EN STOR OVERRASKELSE!

Jøye meg dere. I dag fikk jeg meg en skikkelig overraskelse og det var så koselig♥ Jeg sto opp relativt sent i dag og fikk sovet ut, før Fredrik dro ut for å ta helgehandelen (ja, faktisk) og jeg dro ned for å besøke min bestemor med en liten bursdagsgave, og for å hjelpe henne med å lære henne å være på internett, da hun har fått sitt første apple-produkt noensinne.

Plutselig banker det på døren, og inn kommer mamma som har kommet til oss på overraskelsesbesøk! Hun ville komme for å få tid med barnebarna sine og oss, og hadde holdt det skjult sammen med Fredrik også. Så alle visste utenom barna og jeg.

Siden det har vi vært i Skien en tur for å spise på en helvegansk kafe jeg har hatt lyst til å besøke lenge, hatt masse kvalitetstid og kost oss på en veldig fin lørdag, som plutselig ble enda bedre.

Så helgen vår så plutselig helt annerledes ut enn vi trodde på forhånd, noe vi synes var veldig koselig. Gleder meg til resten av helgen allerede, da vi har besøk helt frem til mandag! Håper dere får en fin lørdagskveld videre, så snakkes vi igjen snart.

JEG MÅ BARE BEKLAGE!

God fredag dere! Plutselig var det visst fredag, og et par dager siden sist jeg var innom bloggen♥ Denne skoleuken har rett og slett vært veldig krevende. Jeg har hatt to prøver som begge er i fag som er avsluttende for meg i år – altså er jeg ferdig med disse to fagene til sommeren.. Og da er det siste sjanse nå for å sørge for at karakterene er det jeg har satt meg som mål. Kunne nok fint seilet gjennom denne uken med lite øving og fått en karakter 4, men det hjelper lite når jeg må ha toppkarakterer. Så derfor måtte jeg bare sette av mest mulig tid til det i går, og rakk ikke innom bloggen. Beklager!

Er helt utslitt nå fordi det har vært litt mye denne uken, føler ikke jeg har gjort noe annet enn å sitte med skolearbeid, sove 3-4 timer hver natt og jobbe bak blogg. Men føler alt har gått bra med prøvene på skolen, så jeg får bare krysse fingrene for at det virkelig har gått bra også! Nå skal jeg i hvert fall sørge for at bloggen skal være oppdatert en gang om dagen fremover, slik den alltid pleier. Men jeg vil ikke poste noe kun for å poste noe, for det kunne jeg sikkert gjort i går også. Bare sånn superkjapt. Det handler om at jeg vil at det skal være ordentlig gjort, og at det er bedre å la det gå en dag uten oppdatering om jeg faktisk ikke har noe annet enn å komme med enn at jeg er superstressa over skolearbeid og kommende prøver: det er jo muligens ikke det morsomste å lese om. Forståelig nok! Haha.

Planene for denne helgen er følgende: Jobbe med blogg og alt som har med sosiale medier å gjøre (jeg oppdaterer jo Snapchat til vanlig 7-10 ganger om dagen hver dag, hver uke og blogg 1 gang om dagen) trene, tilbringe tid med barn, sove, øve til ny prøve neste uke på skolen, lage fredagstaco sent i kveld med Fredrik, og sortere klesskapet mitt. I morgen kveld ville Fredrik at vi skulle ha en kveld sammen, så da skal vi se favorittfilmen min Inception og spise kinamat. Haha! Så skal jeg følgelig vaske+rydde her hjemme, har blitt ekstremt lite tid til det siste uken da jeg som sagt uteukkende har jobbet med skolearbeid fra ende til annen. Og så skal vi få til noen koselige familieturer ute♥

Nå skal jeg straks også møte ei venninne for å dra ut for å spise litt, så jeg får ordne meg og løpe ut dørene her. Ønsker dere alle en veldig god helg, og håper dere nyter den minst like mye som jeg planlegger å gjøre!

