ET LITE TIPS

Hei alle sammen, og riktig god søndag! Første søndag i advendt, jeg må faktisk ta meg i å tenke på hvor fort det går nå. 3 og en halv uke igjen til jul og her sitter jeg halvstressa og lurer på hvor tiden fra august har blitt av.

I dag tenkte jeg å dele et aldri så lite godt tips med dere ♥ Mange av dere er sikkert allerede godt i gang med å handle julegaver, det samme er jeg. Men noe jeg alltid synes er vanskelig er å kjøpe julegaver til besteforeldrene til både Fredrik og meg, altså oldeforeldrene til barna. Klær tør jeg ikke å kjøpe til dem fordi jeg er redd de ikke vil like det (dessuten synes jeg det er vanskelig å vite hva de liker) så blir det stress med bytting og hele pakka for dem, og det vil jeg jo heller ikke. Og penger er bare kjedelig å gi, synes jeg, selv om jeg gir det om noen sier at de spesifikt ønsker seg det (noe vi aldri har opplevd at besteforeldrene våre har ønsket seg) og bilder av guttene fikk de for et par år siden. Så.. Da kom jeg på noe lurt!

Nemlig å lage en liten kurv med ting de trenger/litt velværeprodukter. En slik kurv lagde jeg nemlig til min bestemor i fjor, og siden hun ikke leser bloggen min i og med at hun ikke er på det store internett, så tenkte jeg at jeg kunne vise dere et eksempel på hvordan jeg gjorde det i fjor!

Dette inneholder kurven jeg lagde til henne:

♥ Middelt stort håndkle fra KID

♥ Shampoo for vintertørt hår fra Schwarzkopf

♥ Body butter med sheasmør fra The body shop

♥ Caring bath såpe fra Dove med lukt av sheasmør og vanilje

♥ Fuktighetskrem i krukke fra Dove

♥ Rosa neglelakk uten parabener og parfyme fra Normal

♥ Fuktighetsgivende lip-balms med sheasmør fra Normal

♥ Saltbøsse med pink Himalayan rock salt fra Normal (Skulle egentlig også kjøpe pepper-bøsse i samme serie men de var utsolgt)

Kurven hadde jeg bare liggende her hjemme, men slike finnes råbillige på Jysk, Nille osv.

(Jeg sølte litt kakao på gulvet da jeg tok bildene som jeg ikke så før nå, nederst i hjørne, haha!)

Du kan altså legge til alt mulig, justere etter hvilken som helst prisklasse, og ikke minst både til menn og kvinner. En god håndkrem, sjokoladetrøfler, god konfekt etc er andre fine ting å legge i. Men som sagt: det er uendelig med muligheter, og derfor kan man jo tilpasse kurven etter hvem du skal gi den til♥ I år tenkte vi også å lage noen matkurver!

Håper dere synes at dette var et godt tips til julegaver til oldeforeldre/besteforeldre! Jeg vet i hvert fall at jeg synes det ble litt lettere å kjøpe julegaver etter jeg oppdaget dette.

OPPSKRIFT: VERDENS BESTE ISKAFFE

Hei alle sammen ♥

Håper dere har hatt en fin helg! Jeg har jobbet denne helgen, så guttene har fått tilbrakt tid med besteforeldre. Hadde også en siste skolevurdering (før jul) i norsk skriftlig før helgen, så mangler kun en vurdering i historie muntlig som jeg skal ha denne uken, deretter er det ikke flere vurderinger før etter jul. Veldig deilig å tenke på! Planen for denne uken er å lese til historievurdering, handle julegaver med 5-åring (som selvsagt er veldig stas) og dra på en liten shoppingtur med bestemor, samt få jogget hvert fall tre ganger i løpet av uken. Nå er det jo en måned til jul, og jeg vil ikke løpe rundt som en gal på lille julaften for å kjøpe de siste julegavene – derfor blir det en del forberedelser og handel i løpet av denne uken. Det sier jeg hvert år, selv om det ender med at jeg kjøper de siste lille julaften hvert år, men i år akter jeg faktisk å holde ord. Haha.

