PERSONLIGE TANKER FRA DEN SISTE TIDEN!

♥ I dag har vi vært hos min tante som bor i Åsgårdstrand, og det var så nydelig der. Barna storkoste seg og det samme gjorde jeg! Men jøye meg så sliten jeg er etter dagen. Nå om dagen føler jeg helt ærlig at jeg går konstant på reservebatteri fordi barna våkner en del om natten, jeg har vanvittige mareritt og får ikke sove – og så har jeg hatt en del søvnparalyse igjen. Fredrik har ikke hatt ferie i sommer, så på dagtid er det kun barna og meg og slik har det vært lenge nå. Akkurat nå kjennes det derfor helt greit å ha to barn, og ikke noen flere. Tror for øvrig jeg hadde strøket med hadde jeg hatt en til nå, med 3 timer søvn innabords og lilla poser under de trøtte øynene mine som skriker desperat etter søvn. Haha.

♥ Når jeg ser de fine bildene av barna som tanta mi tok av guttene mine sammen med katten vi møtte på, på tur tidligere i dag – så får jeg nesten lyst til å skaffe meg et kjæledyr. Barna elsker nemlig dyr, og går vi forbi noen dyr, fugler, hunder, eller som i dag: katt og hest, så snakker de om å ville kose med dem og hvor fine de er. Smelter helt! Heldigvis er jeg fornuftig nok til å forstå at jeg ikke har tid til å ha et kjæledyr akkurat nå, for ikke å snakke om at det faktisk er et stort ansvar mange år frem i tid: Men en dag så skal vi skaffe oss et, og det gleder jeg meg til.

♥ Jeg har bevisst valgt å holde kroppsfokus unna bloggen i flere år. Dere som har fulgt meg lenge husker kanskje at mitt “5 dager  etter fødsel bilde” var langt i fra kontroversielle bilder som andre bloggere delte etter sine fødsler. Likevel delte jeg for et par uker siden at BMIen min tilsier at jeg er overvektig, hvilket jeg er veldig langt i fra (!), for å tydeliggjøre at man ikke kan stole på BMI-kalkulatorer og annet tull. Det var det noen som tydeligvis tolket som en invitasjon til å kommentere kroppen min, hvordan den ser ut, hva slags kroppstype jeg har og at jeg dessverre trenger en realitetsorientering. Og jeg synes det er helt sykt at man selv mener at man uoppfordret kan kommentere andres kropp på den måten og jeg kjente at jeg fikk helt vondt i magen. Jeg vet godt hvilken kroppstype jeg har, jeg er stolt av meg selv og hvordan kroppen min ser ut (uten at jeg trenger å legge ut bikinibilder på bloggen av den grunn) og jeg synes tvert i mot at det er de vilt fremmede som uoppfordret kommenterer på andres kropp som trenger en realitetsorientering. Jeg forstår at jeg deler fra livet mitt på bloggen, men jeg tror vi glemmer at vi ikke ha en mening om absolutt alt. For folkens, som mamma må jeg bare lære meg å velge mine kamper, på samme måte prøver jeg å velge å ytre mine meninger om ting som faktisk betyr noe.

♥ Når vi først er i snakk om bikinibilder: Jeg er så trøtt på bikinibilder av opererte rumper, redigerte kropper og Gudene vet hva at jeg har klikket unfollow på samtlige instagramkontoer de siste ukene. Og det føles så bra! Med fare for å virke som tidenes sinnablogger så får jeg helt avsmak av det fokuset tilsynelatende mange har. Istedenfor har jeg begynt å følge kontoer som viser uredigerte bilder av kjendiser, instagram VS virkeligheten, og den slags. Kan anbefale dere å følge blant annet @celebface på Instagram. PS: Grunnen til at noen kontoer legger ut slikt innhold, er ikke for å pirke på kjente mennesker, shame, være slem eller lignende: Men for å vise at kjendiser er menneskelige de også. I vår polerte og overredigerte verden, tror jeg kanskje det er litt sunt. Kylie Jenner har for eksempel også strekkmerker etter graviditeten hennes, og det er faktisk helt normalt. Selv om det ikke synes på Insta.

Photo credit: Khloekardashianfans.com

♥ Ok. Dette kommer sikker til å virke litt rart, men nå gleder jeg meg faktisk til høsten jeg! De fine fargene ute, å komme inn etter at man har vært ute i litt kaldt vær, masse nye tv-programmer og sesonger av serier.. For ikke å snakke om høstmat! Og høstklær! Jeg tror kanskje dette kommer av de ekstremt varme dagene vi har hatt nå i det siste, hvor det har vært så varmt atte hjelp.