TOM FOR ORD

I dag er det en trist dag, i en enda tristere verden.

En svensk kvinne er nå død etter å gjennomført en “Brazillian butt lift” også kalt BBL, ved en klinikk i Istanbul i Tyrkia.. Istanbul, dere, som 90% av toppbloggerne her i Norge som har lagt seg under kniven, valgte å reise til for å få det gjort.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Å spare inn et par tusenlapper på noe som gjøres med kroppen din når du ligger i narkose ved å operere i utlandet, er etter min mening en helt ubegripelig ting å gjøre mot seg selv. Og bare det at det er flere toppbloggere her til lands som har valgt å fronte (!!) disse inngrepene sine som har vist seg å ha en dødelighet på 1 av 3000 mennesker (noe som er latterlig høyt) er så idiotisk at jeg sliter med å finne ord. Jeg blir bare helt tom.

Folk må for all del gjøre som de vil med egen kropp, men når det er allmenn kjent at “alle” toppbloggere og influencere opererer seg i Istanbul, og det går så til helvete med enkelte som opererer seg der – så tror jeg det er enda viktigere å snakke høyere om hva du risikerer ved en slik operasjon. Da SPESIELT i utlandet.

Så da får jeg ta på meg å være sinnablogger, hvis det kan hjelpe å få nådd ut til flere med denne informasjonen.

Ikke bare er det en risiko å operere i utlandet ved klinikker som har et frynsete rykte og sjansen for komplikasjoner er skyhøye, men hva om noe skulle gå skikkelig galt og du er i et helt fremmed land? Hva med om du må legges inn på sykehus, kommunikasjonsproblemer med tanke på ulike språk, forsikringer? Hva med å føle seg trygg og ivaretatt hvis noe skulle gå galt, noe det, i følge alle komplikasjoner knyttet til disse klinikkene i utlandet, er relativt stor sjanse for?

Det kommer fra noen som sitter her flatbrystet, etter å ha fjernet silikon etter store komplikasjoner i fjor høst. Dette gjort i Norge. Her er det i minste et skikkelig sikkerhetsnett, og så vidt meg bekjent er det sjeldent plastiske operasjoner som å legge inn silikon får så fatale følger som å miste livet. Men garantien for alt går bra finnes ikke her i Norge heller. Den finnes ingen steder, for den eksisterer ikke.

Sist gang jeg tok opp dette temaet var da en annen svensk kvinne hadde operert seg ved en slik klinikk i samme by i Tyrkia, Istanbul, og fikk en forferdelig infeksjon. Dette delte jeg på Instastory tidligere i januar med tilhørende link til konto med bilder som kvinnen selv hadde valgt å dele for advare andre. Og la meg bare si det sånn at det er noe av det groveste jeg har sett av operasjoner som har gått galt.

Men det at en kvinne nå, med barn og hele pakka, har mistet livet på grunn av en slik operasjon.. Det tar virkelig kaka. Alle mine tanker går til hennes pårørende♥

Jeg skriver om dette fordi jeg oppriktig mener det er noe alle burde få med seg. Vi lever i en trist verden, og den føles enda tristere i dag.

Ingen operasjon er verdt å risikere livet sitt for.

EN STOR ENDRING

Annonse – Protein.no

God tirsdag alle sammen♥

I dag er jeg så støl at jeg nesten ikke klarer å reise meg fra stolen jeg sitter i. Og akkurat det med trening, er i grunn noe jeg har skrevet ganske lite om, selv om det har vært en relativt stor del av livet mitt det siste halvåret. Jeg tror egentlig bare jeg er redd for å tråkke noen på tærne, for det er det siste jeg ønsker. Derfor holder jeg på en måte det ganske utenfor alt som har med blogg og sosiale medier å gjøre, annet enn å kanskje nevne i en bisetning at jeg skal trene senere på dagen om det er en av dagens planer.

