DAGEN TILBRAKT PÅ SYKEHUS

God kveld dere!

Her har vi hatt en skikkelig langfredag, bokstavelig talt. Som jeg nevnte i går var ikke Noah i form og han ble verre utover natten og morgenen i dag – så jeg tok han med en tur på legevakten hvor vi ventet 1,5 time bare på å komme inn – forståelig nok da, siden det er påske og vanlig legekontor er stengt. Da vi endelig kom inn og fikk tatt noen tester av Noah, fikk vi beskjed om at vi måtte videre til sykehuset i Tønsberg ganske fort – så der har vi tilbrakt hele dagen, mens Leo heldigvis kunne være hos tanta mi.

Jeg er ikke interessert i utbrodere så mye om sykdomshistorien fordi det er privatinformasjon om Noah og fordi det uansett ikke er så veldig relevant, men vi fikk hvert fall dra hjem til slutt – det var mitt største ønske at vi kunne sove hjemme. Han er bedre, og i morgen må vi på kontrolltime på sykehuset for å dobbeltsjekke at ting går riktig vei. Jeg må få skryte av helsevesenet i samme slengen altså, for vi har møtt mange utrolig hyggelige og flinke mennesker i dag som var så flinke til å ta vare på Noah underveis. Noen må jo jobbe i påsken også, og i dag fikk jeg kjenne på hvor viktig det er at noen faktisk gjør den jobben ❤️

Nå er jeg sliten etter en dag med masse venting, prøvetaking og nerver, og veldig glad for å være hjemme igjen med skatten min som sover godt i sengen sin. Håper dere har hatt en litt lettere, morsommere og bedre dag enn oss. Vi snakkes igjen i morgen!

EN HERLIG OVERRASKELSE

God kveld alle sammen! Håper dere har det fint. Jeg kjenner at jeg blir så uendelig glad for at det enda er lyst ute når jeg skriver dette, tross at klokken er syv på kvelden! I dag skjedde det igjen: Noah ble plutselig litt syk. Dermed kom min tante innom for å ta med Leo ut på tur, slik at Leo i hvert fall likevel fikk seg en tur ut i dag. Leo elsker jo å være ute, og når lillebror plutselig blir syk og jeg ikke kan ta med han fordi jeg må holde Noah innendørs – så får jeg så dårlig samvittighet for at Leo skulle vært ute og kost seg, og så er det i gang. Det er så fælt å ha dårlig samvittighet og for meg skal det ingenting før det dukker opp når det kommer til alt som har med barna å gjøre, så jeg er veldig glad for at hun hadde mulighet til det i dag.

Noah har blitt litt bedre nå, så i stad kom jeg med en herlig, liten overraskelse til han da han slappet av i stolen sin: Et lite påskeegg med 1 skyr yoghurt, 1 sjokoladehare med smarties, to kjeks, og en smoothie. Jeg hadde ikke egentlig tenkt å ha noe godteri i påskeeggene til barna i år – men siden mamma hadde kjøpt sjokolade-påskehåre til begge to så sa jeg at det var greit. Haha!

Kan tenke meg at Leo også blir veldig overrasket når han får sitt påskeegg i morgen etter lunsj! Jeg tror nemlig det blir litt mye sukker for en liten kropp om han skulle fått det etterpå når han kommer hjem, rett før leggetid – så jeg får gjemme det vekk før han kommer hjem. Haha! 

Det er mye jeg synes er viktig å lære barna mine, en av flere punkter er takknemlighet. Både Leo og Noah er veldig flinke til å si takk og vær så snill. Leo er også veldig flink til å vise at han setter pris på det han får, alt fra middagen jeg lager til nye klær. Det er så herlig å se! Noah er jo kanskje litt for liten for den delen enda, men det kommer nok etterhvert for han også. Jeg er veldig glad for at jeg har lagt så mye vekt på det, for det å lære dem å være ydmyk og takknemlig er  noe jeg alltid har satt stor pris på at mine foreldre lærte meg.

Ha en kjempefin torsdagskveld videre!