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på iskaffen min jeg lager hjemme! Denne lagde jeg hver eneste dag i sommer, nå går det mye i kakao på grunn av det kalde været – men jeg synes fremdeles at det er lite som slår skikkelig god iskaffe ♥

  • 1-2 Espresso shots (jeg pleier å bruke noe søtning i disse, men gjerne uten hvitt sukker)
  • 3-4 dl Vaniljesoyamelk (Coop Extra har en økologisk versjon som er veldig god!) mandemelk eller vanlig soyamelk. Jeg nevner ikke havremelk fordi jeg personlig ikke foretrekker det i kalde drikker.
  • En god neve isbiter

Dette er basisoppskriften min, veldig enkelt, og godt. Jeg holder tilbake på sukkerholdige søtninger og den slags i hverdagen da det fort blir veldig usunt om man skal drikke det hver dag: Og når jeg periodevis drikker iskaffe, drikker jeg det hver eneste dag. Da er det viktig for meg at det er sunt, i hvert fall ikke usunt. Forresten: De aller fleste soyamelk og mandelmelk er tilsatt B12 og D- vitamin!

Dersom det er helg eller ferie, lager jeg gjerne hjemmelaget frappe! Oppskriften min på frappe med smak av salt karamell finner du HER 

Håper dere får en fin start på den nnye uken!

EN NY FAVORITT!

Reklame Tulip

God fredag alle sammen! Endelig var det helg. Jeg har jobbhelg på den andre jobben min i helgen, men helgefrokosten er fremdeles obligatorisk her hjemme hos oss. Jeg har funnet et nytt produkt som har blitt en favoritt for oss i helgefroksten: Veggie Bacon fra Tulip!

Tulip Veggie Bacon er, enkelt og greit, et vegetarisk alternativ til bacon. Produktet er laget på erter og potetprotein. Tulip Veggie bacon er uten tilsatt soya (derfor også perfekt for dere som er allergiske mot soya!) og røkt over bøkeflis. Som dere vet har jeg ikke spist kjøtt på flere år, og jeg har prøvd alle kjøtterstatninger verdt å prøve. Jeg synes Tulip sin Veggie bacon helt klart skiller seg ut i positiv retning, og nettopp derfor er den fast inventar ved helgefroksten vår! Den er røkt over bøkeflis og gir god smak av røkt og salt. Perfekt til alle middagsretter, sandwicher og selvfølgelig frokoster. Du kan bruke Tulip Veggie bacon akkurat slik du ville brukt alminnelig bacon!

Jeg har laget en skikkelig helgefrokost i dag, og da måtte vi selvfølgelig også ha Veggie Bacon. Helgefrokost er viktig familietid og derfor spares det ikke på noe her hjemme hos oss. Veggie bacon smaker veldig nærme slik jeg husker bacon! Dette produktet passer for alle, ikke bare vegetarianere og veganere, men alle som ønsker et kjøttfri måltid- eller en kjøttfri dag (med alle positive fordeler det har for miljøet vårt!) og som er like glad i god mat som det jeg er ♥

Tulip Veggie Bacon finner du på alle Coop Obs, samt utvalgte Coop Extra og Mega. Finner du ikke produktet i din nærmeste Coop-butikk? Spør betjeningen om de kan ta det inn – slik at du får testet ut produktet til helgefrokosten, du også!

Ønsker dere alle sammen en riktig god helg!

10 SPØRSMÅL OG SVAR

Hei alle sammen, og riktig god lørdag♥ Jeg har frihelg og har bare tilbrakt tid med familien min, vært på tur med 5-åringen og drukket kaffe ute i kulden, vært en tur hos bestemoren min og fått sovet ut. Nå er jeg trygt hjemme og skal spise sen middag med Fredrik før vi ser en serie. Kan nesten ikke tro at vi er halvveis ut i november allerede, så har også begynt å tenke på julegaver og planlagt litt. Gleder meg masse til det! I dag delte jeg på Snapchat at jeg skulle svare på noen spørsmål fra dere følgere (de 10 første som sendte inn) derfor er det jeg skal gjøre i dagens blogginnlegg♥

1. Har du lyst på flere barn? – Dette spørsmålet får jeg ukentlig og vel så det, haha! Svaret er: Noen dager vil jeg ha flere, andre dager kjenner jeg at to barn er nok. Jeg er utrolig glad i barn, men først og fremst vil jeg ta vare på de barna jeg har fått♥ Å fullføre utdannelsen min er første prioritet for meg nå, hvis jeg senere i livet vil få flere barn, har jeg rikelig med tid til det.

2. Når møtte du kjæresten din? – Jeg møtte han i februar 2012, så det er godt over åtte år siden nå. Tiden flyr! Kjemperart å tenke på hvor tilfeldig det er at vi møttes, og hvor utrolig annerledes livet mitt hadde vært om jeg aldri hadde truffet han. Rart at livet former seg sånn, etter tilfeldighetene.

