EN GOD OG EN DÅRLIG NYHET!

God fredag alle sammen! Endelig helg! I dag kan jeg dele en stor gledesnyhet med dere – det går nå endelig an å kommentere anonymt her på bloggen igjen! Synes uansett det var koselig av dere som la igjen kommentarer selv når man måtte logge inn med Facebook, under omleggingen av den nye malen som har kommet på plass ❤️

Dere ser kanskje ikke de aller største endringene på selve bloggen, men slik jeg nevnte her om dagen i et annet blogginnlegg – er hele oppsettet hvor jeg skriver blogginnleggene mine og svarer på kommentarer helt nytt og annerledes fra tidligere. Og selve linken til kommentarfeltet under hvert enkelt blogginnlegg med antall kommentarer, slik det var før – er ikke kommet på plass enda. Det er dagens dårlige nyhet – da det er så mye enklere for dere lesere å finne kommentarfeltet på den måten.. Det kommer også snart, har jeg fått bekreftet. I mellomtiden må dere altså trykke på tittelen til hvert enkelt blogginnlegg her på bloggen – for å se kommentarfeltet og legge igjen kommentar selv! Tusen takk for tålmodigheten deres!

Det gikk uansett bra på prøve-eksamen i dag, eller, så bra som det kan gå – tror jeg. Takk til alle dere som har sendt meg lykkeønskninger – det betyr virkelig masse! Jeg håper så inderlig at det holder til toppkarakter, i mellomtiden får jeg krysse fingrene. I tillegg til at jeg skulle forberede meg i forkant til denne prøveeksamen, har jeg også hatt en del skolearbeid i de andre fagene denne uken, så må jeg bare si meg fornøyd med at jeg har gjort det beste ut av situasjonen og gitt alt. Jeg må for øvrig sitte i helgen med skolearbeid uansett da jeg ikke er 100% ferdig for denne uken. Det er så klart litt kjipt å ikke helt fri i helgene, men jeg skal virkelig ikke klage!

Ellers? Jeg var ikke innenfor dørene hjemme i dag før klokken var blitt 18.00, ettersom jeg dro rett fra skolen og for å handle litt julegaver, julepysj til barna og diverse. De ble så fine i pysjene sine – og ikke minst lykkelige over å få en julepysj. Tenk å bli så glad for en julepysj. Mine takknemlige små ❤️ Og nå sover de omsider godt i sengene sine! Det er så stille og rolig her hjemme etter de har lagt seg, det blir nesten litt rart. Her skal jeg bruke resten av kvelden til jobb med bloggen, spise god mat og forhåpentligvis en bra film på skjermen. Jeg legger ved et par bilder av guttene i dag til en forandring, og ønsker dere alle en riktig fin helg!

Derfor har jeg ikke blogget i dag…

Riktig god kveld, alle sammen! En sen kveld ble det visst også, før jeg rakk å logge meg inn på bloggen for å oppdatere dere litt. Nå sitter jeg i sofaen med dyner, puter, en pc til bloggingen samt skolepcen min – engelskbøker, notater, og masse godteri. I morgen har jeg prøveeksamen, så derfor vil jeg være så forberedt som mulig – og hele kvelden min sammen med ettermiddagen har gått av til nettopp dette. Derfor har jeg ikke blogget i dag, men heldigvis rekker jeg en liten oppdatering nå på kvelden før jeg vender tilbake til skolebøkene mine. Det kommer heldigvis bedre dager hvor jeg kan få blogget som normalt!