♥ Under en måned til skolen starter igjen og jeg, og de lilla posene under øynene mine, er selvfølgelig helt klar. Jeg har faktisk begynt å glede meg, selv om jeg vet det blir mye i år. Det eneste jeg stresser vilt over for tiden, er å velge en studieretning når jeg ferdig med VGS, og så begynne på studiene – for så og innse at det ikke føles riktig for meg. Jeg ER så redd for at det skal skje! Kanskje spesielt fordi jeg allerede henger et par år bak jevnaldrende. Jeg har ikke tid til å velge feil, men det er kanskje nettopp fordi jeg vet det, at det gjør meg stressa. Nå har jeg for øvrig god tid på meg, men likevel.

♥ JEG ER NESTEN FRISK. Etter så og si en uke med sykdom, legevaktbesøk x2, akuttimer og det som er. Nå kommer jeg aldri til å ta det for gitt å være frisk igjen, tenker jeg hver gang. Helt inntil neste gang jeg blir syk, og igjen forbanner meg selv fordi jeg ikke satte pris på det da jeg ikke var syk. Og sånn fortsetter det. Men samma det, jeg er i hvert fall sjeleglad for både det faktum at jeg er nesten frisk, og flinke leger.

Nå skal jeg straks i gang med å lage verdens beste veganske taco som jeg skal lage til kveldsmat! Fredrik skal for øvrig ha kjøtt til sin taco, så han får bare tilbehøret av det jeg lager, og det må han selvfølgelig gjøre akkurat som han vil med – forstår meg virkelig ikke på veganere og vegetarianere som skal presse sitt syn på spesielt partner. For man kan faktisk ikke tvinge sitt syn på andre mennesker, måtte det gjelde hva slags mat man velger å spise, religion eller andre type ting. Jeg gleder meg bare voldsomt til tacokveld og legge meg tidlig, jeg. Nyt kvelden videre!

DET VERSTE SOM FINNES…

… Når du hører barnet ditt gråte og skrike, og det stikker langt inni brystet ditt som om du akkurat hoppet over et steg i trappen. Ufrivillig.

Det skjedde oss i dag, mens Fredrik var ute med barna i hagen vår. Heldigvis var det bare et vepsestikk på fingeren til vår ene gutt, og ingenting litt barnetv, yoghurt og eplejuice ikke kunne redde. Heldigvis! Fredrik hadde til og med gjort klart badebaljen og badelekene, og planla å bade gutten vår som en liten trøst etter han hadde roet seg, men gutten vår var sliten etter flere timer ute i solen og hadde sluknet på sofaen innen han kom tilbake for å ta han med seg.

Og jøye meg så vondt det er når barna har det vondt. Når man hører de gråter på avstand. Når det stikker dypt i hele brystkassa. Hadde helt glemt hvor redd man faktisk blir. Før man har rukket frem til barnet sitt har man også gjerne rukket å tenke katastrofetanker herfra og til et visst sted, og det er jo ikke akkurat til hjelp det heller. Før jeg fikk barn trodde jeg at jeg visste hva det å være redd betydde.

Nå VET jeg.

Det får meg til å tenke på fremtiden og smått grue meg til barna blir eldre. Altså, enda eldre. Det er litt vondt å tenke på at jeg bare er pent nødt til å akseptere at jeg kan beskytte og skjerme dem mot mye, men ikke alt. Samtidig tenker jeg at de lærer og erfarer mye av det, enda hvor vondt og utenkelig det er, og at det kan hjelpe dem videre i livet når pappaen deres og jeg ikke er der for å passe på dem. ♥

UKENS SPØRSMÅL: TOPPLISTENE, FORHOLDET MITT, MATVANER ++

Hvordan syk er du? God bedring!

– Takk for det! Jeg er (ironisk nok, når jeg er blogger og lever av å utlevere meg selv) ganske privat av meg når det kommer til de tingene der, så akkurat hvordan syk jeg er synes jeg blir litt for personlig å dele med dere. Men jeg har fått nye medisiner i dag, og håper nok en gang at jeg er på bedringens vei!

Hvor mange uker har barna dine hatt ferie i sommer? 

– Hele juli + en uke i juni. Det har vært høyt tempo så og si hele veien, men jeg synes det er viktig at barna mine får fri fra barnehage-hverdagen, som jeg har skrevet om her på bloggen tidligere.

