PERSONLIGE TANKER FRA DEN SISTE TIDEN…

♥ Oki, først av alt: Noen må jo ha baller nok til å si dette: Det er direkte flaut å se store “instagrammere” blokkere bort alt av meninger de ikke liker. Sikter her spesielt til Iselin Guttormsen og hennes markedsføring av et visst kollagenpulver som tydeligvis skal gjøre huden din plettfri. Dette har jeg gang på gang har advart egne følgere mot, simpelthen fordi det er reinspikka bullshit og det har gjentatte ganger blitt slaktet i eksempelvis Helsekontrollen på Tv 2. Uansett – hun blokkerer følgere som er kritiske til markedsføringen og jeg nekter å tro at jeg er den eneste som ikke synes den slags er greit? Uansett hva influenceren heter, kjønn, alder. Spiller ingen rolle! Hvis du ikke har argumenter gode nok til å markedsføre det du gjør, hva med å gå en runde med seg selv? Det fasicnerer meg at mennesker som ønsker og vil være i rampelyset, samtidig skal ha seg frabedt all kritikk. Og at de attpåtil blokkerer alle som skulle finne på å kritisere dem synes jeg rett og slett er uhørt. Ufattelig uprofesjonelt.

♥ Jeg har farget håret mitt svart (ved en feiltakelse, skulle egentlig bare ha det litt mørkere enn jeg hadde som brunette) og jeg innser at jeg egentlig liker det, men at det blir svært varmt på sommeren med stekende sol og over 20 varmegrader. Haha.

♥ Jeg merker at jeg sliter med å akseptere at det i morgen er første dagen i juli, i og med at hodet mitt fremdeles er stuck i mars.

♥ En ting jeg ikke tror dere vet om meg, er hvor konservativ (???) jeg er i en del av meningene mine. Disse har jeg for øvrig holdt for meg selv. Jeg synes, blant annet, det er en uting hvor mye enkelte youtubere/bloggere skal snakke om eget sexliv og sånt generelt. Er det virkelig ingenting som kan holdes hellig lenger, som ikke skal skrives om og som ikke kan holdes for seg selv? Hjelpes meg altså. Sorry om jeg virker som en grinebiter nå, men dette mener jeg faktisk er en skikkelig uting – så det holder jeg meg helt unna.

♥ For å være helt ærlig synes jeg det er så utrolig vanskelig å vite hvordan jeg fremstår for andre gjennom bloggen? Det er jo helt umulig å fremstille seg selv eksakt slik man er i virkeligheten. Men noen ganger kan jeg få litt småpanikk over at andre kan få et helt feil inntrykk av meg. Jeg skriver jo akkurat slik jeg føler det, og akkurat slik jeg er på bloggen, men det er jo som sagt helt umulig å få med hele bildet.

♥ Skulle ønske jeg ikke var så forbaska ubesluttsom. DET er noe dere kanskje ikke visste om meg, forresten. Jeg bruker brått 25 minutter på butikken for å bestemme meg for hvilken isboks jeg skal kjøpe med meg. Skjønner dere eller? Ofte ender det bare med at jeg kjøper med alle jeg ville hatt, istedenfor å bestemme meg for èn. Jeg er håpløs. I tillegg skal jeg sette opp ny bildevegg i stuen og kvitte oss med et par hyller, vanlige folk ville sikkert gledet seg over dette – men jeg gruer meg litt fordi jeg vet hvor ubesluttsom jeg er – kommer sikkert til å bruke 20 timer utelukkende på å velge ut hvilke bilder jeg skal ha.

♥ En ting jeg tenkte på her om dagen er hvor mange tatoveringer jeg ville ta da jeg var yngre. Nå ser jeg tilbake på det og er sjeleglad i mamma og pappa som nektet meg blankt å gjøre det. Grøsser når jeg tenker tilbake på hva jeg ville ta! Haha, hjelp.

♥ Jeg tror faktisk jeg kommer til å savne skikkelig å gå på videregående når jeg slutter neste år i 2021. Spesielt klassen min og lærerne mine. Blir trist når jeg tenker på det, og før jeg begynte hadde jeg aldri i verden trodd at jeg skulle føle det slik.

OPPSKRIFT: MILKSHAKE MED NUTELLASMAK

God mandag alle sammen! Siden det er sommer, jobber jeg med nye oppskrifter til dere. Har blant annet noen hjemmelagde iskrem-oppskrifter jeg tenkte å dele så fort de er ferdigstilt og utprøvd her hjemme. Ligger jo litt jobb bak det, men elsker det virkelig. I mellomtiden tenkte jeg å dele en favorittoppskrift på milkshake med dere! Denner. med Nutella, og jeg tror ikke dere kan forstå hvor god den er. Dere MÅ prøve den! ♥ Denne kan også lages HELT vegansk, og den er minst like god!