PÅSKEKOS MED GUTTENE MINE

Hei alle sammen! Endelig er dagen her, det er påskeferie på ordentlig 🐣 Selv om Leo har hatt fri fra barnehagen siden mandag, så føles det ikke helt som at det  er ordentlig påskeferie før alle andre (eller, i hvert fall de fleste andre) også har ferie! Som jeg nevnte på søndag så har jeg gledet meg til påsken, selv om vi egentlig ikke har noen store planer i det hele tatt. Det er bare noe med med stemningen og det å ha masse tid med barna, påskeegg og tradisjoner som jeg selv har hatt siden jeg var bitteliten. Da jeg gikk gravid med barna gledet jeg meg alltid til å overføre visse tradisjoner tilknyttet høytidene til dem, og det er så utrolig gøy at de nå er blitt såpass store at jeg kan gjøre nettopp det 💛

Vi feiret at det er blitt påskeferie med is til barna i dag, og ellers har vi vært ute ganske mye i dag! Noah sovnet i vognen underveis, så Leo snakket så og si hele turen. Haha! Han snakker så mye om dagen, og sier nye ord hele tiden så det er utrolig morsomt og givende. 

Det føles litt som fredag – sikkert fordi jeg har fått den feriefølelsen og den forbinder jeg alltid med fredager. Herlig er det uansett! Jeg håper dere har hatt en fin start på påskeferien, og at dere som jobber får noen fine dager på jobb tross at det er ferie for andre. Jeg ser frem til masse påskekos med guttene mine, og ønsker alle sammen en riktig god påske!

TUSEN TAKK!

I går skjedde det noe som rørte meg.

Til bursdagen sin så fikk eldstemann en rosa t-skjorte i gave av venninnen min, og som jeg har nevnt i korte trekk tidligere så har den 3 år gamle gutten vår blitt veldig glad i rosa den siste tiden – noe vi synes er viktig å vise at han vi synes er like greit som om han skulle blitt veldig glad i blått. Denne t-skjorten han fikk i gave falt han helt pladask for og han hadde voldsomt lyst til å ha den på seg i går – og jeg må si at jeg sjeldent har sett han så stolt som han var da han hadde klart å ta på seg den nye t-skjorten sin helt på egenhånd, og var ekstremt klar for å bli med mamma og lillebror på butikken for å handle litt.

Da vi hadde kommet oss et lite stykke inn i butikken, stopper Leo opp, åpner jakken sin og utbryter “Rosa!” mens han peker på t-skjorten han har på seg. En dame får med seg dette og setter seg på huk ved siden av Leo og sier “Nei men, for en fin genser du har på deg da! Er den ny eller?”

Leo nikker og smiler, og peker videre på løveansiktet som er avbildet foran på t-skjorten. Han er så stolt og fornøyd, og resten av butikkturen smilte han nærmest konstant samtidig som han vekselsvis kikket ned på den nye t-skjorten sin. 

Tusen takk til du som så sønnen min på butikken på ettermiddagen i en hektisk hverdag, jeg vet at det betydde så utrolig mye for han ♥

JEG SAVNER DET!

I dag fant jeg igjen så mange feriebilder som hadde havnet et helt annet sted blant bildene mine – sett bort i fra det siste bildet da – men det måtte jeg bare ha med uansett fordi jeg er så glad i det. Haha! Når jeg tenker meg om, så delte jeg egentlig ikke så voldsomt mange bilder fra ferien i vår da vi var i Spania i fjor – noe som egentlig er helt greit. Det var så gøy å finne enkelte bilder at jeg tenkte jeg måtte dele de med dere og fortelle dere hvor mye jeg gleder meg til neste tur! Da jeg var ute i Sibir-kulden tidligere i dag med Leo og Noah, så klarte jeg ikke annet enn å tenke på hvor mye jeg savner dette – men igjen så er vi jo faktisk straks i april 🙌 Tenk det! Føles ut som at det har vært vinter og januar i et helt århundre snart 🙈