Synes du det er urettferdig hvordan så og si alle på hele blogg-topplista har fått drahjelp i form av tv-programmer de har vært med på, etc? TIl å komme høyt opp på topplista?

– Nå er ikke dette akkurat noe jeg tenker så mye på, men generelt sett er det jo faktisk sånn at livet er urettferdig, og det kan man bare aksepterer først som sist. Jeg er vel heller glad for å være en av få som har måtte jobbe meg helt fra bunn – og takknemlig for hva det har gitt meg og ikke minst lært meg. Jeg har kanskje ikke 50 tusen følgere på Instagram fordi jeg har vært med på PH, men alle følgerne jeg har på alle plattformer har jeg jobbet meg til på egenhånd. Og det synes jeg er ganske kult.

Hvorfor kjemper du alltid “den godes kamp?” i alt du skriver om? Du er så politisk korrekt i meningene dine.

– Dette har jeg faktisk blitt litt kritisert for. Og da må jeg stoppe opp litt og det må gå opp for meg at jeg faktisk blir kritisert for å si min mening fordi den tydeligvis er en del av “de godes kamp”. Fordi jeg er politisk korrekt. Hadde jeg vært politisk ukorrekt hadde nok det også vært galt for noen. Etter flere år som blogger har jeg kommet frem til at jeg blir kritisert uansett hva jeg sier, så derfor kan jeg jo like gjerne si akkurat hva jeg synes – hvorvidt det jeg sier er politisk eller upolitisk korrekt per definisjon, er derfor ikke så nøye for min del ♥ Men det er synd at du synes det fremstår på den måten!

Hva skal du etter skoleåret som begynner til høsten? Mao neste høst, i 2020?

– Da skal jeg mest sannsynlig ta opp matematikk 1p som privatist eller på privatskole, for å prøve å bedre karakteren jeg allerede har til karakter 5. Ellers må jeg rett og slett bare se an, det er mulig jeg må ta samfunnsfag som privatist eller på privatskole også – for jeg skal allerede ha matematikk 2p, norsk vg2+3, og historie vg2+3 i år, og det er ikke sikkert timeplanen min går opp om jeg skal ha samfunnsfag i tillegg, da jeg mest sannsynlig allerede må være i to skoleklasser i året som kommer for å få tatt overnevnte fag. Uansett er det slik at når jeg følger 23-5 regelen får jeg ikke begynne å studere før året jeg fyller 23, så det er ikke noe stress – for jeg rekker uansett å ta opp fag privat dersom behovet skulle være der om timeplanen ikke går opp. Håper dette svaret ga mening for dere som lurte på dette, haha.

Er du noen gang redd for om barna dine skulle få barn tidlig i fremtiden?

Hm, nei. Det er ikke noe jeg er spesielt redd for. Fredrik og jeg planlegger å være veldig åpne under oppveksten til guttene, om hvordan det var for oss å få barn tidlig. Vi kommer til å svare ærlig om de spør: Om hva som har vært mer utfordrende, hvordan vi håndterte de ulike utfordringene, og være åpne om hvordan det var for oss. Og jeg kan jo ikke lyve: for de er jo det beste som har hendt oss. Det betyr ikke at vi ikke kommer til å anbefale dem å vente til de er mer etablert i livene sine, før de får barn: for det kommer vi nok til å gjøre. Å ha utdanning på plass før man får barn, et stabilt kjæresteforhold, en fast jobb. Verken Fredrik eller jeg hadde utdanning da vi ble gravide, Fredrik var jo midt i VGS. Og hvor stabilt kan et kjæresteforhold være når man har vært sammen i 8 måneder som 16- og 17-åring? Likevel har det jo gått bra – så man skal vel egentlig være ytterst forsiktig med å dømme noen ut i fra hvordan situasjonen kan se ut for utenforstående.

Det at vi kommer til å anbefale dem å få barn når de er mer etablerte her i livet, handler ikke om at unge foreldre ikke er gode foreldre. For unge foreldre er åpenbart like gode som foreldre som de som er eldre når de får barn. Det handler om at det å være litt eldre (enn 16, i hvert fall) kan gjøre det enklere å være forelder. Og jeg har jo alltid hatt jobben min, vært flink til å spare penger, og hatt en resurssterk familie. Ikke minst har jeg hatt Fredrik. Jeg har jo vært heldig, det er ikke sånn for alle 16-åringer som får barn.