Oppskrift Nutella-Milkshake

♥ 7 store spisesjeer ekte vaniljeiskrem (gjerne en litt dyr type med ekte vanilje, her merker man forskjell på smaken)

♥ 2-3 spiseskjeer nutella

♥ Bittelitt salt, kan sløyfes

♥1,5 dl -2 dl melk

For vegansk versjon lag: hjemmelaget Nutella-pålegg, eller kjøp vegansk sjokoladepålegg på butikken. Kan anbefale det fra Valsoia som heter noe ala “La crema”, som selges på dagligvarer med godt utvalg – typ Meny. Dette sjokoladepålegget i er likhet med Nutella laget med hasselnøtter, og er minst like godt som det ikke-veganske Nutella. Ellers bytter du ut kumelk med vanlig soyamelk (blå forpakning fra Alpro) eller annen plantemelk. Vaniljeiskremen fra Valsoia er også veldig god og vegansk, men store dagligvarer har også andre typer vegansk vaniljeiskrem blant annet laget på rismelk. Mange muligheter!

Slik gjør du: Bland iskremen med melk, Nutella, og bittelitt salt dersom du velger å bruke det – i en blender, håndmikser eller lignende. Bland det godt sammen, og fyll i stort glass. Toppes med en kule vaniljeis og Nutellakrem (blanding 50/50 Nutella og krem) deretter med krem på toppen igjen, og eventuelt sjokoladesaus eller sjokoladesaus laget på Nutella.

Gi meg gjerne beskjed om dere tester den ut, om hva dere synes! Ha en fin dag så lenge, så snakkes vi senere.

DERFOR HAR JEG IKKE BLOGGET..

Hei alle sammen ♥

Endelig søndag, men hele to dager siden sist blogginnlegg. I helgen tok jeg meg rett og slett fri til å feire at jeg har fått feire, så har kun brukt tid på å oppdatere Snapchat. Så det er altså grunnen til null oppdateringer nå i helgen! Fikk flere spørsmål om jeg hadde sluttet å blogge, og det har jeg definitivt ikke. Jeg og et par venninner tok inn på Farris bad på fredag for å feire sammen, og i går jobbet Fredrik den siste dagen sin før han endelig også fikk ferie fra jobben sin. Jeg har fremdeles besøk av bestevenninna mi, så vi brukte gårsdagen med barna, lagde god mat og slappet av.

Synes det er rart at juni snart er over allerede, men vet samtidig at jeg fremdeles er ganske i starten av min feire, i og med at jeg ikke skal tilbake på skolen før 20 august. Jeg skjønner allerede at denne sommeren kommer til å gå unna fort, så jeg vil bare nyte den så mye jeg kan sammen med både barna, venner og familie.

Her er noen bilder fra helgen vår! Håper dere har hatt en like fin helg som meg. Lover at jeg ikke skal droppe bloggingen en hel helg igjen uten å gi noen beskjed på forhånd, får jo helt dårlig samvittighet når jeg ser hvor mange som har vært innom likevel.

SANNHETEN BAK BLOGGEN

Vet dere hva jeg innså for noen dager siden? At det nå er 5 år siden min eldste sønn Leo, var baby. Fem hele år. Enkelte dager kan jeg ta meg i å lese i arkivet mitt for å se hvor mye som har endret seg siden den gang, og noen ganger føles det nesten ut som et helt annet liv. Samtidig har jeg virkelig følt at jeg har vært den samme hele veien, og det er godt å føle – til tross for at jeg ikke er noen perfekt blogger. Eller menneske, for den saks skyld.

Av og til kan jeg få spørsmål om jeg står for alt jeg har skrevet tidligere på bloggen, og hva jeg tenker om meningene mine som jeg ytret da jeg var enda yngre og hvordan jeg taklet alle andres meninger som også dukket opp.

Jeg kan komme på et par blogginnlegg jeg burde holdt meg for godt til å skrive i løpet av de første årene som blogger, men ikke noen store greier. Stort sett blir jeg egentlig ganske stolt når jeg leser tilbake i arkivet mitt og ser hvordan 16/17-årige meg har håndtert alle meningene og alle kommentarene som til stadighet dukket opp. Aldri har jeg valgt å stenge kommentarfeltet mitt permanent (Enda det var tidvis ganske mye stygt i dem) alltid har jeg svart på kritiske spørsmål og vært åpen for andres meninger. Når jeg tenker tilbake på hvor ung jeg var, blir jeg selvfølgelig stolt av meg selv for at jeg håndterte det slik.

