DETTE ER UAKSEPTABELT!

I dag kom det frem at partiet SV vil utvide grensen for selvbestemt abort fra nåværende 12 uker, til 22 uker – det skriver VG.

Bakgrunnen skal være at partiet vil skrote abortnemdene og den belastningen det være for kvinnene som er nødt til å søke om å få gjennomført senabort med dagens abortlov. Det er en vesentlig forskjell på det et ønske om å skjerme kvinnene i en sjelden, vanskeligstilt situasjon for abortnemdene og det å ønske å innføre selvbestemt abortgrense for alle kvinner, helt til svangerskapsuke 22, mener jeg.

Er det etisk riktig å fjerne et potensielt levedyktig barn på et så sent tidspunkt i graviditeten uten noe annet grunnlag enn at man føler for det? Jeg mener nei.

Jeg vet ikke om tallet 22 bare er et nummer for SV, men for meg er tallet 22 og svangerskapsuke 22 ensbetydende med å føle at barnet hikker, at kommende pappa kan kjenne sparkene gjennom magen tydelig og at man faktisk er 5 måneder på vei i graviditeten!

Jo, det er i aller høyeste grad problematisk å flytte den selvbestemte abortgrensen frem til da barnet i magen kan være levedyktig! Vi snakker ikke lenger om et embryo her, vi snakker om et rimelig utviklet barn i magen – “Barn født så tidlig som i uke 21 kan overleve” har overlege ved Rikshospitalet tidligere uttalt til VG. Ikke bare kan barnet være levedyktig i uke 22, attpåtil vil sjansen for at barnet overlever utenfor magen bare den neste måneden øke til å ligge på nærmere 85%. Dessuten skal det nevnes at Norsk helseinformatikk mener at hjernen til barnet i magen er så utviklet i svangerskapsuke 21 at fosteret allerede da kan føle berøring.

Så vær så snill, fortell meg igjen hvor uproblematisk dette er. Samtidig kan du gjerne sjekke ut bildet av meg nedenfor tatt i svangerskapsuke 22.

Skal en abort finne sted i svangerskapsuke 22, mener jeg det burde være tungtveiende grunner som skal ligge i bunn. Vi skal være takknemlige for muligheten vi har med selvbestemt abort frem til svangerskapsuke 12, og om det ligger tungtveiende grunner til det – kan søke om abort etter dette.

Vi skal og burde ikke misbruke muligheten, og hvert fall ikke bytte den ut med prevensjon, eller øke grensene så drastisk at hele svangerskapet er godt over halvveis fullført – for vi møter et ekstremt vanskelig etisk spørsmål idet vi på sykehuset har leger og jordmødre som jobber for harde livet for å redde det ene barnet, mens man i naborommet selvaborterer et som er akkurat like gammelt. Især i de tilfellene hvor det ikke finnes noen tungtveiende argumenter for hvorfor man skal gjøre det! Det, SV, er ikke respekt for valget om abort. Det er rett og slett et hån!

PERFEKT FOR BARNA!

Annonse for Barnas egen bokklubb

Hei alle sammen, og håper dere har hatt en fin påske♥ Guttene og Fredrik har hatt hyttepåske, og jeg har har litt fri etter noen mildt sagt intensive uker før påske, for min del. Kjempekoselig å få dem hjem igjen i går tidlig, så skal vi tilbake til hverdagen i morgen. Eller, helt tilbake til hverdagen blir det jo ikke siden det er rødt nivå både på skolen min og barnehagen til barna – er mer som en kaoshverdag for å være ærlig. Haha! Men vi ser fremover og gleder oss til det blir enda varmere og ikke minst til sommeren som bare er et par måneder unna nå!