Det siste halvåret har jeg nemlig gjort en stor endring ved at jeg i stor grad har kuttet ut sukker fra kostholdet mitt, og begynt å trene en god del. Jeg er ikke helt fanatisk nå lenger med tanke på sukkeret, og kan fint dra ut og spise dessert med ei venninne på en restaurant om jeg vil det- men ikke 3 ganger i uken. Da setter jeg tydelige grenser for meg selv, og i starten var jeg veldig fanatisk. Nå trenger jeg som sagt ikke være det lenger, fordi kroppen min ikke er vant til alt sukkeret lenger. I fjor spiste jeg som jeg har nevnt tidligere ekstremt mye usunt og mye sukker, og jeg kom til et punkt der jeg kjente at jeg ikke hadde lyst til å fortsette i samme spor. Og så har jeg lagt merke til at dersom jeg ikke spiser så mye sukker, så får jeg heller ikke så veldig lyst på det.

I tillegg til å kutte ut sukker og endre kosthold og vaner, har jeg som sagt også begynt å trene mye mer. På grunn av det har jeg de siste månedene testet ut litt forskjellig proteinpulver, delvis på grunn av et enormt søtsug (som jeg hadde i starten) og fordi jeg ville få mer ut av styrketreningen. Jeg var også helt forferdelig til å småspise en periode, enda jeg ikke en gang var sulten… Der har proteinpulveret hjulpet meg overraskende mye. Jeg har funnet noe som fungerer for meg, og kanskje noen av dere har slitt med det samme.

Protein.no tilbyr nemlig flere typer skikkelig gode proteinpulver med smak av blant annet belgisk sjokolade, jordbær og banan,++. Og til min store glede: vegansk proteinpulver med smak av sjokolade! Det er dessverre utsolgt akkurat nå, men vil komme tilbake i løpet av mars måned. Så god! De tilbyr også mengder av andre produkter for deg som vil ordentlig i gang med treningen, eller som vil prøve å leve litt sunnere. Dette da som et supplement til et sunt kosthold, så klart!

Jeg har også fått dele ut en rabattkode til dere som gir dere 15% rabatt på ALT på Protein.no! Koden er Jessica15 og varer til og med torsdag 27.02.

Proteinpulveret kan eksempelvis brukes i alt fra smoothiebowls til havregrøt (som jeg ofte spiser til kveldsmat) drikkes etter trening, eller bare som et mellommåltid på vei hjem fra skole/jobb. For å si det sånn, selv om jeg prøver å trene hver dag, så er det ikke alltid jeg rekker – men for meg er det MYE bedre å få i seg dette som et mellommåltid enn sjokolade eller annet jeg pleide å velge da jeg hadde et sånt vanvittig søtsug, og i tillegg var sulten og sliten. Sjekk utvalget av proteinpulver HER. For meg har det i hvert fall gjort overgangen enklere fra søtsuget jeg hadde veldig mye av i starten, nå bruker jeg det mest for å få mer ut av styrketreningen som tidligere nevnt.

Greit å vite: Proteinpulveret er ikke tilsatt sukker, ingen tilsatt farge, inneholder fiber og mange ulike vitaminer og mineraler som er nødvendige for kroppen – samt mengder med essensielle aminosyrer. Dette gjelder også det veganske!

Jeg har til og med skrytt av produktene til nær familie og søstrene mine før jeg i det hele tatt hadde noe samarbeidsavtale. Når jeg tenker meg om ville jeg sikkert skrytt av det veganske proteinpulveret på Snapchat uavhengig av samarbeidsavtale, men dere vet jo at jeg er opptatt av å ikke selge dere masse tull – så når jeg først anbefaler noe, kan dere stole på det.

Når det gjelder andre produkter jeg har testet som jeg kan gå god for så er Slim måltidserstatning utrolig god (vegetarisk) som også inneholder massevis av mineraler og vitaminer som er viktige for kroppen. Og ikke minst smakstilsetningen til vann som de selger, kalt H2o infusion!

