MYE SOM SKJER..

Hei dere! Nå er jeg egentlig straks på vei til butikken fordi jeg er så fjern at jeg har glemt at det er stengt i morgen. Jeg har alt for mye å tenke på om dagen, så jeg må vel kanskje regne med at jeg glemmer litt her og der. I det minste er det mye som skjer om dagen og det liker jeg jo veldig godt, heller litt for mye enn litt for lite. 

I dag har vi vært på besøk hos bestemoren min som bor her i Larvik, Noah synes det var veldig koselig å se henne igjen og det betyr så mye. Jeg hadde meg vegansk iskrem til henne og hun ELSKET den. Haha! Sånt synes jeg er så gøy 💖 I tillegg har jeg drevet med noe så ufattelig kjedelig som regnskapet mitt i dag, hentet og levert i barnehagen og stresset som en gal med å komme i gang igjen med å ordne rommet til barna her hjemme.

Heldigvis er det fridag i morgen så da får jeg gjort ganske mye da også. Til helgen blir det reising på meg igjen, siden barna har pappahelg og bestevenninna mi har bursdag. Det gleder jeg meg så mye til! I tillegg har jeg konsultasjonen min neste uke hos kirurgen jeg høyst sannsynlig skal operere meg hos, samt møte med de jeg har bloggkontrakt med – som jeg også tror blir interessant og bra. I tillegg er jeg litt stresset fordi jeg må bli helt ferdig med regnskapet mitt (og det er jeg ikke enda, for å si det sånn) og samtidig ha et (muligens flere) møte på skolen jeg skal begynne på til høsten, levere bra her på bloggen og huske å glede meg litt over at det er vår 🌸 OG planlegge 17 mai. Det har jeg heller ikke begynt med enda.

Tenk at det er 3 (!) år siden jeg tok disse bildene sammen med Leo. Husker det som om det skulle vært i går altså! Lille babyen min 👶 Gikk forbi en så fin mamma med en nydelig liten baby i byen i dag, og kunne ikke annet enn å tenke at hun var så heldig som hadde baby, samtidig som jeg pustet veldig lettet ut over at det ikke var meg.

DET VERSTE MED Å VÆRE SINGEL

God kveld alle sammen! Denne dagen har blitt brukt mye på reising for min del, men likevel har jeg hatt en fin dag. Nå er jeg hjemme igjen og det føles veldig godt. Både å være hjemme hos guttene mine, og det å komme tilbake til hverdagen og vanene mine igjen. I dag tenkte jeg å skrive litt om det jeg ser på som det verste med å være singel, etter at jeg tidligere denne uken skrev et blogginnlegg om fordelene med å være singel som fikk veldig god respons av dere.

😨 Å våkne opp om natten etter å ha hatt mareritt uten å ha noen man kan legge seg inntil. Jeg har ofte mareritt og til tross for at jeg ikke er husredd i det hele tatt, så er det helt fryktelig å våkne opp slik på natten og i tillegg være helt alene.

🏡 At man må gjøre alt på egenhånd – husarbeid spesielt. Når man er samboer med noen har man gjerne en viss fordeling av oppgaver, og det mister man når man blir singel, dermed må man gjøre alt selv. 

🙅‍♀️ Ingen å kose med eller dele kveldene sammen med etter at barna har sovnet

💑 Kjæresteparene som er over alt kan være litt slitsomt/trist å se når man går gjennom et brudd og plutselig er singel, selv om jeg personlig selvfølgelig gleder meg på andres vegne så kan det være litt sårt

👩‍👦‍👦 Alle som spør deg om når du skal finne en ny, hvordan det går med kjærlighetsslivet ditt, maser på at du må laste ned Tinder og så videre. Jeg har det ikke travelt, jeg er 19 år, og akkurat nå tror jeg at jeg trenger å være singel litt, og få den erfaringen også når jeg har vært i et forhold i nesten 5 år. Jeg er ikke avhengig av å være i et forhold for å være lykkelig, selv om det har opplevdes litt sårt å se alle kjæresteparene i tiden rett etter jeg ble singel. En litt motsetning til sist punkt, men håper dere skjønner hva jeg mener likevel.

😞 Det kan bli litt ensomt om man ikke er flink til å dra ut med venner og familie – dette har for øvrig heldigvis ikke jeg kjent noe særlig på siden jeg har barna rundt meg store deler av tiden!

⛔ Ingen som løfter deg opp på litt tyngre og dårlige dager, og som du alltid kan støtte deg på.