I dag skal jeg dele et par nye velkomstilbud fra min samarbeidspartner Barnas Egen bokklubb! De har nå lansert to helt nye tilbud. Akkurat nå kan du velge mellom disse velkomstpakkene som du får gratis når du melder deg inn i barnas egen bokverden (bokklubb):

  • Få en sparkesykkel fra Stiga (passer til barn fra 2 år og oppover) + tre valgfrie barnebøker fra nettsiden til Barnas egen bokverden! Velg mellom fargene rosa og lyseblå på sparkesykkelen. Verdien ligger på 1500 kroner, og du betaler som vanlig kun porto på 179,-

Eller, du kan velge den andre velkomstpakken:

  • Få valgfrie hodetelefoner til barn fra JBL (verdi 1499,-) + tre valgfrie barnebøker fra nettsidene deres! Her kan du også velge i to forskjellige farger, og hodetelefonene er skapt for barn med maksbegrensning for lyd og 30 timer høretid. Perfekt for lange bilturer med barna i sommer når man skal på alt fra besøk til besteforeldre til kjøreturen til hytta! Her betaler du også kun porto på 179,- for å motta pakken din i posten.

Som vanlig informerer jeg om alt som vanligvis står med liten skrift, fordi dette er en kampanje jeg er stolt over og fordi jeg vil at dere skal føle dere trygge på hva det innebærer når dere melder dere inn.

Det er ingen (!) kjøpeplikt som medlem i bokklubben, men du binder deg som medlem i ett år. Det spiller jo ingen rolle at man binder seg som medlem når man ikke har kjøpeplikt, men jeg vil selvfølgelig gi dere all informasjon som finnes rundt dette – for å unngå alle misforståelser og for at dere skal føle dere trygge når dere melder dere inn. Når du har meldt deg inn får du får også tilsendt klubbens medlemsblad helt gratis ca. 20 ganger i året. I medlemsbladet får du en fyldig presentasjon av hovedbøker og mange gode medlemstilbud på uendelig med bøker på nettsidene deres, store avslag, alt fra 40% til 80% avslag, på barnebøker man kanskje ellers ville kjøpt for en dyrere pris på bokhandelen uansett!

Som medlem av bokklubben får du også tilsendt hovedbøkene fra tid til annen, så hovedbøkene må du avbestille innen avbestillingsfristen, dersom du ikke ønsker å få dem tilsendt. Det er uproblematisk og fort gjort. Glemt å avbestille før du mottar dem? Det er null problem! Du har full returrett på alle bøker og produkter innen det har gått hele 100 dager – du har med andre ord rikelig med tid. Veldig tilrettelagt for foreldre som lever i tidsklemma i hverdagen, vet i hvert fall med meg selv at jeg kan ha litt vansker med å få ting gjort fra tid til annen, selv småting..

Du må for øvrig betale porto når du sender dem tilbake hvis du har glemt å avbestille en gang, men det er snakk om småsummer og det finnes absolutt ingen skjulte store kostnader her. Det er viktig for meg at dere vet det! Det eneste som koster noe er å melde seg ut igjen før det er gått ett år (750,-) men det finnes det jo ingen grunn til å gjøre om man bare avbestiller hovedbøkene på forhånd, dersom man ikke ønsker å betale noen ting utover portoen på velkomstpakken. Veldig lett å gjøre dette, som sagt! Og dermed kan du ha et gratis medlemskap, med unntak av de 179 kronene du betaler for å få velkomstpakken sendt hjem til deg.

Dette samarbeidet med barnas egen bokverden er jeg skikkelig stolt av, for det er virkelig vinn-vinn for alle parter! Jeg kan fronte leseglede på bloggen min, samt høytlesning for barna fra de er bittesmå – og samtidig gi dere gode tilbud for at dere også skal få kunne lese mange fine barnebøker for deres små, til helt fantastiske priser. Lesing er jo som jeg har skrevet om tidligere, utrolig bra for barns utvikling både hva angår språk, forståelse og fantasi. Og det er så utrolig koselig å ha lesestund med barna, spesielt i en ellers stressende hverdag. I tillegg må du ikke ha bittesmå barn for å kunne dra nytte av dette tilbudet, da barnas egen bokverden tilbyr bøker fra barnet ditt er en baby og frem til barnet er blitt 12 år ♥

Klikk på de ulike bannerne under for å melde deg inn! Du kan også klikke på et banner om du er litt nysgjerrig og har lyst til å sjekke ut tilbudet!

Ha en fin 2. påskedag videre, så snakkes vi snart! ♥