspunkt i en vanlig basisgarderobe (en ca pekepinn på hva som er lurt å ha etter å ha snakket med en del mødre, og med litt tips fra en del magasiner) Man må jo ikke ha alt i ull, selv om vi selvsagt har valgt å kjøpe inn mer ull til leo (i og med at han er et vinterbarn) enn jeg viser i dette innlegget! 

INGENTING ER BEDRE

..Enn å vite at det er rundt en måned til vi får møte babyen, at vi har alt i orden, og at vi er så lykkelige og spente begge to ♥ I dag har jeg surret litt rundt inne på rommet til Leo og sørget for at absolutt alt i skuffene hans er nyvasket og brettet, og har tenkt til å bruke resten av kvelden på å støvsuge og rydde her hjemme. Det ligger noe i hysteriske førstegangsgravide, eller hva? 

 

Som dere kan se har jeg sluppet billig unna med strekkmerker (og forsåvidt andre fysiske plager), men har fått litt på det ene låret mitt. Sånn er det, og jeg gidder ikke å legge skjul på det. Jeg ser flott ut med tanke på at jeg har lagt på meg over 20 kg de siste månedene, og i tillegg båret frem et barn! Husker jeg prøvde å ta på meg en av skjortene mine for en stund tilbake. Vel, den raknet i det jeg prøvde å ta kneppe den igjen, Fredrik brøt selvfølgelig ut i latter, og jeg forsto at jeg rett og slett bare måtte la de stakkars andre skjortene mine vente til svangerskapet var over.

Håper uansett dere har hatt en OK onsdag hittil! Det er ikke så lenge siden jeg kom hjem, men er nå godt plantet i sofaen med syke Fredrik. Jeg er litt små sliten etter dagen, men har det veldig bra og føler meg i grunn glad og fornøyd! Glemte helt at det kun er 28 dager i Februar, så dermed er måneden snart over, og det føles helt merkelig, og litt godt. Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet da jeg ikke har vært hjemme på en stund, og det er alt for lenge siden jeg har truffet vennene mine! Så håper jeg får mulighet til det før lille kommer. 

Ellers ser jeg veldig frem til helgen (regner med jeg ikke er den eneste?) Da jeg har jordmortime på fredag, og mamma kommer senere på kvelden. Har også begynt å tenke på hvor mye jeg gleder meg til sommeren. Sist sommer hadde jo en mildt sagt ganske helomvending allerede i juli da jeg fant ut at jeg var gravid, så det ble liten tid til soling og bare det å nyte solen og det fine været. Denne sommeren skal derfor nytes til de grader!  Vi bor heldigvis ikke så langt fra en fin strand her i Larvik, og jeg gleder meg sånn til vi skal trille ned dit på sommeren for å kose oss alle 3 ♥

Nei, nå skal jeg slutte å drømme om sommeren og få gjort litt her hjemme! Så håper jeg dere har en kjempefin kveld videre ♥

LURER DU PÅ NOE?

Heihei, og riktig god morgen til dere! ♥

Jeg sto opp ganske tidlig i dag, og er egentlig ganske trøtt. Fredrik er syk i dag, så skal ta litt ekstra vare på ham og straks lage litt kaffe og lunsj til oss. Det er allerede onsdag, og tiden går som nevnt veldig fort! Det var jo nesten akkurat fredag? Jeg er hvert fall i uke 37(!!) på fredag, og nå skremmer det meg litt hvor langt jeg er kommet i svangerskapet. Tenk at om en liten måned er magen borte?

Som jeg nevnte i går har jeg fått en del nye lesere med tiden, og tenkte derfor å ha en spørsmålsrunde! Dere kan spørre meg om hva dere måtte lure på, så skal jeg svare i et eget innlegg om ikke så veldig lang tid. Jeg har jo vært ganske klar på at jeg ikke ønsker å ha noen typisk rosablogg, men en ærlig og åpen blogg rundt det  å være ung forelder, og alt som måtte følge med. Dessuten synes det er viktig at alle nye lesere også får muligheten til å “bli kjent” med meg, så skal derfor svare dere så ærlig og godt jeg kan. 

 

 

Uke 28 ♥ Åh, føles jo ut som det var i går? Magen har hvert fall blitt ekstremt mye større!

 

Jeg har snart blogget fast i en måned allerede, har det ikke gått fort? Gleder meg til mange måneder fremover med blogging, og gleder meg veldig til avsløre en liten hemmelighet for dere om kort tid! Åh, jeg er så spent. Husk at jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger på hva dere ønsker å lese mer om, jeg vil selvsagt ta ønskene deres i betraktning. Bloggen har virkelig blitt en stor hobby i det siste, og jeg er veldig takknemlig for at dere ønsker å lese den. Til tross for at det faktisk er mye jobb (tro det eller ei) og mange forventninger, liker jeg det veldig godt, og håper jeg kan fortsette i lang tid fremover ♥

Ellers skal vi på middag til tanten min senere i dag, hvilket blir kjempekoselig! Får håpe Fredrik er blitt litt bedre innen den tid. Resten av dagen går til litt bloggplanlegging og avslapning. Ha en flott onsdag da, dere!

90% FULLFØRT

God ettermiddag ♥

I dag startet Fredrik litt senere på skolen, så vi fikk derfor muligheten til å stå opp sammen, istedenfor at han kaster seg ut døren i det han innser hvor mye klokken er, så det var veldig koselig! Jeg har også vært å handlet, og korttenkt som jeg er tenker jeg ikke over at jeg skal få meg alle varene hjem. Er det mulig. Skulle likt å se meg selv gå der småforbannet med hendene tviholdende i den gigantiske posen samtidig som jeg omtrent blåste over ende. Jaja, jeg kom meg hvert fall hjem – og tok meg en velfortjent iskrem og litt sjokolade. Skummelt å ha dilla på sjokolade!

I dag er også svangerskapet 90% fullført! Mer nøyaktig 90,5 faktisk. Kun 9,5 % igjen, dere!! Åh, det skal bli godt.  Har også oppdaget en ny favoritt av gravidplager, nemlig leggkramper. Fantastisk deilig. Trodde først jeg var i ferd med å stryke med når jeg fikk det istad, før jeg febrilsk fikk googlet meg til at dette var enda et tilfelle av noe som var helt normalt i et svangerskap. Strekkmerker og konstant kvalme kan gå å legge seg, ingen ting er bedre enn leggkramper, det skal jammen meg være sikkert!

Har også fått ryddet litt i leiligheten hittil i dag! Har planer om å rydde i klesskapet mitt og tvinge meg selv gjennom en “hva er det jeg aldri bruker” og “hva er det jeg faktisk bruker”- runde med klærne mine, men spørs om jeg faktisk klarer å kvitte meg med noe, ettersom jeg alltid finner en unnskyldning for å ta vare på hvert eneste klesplagg.

 

 

 

Ellers har jeg fått ringt litt rundt angående vognen vi skal ha til Leo, og fått ordnet det slik at vi kan dra å hente den nå på Lørdag i drammens-området. Gleder meg masse til å vise dere den!  

Ser forresten at jeg får flere og flere lesere for hver dag som går, og tenkte på om dere kanskje ville ha en ny spørsmålsrunde? Skrik ut ♥ Snakkes om ikke så lenge, håper alle får en flott tirsdagskveld!