EN GLADNYHET!

I samarbeid med Twistshake ♥

God torsdag alle sammen! Herregud, i dag er jeg glad. Fredrik har fått ferie igjen og har ferie ut neste uke. Vi har hittil hatt hjemmesommer hvor vi åpenbart bare har oppholdt oss i Norge (som bare skulle mangle mtp pandemien) og helt ærlig har det vært veldig koselig, men også ganske strevsomt da regnet har pøst ned store deler av juli og guttene og jeg har måtte finne på litt alternative sommeraktiviteter innendørs. I dag er det for øvrig skikkelig fint vær, så jeg har tilbrakt store deler av dagen ute med barna, hvilket har vært helt herlig! Gleder meg allerede til den neste uken, og krysser fingrene for at været holder seg.

I dag tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om noen av favorittproduktene mine fra Twistshake. Jeg har også en god nyhet til dere: Min rabattkode jessicaenerberg55 som gir dere 55% på HELE sortimentet deres. Fra før av har de et crazy salg nå som gir dere 50% på alt på nettsiden deres, så min rabattkode gir dere altså ytterligere 5% rabatt. Dette gjelder altså absolutt alt, også barnevognen deres!

Jeg var litt skeptisk i starten da jeg skulle teste produktene deres, men det er jeg alltid. Jeg er nøye med samarbeidspartnerne mine, som dere vet, og hvis jeg ikke vet at kunne brukt produktene selv, så lar jeg være å markedsføre dem. Men her ble jeg ingenting annet enn positivt overraska! Det er produkter som er med på å gjøre hverdagen som småbarnsforeldre litt enklere, og jeg tror kanskje favoritten min må være klikk-matten med tallerken! Den store klikk-matten finner du HER til 180,- med rabattkoden min jessicaenerberg55, den lille koster 143,- med samme rabattkode. Vår har blitt brukt rundt middagsbordet vårt hver dag siden jeg skulle teste den, da den ved hjelp av vakuum-funksjonen sitter fast på spisebordet, og du kan klikke fast de tilhørende tallerkenene, så alt sitter fast og det blir null søl og griseri!

En annen favoritt av produktene som vi allerede har både fått testet ut og vært storfornøyde med, er squeeze posene (Klikk HER for å se) til Twistshake. Det er gjenbruksbare poser til alt fra babymat (til de minste, for dere som har babyer) og smoothier. Jeg har laget smoothie som jeg har tatt med på lekeplassen til mine i disse posene, og det er så supert. Penger spart, miljøet spart og de kan brukes igjen og igjen. Finnes i to størrelser: 100ml og 220ml. Perfekt til reise, også! Kan også fryses og fungerer å vaskes i vaskemaskinen. Yey!

Gode drikkeflasker – enten om du har baby, og kanskje vil foretrekke anti-kolikk flasken, eller om du har litt større barn som meg – så har Twistshake gode flasker. De er helt sølefrie, BPA-frie, og enkle å holde for de minste. De finner du HER!

De har også fått inn suttekluter nå, som er det nyeste produktet til Twistshake! Den finnes i løve, kanin, elefant og lam. Klikk HER for å se! Supermykt materiale, vaskbar på 40 grader, og godkjent CE-merket. Sistnevnte er viktig for min del, at produktene er godkjent og trygge for både store og små. Det gjelder for øvrig med plast- og alt som har med det vi spiser av/flasker også, at de skal være BPA-frie, noe Twistshake sine også er.

Da fikk dere litt informasjon om noen av mine favoritter! Men Twistshake har også mange andre produkter for deg som småbarnsforelder og dine små. Det jeg kanskje liker best med produktene er at de hjelper både oss som foreldre, feks med den sølefrie spisematten, men også barnet.

Ikke glem rabattkoden min jessicaenerberg55 for 55% rabatt, og så kan du klikke deg inn HER for å sjekke hele sortimentet til Twistshake om du bare er litt nysgjerrig og vil sjekke det ut. Håper dere nyter været like mye som vi planlegger å gjøre resten av dagen, og jeg ønsker dere en riktig fin torsdag videre♥

UKENS SPØRSMÅL: JODEL, KJÆRESTE, OG DÅRLIG FORBILDE

Hei dere♥ Håper dere har det bra, hvor enn dere er. Jeg har sloss med Facebook det siste døgnet som bare HELT ut av det blå har kastet meg ut som administrator av min egen Facebook-side. Altså den til bloggen. Håpløst at jeg ikke får publisert nye blogginnlegg der siden Facebook bare har bestemt seg for å kaste meg ut, men ingenting jeg får gjort med det. Tenkte uansett at jeg måtte oppdatere bloggen nå, så her kommer svarene på de siste ukenes spørsmål.