3. Hvor gamle er barna dine og hvor gammel er du? – Jeg er født i 1998, fikk min første sønn i 2015, og min andre i 2016. Med andre ord: Jeg fylte 22 i sommer, min eldste sønn fyller 6 i mars og min yngste fylte akkurat 4 år.

4. Jeg lurer på hvor du henter inspirasjon til alle oppskriftene og mat-bildene du deler? – Over alt! Alt fra mat jeg ser på menyen når jeg er ute og spiser, til Pinterest. Og spesielt Instagram, så mange bra matkontoer. Kinder-kakao oppskriften min (Klikk HER for å se) som har fått masse oppmerksomhet og hundrevis av delinger på Facebook tidligere i år, fant jeg for eksempel opp forrige desember da jeg skulle lage meg kakao men manglet kakaopulver, og kun hadde kindersjokolade hjemme. Sånt skjer ofte, jeg bare prøver meg frem og så blir det ofte bra nok til at jeg velger å dele oppskriftene mine videre♥ Den kakaoen ble forresten solgt på en kino i Oslo i sommer, hvor gøy er ikke det?!

5. Er du fremdeles veganer: hvorfor/hvorfor ikke? – Det siste året har jeg sluttet å kalle meg veganer, ikke fordi jeg har gått tilbake til å spise kjøtt eller noe – men fordi jeg ikke orker merkelappene lenger. Jeg orker ikke at folk pirker på at “den eller den iskremen uten kumelk har et e-stoff som muligens ikke er 100% vegansk” for det er ikke derfor jeg sluttet å spise kjøtt, og begynte å snakke frem kjøttfrie måltider og vegansk mat. For å henge meg opp i e-stoffer og bli kjeftet på av ukjente mennesker via sosiale medier. Så derfor har jeg sluttet å kalle meg veganer, og sier heller at jeg spiser veldig mye plantebasert mat, og alltid kjøttfritt.

6. Trener du fortsatt like mye? – Nei, enkelt og greit fordi jeg ikke har tid. I sommer trente jeg så og si hver dag, om jeg ikke var bortreist eller lignende, men nå som jeg har en annen jobb i tillegg til skolen og sosiale medier har jeg ikke tid til det. Jeg prøver iherdig å få til 2-3 økter i uken og nøyer meg med det. Men gleder meg uendelig mye til jeg kan løpe ute igjen uten å pakke meg inn 4 ulike lag med klær. Haha! Det gjør liksom ting litt enklere. Jeg trener jo først og fremst ute, siden jeg elsker å jogge.

7. Har du og Fredrik faste dager i uken/måneden hvor dere har barnefri? – Nei, det har vi ikke. Men hvis det skulle være noe spesielt har vi mange rundt oss av både min og hans familie som stiller opp. Vi mangler ingenting. Men i gjennomsnitt tenker jeg at vi har barnefri en gang i måneden, på sommeren blir det ofte mer enn det, da.

8. Jeg lurer på hvordan kjæresten din og du har klart å holde sammen tross barn i ung alder? – Det lurer jeg på også. Slik jeg har erfart det, følger det med både tilgivelse og masse forståelse med det å være i et langvarig forhold. Man kommer ikke til å ha det fint hele tiden, man kommer til å ha dårlige perioder, man kommer til å møte på utfordringer. Ikke minst at et forhold krever mye jobb fra begge parter. Jeg skjønner uendelig godt at mange går fra hverandre når man får barn. Likevel er jeg glad vi har klart oss, vi har nok kanskje også hatt litt flaks med at vi har vokst i samme retning, kontra å vokse fra hverandre. Som jo også kan skje! En annen viktig ting jeg har innsett, er at man ikke kan gi opp hver gang noe blir vanskelig (forstå meg rett- her mener jeg selvsagt ikke hvis man er i et voldelig forhold, med psykisk eller fysisk mishandling og den slags!) Man vil alltid møte på utfordringer, og hvis du velger å gå bort i fra de utfordringene du allerede har, så kommer det til et punkt hvor du møter på nye –  den eneste forskjellen er at du møter de med en annen partner. 

9. Vil du gifte deg med Fredrik? – Jeg har absolutt ingen drøm om å gå ned kirkegulvet, så det er ikke spesielt viktig for meg nei. Av praktiske årsaker kan det jo godt hende at vi gifter oss en gang, men jeg føler meg alt for ung, og ikke klar, til å gifte meg nå.