Jeg må også bare nevne: Saken stiller seg selvfølgelig annerledes når noen allerede er blitt gravide! Jeg ville aldri anbefalt noen å gjøre verken det ene eller det andre dersom noen var gravide allerede. Det valget må man ta selv. Og jeg ville aldri tatt ansvaret foreldrerollen bringer med seg for barna mine, dersom de også skulle få barn tidlig, men jeg ville støttet dem og vært der for dem. Det er tross alt det familie betyr. Jeg skjønner at jeg kanskje sporet litt av fra spørsmålet ditt nå, men nei: Jeg er ikke redd eller bekymret for ting jeg ikke får gjort noe med i fremtiden.

Hvor lenge har Fredrik og du vært sammen nå?

– 6 år i september. Det er helt sprøtt! Det skal sies at vi har hatt to brudd i mellomtiden, men jeg orker ikke sitte å regne på det ned til hver minste dato. Det var oss to i september 2013, og det er oss to nå i dag.

Du skrev på bloggen at du måtte endre livsstil siden du hadde lagt på deg, kan du lage et innlegg om hva du spiser hver dag feks?

– Det kommer nok ingen blogginnlegg om hva jeg spiser hver dag ned til den minste detalj, men jeg kan gjerne dele noen nye oppskrifter med dere i tiden som kommer. Jeg spiser mest salater, hjemmelagde supper, wok, og gryter til middag. Som jeg da varierer veldig hva angår innhold og ingredienser. I tillegg til at jeg ikke spiser kjøtt eller drikker melk, spiser jeg heller ikke hvitt brød, sukker, og heller ikke pasta, ris, etc – da det bare er “tomme” kalorier. Jeg drikker for det meste vann, usøtet mandel- eller havremelk, og hvis jeg drikker brus i helgene er det sukkerfritt. Til lunsj spiser jeg mest havregryn, vegansk yoghurt med nøtter, havregryn, chiafrø etc, og wok. Mye smoothies også! Har såpass mye grønnsaker i smoothiene mine at barna mine brekker seg av dem når de smaker på dem, haha.. Jeg synes det er veldig godt, men det er jeg tydeligvis alene om 😂 Når jeg skeier ut drar jeg den helt ut, og da mener jeg helt. Og det er greit 1-2 dager i måneden, men jeg prøver å holde meg til det som en maksgrense da jeg dessverre ikke evner å begrense meg!

Er du fortsatt inne på tanken med å endre bloggnavn?

– Ja, jeg må si at jeg er det altså. Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen!

Kan du skrive et blogginnlegg om tips til serier du liker?

– Det har jeg allerede gjort, og det innlegget finner du ved å klikke deg inn HER.

Håper dere likte svarene på denne ukens spørsmål! Vi snakkes mer i morgen, nå skal jeg straks legge meg faktisk. Håper dere har hatt en fin avslutning på helgen!

Følg meg på Instagram HER (Vi er over 7000 på Instagram nå!!) • Snapchat Mammasom16 • Facebooksiden min HER

VINN NELLY-GAVEKORT PÅ 1500,-

Hei dere! Håper dere alle har det fint i sommervarmen ⛱️ Det har hvert fall vi! Eller, rettere sagt barna og Fredrik. Jeg har ligget inne i dag også, men blir stadig bedre! Jeg vil forresten si takk for alle god-bedring hilsener de siste dagene, det er veldig hyggelig av dere. Og er det en ting det å bli syk viser deg, er at du aldri skal ta det for gitt å være frisk. Kommer nok til å elske livet betingelsesløst når jeg blir helt bra igjen 😂

Jeg skulle bare en kjapp tur innom dere her på bloggen for å tipse dere om konkurransen jeg har gående på min instagramkonto akkurat nå! I anledning at det er under en måned igjen til skolestart (Hjelp, så fort det har gått!) og til sommerferien er over for denne gang, tenkte jeg å dele ut et gavekort på 1500,- fra Nelly.com til en av mine følgere ❤️ Hva du trenger å gjøre for å være med i trekningen står på mitt nyeste instagrambilde, og for å komme til min konto på Instagram kan du enkelt og greit trykke HER!

Nå har jeg akkurat laget meg litt kveldsmat og skal nyte kvelden videre med serier, avslapning og antibiotika. Haha! Kos dere masse så lenge!

PS: Hvis noen av dere har forslag til hva dere kunne tenke dere som premier i fremtidige konkurranser, så er det bare å komme med forslagene! Har blitt en del Nelly-gavekort det siste året, så setter pris på forslag til hva annet dere kunne tenke dere!