Andre gangen jeg ble gravid gjorde bloggen og oppmerksomheten rundt den, situasjonen en del mer utfordrende å håndtere for meg enn første gangen. Alle som skulle mene noe og ha noe å si, som trodde de kjente meg fordi de hadde lest bloggen min. Jeg tror ikke jeg helt forsto hva jeg hadde “invitert inn i livet mitt” – hvis dere skjønner hva jeg mener. For hvis man som blogger tror at alle leserne man har ønsker en godt, tar man skrekkelig feil.

Jeg anbefaler absolutt ingen å utbrodere livet sitt på nett når man får barn tidlig. Man er i en såpass sårbar situasjon i utgangspunktet, og den burde man få håndtere selv – uten å risikere bli utsatt for et sånt vanvittig hat. Det er egentlig litt surrealistisk å sitte og fraråde andre fra å opprette en konto på sosiale medier, men det handler mest om at man aldri kan forandre andre mennesker (selv om de er gale) – og i en slik situasjon burde man gjøre det man kan for å skjerme seg selv og det kommende barnet. ❤️

Jeg mener altså ikke dette fordi jeg ikke taklet kritikken som kom eller fordi jeg trodde på andre når de kalte meg en dårlig mamma – men fordi det finnes noen gale mennesker der ute som tilsynelatende gjør det til sin oppgave å klare å bryte deg ned. Før jeg begynte å blogge visste jeg ikke at det fantes mennesker som var villig til å gå så langt for å ødelegge for andre. Jeg har blant annet en sak bak meg hvor ei dame i 40-årene (med to egne døtre) drapstruet meg og prøvde å bryte meg ned ukentlig. Det endte med at hun fikk en saftig bot. Jeg var 17 år. 17! Dette er en av flere ting jeg aldri har nevnt noe særlig på bloggen for å unngå spre negativitet på plattformen min, men som virkelig har vært en ekstra belastning oppe i det hele. Jeg unner ingen å gjennomgå det, rett og slett.

Jeg angrer ikke på å ha startet å blogge, og nå har jeg kommet dit at jeg har blitt vant til hvordan det kan være noen ganger – men jeg anbefaler ingen å gjøre det samme, fordi jeg vet hvilken påkjenning det kan være og jeg vet ikke hvordan alle der ute takler det. Kanskje noen takler det mye bedre enn meg og synes det er unødvendig å advare, men det kan hende det er noen der ute som også ville taklet det mye dårligere og hvem vet hvordan det kunne endt? Jeg mener ikke at det er synd på meg, og jeg prøver heller ikke å stakkarsliggjøre meg selv – herregud, jeg har da jammen meg klart meg bra uansett. Jeg har et stort nettverk av venner og familie, to nydelige barn og en god samboer♥

Men det å være en offentlig person og blogger kom med en pris jeg skulle ønske jeg visste mer om på forhånd.

Håper dere ikke synes at dette blogginnlegget ble alt for mørkt. Jeg har tenkt på å skrive litt mer om dette lenge, men har egentlig ikke turt før nå. Har kun nevnt det i en bisetning tidligere.

Håper dere har hatt en god onsdag. Gleder meg til oppdatere dere mer i morgen når bestevenninnen min kommer på besøk og fredagen nærmer seg, når det blir feriestart for både guttene mine og Fredrik!

UKENS SPØRSMÅL: SLUTTE Å BLOGGE, MAT OG FLYTTING

Hei fra meg som akkurat har spist et lass med pizza og sjokolade ♥ Jeg har ikke spist noe usunt på 2 hele uker i dag, så da tok jeg litt av i dag for å kose meg skikkelig med barna og Fredrik! Vi har hatt en kjempekoselig søndag med lek, kos og masse avslapning. I morgen går vi inn i den siste uken i barnehagen for barna før ferien, og ikke minst Fredrik sin siste jobbuke før han har to ukers ferie. Ikke minst skal jeg feire at jeg har ferie til helgen igjen! Gleder meg.

Her kommer altså svarene på ukens spørsmål! Nå er det jo drøye to uker siden sist jeg hadde denne spalten (ops!) så da tar jeg igjen litt nå i dag. Håper dere er fornøyde med svarene!

Kan du begynne å legge ut ukesmenyer med hva dere skal spise hver dag? Trenger middagsinspirasjon! – Herregud, ja! Takk for forslaget ♥ Det trengs litt planlegging for å gjøre det da, så kan begynne med det neste mandag, og ikke den i morgen.

Hva tenker du om at det er en del bloggere som gir seg for tiden, skal du gi deg snart også? – Haha, så lenge følgerne mine liker det jeg gjør og fortsetter å følge meg kommer jeg definitivt ikke til å gi meg med det første. Men at det kommer en dag hvor det blir slutt for bloggen er helt åpenbart, men det er ikke tiden for det helt enda føler jeg.