I dag er den første gangen siden jeg startet på skolen hvor jeg synes det var ordentlig tungt å stå opp, da snakker vi typ sitte på sengen etter alarmen har ringt og summe deg i 10 minutter før du klarer å reise deg. Haha! Mest sannsynlig var det nok tungt fordi jeg er på underskudd av søvn og det har blitt noe nattevåk i det siste – sånn er det jo å være mamma noen ganger. Plutselig hører du noen (Les: en liten gutt eller to)  rope “Mamma, det er MORGEN” opp i ansiktet ditt så du nesten skvetter ut av sengen i det du bråvåkner – bare for å strekke hånden din bort til mobiltelefonen din på nattbordet, og oppdage at klokken er pokkers 04:00 på natta. Jeg synes ikke synd på meg selv altså, ærlig talt – jeg tåler da heldigvis mer enn som så. Og uansett har jeg lært at samme hvor sliten, trøtt, utmattet du er – så blir alltid ting bedre om du gir det litt tid, og livet går alltid videre. Da kan du like så gjerne gjøre så godt du bare kan.Jeg ser veldig frem til helgen, da! Det er tross alt første søndag i advent førstkommende søndag – det er like koselig hvert år. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at Leo og Noah får en fin førjulstid den tiden vi har hjemme sammen. Det betyr så mye for meg å kunne skape fine minner sammen med barna, som de forhåpentligvis vil kunne se tilbake på når de blir eldre og som de vil kunne glede seg over. Eller, Noah er kanskje fortsatt i minste laget for å gjøre akkurat det enda – men Leo husker faktisk overraskende mye fra i fjor. Så det er jo både gøy, og utrolig herlig å se!

Dessuten har vi også planer om noen familiebesøk, juleshopping og kanskje en middag ute et sted denne helgen. Noe jeg liker spesielt godt med Larvik er at vi har flere gode spisesteder her. Vi får se hva det blir til – jeg er ganske sikker på at vi har en hyggelig helg i vente uansett hvordan ting blir. Først gjenstår det altså litt skole for min del, så gleder jeg meg til å kunne skrive til dere om helgen vår sammen når tiden er inne for det.  For ikke å snakke om det at jeg i morgen kan legge nok en skoleuke bak meg, og tenke at vi er enda nærmere jul, et nytt skolesemester, og et nytt år.

Ønsker alle en fin kveld videre!

NÅR KJÆRESTEN ER UTRO PÅ JULEBORD

Nå er julebordsesongen rett rundt hjørnet – eller som parterapautene liker å kalle det:  Høysesong for utroskap. Diverse undersøkelser viser faktisk at så mange som 1 av 5 har vært utro på julebord.  Like fullt er det svært mange som reagerer på at noen menn og kvinner kan føle seg litt nervøs i forkant av at ektefellen skal på julebord. Selvfølgelig er det sånn at et forhold uten tillit ikke er sunt for noen av partene, men når en ny undersøkelse viser at såpass mange er utro – er det snakk om ganske mange sine ektefeller, samboere og kjærester. Vi snakker faktisk ikke om skremselspropaganda eller fake news, vi snakker om virkeligheten.

Jeg forstår at det på julebord med jobben kan være lettere å falle for fristelsen fordi det kan være mennesker man jobber tett på, som mange helt naturlig vil få et godt forhold til. Spesielt når det er fri bar og man vet at kjæresten er hjemme med barna dine, og at sjansen for å bli ferska av din bedre halvdel derfor er ganske liten. Men det at du mest sannsynlig ikke blir tatt, er ikke det samme som at det er greit. Alle angrer seg om de blir tatt. Føler du anger om du vet hvor vondt du gjør den som tålmodig venter på deg hjemme?

Den andre parten som kan bestå av en singel mann eller kvinne, sitter dessuten tilsynelatende ofte med en oppfatning av at de er fritatt skyld – fordi de er singel. Da kan man visst ture frem akkurat slik man vil. Forstå det den som kan, for Gudene skal vite at det gjør ikke jeg.

Du mann, kvinne – hva enn du er, som unnskylder at du ligger med, kysser, eller innleder et forhold med noen du vet at har kjæreste med at “du er singel så du kan jo gjøre hva du vil”

Du har kanskje ikke ansvar for at drittsekken du ligger med, kysser eller innleder et forhold til faktisk har en partner, men du er så absolutt fremdeles ansvarlig for dine egne handlinger. Du har et moralskt ansvar, og du slipper ikke unna det bare fordi du ikke har en partner med forpliktelser. Ingen slipper unna det ansvaret man har for å skille hva som er rett, fra hva som er galt. Ikke den utro parten på julebord som har noen som venter hjemme, men heller ikke du som er singel.