DETTE HAR SKJEDD I HELGEN

Hei dere! Det er noe jeg ikke har fortalt dere enda om denne helgen: Som dere allerede vet, så har det vært Fredrik sin tur til å ha barna i helgen, derfor dro jeg til hjembyen igjen. Jeg føler at jeg får litt ro her, mer enn jeg får i larvik når jeg ikke har barna. Jeg får også holdt meg litt opptatt. Jeg savner dem jo som vanlig en hel masse, og er nå på vei hjem til leiligheten min for å gi dem verdens største klem og høre hvordan de har hatt det denne helgen sammen med Fredrik. Jeg tenkte i utgangspunktet å holde samværsavtalen Fredrik og jeg har for oss selv, for noe føler jeg at jeg bare vil ha for meg selv. Men jeg har barna veldig mye alene, og er stolt over at jeg har taklet overgangen fra å være to om alt, til å bare være meg såpass bra.

I helgen har jeg fått tilbrakt en del tid med lillesøsteren min som går på skole og bor i Gjøvik med resten av familien min, derfor ser jeg henne ikke så alt for ofte, og det har vært veldig koselig. Jeg bodde hjemme hos mamma og pappa i helgen selv om det kun var lillesøsteren min som var hjemme, og det var på mange måter litt rart å komme “hjem” dit igjen. De gangene jeg har vært i Gjøvik den siste tiden har jeg jo pleid å bo hos venninnene mine.

Jeg har forresten tatt til meg alt det fine dere skrev til meg på fredag da jeg la ut bilde hvor jeg hadde tonet ned sminken min en god del. Derfor har jeg gjort det i dag også! Jeg har lagt på filter på bildene, da. Fortsatt uant, men ganske deilig egentlig!

Ha en fin søndag videre dere ❤️

“DIN JÆVLA RASIST”

Nå nærmer det seg 17 mai, på denne tiden av året de siste 2 årene blir blogginnlegget jeg publiserte for 2 år siden «Jeg vil ikke se utenlandske flagg på 17 mai» lest og delt i hytt og pine, og jeg får høre at jeg er en jævla rasist som kan mene noe sånt. Jeg har lyst til å svare litt på dette nå.

Jeg blir helt trøtt på at så mange velger å dra rasisme-kortet fremfor å diskutere saklig, men det er kanskje fordi det er mye enklere å dra det kortet enn å sette seg inn i saken. La oss først bare stadfeste hva det å være en rasist innebærer: “Begrepet rasisme handler om å rettferdiggjøre negativ forskjellsbehandling av enkeltpersoner eller grupper med utgangspunkt i deres hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse”

Jeg er selvfølgelig ikke for forskjellsbehandling og synes et svenskt flagg har like lite å gjøre på Norges nasjonaldag som et kinesisk eller indisk flagg har. Jeg er ingen rasist selv om jeg mener at jeg kun vil se norske flagg på 17. mai, og at jeg mener det er feil å veive med noe annet enn det norske flagget på akkurat denne dagen. Jeg mener at alle er verdt like mye uansett hvilket land de kommer fra eller hva slags hudfarge de har – dette mener jeg er en selvfølge. 

“Men herregud.. Er det egentlig så nøye!?” tenker du kanskje.

Jeg synes generelt at Norge er et land som er flink til å ta imot mennesker som flytter hit fra utlandet. Man kan alltids bli bedre på integrering, Norge inkludert, og det er jo sikkert uansett enkelt for meg å si som ikke er en av dem som styrer landet vårt. Ofte synes jeg også Norge er utrolig fleksible og villig til å lage massevis av rom for annen kultur enn bare den norske, i noen tilfeller til og med villige til å la noe norsk kultur vike for at nye landsmenn skal føle seg imøtekommet og velkomne i landet vårt.

Men hvis vi alltid skal tenke at det «Ikke er så nøye» og at det bare er en fillesak med alt som har med landet vårt, nasjonaldagen vår og flagget vårt å gjøre – hva vil vi egentlig sitte igjen med av norsk kultur til slutt da?

Det må være lov å stille disse spørsmålene, og jeg synes ikke man skal la være å ytre seg om dette i frykt for å bli kalt rasist. Jeg vet utmerket godt at jeg ikke er noen rasist. Jeg synes virkelig at det er helt fantastisk at vi har fått et såpass mangfoldig og flerkulturelt samfunn, og jeg håper at Norge også i fremtiden kan være et land spekket av mange forskjellige kulturer og med respekt for hverandre og for forskjellene våre. Men akkurat på 17. Mai, den ene dagen i året når det er Norges nasjonaldag – er det Norge sin grunnlov som feires, og jeg mener at det mest naturlige valget må være å veive med det norske flagget.