Er du fremdeles sammen med Fredrik? – Hehe, ja! Vi er fortsatt sammen. Tiden flyr, vi har kjent hverandre i over åtte år nå. Visste dere forresten at jeg er Fredrik sin første kjæreste? Synes det er så herlig å tenke på.

Har du mopedlappen? – Nei.

Har du tenkt til å legge ned bloggen? – Dette har jeg svart på ganske mange ganger, jeg har ikke tenkt å slutte å blogge kun fordi jeg har trappet ned denne sommeren. Jeg kommer nok til å gi meg etterhvert, men ikke helt enda!

Hva mener du gjør deg til et godt forbilde, og hva mener du definerer et dårlig? – Godt spørsmål! Jeg mener ikke nødvendigvis at jeg er verdens beste forbilde, eller at jeg i det hele tatt ønsker å bli ansett som et forbilde (men jeg kan forstå at det ikke er noe man kan velge når man har en stor følgerskare på sosiale medier, og aksepterer det) men en ting jeg mener skiller meg fra andre i et positivt lys er at jeg har en integritet som ikke er til salgs – jeg pøser ikke ut med reklame på Betakaroten, hårpiller, og tannblekning kun fordi jeg vet at jeg selv hadde tjent gode penger på det, når det er produkter som beviselig ikke har noen effekt.  I tillegg har jeg et fokus på utdanning som jeg selv mener er viktig, og som jeg håper kan være en positiv greie som kan inspirere andre unge mennesker som har fått barn♥ Det mener jeg er noe av det som gjør meg til et godt forbilde, men her mener jeg reklamen er det aller viktigste: Fordi det er så himla enkelte å se seg blind på at man kan tjene store penger i influencer/blogger-bransjen. Men så er jo jeg en av dem som mener det er viktigere å verne om privatlivet til meg og min familie, enn å tjene mest mulig gryn. Og det er jo en ærlig sak, haha.

Når det gjelder hva et dårlig forbilde er så tenker jeg på 90% av hele influencerbransjen, egentlig. Fordi det er så få som faktisk har noe positivt å bidra med, annet enn kroppsbilder og et gjennomgående fokus på å tjene mest mulig penger. Det er løgner, enorm eksponering av barn og deres privatliv, bruk av barn i reklame (noe jeg synes er ekstremt vanskelig å forsvare) og mange virker ikke til å bry seg om hva slags ringvirkninger handlingene deres får for alle de tusen unge menneskene som følger dem. På min side hadde jeg fått dårlig samvittighet ved å selge følgerne mine et produkt som jeg visste at ikke kom til å fungere, mens andre ser simpelthen ikke ut til å bry seg det spor så lenge de tjener pengene sine. Det er noen av de kjennetrekkene jeg mener at et dårlig forbilde har. Mange i bransjen min takker ja til de tilbudene som er et soleklart nei fra meg, og det vet jeg, for jeg fikk samme tilbud tilsendt via mail som jeg ser at de poster reklame for. Det er skummelt å oute noen som dårlig forbilde, fordi det å være et godt forbilde handler ikke om valgene du tar og hvordan de ser ut for andre utad – men hvorfor du tar dem. Men samtidig, har jeg som noen som har jobbet som blogger på femte året nå en god del innsikt, og jeg skulle ønske det fantes flere influencere/bloggere som ikke synes at det å tjene penger er det aller viktigste ved denne jobben. Da tror jeg vi kunne sett betraktelig flere gode forbilder.

Og angående kroppsbilder, jeg mener på absolutt ingen måte at det er ulovlig å legge ut bilder av kroppen sin, men når hovedandelen av følgerne man har er barn, og fokuset i stor grad dreier seg rundt kropp, mener jeg at det er svært uheldig.

Har du forandret deg siden du startet å blogge? – Det vil jeg absolutt si at jeg har! Både utseendemessig og personlighetsmessig. Det er morsomt å se tilbake på gamle blogginnlegg jeg har skrevet og se hvordan jeg tenkte. (OG irritere meg over skrivefeil) Haha! Jeg har vokst mye på de siste årene, og det er herlig å tenke på hvor mange av dere lesere som har fulgt meg fra start og ikke minst hvor mye som har skjedd i løpet av den tiden. Samtidig vet jeg ikke helt om jeg vil si at jeg har forandret meg – jeg har vel kanskje bare vokst opp?