Har du det alltid ryddig hjemme hos deg? For er slik det ser ut på bildene du tar! – Haha, absolutt ikke! Vi er en helt vanlig småbarnsfamilie som tidvis har det nokså rotete. Sånn er det bare, jeg har prøvd å holde alt ryddig, lage mat fra bunnen hver dag, trene hver dag, gjør skolearbeid og ha tid med familien og den kabalen går ikke opp for meg – så jeg har senket forventningene og husarbeidet kommer dermed litt lenger ned på prioriteringslisten. Ingen har tross alt noen gang tatt skade av at det er litt rot her og der. Men nå som jeg har ferie håper jeg å få shinet opp hele leiligheten slik at vi kan gå sommeren i møte med et helt ryddig hjem. Så lenge dèt varer med to barn, da.

Hvordan klarte du å få så mange følgere på Snapchat? – Jeg vet ikke, jeg har bare jobbet med å gi følgerne mine bra innhold og delt tips, begrenset med reklame og fulgt med på hva som har gitt gode tall. I et halvt år publiserte jeg noe på Snapchat hver eneste time på dagtid fra jeg var våken til jeg la meg. Har holdt en rød tråd med mat og snacksbilder (som mine følgere elsker!) samt hverdagsliv og litt klær hele veien også, det kan jo ha hatt noe å si. Jeg heter forresten Mammasom16 på Snapchat om dere ikke har lagt meg til allerede!

Hvordan har du tid til å trene hver dag? – Jeg prioriterer det, og så har Fredrik og jeg et viktig punkt i forholdet vårt hvor vi begge gir hverandre rom til å finne på ting som er viktig for hverandre. En løpetur for meg trenger ikke ta lenger enn en time, og da pleier jeg å dra rett etter at barna er lagt. Fredrik holder fortet her hjemme, og jeg gjør det samme for han de gangene han skal på fotballkvelder og den slags♥ Viktig for meg å poengtere at det med at jeg trener hver dag ikke er noe som er skrevet i stein. En gang i mellom tar jeg meg fri fra treningen om jeg har avtaler med venninner, skal tilbringe dagen med familie osv. Men det er utgangspunktet mitt at jeg trener hver dag.

Synes du det er vanskelig å bo så langt unna foreldrene dine, siden de bor flere timer unna? – Har egentlig blitt ganske vant til at det er slik nå, siden jeg flyttet for hele 6 år siden. Men skulle selvfølgelig ønske de bodde nærmere oss og barna! Har et ønske og håp om at de en gang vil flytte hit til oss, det hadde virkelig vært min største drøm i oppfyllelse. Tuller ikke en gang!

Hvor er rosa settet du delte bilde av på Snapchat fra? – Nelly, men det er utsolgt. Om dere vil kan jeg dele link det når det er på lager igjen!

Er du enebarn? – Nei, jeg har to søstre og er den mellomste.

Hva tenker du om at noen synes du er kjedelig? – Om noen synes jeg er kjedelig så lever jeg godt med det, haha. Jeg vil heller være kjedelig om alternativet er å eksponere barn, leve et voldsomt liv i sus og dus når alt jeg egentlig vil er å leve et godt, rolig liv med familien min. Er på ingen måte enten eller etter min mening, men føler det er sånn mange oppfatter bloggere. Enten er man rolig, “politisk korrekt” og dermed kjedelig, eller så er det fullt kjør med kontroversielle utalelser, massiv eksponering av barn osv. Jeg er ikke så opptatt av å være en blogger som alle må like. Jeg har mine faste følgere likevel og så lenge de ikke synes jeg er dørgende kjedelig så synes jeg det er helt innafor å kalle meg kjedelig. Jeg er jo bare en helt vanlig person med en relativt vanlig hverdag som ønsker å leve et godt liv med familien min, så jeg er jo kanskje litt kjedelig?

Har du tips til playstation spill for to? – Fredrik og jeg spiller Cod sammen av og til (vi spilte mye mer sammen før vi fikk barn for å si det sånn, haha!) da spiller vi zombies eller så bytter vi på annenhver gang med war zone. Ellers har vi spilt Sly 2 og 3 sammen (barndomsminner de luxe) og The last of us. Det er noe jeg synes er utrolig koselig å gjøre sammen faktisk! Det eneste jeg virkelig ikke liker å spille er Fifa, det blir for kjedelig og uinteressant for min del.

Hva synes du om Insta-moms og alt de deler, siden du ikke deler bilder av barna dine overhode? – Har skrevet et blogginnlegg om dette som jeg deler lenke til HER.