UNATURLIG VS NATURLIG

Hei dere! Endelig fredag. Jeg er så trøtt etter uken at jeg må sove masse om jeg skal komme meg gjennom denne helgen. Jeg har for øvrig ikke barna denne helgen siden de er hos pappaen sin, så da har jeg jo muligheten til å gjøre det. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg garantert til å våkne på slaget klokken 06:00 i morgen tidlig uansett – siden kroppen min er så i vane på grunn av barna. Jaja, i det minste har jeg fått til en OK døgnrytme da.

Herregud som jeg kvier meg hver gang jeg skal legge ut bilder på bloggen som jeg ikke er helt fornøyd med, men nå for tiden prøver jeg å gjøre et iherdig forsøk på å tenke at det ikke er så forbanna viktig. I dag orket jeg ikke så mye sminke, så vipper og hele den pakka droppet jeg når jeg uansett bare skulle levere Noah til tanta mi som han skulle være på besøk hos. Håret mitt var også helt kaos, men samme det. Jeg har fått noen tilbakemeldinger fra dere angående at jeg burde legge ut mer “usminket” både av hverdagen med barna og meg selv, så jeg prøver det. Men jeg synes helt ærlig det er litt vanskelig.

Det er så uvant når jeg føler meg “naturlig” utseendemessig. Jeg liker meg aller best unaturlig med sminke, vipper og alt merker jeg. Haha! Ha en fin helg alle sammen ❤️

SINGELLIVET

God dag ❤️ Nå har jeg vært singel i godt over en måned, og siden jeg har fått flere spørsmål den siste måneden om jeg kan skrive et innlegg med fordelene jeg ser med å være singel, så tenkte jeg å gjøre det nå.

🛌🏼 Jeg får hele dobbeltsengen for meg selv! Med mindre Leo kryper opp i sengen min i løpet av natten, da.

🎥 Jeg bestemmer selv hva jeg vil se på, og slipper å ta hensyn til om noen ikke liker forslaget mitt til film eller serie på Netflix. Haha! 

👩 Man blir mer selvstendig. Jeg føler at jeg har vært selvstendig i flere år allerede, men nå topper det seg jo veldig i og med at jeg må gjøre absolutt alt selv – også alt av oppgaver og ting som må gjøres som jeg har delt med noen tidligere.

🌮 Man kan spise akkurat hva man vil, når man vil – uten å ta hensyn til om en eventuell partner liker maten eller ikke. At man slipper å ta hensyn er jo en gjenganger egentlig! Vil jeg ha taco 5 dager i uken og spise en bøtte med is alene i ny og ne, så gjør jeg det og det er faktisk ganske deilig. Og når jeg først er i gang med å snakke om mat, så blir matbudsjettet også betydelig mindre siden det er billigere og bare kjøpe mat til seg selv enn til to.

🌇 Nå har jeg jo uansett mye ansvar selv om jeg ikke har en kjæreste lenger og kan jo derfor ikke gjøre akkurat som jeg vil, men at jeg er singel gjør også at jeg får litt mer tid til venner og familie, reising og andre egne interesser fordi barna er hos pappaen sin noen dager.

🏠 Jeg kan innrede leiligheten akkurat som jeg selv vil. Nå har jeg tenkt til å kvitte meg med i hvert fall spisestuen vår i løpet av de neste månedene, jeg skjønner ikke hva jeg tenkte på når jeg kjøpte HVITE spisestuestoler..? Altså, med små barn er det jo oppskriften på katastrofe. Og et bord som er i tre og helt umulig å rengjøre etter barna.. Sofaen min er jeg også litt usikker på fordi barna har klart å ødelegge noe på den. Og den er ikke så ren etter alt barna har sølt på den for å si det sånn, men det kan jo sikkert renses. Jeg har ingen bruk og kast mentalitet, men det frister voldsomt med ny sofa også. Og så skal jeg få begynt å kjøpe møbler til barnerommet til barna – det prosjektet ble jo som dere sikkert skjønte satt på pause på grunn av samlivsbruddet. Men det beste av alt: Nå kan jeg velge selv akkurat hvordan jeg vil at hjemmet mitt skal se ut.

💸 Billigere strømregning, og mer penger til overs generelt

DET ER SÅ VIKTIG FOR MEG

Hei alle sammen! Det har blitt noen litt sene oppdateringer de siste to dagene, i morgen er jeg tilbake med en oppdatering tidligere på dagen igjen – så går det litt lenger tid mellom hver oppdatering enn at det skal komme to relativt tett på hverandre utover kvelden. Tror det blir mye bedre!