Hva tenker du om de influencerne som diagnostiserer seg selv i hytt og gevær? – Det synes jeg er så kjipt å være vitne til. Har du en diagnose og ønsker å være åpen om det, så står det stor respekt av det og alle som ønsker å gjøre det står selvfølgelig fritt til å gjøre det. Sånn bort i fra det – synes jeg personlig at det er en uting å slenge rundt seg med diagnoser når man ikke har blitt diagnostisert. Av respekt for de som sliter med disse diagnosene, synes jeg at ikke at det burde være noe man gjør. Især i de tilfellene hvor man mistenker at man har flere diagnoser. Det mener jeg fordi det at «alle» går rundt og sier at de er deprimerte, er med på å vanne ut det og faktisk være deprimert. Skjønner at det er mange som sliter og kanskje til og med er deprimerte, men når man “står frem” med at man er deprimert, sammen med 10 andre diagnoser hvorav ingenting er blitt diagnostisert – så fremstår det for meg som noe unormalt og muligens ikke så seriøst. Ser litt de samme tendensene når folk snakker om ekskjærester som de har hatt et stygt brudd med og som mest sannsynlig ikke behandlet dem så bra. “Han eller hun var psykopat” sies det. Nei, han eller hun var nok i de aller fleste tilfellene ikke det. Utelukker selvsagt ikke at det kan hende i noen av tilfellene. En drittsekk som behandlet deg dårlig muligens, men tror vi skal være glad vi ikke har et land full av psykopater. Forstå meg rett her.

Hva er det beste du vet av mat? – Helt klart hjemmelaget spaghetti bolognese, med vegetardeig riktig nok. Ellers er jeg superglad i pommes fries, loaded fries, og pizza. Og alt av frukt og bær.

Ønsker du deg fremdeles flere barn? – Jeg vet ikke helt, derfor er jeg uendelig glad jeg er 22 år og har hele livet foran meg. Av og til kan jeg tenke på at det er utrolig trist om jeg aldri får oppleve det å bli mamma igjen, andre dager tenker jeg at jeg har mer enn nok med de to barna vi har. Å ta godt vare på de to vi allerede har, følge de opp skikkelig og sørge for at de alltid har det de trenger og vel så det, er det viktigste for meg nå. Ikke å få et nytt barn, spesielt ikke når jeg ikke har begynt på studiene mine enda.

Kan du lage et blogginnlegg med småretter som ikke er desserter, i samme stil som det du delte her om dagen? – Absolutt! Det var egentlig planen også, jeg har bare ikke rukket å komme så langt enda.

Jeg har også fått mange spørsmål om et visst innlegg på Jodel om meg som har fått mye oppmerksomhet de siste dagene.

Og til det vil jeg bare svare: Blogginlegget som det henvises til i dette innlegget har aldri blitt skrevet på min blogg. Utrolig skremmende å tenke på hvor mye makt alle har på Jodel. Hvem som helst kan, uten noe slags bevis, påstå at noen har sagt noe, skrevet noe eller ment noe, og INGEN stiller noen kritiske spørsmål til det?! Nå var ikke dette noe «jeg» spesifikt kom dårlig ut av uansett, men det spiller i grunn ingen rolle. 

Når det gjelder temaet i innlegget er ikke det noe jeg ønsker å kommentere. Har jeg ikke sagt noe om det på bloggen tidligere, kommer jeg ikke til å gjøre det og det håper jeg både Jodel og samtlige andre kan respektere♥ Nå skal Fredrik og jeg ha en rolig kveld før han skal tilbake på jobb i morgen. Han har heldigvis en ferieuke igjen som begynner på førstkommende fredag, så det gleder jeg meg veldig til. Kos dere og nyt søndagskvelden videre!

NYE, ENKLE MATFAVORITTER!

Hei alle sammen♥ Nå føler jeg at jeg er skikkelig tidlig ute her! I går la jeg ut en meningmåling på Insta om dere ville ha et eget blogginnlegg med sunne snacksideer/oppskrifter – og hele 90% svarte ja! Derfor ordnet jeg noen greier i dag som jeg tenkte jeg måtte dele oppskrift på, i tillegg har jeg to oppskrifter liggende som jeg har delt en gang tidligere på Snapchat. Er jo litt greit å ha det liggende på bloggen, det også.