EN VIKTIG OPPDATERING

Hei dere! Her er jeg mildt sagt stresset og ganske forvirra – Blogg.no har nemlig i dag byttet ut malen min hvor jeg skriver blogginnleggene mine, ser statistikk, og generelt er innlogget for å skrive til dere – til en helt ny plattform. Bloggen min er altså fremdeles på Blogg.no og vil fremdeles være det – jeg er også fortsatt stolt Side2blogger og kommer fremdeles til å være det. Men det er altså noen tekniske justeringer som må på plass “bak bloggen” – så statistikk for alle side2bloggere har skikkelig tekniske problemer i dag, men omsider vil ting bli “som normalt” igjen. Det vil nok kanskje bare ta litt ekstra tid for meg å bli vant og kjent med det nye verktøyet hvor jeg nå publiserer blogginnlegg på bloggen min fra – men jeg tror det vil bli bra til slutt.

Jeg føler dette var litt viktig å fortelle dere litt om – noen av dere har kanskje også lagt merke til at det er noe kluss med kommentarfeltet mitt? For å komme til kommentarfeltet mitt nå, må dere enn så lenge trykke på tittelen på det aktuelle blogginnlegget du vil se kommentarfeltet til. Jeg har for øvrig etterlyst at det skal dukke opp en link til kommentarfeltet under hvert enkelt blogginnlegg med antall kommentarer, slik som før. Dette vil nok komme på plass igjen ganske fort, det er dyktige folk som jobber med å få alt på plass, forbedret og forenklet! Det tar kanskje bare litt tid.

Noe som imidlertid er endret, og som var et sjokk for meg – er at man må være innlogget på Facebook for å kommentere under blogginnleggene. Dette gjelder for både min blogg, og andre Side2bloggere. En slik løsning er uaktuell for min del i det lange løp, fordi jeg vet at det er veldig mange grunner til at flere av dere ønsker å være anonyme – eller i det minste ikke være “tvunget” til å signere alle kommentarer med fullt navn. Jeg forstår at det kanskje siler ut de verste drittkommentarene, men for meg er det viktigst at de som ønsker det skal få lov til å være anonyme i kommentarfeltene mine – skrive bak fornavn, forbokstaver eller rett og slett bare “anonym”. Igjen, det er mange grunner til at noen kan ønske å være litt anonyme når de kommenterer blogg – og jeg har virkelig ingen problemer med å forstå det. Derfor skal jeg gjøre alt jeg kan for å få åpnet for at de som ønsker å kommentere anonymt, skal få muligheten til det igjen så fort som overhode mulig. Jeg setter så stor pris på kontakten jeg har med dere lesere i kommentarfeltene, så dette er noe jeg prioriterer å få på plass igjen snarest. Men jeg er en blogger under Egmont/Side2 – så det er ikke opp til meg akkurat når det kommer på plass igjen! Jeg skal holde dere oppdatert!

Puh, det var alt om den saken foreløpig! Jeg var ferdig sent på skolen i dag, og da jeg gikk for å hente guttene i barnehagen, begynte det å snø! Det var en gledelig overraskelse. Vi gikk til byen for å handle litt for å se på julepysjer til barna, og finne noen julegaver. Det var så herlig hvordan snøen la seg som et tynt lag på bakken, og vi gikk ned til byen blant alle julelysene. Da vi kom ut igjen fra kjøpesenteret og skulle gå hjem, var all snøen smeltet og borte vekk. Guttene ble litt skuffet da, men det var koselig så lenge det varte. Og det er nok ikke lenge til neste gang det snør igjen ❄️

Nå sover barna godt, og jeg sitter ganske sliten i sofaen etter en lang dag! Etter at barna er kommet hjem fra barnehagen, går resten av dagen så utrolig fort. Ettermiddagene bare raser avgårde! Nå skal jeg se på juleantrekk til meg selv på nett, og forhåpentligvis finne både det, og litt barnetøy til Leo og Noah! Håper dere har det bra, så snakkes vi snart igjen ❤️

10 PERSONLIGE SPØRSMÅL

Hei dere! Haha, jeg har vært så slakk i dag at det er nesten pinlig å innrømme. Etter jeg var ferdig på skolen tidlig i dag dro jeg hjem, ryddet litt i leiligheten, gjorde skolearbeid, spiste lunsj og så la jeg meg til å sove. De siste dagene har jeg vært helt knallrød i øynene fordi jeg har fått alt for lite søvn, og tross at jeg ikke har mulighet til å legge meg noe særlig tidligere i hverdagen enn hva jeg gjør nå – så får jeg i det minste utnytte det en gang i blant når jeg slutter tidlig på skolen. Ja ja, ingen dør vel av litt lite søvn en periode! Det er jo fordi jeg er veldig dedikert som både mamma, blogger og elev (rart å si enda, selv om det er flere måneder siden jeg begynte på skolen igjen!) og da er det natterstimene det kan gå litt utover. Det tåler jeg!

