NEI, JEG HAR IKKE SLUTTA!

Hei alle sammen♥

Håpre dere har det fint! Endelig får jeg oppdatert litt for dere, fine, trofaste leserne mine. For en fin helg jeg har hatt! I helgen var jeg i Oslo med søstrene mine og min eldste gutt på 5. Vi hadde planlagt dette siden starten av sommeren, og gutten min hadde gledet seg lenge. Vi leide et familierom på The Hub og hele helgen ble til for å få kvalitetstid med 5-åringen og et lite avbrekk fra hverdagen. Vi spiste blant annet donuts på My ugly baby, og middag på Pincho Nation (som er utrolig gøy for barna!) og var selvsagt innom godteributikken, noe som selvfølgelig er veldig stas for de små.

Jeg hadde full dag + prøve på skolen på fredag, før jeg deretter dro på jobb, og så dro inn til Oslo – så jeg kom frem relativt sent, men 5-åringen hadde allerede rukket å kose seg masse med tantene sine så lenge før jeg omsider kom frem. Hverdagen er nå annerledes enn tidligere, men jeg trives ekstremt godt i den nye hverdagen min nå: Med to jobber, skolen og familielivet. Litt hektisk er det (er jo en grunn til at bloggen ikke har blitt oppdatert på en uke nå, selv om jeg har oppdatert Snapchat og Instagram jevnlig, haha!) men jeg vil mye heller ha det hektisk enn å kjede meg. Jeg har “kun” 2 fag på skolen dette året, som er med på å gjøre det hele mer gjennomførbart, selv om alt skolerelatert ikke akkurat er noen ferie det heller. Jeg har kun fast fri en dag i uken fra skolen, men stort sett også to. Så vet jeg jo at det er dette året det gjelder på skolen, og at jeg endelig har studiekompetansen (!!!) i boks til sommeren. Gråter av glede av å tenke på det og hvor hardt jeg har jobbet for å få det til.

Ellers flyr tiden og min minste gutt fylte jo 4 nå i oktober. Fredrik og jeg snakket om det her om dagen, og vi føler knapt vi har blitt noe eldre (fordelen med å være ung forelder, antar jeg?) Det er rart, men utrolig fint å se hvordan barna vokser opp og hva slags gode, små mennesker de allerede er. Barna eksponerer jeg jo ikke lenger på verken blogg eller noe annet sted, og det har jeg heller ikke gjort på et par år heller. Likevel får jeg jo spørsmål om hvordan det går med oss alle her hjemme, og på det kan jeg svare at alt er bra og at vi fremdeles er en liten, men veldig lykkelig familie♥

Det var en aldri så liten oppdatering på hva som skjer i livet mitt nå, hvorfor bloggen blir bortprioritert og at jeg antakeligvis er ferdig med daglige oppdateringer her inne – men jeg skal helt klart fortsette med bloggen. Så nei, jeg har ikke sluttet til dere som spør om det – det tar bare litt tid for meg å komme inn i nye rutiner ettersom livet er litt annerledes nå♥

Klem fra en sliten meg som skal kjøpe take-away til sen middag nå!

UKENS SPØRSMÅL: SKOLEN, FREDRIK OG FLYTTING ++

Hei alle sammen!

Endelig kunne jeg sette meg ned og oppdatere dere litt igjen. Jeg har fått besøk av lillesøster som er hos oss noen dager, før foreldrene mine kommer til helgen for å feire bursdagen til minstegutten min som fyller 4 år på lørdag. En stor dag som vi gleder oss til♥ I dag tenkte jeg å svare litt på spørsmål jeg har fått på Snapchat i det siste, det er på Snapchat jeg er mest aktiv for tiden siden jeg har så mange tusen som følger meg der inne – men jeg har ikke glemt bloggen for det, altså!

Hvordan går det på skolen? – Jeg synes det går bra. Jeg har bare 2 fag dette året, men det føles ut som minst like mye som jeg hadde i fjor: Enda jeg hadde ytterligere to fag i fjor. Antakeligvis fordi det er såpass mye i spesielt norskfaget i år! Men når alt kommer til alt, vet jeg at jeg kommer til å savne å gå på skolen når jeg er ferdig til sommeren – så jeg nyter det så lenge jeg kan.

Synes du noen gang det er flaut å ha hatt yrke som “influencer?” – Både òg. Jeg er stolt over at jeg som gravid 16-åring klarte å snu om situasjonen min til å kunne leve av en blogg og sosiale medier, men det har ikke alltid vært så gøy å introdusere seg som “blogger”. Når det er sagt, er jeg evig takknemlig for alt bloggen og mine andre sosiale medier har gitt meg og alle mulighetene jeg har fått som følge av at jeg har drevet med det jeg har gjort i løpet av disse årene.

Er ny som vegetarianer, og lurer på hvor du får kjøpt den beste vegetarmaten blant fastfood-kjedene? – Nå spør du den rette personen, så dette spørsmålet likte jeg. Haha! Det kommer litt an på hva du liker: Men jeg er personlig veldig glad i Mcdonalds sin vegetarburger (kjøp uten ost og så er den vegansk) Burger King har også en burger som er vegetarisk kalt Halloumi King, den er god. De har også en utrolig god vegansk burger som heter plantebasert whopper eller noe i den duren, veldig lik smak som kjøtt – smakte grillet kjøtt faktisk. Sprøtt! Max hamburger har nok de beste plantebaserte nuggetsene jeg har smakt, samme med vegetarburgeren deres. Så jevnt over vil jeg nok svare Max hamburger!