Vegansk, sunn snickersbar🍫

Denne er superenkel og klar på en times tid i fryseren. Min lå riktig nok bare en halvtime i fryseren og det funket like bra! Dette trenger du:

♥ To bananer som du deler i to, på tvers

♥ En god teskje peanøttsmør per skive med banan (kan anbefale å bruke peanøttsmør med så mye peanøtter som mulig, helst økologisk. Jeg bruker fra Anglamark, og det koster kun sånn 44,- så er ikke spesielt dyrt heller)

♥ En neve peanøtter, kan sløyfes

♥ Sukkerfri sjokolade, mørk eller melkesjokolade!

♥ Bittelitt kvernet havsalt til topping, kan sløyfes

Slik gjør du: Ta de to bananene og del de i to hver, på tvers – slik at du ender opp med fire ulike bananskiver med en toppside og en bunnside. Fyll disse med peanøttsmøret ditt og noen peanøtter, før du topper med den andre delen av den oppskjærte bananen. Legg i fryseren. Etter en times tid kan du begynne å smelte sjokoladen din i en liten kjele på middels varme, før du tar ut de fylte bananene fra fryseren, og topper med den smeltede sjokoladen. Legg i fryseren igjen et kvarter, eller til sjokoladen på toppen har stivnet! Nyt og server.

Superkjapp blåblær-is🔵

Dette er en snack jeg elsker å både lage og spise – fordi den er både sunn, god og er klar på 1-2-3.

Dette trenger du:

♥ Fryste blåblær

♥ Soyamelk med vaniljesmak, jeg bruker fra Anglamark da jeg synes den er best i smak sammenlignet med de andre typene soya-vaniljemelk.

Slik gjør du: Ta ut bærene fra fryseren, legg i en skål, rør inn 1-2 dl av soyamelken med vanilje til du ser at melken nesten fryser. Du kan eventuelt mose det kjapt med en stavmikser, men det er ikke egentlig nødvendig da det er like godt uansett. Server med en gang!

Epleskiver med peanøttsmør, bærtopping og pekannøtter🍎

Supergode epleskiver som barna også elsker! Topp med akkurat det du vil og har av bær, müsli eller bare noen nøtter.

Dette trenger du:

♥ Et par epler, jeg brukte røde

♥ En spiseskje peanøttsmør per skive

♥ Valgfri topping, bruk det du har!

Slik gjør du: Kutt eplene på tvers og fjern frøene i kjernen. Smør på peanøttsmør og topp med favorittoppingene dine. Jeg brukte blåblær, pekannøtter og noen kokosflak! Supergodt og kan serveres med en gang.

Eple og kanel-snacks🍏

Dette trenger du:

♥ Grønne epler

♥ Vaniljekesam uten tilsatt sukker (for vegansk versjon bland vegansk vaniljeyoghurt 50/50 med vegansk gresk yoghurt)

♥ Kanel

♥ 2-3 spiseskjeer havregryn

♥ 1-2 teskje smør til steking

Slik gjør du: stek eplebåter, havregryn og kanel i smøret i en kjele eller stekepanne mens du rører hele tiden. Litt mer enn fem minutter, eller til du ser at havregrynet og eplene begynner å bli gyldne. Serveres varm over vaniljekesamen!

Sunn jordbær-“ostekake”🍓

Denne er SÅ god og enkel å lage! Perfekt nå på sommeren med norske jordbær. Spiser den ukentlig!

Dette trenger du:

♥ Jordbær

♥ 20-30 gram valnøtter til bunnen

♥ Lett cottage cheese eller vegansk gresk naturell yoghurt for vegansk versjon.

♥ Vaniljekesam uten tilsatt sukker, eller vegansk vaniljeyoghurt for vegansk versjon.

Slik gjør du: Start med å finne et glass som rommer sånn 2,5-3 dl. Legg valnøttene i bunnen, deretter cottage cheese eller den veganske, greske yoghurten til neste lag. Deretter et rikelig lag med jordbær som du har kuttet på forhånd, etter det et lag med vaniljekesam eller den veganske vaniljeyoghurten, og så topper du rikelig med jordbær igjen. Ferdig!

Håper blogginnlegget falt i smak! Nå skal jeg straks trene litt før jeg må jobbe videre bak bloggen. Håper dere har det fint og nyter ferien, selv om været ikke er på vår side for tiden.

DETTE HAR SKJEDD I HELGEN!