10. Hva gjør du når du ikke jobber, er på skole eller med barna dine? – Da liker jeg å tilbringe tid med venninner, jogge og trene, gå ut for å spise, eller slappe av hjemme og se på serier.

Skulle gjerne ha svart på absolutt alle spørsmål jeg fikk inn på Snapchat i dag, men jeg har ikke tid eller kapasitet til det når det kommer inn så mye. Tusen takk for alle spørsmål, ønsker dere en fin helg videre!

HAN ER LIKE MYE PAPPA SOM JEG ER MAMMA

En ting jeg har tenkt på litt i det siste, er hvordan jeg fortsatt merker at kjønnsrollene som har eksistert de siste århundrene, fremdeles eksisterer. I mindre grad, selvfølgelig, men likevel.

De siste årene har jeg opplevd at folk flest blir voldsomt overrasket når jeg forteller at Fredrik gjør mye mer husarbeid enn meg hjemme hos oss. At han bretter mer klær, vasker mer og rydder mer enn jeg rekker å gjøre i løpet av hverdagen.

At han, da barna våre fortsatt brukte bleier, var den som skiftet absolutt flest bleier. Her snakker vi så og si alltid, utenom da jeg var alene i mammapermisjon med barna da de enda var babyer.

Og ikke minst det jeg opplever mest for tiden nå: Fordi jeg har fått meg en annen, liten jobb ved siden av skolen og bloggen, og Fredrik er mest hjemme med barna våre.

Det er det noen som reagerer på. At en mamma ikke er hjemme med barna sine til en hver tid.

Hadde de samme menneskene reagert om det hadde vært motsatt? Om Fredrik hadde vært mer borte fra barna våre enn jeg var? Definitivt ikke. Men siden det er jeg, som er mamma, så reageres det.

Bare sånn hvis noen skulle være i tvil: Fredrik er like mye pappa som jeg er mamma.

Jeg elsker han, og setter uendelig stor pris på at han alltid tar sin del (og mer til) av det å være forelder. Jeg tar det definitivt ikke for gitt, på absolutt ingen måte. Likevel opplever jeg at det er en del andre utenforstående som mener at jeg “burde være full av beundring som har en kjæreste som tar av seg barna mens jeg jobber og går på skole” selvfølgelig er jeg takknemlig for å ha en så fin fyr som kjæreste, men jeg har vel aldri opplevd at mødre og kvinner får hyllest fordi de er hjemme og tar seg av barn, hus og hjem, mens far jobber sene ettermiddager og kvelder?

Jeg er heldig, og barna våre er heldige som har en så god pappa. Misforstå meg ikke. Men vi er ikke noe mer heldig enn det tusenvis av andre fedre er, som har samboere som holder fortet med barna deres hjemme mens fedrene jobber overtid og helger.

Vi er nok kanskje bare litt mer vant til å se det den andre veien.

EN SPENNENDE TID I VENTE

I dag er det første november, og det gjenstår akkurat to måneder igjen av 2020. Dette året har virkelig gått unna, samtidig har det skjedd så hinsides mye.

Men, tross stigende smitte (er fortsatt relativt lite her i Larvik da, selv om fylket vårt rødt) og at 2020 ikke ble som vi håpet på, går dagene og månedene uansett: og vi går inn i en så koselig og spennende tid nå. Julen er jo det aller største, som vi gleder oss veldig til alle sammen her hjemme. I år skal vi feire julen med Fredrik sin familie her i Larvik, da vi feirer annen hvert år her i Larvik med Fredriks familie, og min familie i Gjøvik. Etter hvert kommer vi sikkert til å ha et enda større fokus på å skape tradisjoner for oss selv, men enn så lenge trives vi med å gjøre det slik. Tror også barna har stor glede av at vi gjør det på den måten, og dermed får tid med begge sider av familien til Fredrik og meg i denne viktige og fine høytiden.

Og det er virkelig sant at julen blir noe helt annet når man får egne barn. Jeg har riktig nok alltid vært glad i julen, men enda mer etter jeg fikk barn. Å kunne se julen gjennom deres øyne er virkelig så herlig, og ikke minst at de små tingene i forbindelse med julen, er så stort for dem. Denne julen feirer vi med en 5-åring, og en 4-åring, og jeg tror aldri vi har gledet oss mer♥

Håper alle sammen har hatt en fin helg, vi snakkes mer i morgen! ♥