I dag tenkte jeg å svare på en 10 personlige spørsmål og svar mal, som til stadighet går som en farsott i Blogg-Norge. Det er en stund siden jeg har svart på en sånn selv nå, så da tenkte jeg det var på tide igjen ♥

1. Syns du det er ok å være venner med ekser? Absolutt. Ikke sånn at man nødvendigvis trenger å ha regelmessig kontakt, men at man tåler trynet på hverandre om man skulle gå forbi vedkommende på gata – det er jeg absolutt for. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke har noen hat-forhold til noen av eksene mine. Det tror jeg bare gjør vond verre i etterkant. Til syvende og sist har man en gang vært veldig glade i hverandre, kanskje tilbrakt mye tid sammen og betydd noe for hverandre. At man ikke gjør det nå lenger, betyr ikke at man trenger å være fiender eller at man må hate hverandre. Man kan prøve å være litt voksen, og se på forholdet som noe fint man hadde sammen en gang – men at man nå har gått videre på hver sin kant. 

2. Er du religiøs eller spirituell? Jeg er ikke religiøs, nei! Jeg er som jeg har skrevet tidligere oppdratt kristen, da. Når det kommer til alt annet spirituelt – gjenferd, aliens og hele den pakka der er ikke noe jeg tenker så mye på. Dessuten synes jeg tanken på at det finnes for eksempel romvesen er like ekkel som om det ikke skulle fantes – for da er vi jo i så fall helt alene i hele universet og det er hvert fall creepy.

3. Hva får deg til å gråte? Hva er det jeg ikke gråter av? Haha.. Jeg er veldig lettrørt som dere vet, og det skal egentlig ganske lite til før jeg gråter. Med det sagt, jeg er ikke noen vandrende følelsesmessig vrak.

4. Hva får det siste du kjøpte? Noen kjempefine og gode vintersko til 3-åringen – det er så viktig med gode sko til de små 👞 Skoene jeg snakker om er riktig nok ikke de på bildet under, da dette var vårens joggesko!

5. Skulle du ønske du var berømt? I så fall – på hvilken måte? Nei, jeg skulle så absolutt ikke ønske at jeg var berømt. Da ville jeg nok i så fall ønsket meg kun den ene delen med å være berømt som innebærer å være flink i noe – flink til å synge, flink skuespiller eller noe sånt. Ikke hele å-være-skikkelig-kjent-pakka.

6. Hvem ville spilt deg i filmen om ditt liv? Jeg vet ikke, Jennifer Lawrence kanskje? Siden det tilsynelatende er så mange som synes jeg ligner på henne. Jeg forstår ikke at noen av dere synes det – men det er litt morsomt.

7. Hvordan er kostholdet ditt, og hva er favoritt-matretten din? Jeg tror kostholdet mitt er ganske bra – sånn jevnt over? Rent bort sett fra at det har blitt en del sjokolade i det siste. Jeg elsker riktig nok grønnsaker, sunne smoothies etc – så da er det kanskje enklere å velge sunt, sammenliknet med noen som ikke er så glad i grønnsaker og er kresne generelt når det kommer til mat. Min favorittrett er alt som har med pizza, pasta og taco å gjøre 🍕 Og lapskaus! Det er seriøst undervurdert!

8. Hva har vært ditt flaueste øyeblikk? Det har jeg skrevet et blogginnlegg om – og det kan du lese HER!

9. Hvis du hadde nok penger til å ikke måtte jobbe, hva ville du drevet med? Jeg ville fremdeles blogget og gått på skolen, slik jeg gjør fra før. Jeg elsker bloggingen og tror ikke allverdens penger eller en eller annen lotto-gevinst kunne klart å ta fra meg den gleden det gir meg. Skolen og utdanning ville jeg nok også fullført uansett – men det er kanskje lettere å gjennomføre om man vet at kontoen er stappfull med penger uansett hvordan det går? Haha! 