Sponset opphold: Quality hotell strand

Endelig et livstegn fra meg igjen ♥ Hei bloggen! Har vært i hjembyen min i helgen og har hatt det så utrolig hyggelig. Masse tid med både venner og familie! Synes fremdeles det kan være rart å besøke hjembyen min da det føles som jeg er 14 år igjen hver gang jeg drar dit. Litt sånn kommer det kanskje alltid til å føles? Like fullt har det vært en flott helg og nå gleder jeg meg til å komme litt tilbake til noe som ligner hverdagen, siden Fredrik er tilbake på jobb og jeg skal være hjemme med barna de neste ukene før det omsider både barnehage- og skolestart (sistnevnte for min del) i august. Men nok om det!

Vi tilbrakte en natt på hotell i Gjøvik også! Hotellet jeg sover på når jeg er i Gjøvik heter Quality hotell strand, og ligger så og si perfekt til. De har spa, kino, og to restauranter i samme bygg (du kan typ gå rett på kino og så opp på hotelrommet ditt igjen etterpå, eller feks spaet) og ligger rett ved kjøpesenter og selve sentrum i hjembyen min. Det er så fint der, og veldig vegetar/vegan-vennlig for dere som også er vegetarianere eller veganere. Både frokosten på hotellet og restauranten på toppen av hotellet (Pi-taket) har alternativer. Pi-taket må jeg også bare få trekke frem: De har supergode drinker og flere veganske alternativer på menyen. Til og med plantebasert biff og beyond-burger 😍 Absolutt verdt turen!

Nå er hjemme igjen i fine Larvik og veldig glad for det, men gleder meg allerede til neste gang jeg skal på besøk i hjembyen min♥ Håper dere også har hatt en fin helg!

JEG HAR BESTEMT MEG!

Jeg kan nesten ikke tro at det er en drøy måned til jeg begynner på mitt siste år på videregående. Årene flyr, og til høsten gjenstår 2 fag på skolen. Norsk VG3 og historie VG3. I tillegg har jeg valgt å ta opp igjen matematikken fra i fjor, 1p-matten, fordi jeg må ha en karakter høyere enn jeg fikk da jeg fullførte den i fjor. Jeg planlegger fremdeles ikke å legge ned bloggen (eller noen av mine andre sosiale medier, for den saks skyld) så det skal jeg følgelig også jobbe med ved siden av familielivet og fagene jeg har på skolen.

Men når jeg begynner på siste året mitt til høsten, har jeg omsider bestemt meg for å ta på meg en “vanlig jobb” i tillegg. Jeg er 22 år, men har aldri hatt en “vanlig jobb”. Forstå meg rett: Jeg er jo superheldig som kan jobbe hjemmefra og som har hatt mulighet til å gjøre det i 5 år nå, det er heller ikke sånn at jeg trenger en ekstra jobb for å få inn mer penger. Nei, det handler rett og slett om at jeg vil ha den erfaringen når det ikke er mer enn kanskje 2 år til jeg søker meg inn på videre studier som kommer til å kreve såpass mye av meg. Både pendling, mammarollen og full pakke – og da jeg tviler jeg på at jeg vil ha kapasitet til å ta meg på mer enn jeg må. Men sånn som ting ser ut siste året på VGS, kjenner jeg at det ville vært fint. For ikke å snakke om at jeg vil ha noe annet på CV-en min enn bare “blogger”.

Dessuten har jeg som sagt kun 2 fag på skolen neste år + 1p-matten som jeg da skal ta opp som privatist ved siden av. Å bare bli sittende hjemme med bloggen og skolearbeid de dagene jeg ikke har faste timer på skolen, takler jeg faktisk ikke tanken på.

En helt ærlig innrømmelse fra meg: Jeg kunne aldri gått tilbake med å utelukkende drive med bloggen. Det, til tross for at jeg vet at jeg ikke kommer til å tjene mer på noen annen “vanlig” jobb per nå. Det var helt fantastisk da jeg var gravid og hadde baby og småbarn, men når det kun er meg og guttene er i barnehagen, faktisk omsider på barneskolen også – så ville jeg gått på veggen av å sitte hjemme og kun skrive blogg hver bidige dag jeg ikke hadde hatt en skoletime – som jo vil være tilfellet et par dager i uken neste år når jeg kun har to fag på selve skolen. Jeg vil føle at jeg er nyttig for noe mer enn det, og vil ha muligheten til å gå til noe når jeg ikke har timer på skolen.

Så om det så bare er en liten deltidsstilling eller ekstrastilling, så spiller det ingen rolle for meg. Jeg trenger jo ikke pengene, så det er jo ikke det det handler om – de ryker nok bare rett inn på sparekonto til bolig. Jeg har jo fått et jobbtilbud her og der på grunn av bloggen de siste 2 årene, men på grunn av at jeg føler at jeg har hatt nok å gjøre og vel så det, spesielt med skolen hvor det var meget travelt første året, så har jeg takket nei.