Hvor kjøper du Ben&Jerrys isen du deler på Snapchat av og til? – På Meny eller Pizzabakeren! Når jeg virkelig skal kose meg med iskrem kjøper jeg alltid Ben&Jerrys og det var først nylig jeg fant ut at grunnen til at de har så dyr iskrem er fordi de, blant annet, gir jobber til innvandrere med anstendig lønn (altså langt fra minstelønn). I tillegg ble eierne av iskrem-merket arrestert i “Black lives matter”-demonstrasjonene, for å være med å demonstrere. Har derfor funnet ut at jeg skal kjøpe iskrem fra dem resten av livet selv om det koster litt ekstra, for det er det åpenbart verdt. Og så er jo iskremen deres vanvittig god, da.

Hva slags dialekt har du? – Jeg har ingen tydelig dialekt! Selv om pappa er fra Toten har jeg aldri hatt noen dialekt, heller ikke når jeg bodde i Gjøvik.

“UFF, LURER PÅ HVA HUN VIL MED LIVET SITT..”

I dag har jeg endelig offisielt sommerferie fra skolen! Dette skoleåret har naturligvis vært litt annerledes av åpenbare årsaker og det faktum at vi har stått midt oppe i noe historisk med viruset som har herjet, men fra mars og ut mai har det likevel vært skole og stressende dager. La meg ikke en gang begynne å snakke om det kaoset som inntraff her hjemme da jeg hadde hjemmeskole og begge barna måtte være hjemme fra barnehagen, fordi barnehagen var stengt på grunn av viruset. Ler når jeg tenker på det nå, men lo definitivt ikke når det sto på. Haha.

“Uff, lurer på hva hun vil med livet sitt…”  er en del av en kommentar som sto under en nyhetssak om meg da jeg ventet mitt andre barn i 2016, og den husker jeg enda at jeg leste. Jeg kan ikke akkurat si at jeg ofte husker ordrett hva folk skriver om meg, men akkurat denne husker jeg så inderlig godt.

Kanskje fordi jeg visste hvordan det så ut, der jeg måtte gå ut med at jeg var blivende tobarnsmor, uten utdanning? I full jobb, riktig nok, men likevel.

Kanskje fordi du er 17 år og er usikker på hva du vil videre med livet ditt, når barna dine begynner på barnehagen og skolen? Og hvilken 17-åring er vel ikke det?

Kanskje fordi du, ironisk nok, mister troen på deg selv for hver bidige “Uff da, lurer på hva du skal gjøre resten av livet ditt når du får barn som 16-åring..”- kommentar du får?

Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg kan være med på utrydde kommentarer som den jeg fikk, for de som velger en annen vei i livet enn det som er A4!

Jeg tar sommerferie i år med karakter 6 i alle fagene jeg har hatt hittil på skolen utenom ett. Når noen påstår at det ikke er noen bragd fordi jeg “tross alt ikke tar alle fagene mine på en gang” så er det jo bare å prøve selv om noen mener det er så lett. Når du har to barn, familieliv, jobb og alt ved siden av.

Det er fullt mulig, men det krever noe av deg.

Det er ingen spøk, og selvfølgelig er jeg stolt over meg selv som har jobbet og fått til noe så bra! Nå mangler jeg bare å beholde 6’eren min i historie og norsk til neste år (har kun ett år igjen nå på videregående!) samt ta opp igjen matten da jeg kun fikk en fire og trenger en femmer – eller, så kan jeg droppe å ta opp matten, og bare ta et årsstudium som kan gi meg de resterende studiepoengene jeg trenger for å komme inn på rettsvitenskap i Oslo – i og med at jeg også får alderspoeng.

Og så vil jeg avslutte med en kommentar til alle som har vært i samme situasjon som meg: Du kan få det til, og la aldri noen fortelle deg noe annet. ♥

God sommer ønskes dere alle! Og tusen takk for all støtte fra blogglesere og følgere i året som har gått med tanke på skolegangen min, dere har virkelig gitt meg motivasjon og glede. Det har betydd enormt mye for meg.

DIY: KLESSTATIV TIL BARN

God torsdag alle sammen! Jeg føler denne uken bare har flydd forbi, og at det akkurat var mandag. Det er jo egentlig en god ting, i og med at jeg offisielt er ferdig med dette året på skolen allerede i morgen. Uansett – her om dagen fikk jeg spørsmål om jeg kunne begynne å dele litt DIY-prosjekter. Jeg gjør ikke veldig mye av dette, men tenkte jeg kanskje kunne dele noen i tiden som kommer? Tenkte å begynne med et gjensyn av mitt aller første DIY-prosjekt tilbake i 2017, da jeg lagde klesstativ til barna. Og det ble så fint! Det ferdige resultatet:

Alt i alt kom regningen på ca 400 kroner – som jo egentlig er ganske rimelig vil jeg si. Jeg måtte for øvrig også kjøpe sag, treskruer, og maling/spraymaling – noe som kanskje de fleste (som er handy) allerede har i hus?