Jeg har testet smakene Strawberry og Fresh Lemonade, og de var veldig gode – men de finnes i totalt 12 ulike smaker. De er også uten allergener slik at alle kan nyte dem, i tillegg til å være sukkerfri, og rik på c-vitamin. Perfekt om du vil slutte å drikke brus, eller om du har vansker med å få i deg nok vann. Jeg har tidvis slitt med begge deler. Jeg drikker ekstremt sjeldent brus med sukker, men uansett om man velger sukkerfri er det jo ikke noe bra for tennene.. Så målet mitt er å ikke drikke noen slags brus frem til sommeren, med unntak av spesielle anledninger som bursdager og den slags. Har de to siste helgene heller laget meg et stort glass vann med isbiter og H2o infusion smakstilsetning, det blir jo som en slags saft, bort sett fra at den har en bedre smak (synes jeg), og som sagt er sukkerfri og tilsatt c-vitamin. Du kan sjekke ut utvalget av denne HER.

Håper dere synes at jeg klarte å skrive dette blogginnlegget på en ikke-støtende måte – for meg handler treningen min mest om glede, å føle meg bra og å få overskudd. Men som alltid kan dere gi beskjed da tilbakemeldingene deres betyr mye for meg. Dette er produkter jeg ville brukt uavhengig av om jeg hadde hatt samarbeid eller ikke. Så forhåpentligvis vil dere også like dem om dere velger å teste ut. Så bare husk rabattkoden min Jessica15 som gir 15% avslag på hele Protein.no om dere vil sjekke det ut, så snakkes vi mer i morgen♥ Nå må jeg nemlig tilbake til matteprøve-øving! Haha.

EN LITEN OPPDATERING!

God kveld dere, og først og fremst tusen takk for koselige kommentarer på sist blogginnlegg ♥ Det betyr mye å høre fra dere i kommentarfeltet, altså! I perioder kan jeg føle at det kun er familien min som leser bloggen min, klarer ikke helt å forholde meg til tallene. Er litt rart å innse at det slett ikke bare er familien min som følger med, men flere tusen mennesker hver dag, og det er vanskelig å ta innover seg til tider.

I dag har vi feiret fastelavn med boller og is – for dere vet, merkedager og jeg. Haha! Jeg lagde hjemmelagde boller (og bakst er noe jeg er ekstremt dårlig på, så de ble gode men med et litt merkelige utseende) og så hadde vi krem, smeltet sjokolade og melkesjokolade-is ved siden av. I tillegg har jeg rukket å både trene, jobbe med matte (har prøve i matte allerede neste onsdag på skolen, og prøve i samfunnsfag på fredag) OG vært ute noen timer med mine to små og tanta mi som bor ikke så langt fra Larvik. Det var veldig koselig og vi fikk oss en koselig tur, pluss et lite måltid ute på en barnevennlig restaurant. Så til tross for at jeg sto opp så sent som 11.00 i dag, har jeg likevel fått litt ut av dagen. Var litt rart å våkne opp i dag siden jeg visste dette ville bli den siste feriedagen min. Jeg har for øvrig hatt ferie i over to uker fra skolen, så noe synd på meg er det definitivt ikke! Gleder meg til å komme meg tilbake i gode rutiner med skolen og alt, tiden går så himla fort nå frem til vår og sommer, så jeg prøver bare å henge med så godt jeg bare kan.

Måtte bare poste en liten oppdatering nå på kvelden før jeg skal fortsette med skolearbeidet! Nå skal jeg bare slappe av og lade opp resten av søndagskvelden. Har vært en veldig fin helg! Gleder meg til ny kommende uke og håper dere gjør det samme ♥

FACEBOOK HER — INSTAGRAM HER — SNAPCHAT: MAMMASOM16 

SLUTTE MED BLOGGEN?

Jeg får ekstremt mye stygge kommentarer om dagen og kjenner at jeg mister litt blogglyst på grunn av det.