Og apropos travel hverdag: Unnskyld at jeg sier det, men jeg humrer litt for meg selv når jeg leser om bloggere som synes hverdagen er så travel og at de er så dødsslitne, når ukesplanen deres i grove trekk består av kafebesøk, ta bilder til blogg+instagram, sette på seg akrylnegler og dra til frisøren. Spesielt når bloggen til de som uttaler dette blir oppdatert maks 4 ganger i uken. Har sagt det før, må si det igjen.

Jeg forstår selvfølgelig at vi alle har ulik oppfatning av hva som kan kategoriseres som en travel hverdag, at vi blir vant til egen situasjon, og at det kan være andre grunner til at noen opplever at en “travel uke” består av å gå til frisøren, ordne negler og sette på nye vipper på salongen, men likevel er det noe litt virkelighetsfjernt over det hele som gjør at jeg synes det er litt komisk.

Uansett hvor mye du vrir og vender på det, så er ikke blogg en fysisk krevende jobb. At det ikke er fysisk krevende er for øvrig ikke et krav for at noe skal være slitsomt, men når det sjeldent kommer ut nye blogginnlegg og hverdagene liksom skal være så forbanna slitsomme med en ukeplan som vist ovenfor – det sliter jeg litt med å forstå. Jeg skjønner at mennesker i full jobb som ikke blogger kan bli provosert av uttalelser som overnevnte, faktisk er jeg helt enig med de som blir provosert.

Nok om det! Det blir spennende å se hvordan det skal bli å sjonglere alt til høsten, jeg tror jeg kommer til å lære veldig mye av det. Og dersom jeg mot all formodning skulle kjenne at det blir alt for mye med skole+ett privatistfag, barn og samboer, blogg, og ekstrajobb, ja, så er det ikke verre enn å si opp ekstrajobben. Jeg vil mye heller angre på det å ha prøvd, enn å ikke gripe en sjanse som kan slå positivt ut for meg i fremtiden. ♥

Har egentlig vært veldig frem og tilbake på dette, men føler virkelig jeg har klart å bestemme meg nå.

Ønsker dere en veldig fin kveld videre!

ET ORDENTLIG SVAR

“Du hadde fått enda flere følgere om du delte bilder av barna dine!” Jeg får en uggen følelse i magen når jeg leser meldingen jeg har fått på Snapchat.

Altså unnskyld meg, men fortjener ikke barn bedre enn å bli delt bilder av på sosiale medier som et middel i din plan på din vei til å få masse følgere?

Jeg tror ikke verden er så sort hvitt at vi kan si det som at foreldre som eksponerer barna sine=dårlige foreldre, og at foreldre som ikke eksponerer=gode foreldre. Hvis en person deler bilder av barna sine, og det i seg selv gjør vedkommende til en dårlig forelder – hva da med alt annet vedkommende gjør for og med barna sine hver eneste dag, 365 dager i året? Trøster, passer på, viser kjærlighet og omsorg, går på turer, smører matpak

ker? Vi burde ikke tillate oss å tenke sånn, og denne debatten er for viktig til at vi nedgraderer den med usakligheter og en “oss vs dem” mentalitet.

Men det å aktivt bruke barna sine for å få følgere og tjene penger, at barna dine skal reklamere for ting og tjene penger på dine vegne når de ikke en gang vet hva ordet “reklame” betyr – det synes jeg er ganske betenkelig.

Personlig vet jeg at jeg ikke ville brydd meg om moren min hadde lagt ut en haug med bilder av meg fra da jeg var liten om Instagram og blogg hadde fantes for 20 år siden. Men jeg vet ikke om barna mine synes det samme som meg, og jeg synes ikke jeg bare kan anta at de gjør det når jeg ikke vet. Det handler om det å akseptere at barna man har ikke er en forlengelse av seg selv, men at de er egne individer.

Jeg vil at barna mine skal vokse opp og slippe at menneskene de skal møte allerede har dannet seg et inntrykk av hvem de er, på grunn av hva jeg som forelder har delt.

Takke meg til å skjerme barna, og noen færre følgere ♥

EN OPPDATERING PÅ LIVET MITT

Hei alle sammen♥ Noen dager siden sist nå, føles godt å være logget på bloggen igjen! Håper dere som har ferie nå har hatt en fin start på ferien, og at dere som jobber har noen fine dager på jobb.