Dette er hva du trenger:

  • Kosteskaft/Treskaft eller en rund stokk på 130 cm med diameter på 25mm.
  • Sandpapir
  • Treskruer
  • Håndsag/sag
  • Elektrisk drill og treborr i størrelse 25mm
  • Spraymaling/maling i valgfri farge
  • 4 Stykker planke (Lekt) 36X48mm som er 1,2 meter lange.
  • Målebånd/målestokk
  • Penn eller blyant

Slik gjør du:

Finn frem de 4 plankene/lektene og sørg for at alle er like lange. Du kan selvsagt lage dem kortere enn 1,2 meter lange slik jeg har skrevet i utstyrslisten over, men da vil også selve klesstativet bli lavere. Stativet blir jo heller ikke 1,2 meter høy om man følger min utstyrsliste og målene jeg har satt – fordi plankene på det ferdig resultatet skal krysse hverandre over stokken mellom plankene som klærne skal henge på. (Se det første bildet i blogginnlegget)

Dermed må man kutte av eller sage av ca 10 grader under hver bunn av plankene, slik at det skal stå stødig selv om plankene skal krysse hverandre øverst i det ferdige resultatet. Når man er ferdig med det, skal man pusse plankene med sandpapir til de er fine og myke. Dette er viktig for et fint resultat når man skal male dem.

Når de er pusset ferdig og man er fornøyd med resultat, skal man bruke måleband og lage en liten strek 10 cm ned øverst på plankene. Dette for å huske hvor du skal bruke treborret. Når du har målt opp likt på alle plankene, er det bare å sette i gang med treborret på alle fire plankene.

Deretter skal man begynne å male dem. Jeg gikk for hvite planker, og jeg ville ha selve stativet som kleshengerene henger på, i en lys trefarge som jeg synes passet godt til. Man kan selvfølgelig velge å male begge deler, eller bare en – det og hvilke farger man bruker er helt opp til en selv.

Når malingen har tørket er det på tide å sette plankene sammen med kosteskaftet. Siden selve klesstativet har en skrå effekt som jeg snakket om tidligere i fremgangsmåten, så må plankene med de kuttede bunnene stå to på hver sin side for at denne effekten skal fungere. Gjennom de fire treplankene (med to på hver side) trekker du kosteskaftet gjennom på hver side. I krysningspunktet mellom kosteskaftet og plankene på hver sin ende – valgte vi å skru inn to skruer på hver side for å forsikre oss om at den ikke faller sammen. Det kan gjøres nesten usynlig om du skrur de inn motsatt vei av hvilken vei klesstativet skal stå.

Ferdig! Nå trenger man bare barnekleshengere eller vanlige kleshengere. Om noe er uklart, still gjerne spørsmål i kommentarfeltet – så skal jeg svare så godt jeg bare kan!

NEI, DET ER IKKE SANT!

Vet dere hva jeg fant ut i dag? At det aldri har vært færre unge mødre enn nå. Helt siden jeg begynte å blogge har jeg hørt at jeg oppfordrer unge jenter til å få barn ved å blogge om å hå fått barn tidlig, og enkelte velger også å gå så langt som å påstå at det er mange flere gravide tenåringsjenter etter at fenomenet blogg oppsto – fordi noen på blodig alvor mener at unge jenter blir gravide for å blogge om det.

Da er det litt godt at jeg i dag kan meddele at: Nei, det er ikke sant! Det er rekordfå tenåringsmødre – i 2018 var det kun 56 jenter som ble mødre da de var 16 år eller yngre, viser tall hentet fra Medisinsk Fødselsregister.

Det kan muligens se ut som om det er blitt vanlig å bli gravid når man såvidt er blitt tenåring når man logger seg på Facebook, blogg eller Instagram – men det er jo bare fordi alt har blitt så mye mer tilgjengelig for oss gjennom sosiale medier. Før hørte man kanskje bare om noen som hadde blitt gravid tidlig fra hjemstedet sitt eller en eller annen bygd, og det blir jo noe helt annet og ikke minst fjernt å forholde seg til. For ja, så klart er jeg klar over at unge jenter som får barn har en viss sjokk-faktor over seg, og at det derfor kan trigge en del reaksjoner, og ikke minst oppmerksomhet av den grunn.

Folk liker “skandaler” forstå meg rett her. Liker er kanskje ikke riktige ordet en gang. Avsløringer og ting som gjerne høres litt skandaløst ut – selv om det ikke trenger å være det. Mitt blogginnlegg hvor jeg skriver om at jeg er 17 år og gravid med andremann er mitt mest leste blogginnlegg noen sinne, med helt ekstremt (!) mange tusen lesere. Og jeg vet jo hvorfor,fordi overskriften skriker skandale. Nå er jo ikke min situasjon en skandale (slik jeg ser det, i hvert fall) for jeg lever jo et stabilt liv med familien min og har ting på stell – men det er jo kanskje ikke det man umiddelbart tenker når man leser eller hører om noen i en slik situasjon.