DETTE ER KANSKJE LITT RART Å SI, MEN..

God kveld alle sammen ♥

For en varm dag det har vært i dag! Jeg våknet i 12-tiden etter å ha sovnet alt for sent i natt på grunn av formen min, men da jeg våknet i dag følte jeg meg altså mye bedre allerede. Antibiotika hjelper heldigvis relativt fort! Jeg har likevel tatt det ganske med ro i dag for å være på den sikre siden, men da det nærmet seg middagstider og verken Fredrik og jeg orket å begynne å stå over kjeler med matlaging i denne varmen, så spaserte vi rett og slett bare ned til den italienske restauranten her i byen. Vi bor sånn maks et par minutter gange fra sentrum, og det er så deilig! Da får man ikke alt støyet som mange kanskje opplever om de bor midt i sentrum, men så er “alt” likevel veldig nærme.

Jeg orket faktisk å ordne meg litt (selv om sminken så og si ble borte i og med at det ble så varmt!) men jeg fikk i hvert fall knipset noen få bilder fra dagen vår – så dere fikk se litt av dagen vår i bilder. Den turen ut er jo det eneste jeg har gjort i dag, så om det ikke er så mye innhold, så er det i det minste en veldig ærlig oppdatering fra dagen min. Haha! Guttene har for øvrig tilbrakt store deler av dagen med Fredrik ute – og godt er det! De elsker jo å være ute, men hvem gjør vel ikke det i denne varmen. Heldigvis skal det visstnok være like fint hele helgen, og forhåpentligvis blir jeg bedre for hver dag som går nå!

Dette er kanskje litt rart å si, men: Jeg håper faktisk flesteparten av dere ikke sjekker bloggen på dager som disse, men isteden bruker de skikkelig fine sommerdagene vi får her i Norge på de dere har rundt dere, barn, familie og venner – uten å henge over telefonen. Det er kanskje rart av meg å si og med at dette er jobben min, men jeg mener det virkelig. Internett, Instagram, og bloggen min er jo alltid her – men de (ofte få) dagene med ferie, fantastiske temperaturer og familie rundt dere hele dagen – de er her akkurat nå. Nyt det ♥

God klem

EN SKIKKELIG DÅRLIG NYHET!

God torsdagskveld alle sammen! For en dag dette har vært. Jeg har nemlig blitt veldig syk, sengeliggende og vært innom legevakten i dag for legetime og medisiner. Formen er med andre ord meget redusert, og det er ganske kjedelig når det for en gangs skyld er sommervarme her i Norge.. De dagene vi har her i Norge per år med skikkelig fint vær er det virkelig kjipt å tilbringe inne i senga. Synes fryktelig synd på meg selv, skjønner dere. Haha! Men sånn er det bare, forhåpentligvis hjelper medisinene ganske raskt, og så kan jeg i det minste kanskje bli med en rolig tur ut i morgen om jeg føler meg bedre. I morgen er det nemlig meldt enda finere vær og over 30 grader her i Larvik 🌞

Guttene har for øvrig fått masse tid med pappaen sin i dag, så om ikke jeg har kost meg så himla mye så har i hvert fall Leo og Noah det – og det er jo tross alt det aller viktigste! De har vært ute på tur, samt ute i den fine hagen vår i flere timer. De har spist hjemmelaget pannekaker som Fredrik hadde lagd til dem når jeg sov. Dere kan tro jeg var stolt over Fredrik som tidligere ikke klarte å steke et egg en gang – haha! Og skal jeg tro det Leo fortalte meg før han la selv gikk og la seg, så var maten kjempegod og middagen Fredrik, Leo og Noah hadde sammen veldig hyggelig!

Det ble derfor ikke noen “ordentlig” oppdatering fra denne kanten i dag, men en liten update før jeg legger meg til å sove igjen skulle dere selvsagt få. Håper dere har kost dere i dag og at dere nyter sommerdagene!

Klem fra en noe bitter og sliten meg 😂

HVA SKULLE JEG GJORT UTEN DEG?

Jeg er flink til å nevne det når dagene blir litt slitsomme og jeg merker at det krever mye å ha lange dager nå på sommeren med en samboer som jobber en del, en 4-åring som tester grenser, og en vilter 2-åring (3-åring allerede i oktober. Hjelp!)