10. Fortell livshistorien din i korte trekk! Oi, det må bli veldig kort i så fall! Født i en liten by som heter Gjøvik, vokste opp der sammen med mamma, pappa og mine to søsken – en store- og en lillesøster. Hadde en kjempefin oppvekst i Gjøvik! Jeg var for øvrig veldig psykisk syk en periode. Hadde kjempegode venner og en fin familie. Hadde noen trøblete ungdomsår og et par kjærester i de tidlige tenårene. Deretter ble jeg sammen med barnas far som 15-åring. Flyttet til Larvik som 16-åring, alene og på hybel. Ble gravid. Begynte å blogge. Ble toppblogger. Ble mamma. Fikk deretter et barn til et år senere. Ble slutt med barnas far. Begynte på skolen igjen, og fortsatte bloggingen. Og nå sitter jeg her ♥

Forresten må jeg dele verdens kjipeste nyhet med dere helt på tampen her! I dag hadde jeg gledet meg stort til å hente pakken min fra Nelly med kjoler (Nelly vet dere – obligatorisk for oss bloggere) jeg hadde skaffet meg to kjoler til juletiden som er i vente nå, og endelig i dag fikk jeg pakkene hjem og skulle i gang med å prøve kjolene. Av gammel vane bestilte jeg da kjoler i den minste størrelsen de har på lager, siden det alltid har vært den størrelsen jeg har brukt. Men siden i sommer har jeg jo gått opp 10 kg – og har gått fra å være undervektig til å bli normalvektig. Så da passet selvfølgelig ikke noen av kjolene! Haha! ER det mulig? Blir oppgitt av meg selv. Jeg fikk presset på meg begge to men det så altså såpass ille ut at kjæresten og jeg brøt fullstendig sammen i latter. Hva skal man si, hele greia er så utrolig kjip – for jeg hadde gledet meg til å vise dere juleantrekkene til både meg selv og barna i dag! Samtidig var synet av meg i de kjolene så hysterisk morsomt at det nesten var litt… verdt det. Litt selvironi må man ha! 

Ha en fin kveld videre! Gleder meg til å skrive mer til dere i morgen ♥

JEG ELSKER DEG

Det er tidlig på morgenen. Klokken viser omtrentlig 07:15 og jeg er på vei for å ta med barna til barnehagen. De sitter så fint i vognen når jeg triller dem bortover fortauet, og det er nokså stille ute i gatene. Det ligger et lag med frost på bakken, på bilvinduene vi går forbi, og på det som er igjen av gress noen steder i grøftekanter og plener vi passerer. Frosten går mildt sagt ikke ubemerket hen for to små som ser veldig frem til det skal begynne å snø ute. I mellomtiden blir det lille laget med frost på bakken hyppig referert til som “snø” av to de som sitter i vognen.

“Det er glatt på bakken! Mamma, du må gå forsiktig” kommer det fra en ganske stor, men fremdeles liten 3-åring som ser bekymret ut når han snakker til meg.

Forrige uke var vi ute på tur. Men før vi skulle ut på tur måtte jeg selvfølgelig kle på guttene, som vanligvis tar sånn ca en halv evighet. Akkurat det gjorde ingenting da eldstemann plutselig kommer på alt han har lært om refleks ute i vintermørket, og dermed sa seg villig til å låne bort refleksen sin til lillebror  – lillebroren hans, som allerede hadde en fra før av også. “ALLE bilane må se Noah, hvis ikke er det farlig” sier han med store øyne.

Bare 3 år, men samtidig vet han og kunne fortelle at han er glad i menneskene rundt seg på så mange ulike måter i hverdagen ♥

HAN GLEDER SEG SÅ MYE!

God kveld dere! Det var så godt å få barna hjem igjen tidligere i dag! To glade gutter som blant annet hadde bakt boller, gått en fin tur ute, badet og hatt en veldig fin natt hos farmoren sin. Det er så hyggelig å høre når de forteller om det de har gjort, og se hvor fornøyde og stolte de er når de forteller. Vi hadde ellers en rolig dag her hjemme etter de hadde kommet hjem, eller – rolig og rolig, vi har i hvert fall ikke funnet på så veldig mye i dag. Hvilket jeg tror vi alle tre har syntes godt om. 