Etter at snapchat-kontoen min har tatt litt av, følger det naturligvis med en del trafikk til bloggen også. Og bare så det er helt klart: Kritikk er èn ting, som jeg har sagt sikkert tusen ganger før er konstruktiv kritikk en helt naturlig del av det å ha en offentlig blogg. Det følger med. Jeg tåler det helt fint, svarer saklig og forsøker iherdig å ta til meg alt av tilbakemeldinger jeg får. Jeg synes det bare skulle mangle at dere kan gi meg tilbakemeldinger og kritisere meg litt til tider. Jeg tror det trengs. Jeg tror ikke jeg er ferdig utlært, at jeg er perfekt, at jeg aldri gjør noe feil.

Tvert i mot tror jeg at jeg kan gjøre feil og drite meg ut. Og da har jeg i så fall null problem med å legge meg flat.

Men den siste tiden har jeg mottatt så mye stygge kommentarer, og jeg begynner å kjenne på den at jeg forstår hvorfor store bloggere har valgt å stenge kommentarfeltene sine. Jeg forstår følelsen av å grue seg til å sjekke kommentarfeltet, jeg forstår følelsen av å miste motivasjonen og lysten til å skrive og dele.

Det var kanskje noe litt overraskende fra en blogger: Noen som faktisk sier i fra at det ikke er noe koselig. De fleste bloggere spiller jo bare jeg-driter-i-stygge-kommentarer-kortet, for-jeg-bryr-meg-ikke. Jeg bryr meg faktisk. Her på bloggen sletter jeg sjeldent kommentarer, før de siste to månedene tror jeg at jeg kan telle på hånden hvor mange ganger jeg har slettet en kommentar – og da er det fordi det har vært snakk om grov hets og drapstrusler. (Sistnevnte er ikke reelle selvsagt, men særlig hyggelig kan vi vel alle være enige om at det ikke er uansett) Men den siste tiden har jeg altså måtte slette en del som går på utseendet mitt, klærne mine, meg som person, og så videre.

Noen mener bestemt at blogging er et synkende skip, noe jeg har hørt med jevne mellomrom siden jeg begynte for fem år siden. Og i dag sitter jeg her og hadde i slutten av 2019/starten av 2020 bedre lesertall enn på hvert fall to, om ikke tre, år. Jeg har ikke blogget på grunn av inntjeningen, og ville nok blogget uavhengig av om jeg hadde tjent noe på det eller ei. Men ikke sånn ting har vært nå med alle kommentarer som er helt ufyselige.

For å være helt ærlig med dere så kan jeg jo faktisk når som helst slutte å blogge, jeg har en plan for fremtiden og går om ikke så lenge videre på studier som kommer til å gi meg drømmejobben min en dag♥ Men om jeg blir borte fra bloggverden mister dere som leser blogg den eneste kvinnelige bloggeren som ikke selger dere betakaroten, skin-repair og ubrukelig tannbleking. Jeg er ikke ute etter pengene, som dessverre veldig mange er. Sorry for ærligheten. Jeg er vel også en av maks 2-3 andre bloggere som fronter og skriver om utdanning. Jeg prøver virkelig å være et godt forbilde, og å være den bloggeren en yngre utgave av meg selv ville både likt, og hatt godt av å følge. (Som ung bloggleser selv likte jeg dessverre noen som solgte meg tannbleking og betakaroten over lav sko, og som jeg vet var med på å påvirke meg til å senere operere brystene. Haha, uff.)

Jeg vil ikke at du som leser skal synes synd på meg, for det er ikke hensikten med dette. Men jeg kjenner at blogglysten min daler når ting er sånn som nå, og det vil jeg gi beskjed om. Jeg vet at jeg har mange trofaste følgere som har fulgt meg gjennom hele 5 år av mitt liv – men jeg er bare en vanlig person og synes det er vanskelig å glede meg til bloggingen sånn ting er nå.