Nå kommer det en liten oppdatering på hvordan veganer-livet går. Dere etterlyser jo slike blogginnlegg til stadighet, og det synes jeg er så gøy. Jeg merker at jeg har mange engasjerte lesere! Nå har Peppes akkurat lansert vegansk pizza, og jeg ble så glad da jeg så det at dere aner ikke. Dette er noe som er så viktig for meg. Jeg vet ikke om det virker sånn for dere for jeg skriver jo ikke kjempemye om dette temaet til vanlig. Jeg er som dere sikkert har skjønt ingen «sinnaveganer» og synes det er viktig å respektere andre sine valg i matveien, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i dem. Jeg er ikke en sånn som kritiserer vennene mine når vi er ute og spiser eller bare generelt spiser middag sammen, og de spiser dyreprodukter. På ingen måte.

Jeg er blitt så ekstremt dedikert til denne livsstilen (?) vet ikke om jeg kan kalle det en livsstil – men det føles litt sånn noen ganger fordi det har vært så mange vaner i hverdagen og livet mitt generelt som jeg har vært nødt til å endre på. Derfor blir jeg også ekstra glad når jeg ser store kjeder som feks Peppes, lansere og satse på veganske produkter. Det er jo ingen hemmelighet at det er kommet veldig mange nye slike produkter i butikkene også den siste tiden. Det er så bra for miljøet og dyrene, jeg blir genuint glad. Det var noen som spurte om jeg kjøper pels, skinn eller annet materiale til klær og sko som stammer fra dyr – og det gjør jeg også alt jeg kan for å unngå. 

I dag har Noah også spist vegansk (Leo har jo vært i barnehagen, så han er jeg mer usikker på) – egentlig tilfeldig ettersom de spiser “alt” frem til de er store nok til å velge selv, men jeg serverer dem jo den maten jeg spiser når de gir uttrykk for at de har lyst på. Derfor har Noah spist pastasalat, smoothie, grøt, og middagen min i dag sammen med Leo. Jeg gadd ikke lage egen middag til dem med animalske produkter når de likevel elsket middagen jeg lagde til meg selv. Haha!

Barna var forresten med å lagde middag i dag – eller, de så på. Det var tydeligvis ekstremt interessant! Veldig koselig å ha så fine tilskuere da, er så flott å se at de blir eldre og så mye mer “med”. Jeg tok meg selv i å tenke på det tidligere i dag da jeg hadde en ordentlig samtale med Leo. Noen ganger er det så sprøtt å tenke på at han er faktisk min.. Altså mitt barn. Hvis det gir noen mening.

Ha en kjempefin onsdag videre!

ET UPOPULÆRT VALG?

Noah og jeg har vært ute en liten tur i dag før solen gikk ned, og jeg måtte bare ta noen bilder av han! Det er absolutt flere enn meg som gleder seg over solen☀️ I dag har Leo vært hos farmoren sin i Stavern mens jeg har vært alene med Noah som vanlig – og vi har hatt en ganske rolig dag. I går før jeg la meg tenkte jeg på alt jeg skulle få gjort i dag og når jeg tenker så er det ikke måte på hvor produktiv jeg skal være – når det kommer til stykket er det en litt annen historie, for å si det sånn. Men litt tregt kan det gå, så lenge jeg ikke ender opp med å tenke at jeg skal ta alt «i morgen» hver eneste dag. Haha!

Fineste Noah som storkoser seg i hagen vår! Jeg er så glad for at vi har så stor hage, for jeg merker at det kommer godt med på sommeren for barnas skyld – jo eldre de blir.

Og til overskriften! Da jeg her om dagen nevnte at jeg tenkte på å reise på utenlandsferie uten barn til sommeren, var jeg helt sikker på at det kom til å bli et særs upoplært valg fra min side og at jeg kom til å få litt kjeft for å tenke på noe sånt – men der tok jeg altså veldig feil! Jeg har til og med fått flere meldinger fra blogglesere om at det burde alle mødre unne seg en gang med jevne mellomrom, og da ble jeg så glad. Jeg er helt enig! Det burde dere andre mødre unne dere også. Derfor reiser jeg til Italia eller Hellas i august, rett og slett. Det har jeg bestemt meg for allerede, og jeg synes faktisk jeg fortjener det selv også. 