Jeg vet at jeg har vært heldig som har hatt jobb siden jeg ble mamma tidlig, som har og kommer fra en resurssterk familie som har støttet meg hele veien, og som i tillegg alltid har hatt et stort nettverk rundt meg. Jeg har også hatt Fredrik ved min side, som selv fullførte VGS med en høygravid kjæreste (Les: meg), og som tok fagbrevet sitt med to små hjemme ♥

Men jeg vet også at alle som blir gravide tidlig ikke er like heldige, noen blir fremdeles kastet ut hjemmefra og møter ingen støtte fra de rundt seg. Og uavhengig av det: Jeg forstår at noen velger abort.

Det jeg har hatt fokus på, på bloggen, er at jeg personlig mener at man ikke burde gjennomføre en abort man vet med hele seg at man ikke ønsker – men kun gjennomfører på grunn av press fra nær familie, far til barnet etc. Og at dersom man ønsker å gjennomføre svangerskapet i ung alder: Så vil jeg heie på at det kan man klare, og vise med bloggen at man ikke har ødelagt livet sitt av den grunn. Selv om man må ta igjen utdanning, og selv om det vil bli tøffe tak.

Det gjelder også andre veien: Vet man med hele seg at man ikke ønsker barnet og ikke kan/ønsker/vil gi barnet et godt liv, så skal man selvfølgelig få ta abort – uten at noen skal trenge å stille noen spørsmål omkring det. Retten til å bestemme over egen kropp er uhyre viktig, og det er akkurat hovedpoenget i det jeg også mener er riktig: Du skal få bestemme selv, hva du vil gjøre.

For meg har det å få barn tidlig vært det beste som har skjedd meg. Jeg er faktisk evig takknemlig, og vi har klart oss på egenhånd hele veien. Vært selvstendige, jobbet, samt bodd for oss selv. Men er det dermed sagt at det er vanskelig for meg å forstå at man ideelt sett ønsker å vente til man har fått utdannelse, eget bosted og fast jobb før man får barn? Selvfølgelig ikke.

Ikke fordi det gjør deg til en bedre mor, men fordi det kan gjøre det lettere å være mor.

OPPSKRIFT: PERFEKT TIL BARNA!

God tirsdag dere ♥ Nå har jeg slappet litt av etter en nydelig dag i solen! Guttene har vært i barnehagen (de skal ha fem uker fri i sommer så jeg lader litt opp til det nå som jeg har siste uke med skole, til den grad det vi driver med på skolen nå kan kalles skole) så jeg har brukt en del tid på å slappe av i dag, trene og rydde her hjemme. Føler nesten at livet mitt går en del på repeat om dagen: Trening, butikken, levere/hente i barnehagen, middag med barna, leke og lese med barna, legging av barn, rydding, jobbing. Gleder meg til Fredrik og guttene skal ha ferie også, jeg får jo offisielt ferie på fredag og gleder meg veldig til å vite at jeg endelig har fullført andre året på videregående. Det blir rart og gøy!

I dag tenkte jeg å dele et lite gjensyn med en oppskrift jeg har delt tidligere, for to år siden faktisk, men som jeg tenkte å dele på nytt siden den er perfekt for sommerværet vi har for tiden! Ta den med på stranden, på lekeplassen eller bare på bilturen til sommerhytta. Sunn og god snacks som er perfekt for barna på farten♥

Gutten min døpte denne til regnebuekopp for et par år siden da jeg først begynte å lage den. Så det kaller vi den. Haha!

Dette trenger du:

🍶Plastkopper/annen kopp med lokk (av hensyn til miljøet er det selvsagt supert å finne alternativer til plast da! Jeg var litt dårlig forbilde i dag ser jeg) Jeg kjøpte mine plastkopper med lokk på Meny.

🌈 Frukt i regnbuens farger:

🔵Blåbær

🥝Kiwi, grønt eple eller grønne druer

🍍Ananas, gul melon eller mango

🍊 Mandarin eller appelsin

🍓 Jordbær, kirsebær eller vannmelon

🍥 Eventuelt krem som topping eller for eksempel litt vaniljekrem. Lurt å droppe toppingen/krem når denne tas med på tur, da, riktig nok.

Om barnet ditt (eller om du lager den til deg selv) ikke liker en av de typene bær eller frukt som er blitt nevnt, så er det jo bare å bytte det ut med noe annet i samme farge, eller legge et ekstra lag med noe av det som er populært hos barnet ditt istedenfor! Litt av greia er at det ligger etter farger, og det synes i hvert fall barna mine var veldig stas.