Så jeg har vært innom tanken på å gi meg helt, men siden jeg er så glad i bloggingen ønsker jeg fremdeles å fortsette. Men da vil jeg føle at det er verdt å bruke tiden min på, og jeg vil ha tilbakemeldinger, innspill og kommunikasjon med dere. Føle at dere setter pris på bloggingen min.. Om dere gjør det, da. På Snapchat har jeg en utrolig fin kommunikasjon med ekstremt mange av følgerne mine, og den ønsker jeg også å få her inne. Og jeg forstår så inderlig godt at det ikke har vært så lett å engasjere seg her inne den siste tiden da bloggen min bærer preg av at jeg for det første ikke har prioritert den, men også at jeg er stressa og har lite motivasjon. Jeg vil prøve å endre det nå, og håper at dere fremdeles vil følge med♥

NÅR ALT FØLES HÅPLØST

Jeg er ikke en av de som tror at barn tar skade av å se at foreldrene sine viser følelser. Faktisk, så husker jeg enda at det største sjokket jeg kjente på under oppveksten min da jeg virkelig var i ferd med å vokse opp – var å innse at mine foreldre også bare var mennesker. 

Jeg har dager hvor jeg føler jeg ikke strekker til i det hele tatt, dager hvor alt føles helt håpløst. Jeg har, som alle andre, også dager hvor jeg krangler med kjæresten, hvor alt som kan gå galt – går galt, hvor jeg gråter fordi klokken er 02.00 og jeg enda ikke forstår matten jeg skal ha prøve i dagen etter, og dager hvor jeg kjøper ferdigpizza til middag fordi jeg ikke orker annet. Og fordi jeg nesten sovner om jeg blunker litt for lenge.

Jeg har også skikkelig dårlige dager, som alle andre, hvor jeg kan jeg føle at jeg ikke strekker til, og at jeg ikke klarer å gjøre ting godt nok.

Dette var en slik dag.

Jeg står på kjøkkenet og puster tungt ut. Vanligvis pleier jeg aldri å vise tegn til at jeg er sliten eller trist når barna er våkne, men det burde man som forelder kanskje gjøre. For å normalisere de følelsene som strengt tatt er like normale som å være glad og lykkelig. Jeg vet ikke, det har bare ikke falt meg helt naturlig når barna har vært små. Kanskje jeg bare er redd for at de skal føle at de har et ansvar for sin egen mamma.

Men så snur jeg meg, og plutselig kommer de. Ordene, smilene, klemmene. Fra mine to favorittmennesker.

Og plutselig er det ikke så håpløst lenger likevel♥

JEG HAR GLEDET MEG SÅ TIL DETTE!

Hei alle sammen, og riktig god ettermiddag ♥

Nå er jeg hjemme i fineste Larvik igjen etter nesten en uke i hjembyen min. Togturen tilbake med barna gikk rett og slett strålende! Englebarna mine, det. Jeg fikk til og med jobbet en del på turen, så jeg kan ikke annet enn å takke Gud og høyere makter for det. Og herregud så fint det var å komme hjem igjen, Fredrik hadde vasket en del, ryddet og gledet seg mer enn noe annet til å få oss hjem. Han gruet seg veldig til vi skulle reise før vi dro, og vi har snakket som to nyforelskede 13-åringer på messenger siden jeg dro fra Larvik… Haha, flaut. Har gledet meg så vanvittig til å se han igjen, visste jeg kom til å savne han, men hadde aldri trodd jeg skulle savne han SÅ mye som jeg har gjort!

Var jo heller ikke direkte feil å komme frem til varmegrader og muligheten til å gå nesten uten jakke, når jeg har vært vant til snø, regn og kulde i Gjøvik!

 

Nå har jeg ikke helt oversikten over hvor i landet det er vinterferie og ikke nå, men håper dere som har vinterferie nyter den, og alle dere som jobber, studerer og ikke har vinterferie: Stå på. Har så respekt for dere som har få uker med ferie i året og her sitter jeg, tidvis bortskjemt på ferie. Greit at jeg kan ha en del å gjøre jeg også i hverdagen, men uansett!