De som sa til meg at det kom til å bli tøffere når barna mine begynte å vokse til, visste virkelig hva de snakket om! Når sant skal sies er jeg opptatt av at jeg skal kunne skrive om de dagene som er som det, fordi jeg ikke vil lage noe glansbilde av virkeligheten. Jeg blir også sliten, jeg blir også trøtt, jeg blir også oppgitt og jeg føler meg også som en dårlig mamma en gang i blant. I det siste? Ganske ofte faktisk. Og det synes jeg faktisk det er viktig å si noe om. For jeg tror ikke at jeg tar veldig feil når jeg sier at jeg umulig kan være den eneste som har følt meg slik.

Med det sagt tar jeg meg selv ofte i å tenke “jeg er så heldig”. Det tror jeg er viktig – for jeg har det faktisk bra, selv om noen dager er vanskeligere enn andre. Ikke minst gleder jeg meg så til fremtiden. Det blir nok et litt hardt skoleår til høsten da jeg kommer til å ha veldig fullt opp, men jeg gleder meg aller mest. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men jeg er så takknemlig over livet mitt, barna mine og hvordan jeg har det akkurat nå.

Ofte tenker jeg at dere som leser bloggen min må tro at jeg identifiserer meg veldig som kun mamma, det kan jeg kanskje skylde meg selv for – siden jeg hele tiden har tatt valg på valg for å holde en rød tråd gjennom bloggen min ved å skrive om det som omhandler mammalivet. Kanskje spesielt når jeg skriver at jeg ikke vet hva jeg skulle gjort uten barna mine. Det skriver jeg fordi de gir meg så mye glede, og fordi de betyr hele verden for meg. Det håper jeg for øvrig alle mødre kan si, uten at det betyr at man identifiserer seg som bare mamma. For jeg er åpenbart ikke bare mamma, jeg er Jessica også. En ung voksen, en søster, en datter, en bestevenninne, et forbilde. Selv om ordet forbilde skremmer meg ganske mye, spesielt når jeg får høre det fra noen av dere som følger meg.

Jeg liker ikke å kalle meg selv et forbilde i det hele tatt, selv om jeg fikk høre det senest i går av en søt følger på instagram. Og jeg håper virkelig ingen ser meg som et forbilde fordi jeg fikk barn tidlig i seg selv.

Da vil jeg i så fall være et forbilde fordi jeg har turt å ta valg basert på hva jeg selv tror jeg kan leve godt med hele veien, fordi jeg er oppriktig og ærlig, og fordi jeg gjør alt i min makt for at barna mine skal ha det best mulig.

GLEDER MEG TIL Å VISE DERE!

I samarbeid med BGA fotobutikk

God onsdag alle sammen! Nå de neste dagene er det meldt SÅ fint vær her i Larvik at jeg ble både glad og ganske overrasket over å oppdage det. Har mistet helt tellingen på hvor mange ganger jeg har sjekket været hittil i sommer (og ikke minst blitt skuffet!) tar det som et klart tegn på at jeg er blitt voksen. Haha!

Nå som Fredrik og jeg (Les: Jeg) endelig er i gang med det noe av det beste med å bo for seg selv: nemlig å innrede vårt “nye” soverom som jeg har snakket litt om tidligere her på bloggen (som altså er soverommet her hjemme Leo hadde tidligere) har vi begynt å se på småinteriør som blant annet speil, bilderammer etc – og jeg ble nødt til å tipse dere om min nye samarbeidspartner BGA fotobutikk – da jeg sikkert neppe er den eneste som enten innreder eller pusser opp for tiden, som bare vil ha noe nytt på veggene hjemme, eller kanskje bare ønsker seg et nytt fotoalbum til å ha bilder av minstemann i familien, et tantebarn eller et barnebarn. Jeg har bestilt fra BGA fotobutikk flere ganger tidligere før de i det hele tatt ble en samarbeidspartner, leveransen er rask og rimelig – og de har så mye som er verdt å få med seg!

Greit å vite om BGA fotobutikk:

  • Tilbyr alt av det du trenger til veggene dine hjemme (speil i alle mulige fasonger – til og med speil med innebygd belysning til sminkebord! Rammer, postere, etc) i tillegg til en del annet..
  • Fotogaver som personaliserte kjøleskapsmagneter, nøkkelringer, samt mange fine babyalbum og fotoalbum – veldig koselige gaver til eksempelvis besteforeldre ♥
  • Har Nordens største utvalg av bilderammer og postere som du kan se HER!
  • Tilbyr personaliserte bilder hvor du laster opp dine egne bilder, og kan bestille dem hjem til deg i den størrelsen du ønsker. (Husk ramme!)
  • Tilbyr personaliserte speil! Du kan velge et speil med ferdige mål eller så lar du dem bare lage et helt etter dine mål. Uansett hva du ønsker deg, så ordner de opp. Klikk HER for å se!
  • Et bredt sortiment som passer alle!