Vi har for øvrig funnet frem julepynt, julepysjer og diverse fra tidligere år! Hvert år fra de har vært små – selv når de ikke har forstått hva det har dreiet seg om i det hele tatt, så har jeg alltid funnet frem julepynten sammen med dem ♥ Det har nesten blitt en tradisjon, noe vi gjør hvert år. Det er riktig nok litt tidlig enda -mener jeg, da! Jeg ser jo andre bloggere har funnet frem juletreet allerede og det er litt tidlig synes jeg, haha! Men alle har jo ulike tradisjoner, og det må man respektere. Jeg har i hvert fall lett og funnet frem det aller meste av julepynt og diverse, så det ligger klart til tiden fremover. Det er jo faktisk under en måned igjen til jul! Minstemann skjønner nok fortsatt ikke så mye av alt som har med jul og gjøre – men Leo derimot begynner å forstå en god del og husket ting fra i fjor. Og han gleder seg VELDIG! Haha, noe så herlig. Hadde Noah visst hva han hadde i vente, tror jeg med svært stor sannsynlighet at han ville gledet seg veldig også! Her kommer noen bilder fra den koselige ettermiddagen vår.

🎅🏼🕯️🔔🎁🦌🎄❄️

Den fine julepynten Leo har laget i barnehagen i fjor må selvfølgelig også med! Det var noen som sendte meg en screen-shot i går eller dagen før – av at noen hadde skrevet på et eller annet forum at jeg hadde en så stilren julepynting i fjor at det sikkert vrengte seg i magen min når barna kom hjem med egen julepynt. For noe tull! Julepynten barna lager er jo den aller fineste – nettopp fordi de har sittet i barnehagen/skolen/på juleverksted hos venner med de bittesmå hendene sine og laget noe til mamma og pappa. Sånn bort sett fra det – sorry at jeg liker “stilren julepynt” da? Haha! Man må jo kunne se litt humoristisk på det også. Heldigvis går det ikke an å pynte “feil” til jul, så jeg stemmer for at alle skal kunne pynte akkurat slik de ønsker og vil ♥

Nå skal jeg i gang med nynorsk-oppgave – men aller først skal jeg lage meg litt pizza og en hjemmelaget iskaffe. Er det rart jeg har lagt meg på 10 kg siden vi startet på skolen eller?! Nei, det er ikke det vet dere 😂 Ha en fin kveld videre!

EN SPENNENDE TID I VENTE…

God lørdag alle sammen ♥

Jeg har akkurat regnet med til at vi trolig har 4 prøver igjen på skolen før jul! Det høres sikkert ikke så mye ut, men jeg ble ganske stresset med en gang fordi jeg vet hvor mye jeg må jobbe med det for å kunne si meg 100% fornøyd med resultatene. Jeg håper dere har det fint nå de siste dagene før desember er i full gang, for jeg regner med jeg ikke er den eneste av oss som får en ganske hektisk desember måned i vente. Men så koselig det skal bli å feire jul her i Larvik i år! Jeg ser skikkelig frem til julen og nyttårsaften – og så tenkte jeg å få laget en vlogg i romjulen også. Mange som har etterspurt vlogs i det siste, jeg har lovd et par blogglesere å lage allerede så jeg er nødt til å holde ord. Og jeg har jo lyst! Tiden strekker bare ikke helt til i hverdagen, derfor må jeg utnytte det når jeg har litt fri fra skolen.

Akkurat nå har jeg fått min bedre halvdel på besøk, da vi skal ut en tur sammen i kveld på en aldri så liten bursdagsfeiring. Guttene mine sover derfor hos en farmor som har gledet seg stort til å få to barnebarn på besøk i dag. Når jeg ser gleden mellom besteforeldre og Leo og Noah – klarer jeg ikke annet enn å glede meg skikkelig selv til den dagen jeg kanskje får barnebarn. Det virker som en helt fantastisk ting å få oppleve, å se barna sine få barn og få ta del i det.