Resten av dagen min er planlagt slik: Trening, lage hjemmelaget red curry (virkelig verdens beste rett!!), pakke ut, vaske klær, jobbe litt med snap+blogg, og filmkveld med Fredrik. Nyt resten av onsdagen så lenge, håper dere har det fint.

PERSONLIGE TANKER FRA DEN SISTE TIDEN

♥ Det er egentlig så utrolig rart å dra tilbake til hjembyen min hver gang jeg gjør det, føles nesten som jeg er 14 år igjen hver gang jeg er her. Neste år er det 10 år siden jeg begynte på ungdomsskolen, og det føles helt sprøtt. Å kjøre forbi stedene jeg har gått på skole, tilbrakt masse tid osv, med barna mine i baksetet. Veldig rart. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det en gang. Har så utrolig mange minner fra hjembyen min og det går opp for meg at jeg ikke angrer på noe jeg har gjort før jeg fikk barn. Og ikke minst at jeg er takknemlig for at jeg hadde en så fin ungdomstid generelt før jeg ble gravid.

♥ For å være helt ærlig synes jeg det er så utrolig vanskelig å vite hvordan jeg fremstår for andre gjennom bloggen? Det er jo helt umulig å fremstille seg selv eksakt slik man er i virkeligheten. Men noen ganger kan jeg få litt småpanikk over at andre kan få et helt feil inntrykk av meg. Jeg skriver jo akkurat slik jeg føler det, og akkurat slik jeg er på bloggen, men det er jo som sagt helt umulig å få med hele bildet.

♥ Når noen spør meg om hvordan i alle dager jeg har så mye motivasjon til skolen hele tiden, så må jeg få minne om at jeg også har dager der motivasjonen kan være dårligere enn ellers. Klart er det lettere å ha en del motivasjon når jeg har hatt flere år uten å være på skolebenken før jeg begynte igjen, det hjelper jo unektelig på. Men jeg kjenner det for eksempel litt i dag. Har jeg fryktelig lyst til å sette meg å jobbe med matte etterpå, som tidvis får meg til å sitte å hulke som et lite barn fordi jeg føler meg dum/ikke skjønner/blir oppgitt? Nei. Kommer jeg til å gjøre det uansett? Ja.

♥ Bestemoren min har for første gang fått seg Internett og sitt første Apple-produkt, så jeg har vært hos henne oftere enn vanlig i det siste for å hjelpe henne i gang og lære henne gradvis. Og da går det opp for meg at hun, i sekstiårene, aldri har hatt noe forhold til Internett, og ikke minst hvilken tid hun vokste opp i.. Det må jo ha vært utrolig deilig? Ingen mobiler på konserter, ingen mobiler oppe til en hver tid ellers, bare null telefoner. Null. Ironisk at det kommer fra meg, tenker du sikkert. Men jeg tror nok at den dagen jeg slutter å jobbe med sosiale medier kommer jeg til å forsvinne fra alt som finnes på sosiale medier og leve uten mobil. Så kan jo bestemor lære meg igjen, når jeg etter noen år har glemt hvordan det fungerer, har skaffet meg ny mobil, og hun har rukket å bli ekspert. Haha.

♥ Har ikke kjøpt klær til meg selv på en god stund nå, og det føles veldig bra. Har forstått at jeg må få unna en god del klær nå før jeg kan kjøpe meg nytt, og jeg vil virkelig ha ordentlig kontroll på klesskapet mitt og det jeg har. Nå har jeg så mye klær etter flere år med shopping, som jeg for øvrig har sluttet med for lenge siden, at jeg må få en del ut før jeg kan begynne å kjøpe noe igjen. Tenker at jeg slutter å kjøpe klær frem til april eller noe, så har jeg litt tid på å få tatt ekstrem opprydning i klesskapet.