Hvorfor oppdaterer du ikke bloggen oftere? – Fordi jeg i det siste ikke har prioritert det så mye som jeg burde. Jeg har en annen jobb og skolen ved siden av, samt barna så noen dager er litt hektiske men jeg elsker hverdagen min og må bli flinkere til å dele den med dere oftere i form av nye blogginnlegg, det trenger jo ikke være store greiene heller for jeg ser jo at jeg har en trofast følgerskare her♥

Du har snakket om at dere skal kjøpe dere noe eget. Kommer dere til å gå for hus eller leilighet? – Leilighet er det vi ser på nå i første omgang! Gleder meg faktisk til å flytte når den tid kommer, selv om jeg vet det blir et sabla styr.

Er Fredrik eller du eldst i forholdet deres? – Fredrik er ett år eldre enn meg da han er født i 97 og jeg i 98. Han har faktisk bursdag første uken i januar! Gleder meg til å stelle i stand bursdagfrokost som jeg gjør hvert år for både han og barna. Det er en hyggelig tradisjon jeg har tatt med meg hjemmefra ♥ Bilder under er fra Fredrik sin 21 årsdag, etter jul fyller han 24.

Har du noen tips til meg som også er ung mamma, som vil tilbake på skolebenken men som er redd for å ikke passe inn i klassen når jeg begynner med de som er yngre enn meg? – Vanskelig spørsmål! Selv var jeg også litt “redd” i starten, i mangel på bedre ord, fordi hva om jeg kom i en klasse hvor ingen var hyggelige mot meg, eller i det hele tatt ville snakke med meg siden jeg var eldre enn alle? For min del viste det seg fort at jeg hadde vært kjempeheldig med klassen min som tok meg veldig godt i mot da jeg begynte. Er også et par i klassen min som er eldre enn resten, og jeg har inntrykk av at det er nokså normalt (var også tilfelle i Fredrik sin klasse da han gikk på vgs, den tid jeg gikk hjemme med Leo)

Men jeg vet også om andre som er på min alder som ikke har vært like heldige med sine klasser når de har begynt på skolen igjen, og det er jo aldri noe gøy. Hvis du har et ønske om å begynne på skolen igjen, vil jeg råde deg til å ordne et møte med rådgiver på nærmeste skole og ta det derfra. Og når du blir plassert i en klasse, ville jeg kanskje bare vært helt ærlig fra starten om at du har gruet deg litt fordi du er redd for å ikke passe inn og rett og slett eie det. Da blir det kanskje enklere for klassen å ta deg godt i mot også. De fleste, vgs-elever eller ei, er jo heldigvis gode mennesker. Dette er selvsagt mye, mye lettere sagt enn gjort – men det er nok hva jeg ville gjort, så det blir nok det beste rådet jeg kan gi deg. Eventuelt kan det å ta fag som privatist være et alternativ, eller om du har en venninne som av en eller annen grunn også har droppet ut, som du kunne startet sammen med?♥

Er du noen gang redd for om barna dine skulle få barn tidlig i fremtiden? – Hm, nei. Det er ikke noe jeg er spesielt redd for. Fredrik og jeg planlegger å være veldig åpne under oppveksten til guttene, om hvordan det var for oss å få barn tidlig. Vi kommer til å svare ærlig om de spør: Om hva som har vært mer utfordrende, hvordan vi håndterte de ulike utfordringene, og være åpne om hvordan det var for oss. Og jeg kan jo ikke lyve: for de er jo det beste som har hendt oss. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å anbefale dem å vente til de er mer etablert i livene sine, før de får barn: for det kommer vi nok til å gjøre. Å ha utdanning på plass før man får barn, et stabilt kjæresteforhold, en fast jobb. Verken Fredrik eller jeg hadde utdanning da vi ble gravide, Fredrik var jo midt i VGS. Og hvor stabilt kan et kjæresteforhold være når man har vært sammen i 8 måneder som 16- og 17-åring? Likevel har det jo gått bra – så man skal vel egentlig være ytterst forsiktig med å dømme noen ut i fra hvordan situasjonen kan se ut for utenforstående.

Det at vi kommer til å anbefale dem å få barn når de er mer etablerte her i livet, handler ikke om at unge foreldre ikke er gode foreldre. For unge foreldre er åpenbart like gode som foreldre som de som er eldre når de får barn. Det handler om at det å være litt eldre (enn 16, i hvert fall) kan gjøre det enklere å være forelder. Og jeg har jo alltid hatt jobben min, vært flink til å spare penger, og hatt en resurssterk familie. Ikke minst har jeg hatt Fredrik. Jeg har jo vært heldig, det er ikke sånn for alle 16-åringer som får barn.

Jeg må også bare nevne: Saken stiller seg selvfølgelig annerledes når noen allerede er blitt gravide! Jeg ville aldri anbefalt noen å gjøre verken det ene eller det andre dersom noen var gravide allerede. Det valget må man ta selv. Og jeg ville aldri tatt ansvaret foreldrerollen bringer med seg for barna mine, dersom de også skulle få barn tidlig, men jeg ville støttet dem og vært der for dem. Det er tross alt det familie betyr. Jeg skjønner at jeg kanskje sporet litt av fra spørsmålet ditt nå, men nei: Jeg er ikke redd eller bekymret for ting jeg ikke får gjort noe med i fremtiden.

Håper dere har hatt en fin uke hittil! I morgen er det endelig fredag og jeg gleder meg til helgen allerede♥