Fredrik sin ferie er over allerede på mandag, så de to ukene gikk jammen fort. Og ikke en dag har vi hatt med fint vær siden det, så det er jo både kjipt og litt rart (det er jo juli, men føles mer som september) men han har heldigvis enda en uke i starten av august, så får vi håpe vi får noen skikkelig sommerdager da, i det minste. De siste dagene har vi derfor brukt med barna og funnet på litt alternative sommer-aktiviteter. Vi har hatt filmdager i sofaen med dyner og puter og kakao, vi har vært på lekeland, vi har tegnet og spilt spill, laget hjemmelaget is, gått tur til byen og vært på kjøpesenter. Guttene skal riktig nok ikke tilbake i barnehagen før om over en måned enda, så vi har rikelig med tid til å finne på mye annet også. Vi skal også tilbringe mer tid med familie, som vi alle ser veldig frem til♥

Fredrik og jeg har også fått noen timer sammen søndag kveld, da guttene hadde sovnet stilte faren til Fredrik opp som barnevakt og vi dro ut på kino. Vi ble møtt med typ den tommeste kinosalen jeg har vært i (var vel maks 10 andre i hele salen) da spiste vi godteri og så skrekkfilm. Og så rakk vi å kaste i oss noe junkfood på en burgerrestaurant rett borte i gaten fra kinoen før filmen startet. Veldig koselig kveld! Skal egentlig ikke mer til for min del, altså.

Ellers har vi allerede hatt besøk av både familie og venner. Søstrene mine, tantene til barna, har vært på besøk her hver sin gang de siste to ukene – samt at bestevenninna mi også har vært her og besøkt oss! Andre ting vi har planer om før ferien er over for guttene: Strandbesøk i fint vær, besøke tanten min i Åsgårdstrand, reise til Gjøvik for å besøke min familie, finne på noe med familien til Fredrik her i Larvik, dra på Foldvik gård utenfor Stavern, besøke enda flere lekeplasser i området vi bor i, og kanskje til og med dra på kino med barna? Siden de blir så store nå. Jeg har jo ferie til og med 20 august, så jeg har også ferie en god stund til enda. Og den skal jeg nyte ♥

UKENS MATHANDEL

Hei alle sammen ♥

Her kommer en ny mathandel, siden dere tydeligvis liker disse innleggene så godt de gangene jeg har hatt de tidligere. Hadde aldri trodd at noen andre enn jeg synes sånt er interessant, men det er jo bare positivt at dere synes det! Ble en litt mindre mathandel denne uken da vi allerede har en del i fryseren. Jeg liker også å skille på ukenshandel og helgehandel, fordi vi alltid (uten unntak) spiser taco på fredag og for å være helt sikker på at jeg har avokado som ikke rekker å bli overmoden samt HELT friske grønnsaker ellers, så liker jeg å kjøpe inn dette på torsdagene vanligvis. Vi pleier også å ha litt planer i helgene som gjør at vi gjerne ser an før vi handler inn fulle middager og alt sånn til helgene.

Her er i hvert fall menyen for denne uken som dere har spurt om jeg kan dele tidligere! Jeg lager jo flere forskjellige middager fordi jeg ikke spiser kjøtt og barna samt Fredrik gjør det. Men prøver å gjøre det så enkelt som mulig ved å bytte ut selve proteinkilden (veganske kjøttboller for meg feks, og vanlige kjøttboller for guttene) og så bare spise samme tilbehør. Det funker ganske bra og jeg er meget rutinert nå etter å ha holdt på slik i flere år.

Mandag: Ristede kikerter med salat og hjemmelaget tzatziki 🥗

Tirsdag: Rotmos med veganske kjøttboller og brun saus, vanlig kjøttboller til guttene 🥘

Onsdag: Søtpotetsalat med gresk fetaost og sorte bønner, toppet med revet lime og cashewnøtter til meg. Guttene skal ha hjemmelaget potetmos og vegetarboller, samt en liten sidesalat laget på min salat 🍠

Torsdag: Pannekaker 🥞

Fredag: Taco 🌮

Handelen kom på 550,- omtrent, da har jeg også kjøpt inn bær og yoghurt til guttene som mellommåltid, samt at vi har brød + pålegg fra før av. Jeg er ikke noe brødskive-person, så jeg velger meg heller andre mellommåltider. Det ble som sagt en mindre handel fordi vi allerede hadde en del her hjemme ♥

… Og her er dagens middag ♥ Fredrik ville smake på tzatzikien jeg lagde, så jeg bare toastet et par skiver for han i stekepannen i litt olivenolje! I salaten brukte jeg reddiker, tomater, og en avokado jeg hadde liggende som var på kanten av å bli overmoden.