♥ Jeg føler det er så mye mer personlig å blogge nå, siden det er under mitt eget navn. Rart, men sånn føles det faktisk. Når man har blogget under et alias i 5 år er det kanskje heller ikke så rart? Føler heller ikke at det er mange som ikke har visst hva navnet mitt har vært før nå, og jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker det eller ikke? Haha. ALT føles så mye mer personlig, men jeg venner meg nok til det. Ny er jeg jo uansett ikke i bransjen, så forhåpentligvis føles det bedre etter hvert.

♥ Håper dere er klar for noen reaksjons-videoer når jeg skal publisere det før sommeren. Skal blant annet reagere til episoden vår av “Kjære mamma” som jeg var med på tilbake i 2016. Har jo skjedd en god del forandringer siden den tid, så det skal bli gøy å se igjen. Har ikke sett det siden det gikk på tv faktisk. Har tenkt på flere andre videoer jeg vil filme, men resten får bli en overraskelse enn så lenge.

♥ Det var i ettermiddag da Fredrik sendte videresendte meg “slippet” av de nye deltakerne på Ex on The beach, med påfølgende tekst: “Skal de virkelig fortsette å sende dette drittprogrammet” at jeg forsto hva slags fangst han egentlig er. Haha! Overhode ikke stygt ment mot noen deltakere eller noe, de kan for all del være fine mennesker. Men programmet er totalt meningsløst og fronter ikke spesielt gode verdier. Det er jo også litt spesielt at de er så kjempeoverrasket når eksene deres dukker opp, når programmet de har meldt seg på heter Ex on the beach.. Ja, jeg vet ikke jeg. Skjønner det er tv, da.

♥ En ting jeg ikke tror dere vet om meg, er hvor konservativ (???) jeg er i en del av meningene mine. Disse har jeg for øvrig holdt for meg selv. Jeg synes, blant annet, det er en uting hvor mye enkelte youtubere/bloggere skal snakke om eget sexliv og sånt generelt. Er det virkelig ingenting som kan holdes hellig lenger, som ikke skal skrives om og som ikke kan holdes for seg selv? Hjelpes meg altså. Sorry om jeg virker som en grinebiter nå, men dette mener jeg faktisk er en skikkelig uting – så det holder jeg meg helt unna.

♥ Og så over til dagens viktigste tanke: En svensk mamma (for øvrig i 30-årene) er tiltalt for å ikke ha børstet sønnen sine tenner slik at han måtte OPERERE ut 16 melketenner. Ble så rasende innvendig da artikkelen dukket opp at jeg kjente tårene presse på. Folk som ikke tar vare på barna sine har jeg ingenting til overs for. Tenk å gjøre sånn mot et uskyldig barn som er prisgitt deg, som stoler på deg, og at du tar godt vare på hen. Blir helt rasende og hjerteknust på samme tid. Og gråter for alle barn som har foreldre som ikke tar ordentlig vare på seg. Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre.

GRAVIDITETSTESTEN

Fire år siden positiv graviditetstest.

Fire år siden du endelig skulle få vite at jeg lå i magen din.

 

Husker du den dagen?

Gjør du det?

 

Husker du da du lå på benken hos legen

og ønsket beskjeden gravide ikke bør ønske seg?

 

Du hadde tatt en test så mange ganger uten å bekymre deg, men den dagen gjorde du det.

Testen var positiv, men for deg var det alt annet enn positivt. “Negativ” hadde passet bedre.

 

Men du endret ikke resultatet. Du ville ikke. Testen var fortsatt like positiv mange uker etter. Du gjorde det for meg. Alt for lille meg.

Du passet på meg da, og du passer på meg nå. Ingen kunne gjort det bedre enn deg.

 

Du følte deg alene, men jeg var jo der med deg.

 

En dag skal du vite

at jeg elsker deg for det.

 

Og en dag skal jeg bære deg

slik du bar meg.