DEN SISTE TIDEN…

..i (noen få) bilder!

Mobilen min streiket nå rett før jul, så jeg og pappa måtte dra for å kjøpe ny 22 Desember. Herregud så godt med ny, ikke-knust mobil!

God kveld alle sammen. Jeg er for øyeblikket i Gjøvik, og venter Fredrik i morgen tidlig. Her skal han være resten av romjulen før vi drar hjem til Larvik med foreldrene mine den 29 Desember. Vi har en del ting å flytte fra hybelen til den nye leiligheten, og siden jeg er gravid får jeg ikke gjort så mye av flyttingen selv (dessverre, haha)

Jeg håper alle sammen har hatt en flott jul hittil! Jeg fikk så masse fint til jul til både meg selv og Leo, og en god del penger som går til møbler i den nye leiligheten. Jeg er som sagt ikke ordentlig i gang med bloggingen enda, men jeg synes det er fint å få oppdatert dere litt innimellom allikevel. Jeg må jo også ha nytt design snart! Eller i hvert fall ny header? Jeg er faktisk 28 uker gravid i morgen. Herregud som tiden flyr! Nå er jo snart 2014 over også, er det flere enn meg som synes dette året faktisk har gått veldig raskt?

Vi snakkes ♥

FLYTTEKAOS

God kveld!!

 

Vi er snart ferdige med å pakke ut alt av våre egne ting ut av hybelen, og jeg skulle egentlig vært på vei til Gjøvik nå i dag. Sånn ble det ikke, grunnet at jeg da måtte ha byttet tog flere ganger under togturen og det går dessverre ikke når jeg har 4 poser med julegaver, en pose til julekalenderen min og en bag med klær. Hadde jeg ikke vært gravid så hadde jo det stilt seg annerledes, men farfar får i alle fall kjørt meg hjem i morgen i stede, så da ordner det seg allikevel. Typisk NSB og ha masse togbytte på en strekning nå rett før jul..

 

Ja, jeg vet det ser ille ut! haha. Hadde ingen bokser å pakke ned klærne i, så da ble det tusen plastposer i stede. Fikk ikke med i nærheten av alle posene på noen av bildene, men det er rundt 13 poser med klær. Må absolutt kvitte meg med en del, bruker jo kun 20% av alt.

Ha en kjempe fin jul dere, så snakkes vi nærmere nyttår ♥ Gleder meg til å vise dere leiligheten og alt vi har fått kjøpt inn til Leo!

 

OPPDATERING

Så utrolig rart det var å klikke seg inn på blogg.no nå! Beklager for fraværet mitt, jeg har dessverre hatt mye å gjøre (nok en gang) og ser frem til at julestria får lagt seg, slik at bloggingen kan fortsette som før. Noen ganger blir det veldig mye for meg, jeg er mye sliten og har mye å tenke på fra før av, og derfor skjer det at jeg i perioder blir borte fra bloggen. Jeg er ekstremt fornøyd med hva jeg oppnår når jeg har blogget noen dager, det er mange som leser og jeg får veldig mange fine tilbakemeldinger. Og det setter jeg stor pris på! 

Vi har etter mye leting endelig funnet oss leilighet! Den er utrolig flott, og jeg gleder meg til å vise dere. Vi flytter inn 1 Januar, og jeg skal hjem til Gjøvik allerede 18 Desember for å feire jul og nyttårsaften med familien. Dermed blir det nok veldig hektisk i tiden fremover, og noe dårlig med oppdatering fra min side før det blir som vanlig igjen. Dagene mine nå blir brukt til rydding og pakking av klær (som jeg forresten har alt for mye av) og innkjøp av ting til leiligheten og rommet til Leo. Er allerede i uke 26 (+1) i svangerskapet, og dagene går ekstremt fort nå. Kan muligens ha noe å gjøre med at jeg legger meg klokken 19:00 og står opp klokken 6? ikke vet jeg.

VINN PERSONLIG ALMANAKK!

God morgen alle sammen ♥

Nå har jeg akkurat våknet, og skal straks hoppe i dusjen før jeg drar bort på kafeen til mamma for å spise lunsj! Senere i dag skal jeg treffe bestevennninna mi, så gleder meg masse!

I dag kan jeg glede dere med en giveaway! Jeg vet jeg har vært treig med den andre giveawayen, men jeg har glemt premien hjemme i Gjøvik, så den blir sendt til vinneren før Jul! Denne konkurransen avsluttes lørdag den 6 Desember, slik at jeg også får gitt vekk denne før jul!

Dere kan altså vinne en egendesignet personlig almanakk fra personligalmanakk.no. Dere lager den selv, designer den selv, og får den sendt rett i postkassa.  Alt av farger, bilder og kolonner i almanakken er det du som bestemmer. Kjempefint å bruke som skoledagbok, treningsdagbok, familiekalender, egen kalender, egen dagbok, ja, alt mulig! Jeg er kjempeglad jeg fikk denne muligheten til å gi noe til dere! 

Det dere må gjøre for å være med i konkurransen er å dele bloggen min videre på facebook, og legge igjen navn og epost-adresse som jeg kan kontakte dere på ♥
For flere inspirasjonsbilder kan dere følge @personligalmanakk på instagram eller sjekke ut facebooksiden deres HER!

HUSK Å DELE VIDERE ♥ Ha en kjempe fin dag!!

SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

God kveld dere ♥

Da tenkte jeg å svare på spørsmålene fra dere! Om noen av dere lurer på noe mer så er det bare å legge igjen en kommentar, så svarer jeg dere der. Jeg synes det er viktig å ha en spørsmålsrunde inni mellom, ettersom jeg da gir de som kritiserer meg muligheten til å spørre meg selv og høre hva som stemmer og ikke før de trekker konklusjoner rundt meg. Det gjelder forsåvidt uansett, jeg prøver i hvert fall å svare på alle kommentarer jeg får, og jeg vil si at det er lurt å spørre meg hvis det er noe dere lurer på! Jeg har utrolig mange ganger nå måtte si ifra på blant annet facebooksiden til bloggen min fordi folk uttaler seg uten å vite hva de snakker om.

Hvor gammel er du?

“mammasom16.blogg.no”

Jeg er 16 år og har bursdag 7 Juni.

 

Hvordan fant du ut at du var gravid?

Det fant jeg ut når jeg var hos legen på grunn av magesmerter i ca uke 5. Hele historien kan dere lese HER 

Vurderte du noen gang abort?

Jeg har ikke lagt skjul på at det var den første tanken som slo meg. Jeg ante jo ikke hva jeg skulle gjøre i starten. Men jeg bestemte meg for at jeg ikke ønsket abort etter en ultralyd i uke 8/9, hvor jeg så tydelig skille mellom hode og kropp, at hjertet gikk, og som jeg har skrevet her tidligere så føltes det ikke riktig at jeg hadde en slik makt over et forsvarsløst lite menneske. Så for å svare på spørsmålet ditt, ja, jeg vurderte det i starten, helt til jeg faktisk så at uavhengig av uflaksen min bar jeg på et bittelite menneske, og det hadde like mye rett til en sjanse i livet som det jeg har.

 

Har du fått strekkmerker?

Ja, det har jeg. Men foreløpig ingen på magen, så jeg sier meg fornøyd!

 

Hva slags støtte får du?

Om dere virkelig lurer på det, så kan dere bare google det. Jeg vil holde økonomi utenfor bloggen, men jeg kan si såpass at vi ikke vil ha noen som helst økonomiske problemer, og vi vil ha muligheten til å gi Leo alt han trenger og enda mer til.

 

Hva gleder du deg mest/minst til i tiden fremover? Og hvorfor?

Jeg gleder meg mest til møte den lille på sykehuset med Fredrik. Det jeg gleder meg minst til er litt vanskelig å svare på, det er ikke noe jeg direkte gruer meg til i fremtiden sånn jeg ser ting nå egentlig.

 

Føler du selv at du har mange haters?

Nei, egentlig ikke. Jeg føler bare at det er enormt store mengder av mennesker som uttaler seg om alt som har med meg å gjøre når de ikke aner noen verdens ting. Det er vel ingen grunn til å hate meg fordi jeg tok et vanskelig valg som føltes rett for meg. Er man en smule moden så respekterer man andres valg uansett.

 

Har du fri fra skolen nå som du er gravid?

Nei, jeg er ute i tidlig permisjon på grunn av formen min som jeg har nevnt tidligere.

 

Hvis dere lurer på noe som det ikke står svar på her, kan dere også sjekke ofte stilte spørsmål som dere finner HER!

Tusen takk for spørsmål, del gjerne innlegget videre ♥

“DU KOMMER TIL Å MISTE ALLE VENNENE DINE”

…Hørte jeg ofte fra mennesker før jeg hadde gått ut med at jeg var gravid. Kjente og ukjente fortalte meg at jeg måtte belage meg på å miste alle vennene mine. Jeg fikk også beskjed om at jeg kom til å finne ut hvem mine ekte venner var, og det har jeg jo forsåvidt. Men det er jo to helt forskjellige påstander.

Jeg gledet meg aldri til å fortelle vennene mine om graviditeten. Jeg måtte også si det mye tidligere enn jeg hadde tenkt, og over telefonen, noe som absolutt ikke var planen. Før jeg hadde kommet til uke 13, var det kun tre venninner av meg som visste at jeg var gravid. Men selvsagt, det er jo noe i hva som blir sagt om at du finner ut hvem dine ekte venner er, for det var selvsagt noen som ikke klarte å la være å si noe videre. Jeg trodde faktisk at man klarte å ta hensyn til noen som er i en sånn situasjon (og ikke minst noen som står deg nær) men jeg tok visst feil. 30 September skrev jeg DENNE statusen på facebook, og gledet meg ikke akkurat til reaksjonene. Hvorfor? Fordi jeg hadde jo hele tiden blitt fortalt at venner er noe jeg kom til å ha få av, og at jeg kunne belage meg på et par stykker som støttet. Og mer forventet jeg heller ikke.

Men nok en gang tok jeg feil! 

Jeg kunne ikke bedt om bedre støtte fra både venner og bekjente spesielt fra Gjøvik. Jeg bor jo tross alt 4 timer unna, så å kutte kontakten er noe alle vennene mine kunne gjort uten problemer. Jeg tror ikke man burde råde unge gravide til å belage seg på å ha få venner, for det trenger ikke nødvendigvis være slik. Det er noe som er forskjellig fra person til person, og ikke minst fra vennekrets til vennekrets, hvilke miljø du er i fra før og så videre. Men man forstår selvsagt mye bedre hvem som det er verdt å bruke tiden sin på, og hvem det ikke er. Men mistet mange venner, det har jeg langt i fra. Forsåvidt kan jeg jo kun snakke for meg selv også, men jeg regner med at jeg ikke er den eneste gravide 16 åringen som ikke har mistet alle vennene sine. 

I går kveld var jeg med noen gode venninner av meg, vi hadde det kjempekoselig, og som vi selv sa føltes det ut som det kun var magen min som hadde forandret seg på alle månedene. Jeg er så heldig som har så mange flotte, støttende venner rundt meg ♥ Gleder meg til å treffe noen andre av vennene mine herfra til uken!

 

Del gjerne innlegget mitt videre ♥