Tilbake til overskriften – det er utrolig mye spennende som skjer bak bloggen. Etter jul og når det nye året er i gang – kommer bloggen min til å bli betraktelig mer personlig igjen. Jeg er klar over at den har vært tidvis upersonlig den siste tiden. Som jeg snakket om på Snapchat (@Mammasom16) her om dagen, så har det å være personlig på bloggen vært noe som har begrenset seg selv en ganske god periode nå – siden det enkelt og greit har skjedd mye i privatlivet som jeg ikke har hatt mulighet til å si til dere. Så for å unngå typiske “Blogger som sier A men ikke B-scenarioer” har jeg heller valgt å la være å si noe i det hele tatt og flytte fokus over på andre ting. Jeg kommer til å starte litt på nytt med bloggen etter jul, og jeg gleder meg så utrolig mye til det spennende som skal skje – og som jeg er så heldig å få dele med dere på veien! Tror ikke dere aner hvor vanskelig det har vært for meg å ikke si noe om enkelte ting. Når det skjer noe stort i livet mitt, og jeg har fått delt gleden med familie og venner – er faktisk bloggen neste på lista. Da sitter jeg gjerne og gleder meg til skrive om det i forkant.

Som blogger er det nok lett å se seg litt blind på tall, lesere og statistikk. Bak tallene sitter det jo mennesker, nettopp dere. Det er helt sprøtt og tenke på noen ganger, for man blir som sagt blind på tall. Jeg har alltid følt og føler fremdeles at det bare er familien min og venner som leser bloggen min. Haha! Men det er det jo ikke. Det er alle dere også, og det betyr så mye for meg å ha muligheten til å blogge for dere hver dag. Jeg elsker selvfølgelig å skrive, ta bilder og finne på nye ideer til bloggen – men bloggen ville aldri vært den samme uten dere.

Det er fortsatt litt småkaotisk her hjemme nå.. Jeg har vært så lat hittil denne helgen – håper jeg ikke er den eneste?! Har selvfølgelig vært noe ute med barna, men også ligget store deler på sofaen og spist godteri, is og taco. Har spist så mye is i det siste at nå har jeg fått helt avsmak – og det skal litt til altså! Haha! Nå håper jeg dere får en kjempefin lørdagskveld videre, så snakkes vi mer i morgen. Tusen takk for at dere leser ♥ 

VERDENS FINESTE GUTTER

Leo har ikke stort med tid til meg om dagen! Her går det unna, og det er leking og latter fra morgen til kveld. Han nærmer seg 4 år gammel, da han fyller i mars, og vil helst at det skal skje noe dagen lang. Noe det stort sett også gjør! Haha. Det er mye barnehagen, venner, og han har utviklet seg helt vanvittig det siste året. Jeg trenger ikke å gå inn på det, jeg synes bare det er så fascinerende å være vitne til hvor mye som kan skje på kort tid med de små.

I og med at guttene ofte leker sammen og/eller for seg selv på ettermiddagene, kan jeg finne på å sette meg ned for å jobbe litt selv om jeg vanligvis alltid begrenser det til de er i seng av prinsipp. Så når han i går kom bort til meg når jeg satt og skulle jobbe, når han strekker de små armene sine opp mot meg og ser på meg med de store blå øynene sine, da ryker jobben, gitt. Han ville bare kose, og satt faktisk på fanget mitt i over en time og slappet av. Strøk på kinnet mitt og holdt meg i hånden. Vi gjorde ingenting, vi bare satt sammen og hadde tid sammen. Mulig tven surret på i bakgrunnen, men det lot jeg ikke merke til en gang. Omsider kom Noah også bort, og så satt begge to hos meg.

Jeg blir så takknemlig og rørt på samme tid, over at jeg er så heldig som har dem begge. Over at jeg lever det livet jeg lever, og over gleden som følger med de små. En så altoppslukende glede som jeg kjenner så ekstrem godt på hver eneste dag som går. De stoler på meg, og at jeg alltid er der. Som alle andre barn, er de prisgitt gode foreldre, og det er meg en sann glede å kunne gjøre mitt ytterste for dem hver dag. Nå som de begge begynner å bli såpass store at de kan vise og fortelle meg at de faktisk er så glad i meg som jeg er i dem, ja, da kjenner virkelig på noe av det beste med å være mamma.

 Jeg vet at de trenger meg, men jeg tror aldri de vil kunne forstå akkurat hvor mye jeg trenger dem også ♥

HVA ER DET SOM SKJER MED FOLK?

Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt sjokkert og overrasket akkurat nå – etter å ha sett diverse videoer fra Black friday her i Norge. Lenge har vi nordmenn ledd og gjort narr av de ville tilstandene på akkurat denne dagen i USA, hvor det er helt Texas på den største handelsdagen i året. Nå har vi nesten kommet dit selv.

Folk står i ville køer og store folkemengder løper inn når butikkene åpner om morgenen – etter å ha stått i kø i flere timer, selvsagt. Noen krangler om hvem som skal få kjøpe den siste jakka på salg, andre river med seg så mange tver de kan. Altså, ærlig talt.. Det virker som det er noe som skjer med menneskeheten når man kan få ting til en billig penge: Folk river med seg et stort antall av samme produkt og blir rett og slett kyniske.

I fjor husker jeg bestemt en video fra Sørlandssenteret i Kristiansand hvor det var såpass Black Friday-kaos at ei eldre dame ble tråkket ned i folkemengdene når dørene omsider åpnet. Har det ikke gått litt for langt når det å få kjøpt på noe salg, er blitt såpass viktig at man ikke en gang enser at man tråkker på noen? Et annet menneske?

Visste du at siden Black Friday´s oppstart omkring 2006, har kjøpefesten kostet 11 menneskeliv? For ikke å snakke om at 113 personer har blitt skadd i de ville tilstandene rundt omkring – dette skjer stort sett i USA, men er like fullt skremmende å tenke på. 

Greit – jeg hadde egentlig ikke forventet noe annet enn at kaos-tilstandene omkring Black Friday omsider ville komme til Norge også, men jeg synes det er viktig å tenke over noe oppe i disse bokstavelig talt farlige lave prisene.

Jeg har bevisst holdt meg unna kjøpesentrene i dag fordi jeg ikke orker kaoset. Men jeg har selv kjøpt meg noe i forbindelse med Black Friday på nett – jeg kjøpte meg to kjoler tidligere denne uken. For det er jo ikke det at det er noe galt med å kjøpe seg en ting her og der i forbindelse med dette salget, det må jo i så fall få være opp til hver enkelt. Det kunne likevel aldri falle meg inn å hamstre inn verken klær, barneprodukter eller sportstøy selv om det er aldri så billig i dag. Aldri i verden!

Hvorfor? Spør du kanskje.

Jeg har de som ikke har fullt så mye penger i tankene, og som ser på denne dagen i året som en mulighet til å endelig kunne kjøpe noe av det de vanligvis aldri kan kjøpe: til barna sine, til familie eller kanskje noe til seg selv. Og så møter de tomme hyller i butikkene fordi folk går bananas og ikke klarer å tenke litt på andre som kanskje også kunne tenkt seg noe av det som er satt ned mye i pris.

Det gjør meg egentlig ganske trist. Jeg skjønner at det føles kjempebra å få kjøpt billige varer og spare penger, men når folk blir så grådige at de river til seg alt de kan og tømmer hyllene slik at det blir helt umulig for andre å få tak i de aktuelle varene, og da spesielt de som ikke har råd til disse varene til vanlig – det synes jeg er ganske vondt å tenke på. Det er kanskje bare meg, men jeg synes det skal kunne gå an å begrense seg og for ikke å snakke om være mulig å roe seg litt ned!

Jeg må faktisk minne meg selv på at vi fremdeles snakker om tilbud og salg. Det er tilbud på ting – i stor grad materielle ting, for pokker. Det er ikke snakk om liv og død. Det virker som om vi kunne trengt en liten prat om hva som faktisk betyr noe her i verden, for jeg er ganske sikker på at Black Friday salget på Elkjøp ikke er på den lista.

Alle skal selvfølgelig kunne benytte seg av tilbudene og de ekstremt lave prisene, men det går alle veier – hvis du drar med deg en sekk full av ullundertøy til barn utelukkende fordi det er så helvetes billig, når du ellers fint har råd til å kjøpe deg den samme varen når det ikke er på tilbud – så er det faktisk lov å tenke på de med dårlig råd som møter tomme hyller i butikkene og som trodde de endelig kunne kjøpe noe av det de ellers aldri hadde hatt råd til!