Gleder meg til å vise dere det nye soverommet når det er helt ferdig! Kommer sikkert noen bilder i mellomtiden også. Blir så godt å ha et helt eget soverom, som er Fredrik og mitt. Det er riktig nok ingen svær plass, men det trenger det ikke være. Barna fikk jo nettopp det største soverommet fordi de trenger det mer enn vi gjør.

Vi sov jo veldig lenge på samme rom som barna, og ikke minst samsovet vi med dem fra de var bittesmå til de var ganske store begge to. Det er veldig koselig og jeg er glad vi valgte å gjøre det, men nå som begge guttene sover godt på sitt felles rom i hver sin seng, blir det godt å få “tilbake” et eget soverom, selv om guttene såklart er hjertelig velkomne inn til oss tidlig på morgenen ♥

Ikke glem å sjekke ut BGA fotobutikk HER, så snakkes vi igjen om ikke så lenge!

HVA VILLE JEG GJORT OM…

God kveld alle sammen! Nå for tiden ser jeg at mange både Youtubere og bloggere svarer på hva de ville gjort i ulike situasjoner. Tenkte det kunne være morsomt å gjøre det samme her på bloggen, så jeg fant noen typiske Hva-ville-jeg-gjort scenarier, og tenkte å svare på disse nå ♥ Jeg er kanskje litt sent ute med tanke på de fleste andre, men det gjør vel ikke så mye?

… Jeg hadde vunnet i lotto?

– Kommer helt an på hvor mye jeg hadde vunnet! Førsteprioritet hadde vært å sikre barna økonomisk i fremtiden. Hadde helt sikkert investert i eiendom, og har også en stor drøm om å kunne hjelpe barn og babyer som bor på barnehjem i fattige land. Selv om jeg aldri vinner i lotto, så håper jeg at jeg på en eller annen måte kan hjelpe dem på et vis i fremtiden. ♥

… Blogg.no hadde blitt lagt ned?

– Jeg hadde nok gått til en annen bloggportal om kun blogg.no hadde blitt lagt ned. Hadde alle bloggportalene blitt lagt ned, og fenomenet blogg blitt borte, så hadde jeg satset mer på å skape innhold/bilder på Instagram og Snapchat. Kanskje Youtube også?

.. Jeg fant en lommebok med 10 000 kroner på bakken?

– Kommer helt an på hvor! Hadde det vært ute på gaten hadde det vært så og si umulig å finne ut hvem den egentlig tilhørte. “Alle” hadde vel sagt at det var deres om noen ble spurt. Eller? Da ville jeg nok levert den rett inn til politiet. Jeg fant for øvrig en hundrelapp inne på dagligvaren her for et par år siden, og da gikk jeg rett til kassen og sa at jeg fant den der inne. Hadde ikke hatt samvittighet til å bruke den uansett, jeg tenkte: Hva hvis den tilhører noen som knapt har penger? Noen minutter etterpå hadde det visst kommet en dame til kassen og spurt kassadama om det ikke tilfeldigvis hadde blitt funnet en hundrelapp på gulvet der inne, siden hun hadde mistet sin 🙂 Tilbake til spørsmålet: Å gjøre seg til en tjuvradd for noen tusenlapper er simpelt, spør du meg.

… Fredrik fridde til meg?

– Haha, jeg er virkelig ikke klar for å gifte meg enda – så det er et vanskelig spørsmål jeg ikke vet helt hva jeg skal svare på. Jeg elsker Fredrik og trenger ikke en ring på fingeren som bevis på det. Og så tror jeg han føler seg presset dersom jeg svarer ja, så jeg lar svaret stå åpent, rett og slett.

… Jeg måtte velge mellom å være blind eller døv?

– Da ville jeg valgt å være døv. Uten synet tror jeg at jeg ville følt meg rimelig fortapt, jeg er nok som de fleste andre som kan se veldig avhengig av syn. Hadde vært forferdelig trist å aldri kunne høre musikk eller stemmene til de jeg er glad i da, så det er jo et skikkelig vanskelig dilemma, egentlig.

.. Jeg måtte velge mellom å miste evnen til å lese eller evnen til å snakke?