Håper dere har hatt en fin tirsdag så langt, og at dere får en fin kveld videre! Nå skal jeg begynne å lage pannekaker til meg selv nå som barna er lagt, så skal jeg legge av til guttene så de får en skikkelig god frokost i morgen💕 🥞

BESØK AV PAPPAEN SIN

God kveld dere! I dag startet dagen min klokken 08:00 – og jeg var helt i sjokk over at jeg hadde sovet så lenge. Jeg bruker jo vanligvis ikke vekkerklokke lenger fordi jeg har barna – det er jo en av de store fordelene med å ha barn som vanligvis våkner grytidlig. Minuttet etter jeg var våken, så var Noah også våken – så da sto vi opp like etter, og Leo sov overraskende nok en halvtime til. Jeg leverte Leo i barnehagen, og så gikk jeg en liten tur med Noah som elsker å gå nå – han løper jo egentlig mer enn han går. Haha, han er helt herlig da 💖

I dag kom også Fredrik en tur på besøk for å være med barna – de skulle vel egentlig ut for å gå tur, men været var så skuffende dårlig at han ble her for å tilbringe tid med dem istedenfor. De lyste opp da han kom og hadde det kjempekoselig hele tiden. Noah snakker en del også nå – for Fredrik som ikke har barna like mye som meg, så blir jo språkutviklingen mye tydeligere – så det gjør jo det hele ekstra morsomt. Vi spiste også middag sammen, Leo var veldig begeistret for det – han spiser jo mer enn meg for tiden. Jeg har hatt en bra dag og en fin start på uken, og er ordentlig glad for at jeg kunne bidra til at barna og Fredrik fikk tid sammen i dag! Det koster meg ærlig talt så lite.

Det er så trist når to som har barn med hverandre ikke tåler trynet på hverandre, selv om det selvfølgelig kan være mange grunner til det – og det skal jeg ikke uttale meg noe om. Jeg forstår så uendelig godt at det er mye som kan ligge til grunn for det. Jeg er bare glad for det ikke er tilfellet for oss. Jeg er glad for at jeg kan snakke med Fredrik, at han kan snakke med meg og at vi kan ha det hyggelig når vi oppholder oss sammen for barnas skyld – uten problemer. Jeg tror det er både bra og viktig i årene som kommer!

JEG HATER DET..

Hei dere! Håper dere har hatt en fin mandag hittil. Jeg er klar over at det egentlig er ganske privat å dele slike bilder som hva jeg deler i dette innlegget, men samtidig er det bare et arr. Jeg har forresten fått vite at det er mulig jeg “bare” kan få ett barn til i fremtiden på grunn av hvordan arret mitt er på innsiden, og det er ikke så veldig gøy.. Ikke fordi jeg tenker noe over flere barn nå, for det gjør jeg på ingen måte (!) føler jeg alltid må understreke det, ellers hagler kritikken. Men i fremtiden kan det selvfølgelig hende at jeg møter noen, og jeg kan ikke lyve og si at jeg ikke ønsker meg flere barn i løpet av livet mitt. Uten at det betyr at det skal skje før tiden er inne for det.

Jeg liker ikke arret mitt for hvordan det ser ut – for jeg skulle selvsagt helst vært foruten det. Noen ganger synes jeg det er litt sprøtt å tenke på at arrene kommer til å være der til jeg dør. Samtidig er det noe jeg har akseptert. Det er for øvrig heller ikke voldsomt synlig, og synes ikke om jeg for eksempel går i bikini siden det er like under trusekanten.

Men jeg hater det fordi det fortsatt kan gjøre vondt når jeg reiser meg for fort, når jeg snur meg om natten, når jeg skumper litt borti noe eller barna leker litt voldsomt med meg og treffer det. Jeg hater at det gjør vondt etter at jeg har trent og at å være støl i magen føles 1000 ganger verre enn da jeg ikke hadde noen arr. Jeg hater at jeg alltid må være litt ekstra forsiktig. Og nei, det er ikke noe galt med arret selv om det kan være ubehagelig og vondt i overnevnte situasjoner – jeg har fått beskjed om at det muligens alltid vil være sånn og at det ikke er noe jeg kan gjøre, annet enn å nettopp være forsiktig. Det er irriterende å tenke på, men det er ikke så mye å gjøre med det. Jeg skriver ikke dette for å klage, men for å vise at det finnes en stor ulempe med å ta keisersnitt – og det gjelder selvfølgelig med flere ting enn hva jeg har opplevd – det kan jo også være individuelt hva man opplever som en ulempe.

Men om det er prisen jeg måtte betale for å få barna mine, så er det selvfølgelig verdt det ❤️