Denne er veldig populær her hjemme, så verdt å teste for dere andre med små. Håper dere har hatt en fin dag, forresten!

SANNHETEN OM FORHOLDET VÅRT

Jeg har fått mange spørsmål helt siden jeg introduserte Fredrik for dere her på bloggen, som går på hvordan vi har klart og fremdeles klarer å holde sammen. Som alle mine lesere vet, har Fredrik og jeg tidligere gjort det slutt to ganger og likevel klart å finne tilbake til hverandre. Spørsmålene ble ikke færre jo lenger vi var sammen etter vi fikk barn, og spesielt etter jeg for noen år siden valgte å være åpen om det da vi hadde det vanskelig i forholdet vårt, og om hvordan vi kom oss ut av det med forholdet vårt i behold. I hovedsak er det andre mødre som lurer på dette, fordi de enten ikke har klart å holde ut med barnefar selv, eller fordi de sliter sammen.

Jeg skulle ønske jeg hadde et fasitsvar til de som lurer på dette, men sannheten er nok at det ikke finnes en fasit. Jeg tror for all del ikke at jeg er noen ekspert på parforhold (!) Men med tanke på alderen vår, så har vi utvilsomt vært sammen en god andel av livene våre, ettersom vi ble sammen første gang i 2013. Det er uansett ikke veldig relevant. Det som er relevant er hvordan vi har klart å holde sammen og hva vi har gjort for å løse problemene våre hittil. For jeg kan si dere ting: Det har ikke vært få utfordringer, og det tror jeg heller ikke at det er for flertallet som bor sammen og lever sammen. Det er en jobb å få et forhold til å fungere og å holde sammen, spesielt etter man får barn sammen. Det er i hvert fall slik vi har opplevd det.

I alle forhold møter man på utfordringer. Det er ikke til å unngå. Det kommer til et punkt hvor nyforelskelsen går over, og man innser at ingen er perfekte. Kanskje oppdager man også at man ikke er så like som man trodde i starten av forholdet. Jeg tror de færreste av kjæresteforhold aldri opplever krangling eller uenigheter. Men hvis man alltid skal gi opp når ting blir vanskelig, så vil det være umulig å oppleve et langvarig forhold. Man må jobbe for å få det til å fungere.

For hvis du tror at du og kjæresten din er de eneste som krangler så og så mye, eller de eneste som har utfordringer som går på kommunikasjon, krangling om husarbeid, følelser, sjalusi, eller ulikheter generelt – så tar du feil. Man vil alltid møte på utfordringer, og hvis du velger å forlate de du har, så kommer det garantert til et punkt hvor du møter nye, eller de samme utfordringene du har møtt tidligere.

Forskjellen er bare at du vil møte dem med en annen partner.

Helt ærlig, synes jeg det er vilt å tenke på at om 3 år – så har Fredrik og jeg vært sammen i 10 år. Det føles bare helt surrealistisk å tenke på fordi det virker så himla lenge. Men jeg skjønner for hver dag som går at jeg har truffet blink med mannen jeg fikk barn med, selv om vi på daværende tidspunkt bare var tenåringer. Man kan vel kanskje kalle det en blanding av flaks og god dømmekraft. Haha.

Med jevne mellomrom er det folk som står frem i media og roper ut at det er alt for mange par som gir opp for lett. Spesielt med barn inne i bildet. Jeg vet bedre enn å snakke om andres situasjoner som jeg ikke vet noen verdens ting om. Men det jeg vet av egen erfaring, er at noe av det aller viktigste er kjærlighet og vilje.

Er man glad i hverandre, har begge parter genuint lyst til å få ting til å fungere, og har begge parter vilje og selvinnsikt til å ønske å jobbe med seg selv om det trengs – så tror jeg det kan være med på å være utslagsgivende for om man klarer å holde sammen eller ikke. Jeg vet i hvert fall at det er noe jeg har lært av mitt snart 7-årige forhold til Fredrik, selv med noen dumper i veien.

Andre ganger har det at et forhold ikke fungerer med ting man ikke råder over, og jeg tror også det er viktig å huske på at man burde være ytterst forsiktig med å dømme andres forhold. Toppen av isfjellet og den pakka der. Spesielt med barn innblandet er det åpenbart at det enkleste og ideelle for alle parter, både store og små, ville vært at man kunne levd lykkelig som A4-familie, men når det ikke lar seg gjøre og noen velger å gå fra hverandre på tross av at det er små barn innblandet, tenker jeg at man skal stole på at den avgjørelsen er riktig for dem det gjelder.

Håper alle sammen har hatt en nydelig søndag i solen! Det har virkelig vi♥