—Da ville jeg nok valgt å miste evnen til å lese… Selv om det høres helt forferdelig ut, og jeg måtte ha skrevet blogginnleggene mine med iphonefunksjonen SIRI som hjelp.. Haha.

.. Jeg måtte velge mellom å slutte med sosiale medier nå eller måtte jobbe med sosiale medier for alltid?

— Da ville jeg sluttet nå. Jeg er selvfølgelig kjempetakknemlig for denne jobben og alle dere som har gitt meg muligheten, men jeg kan virkelig ikke se for meg å jobbe med sosiale medier for evig og alltid.

… Jeg måtte velge mellom å aldri blogge igjen, eller å få blogge men å få mange stygge kommentarer hver gang jeg postet noe?

– Blogge med stygge kommentarer. Bring it on. Haha! Jeg er ikke klar for å slutte heeelt enda, altså.

… Vi ikke hadde fått lov å kalle barna våre Leo og Noah?

– Om vi ikke hadde fått lov til det, så hadde de naturligvis hatt andre navn istedenfor. Leo hadde nok hatt navnet Axel/Aksel, og Noah hadde nok fått navnet Oscar.

… Jeg måtte velge mellom å være veldig attraktiv, men dum som et brød – eller være svært intelligent, men lite attraktiv?

— Dette er jo virkelig den enkleste av alle, jeg vil heller være intelligent enn pen. De man har rundt seg her i livet ikke er glad i deg på grunn av utseendet ditt, verken venner eller familie. Og intelligens er mye viktigere enn å være attraktiv – det å være attraktiv går jo bare på hvordan man ser ut, intelligens har jo med hvem man er, og ikke minst hvordan man er som person å gjøre.

Vi har hatt en veldig rolig dag i dag egentlig! Det ble ikke så mye søvn på meg i natt fordi jeg ikke er helt i form, så håper jeg blir bedre innen de neste dagene. Kjipt, men sånn er det bare noen ganger! Derfor skal jeg knaske paracet og snart legge meg, og forhåpentligvis også få sove ganske raskt. Håper dere har det fint, og håper dere likte blogginnlegget! Vi snakkes som alltid mer i morgen ♥

JEG VIL FORTELLE AT BABYEN ER BLITT FØDT!

Dette blogginnlegget skrev jeg helt i oppstarten av bloggen min, og siden dette fremdeles er like høyaktuelt da som nå – velger jeg å publisere det på nytt, for alle de nye lesere og følgere jeg har fått siden den gang!

“Jeg vil fortelle at babyen er blitt født” Leser jeg på Babyverden.no, og jeg kjenner meg veldig igjen. (Innlegget kan leses HER)

Jeg var veldig bekymret for om noen andre enn Fredrik og meg skulle rekke å annonsere barna våres ankomst før vi rakk å gjøre det selv.  Mange mødre jeg hadde snakket med under graviditeten sa at jeg burde stenge veggen min på Facebook slik at jeg skulle være sikker på at ingen delte den store nyheten før jeg rakk å gjøre det selv. “Stenge den for innlegg”? tenkte jeg. Er ikke det litt vel drastisk? Det bør da virkelig ikke være nødvendig.

Det er vel ingen som er så respektløse at de poster bilder av noen andres barn før foreldrene rekker å gjøre det selv, og før de har fått beskjed om at det er greit?

For å si det sånn; jeg tok veldig feil.

Det handler om respekt. Å få barn er for mange noe av det største man opplever gjennom livet. Selvsagt vil mange annonsere dette selv, først, for alle kjente og kjære!

Nei, det er ikke verdens undergang.

Og ja, livet går selvsagt videre dersom noen rekker å gjøre det før deg.

Men likevel: Man poster ikke bilder av andres barn, og i hvert fall ikke noens nyfødte baby, før foreldrene har gjort dette selv eller gitt beskjed om at det er OK! Unnskyld meg altså, men jeg tipper man trenger veldig få hjerneceller for å forstå dette. Det skal ikke mer til enn å tenke seg om to ganger.

Det samme gjelder for øvrig å gratulere noen gjennom Facebook med graviditeten før vedkommende har “gått ut” med det selv. Respektløst og veldig lite gjennomtenkt.

En god huskeregel er: Har ikke vedkommende sagt at det er greit at du poster gratulasjon eller bilde av den nyfødte babyen til vedkommende på Facebook eller andre sosiale medier? Da lar du rett og slett bare være! 😉

Klikk gjerne på “Del”-knappen under dette blogginnlegget for å spre det videre!