Håper dere likte dette blogginnlegget! Vi snakkes mer i morgen.

TIL DU SOM SKAL TIL SYDEN I SOMMER

Like før helgen leste jeg artikkelen fra Tv2.no om nordmenn som velger å trosse alle advarsler for å reise på sydenferie i sommer. Og at antallet nordmenn som har planlagt tur til varmere strøk langt fra anbefalte Skandinavia, er nært 300.000.

Da jeg leste dette kjente jeg sinnet mitt koke, men har over helgen omsider fått samlet meg og tenkte å si noen ord. Man når tross alt ikke frem til noen ved å være sint. Men jeg håper, inderlig, at dette blogginnlegget når noen av dere som har tenkt dere på sydenferie i år.

Dere som skal utenlands på sydenferie i sommer, utenfor Skandinavia: Jeg har virkelig prøvd, men jeg klarer ikke med beste evne å forstå dere.

I første omgang har det vært snakk om en enkelt sommer uten sydenferie grunnet en verdensomspennende epidemi (som jeg ikke en gang gidder å begynne å snakke om, simpelthen fordi jeg ikke lenger tror på at det finnes noen som ikke forstår alvoret i dette) Nå blir det muligens enda flere, om alle skal tenke som dere, og dra på sydenferie tross alle advarsler fra flere hold.

Jeg tror dessverre at bortskjemte nordmenn glemmer at det ikke er noen menneskerett å dra på sydenferie hvert år. For ekstra latterlig blir det jo når mange av oss ikke har reist til sydenferie på flere år, frivillig, og så skal noen påstå at det er så hinsides livsviktig at advarsler trosses, og at enda flere liv i verste fall går tapt som en direkte konsekvens av at de velger å trosse advarslene.

I denne saken får jeg litt av samme assosiasjonene som jeg får til gravide som nekter å slutte å spise matvarer sterkt frarådet for gravide å spise, fordi det kan være farlig for barnet i magen: Det er snakk om gitt periode av livet ditt hvor du ofrer noe for noen andre, fordi konsekvensene kan bli så enorme for andre enn deg selv.

Konsekvensene er kanskje ikke så ille for deg selv, men for noen andre. Som i eksempelet om barnet i magen.

Jeg håper at sydenferien smaker bittert i år for dere som likevel velger å dra. Noe sånt ville jeg vanligvis beklaget meg for å si, men det kommer jeg ikke til å gjøre nå.

– Gjerne del blogginnlegget mitt videre for å nå disse menneskene –

OPPSKRIFT: KINDER-SJOKOLADE ISKREM

Okei, dere: Her får dere sommerens BESTE oppskrift på iskrem. Den er laget på fem minutter, så du kan kjapt slenge den sammen for å legge i fryseren, og dagen etter har du verdens beste hjemmelagde iskrem! Den er kremete og smaker 100% kindersjokolade. LOV meg at du prøver den, og jeg kan love at du ikke vil angre ♥

Holder til fire porsjoner (4 isformer, mine er middels i størrelse)

Dette trenger du:

  • 8 Kinder maxi barer ala 21 gram (selges på de fleste dagligvarer og feks normal. Kinder maxi sjokoladebarer kan finnes i mindre størrelser, så bare sjekk bakpå kindersjokoladen at det står 21 gram så du får riktig forhold av sjokolade i oppskriften)
  • 3 dl kremfløte, jeg brukte økologisk fra Coop
  • 2 ts hvitt sukker
  • 4 isformer, jeg kjøpte en på Normal til sånn 20 kroner som funket kjempebra.

Slik gjør du: Varm opp fløten i en kjele. Den skal bli varm, men den skal ikke koke. Jeg satte den på sånn middels varme i fem minutter, før jeg begynte å røre inn de åtte kindersjokoladene. Rør rundt hele tiden i bunnen slik at ingenting svir seg, og slik at det blander seg godt. Rør deretter inn de to teskjeene med hvitt sukker, til det er helt oppløst i blandingen. Du skal nå ha en lysebrun masse. Vent et par minutter for å la den kjøle seg noe ned før du heller den opp i isformene dine og setter i fryseren.

Tips: Hold isformene under varmt vann noen sekunder for å lettere få ut iskremen når den er helt fryst og ferdig etter 7 timer i fryseren.

Server og nyt! Gjerne sammen med friske bær.