Jeg nyter forresten at det er lyst ekstra lenge om kvelden nå, det gleder en bloggers hjerte skal jeg si dere. Det er helt håpløst om vinteren når det blir mørkt som svarte natten klokken 15:00 om ettermiddagen, så at den tid er forbi gjør meg virkelig ingenting. Ellers, altså sett bort i fra mimringen i dag, så har barna tid med pappaen sin – noe som alltid er koselig for alle parter. Jeg er glad barna har et så nært forhold til pappaen sin ❤️

Nå skal jeg rett og slett legge meg til å sove litt mens barna er med Fredrik. Håper dere har hatt en fin start på uken! 

DEN SISTE UKEN: IRRITASJON, FLYTTING, KJÆRLIGHETSSORG ++

AKKURAT NÅ: Er jeg mest irritert over at vi har stilt klokken i natt – og at prosjekt legge barna derfor kommer til å en del ekstra tid de neste dagene.. Heldigvis er det påskeferie, og Leo har fri fra barnehagen hele uken – så om de skulle sovne litt senere enn vanlig, så er det ikke verre enn at de får sovet det ut dagen etter. Spørsmålet er jo bare om rutinene deres sitter så godt i dem at de våkner like tidlig som om de skulle sovnet til vanlig tid uansett, for det har jeg nemlig en viss anelse om at de gjør. Haha!

UKENS BILDE: Denne ukens bilde er definitivt bildet jeg la ut av Leo og meg på Instagram tidligere denne uken! Jeg har lenge vært dårlig til å oppdatere hyppig på Instagram, men holder på å bli bedre nå. Jeg må bare komme meg litt på beina igjen ellers også, så tror jeg det skal bli veldig bra. Jeg håper jeg klarer å få delt masse bilder fremover – spesielt på sommeren.

BgjjncNFOGb

MEST LESTE BLOGGINNLEGG:Gratulerer med dagen, Leo!” <– klikk her for å komme til blogginnlegget.

UKENS NEDTUR: Det ble tøffere enn jeg trodde å være alene med begge barna, og det har jeg fått merke på kroppen denne uken. Netter med 1,5 time søvn flere ganger på rad er rett og slett tortur. Men sånn er det, og det er jeg bare nødt til å fikse. Haha, nå kan jeg i hvert fall le av det – det er viktig å kunne le av ting i ettertid, selv om det er tøft når det står på. Heldigvis er jeg veldig mye flinkere til å be om avlastning nå enn jeg har vært tidligere – og Fredrik har derfor barna på overnattingsbesøk hos seg en natt om det er skikkelig ille flere netter på rad – slik at jeg kan lade opp og sove masse 💤 

PÅ DENNE TIDEN I FJOR: Slutten av mars i fjor var faktisk ganske fin! For akkurat ett år siden husker jeg at Fredrik og jeg gikk tur nede på havnen her i Larvik med Noah i dypvognen, og jeg kunne gå i bare skjørt fordi det var så deilig vær. Ganske stor kontrast til hvordan det er nå, siden det enda er ganske mye snø og rimelig kaldt ute ❄️

UKENS TANKE: Jeg har tenkt mye etter jeg fortalte dere om at jeg har vært inne på tanken med å flytte til Oslo etter hvert. Det er naturligvis ganske kaos i hodet mitt for tiden, og nettopp derfor synes jeg det er fint å skrive litt ut her på bloggen – og samtidig få flere synspunkter fra dere lesere. Etter å ha reflektert en del, tror jeg kanskje ikke Oslo er den beste løsningen akkurat nå. Jeg håper uansett virkelig at alle som leser bloggen min vet at jeg aldri ville flyttet noen steder uten at Fredrik var enig i det – samt at vi hadde funnet noen gode løsninger for hvordan Fredrik skulle løst samvær med barna sine. Det er jo det aller viktigste! Jeg har som dere vet både venner og familie her i Larvik, og planlegger å bo her inntil videre – det er nemlig mye som må på plass før jeg eventuelt flytter noen steder – barnehage og skole er bare få av mange ting. Dessuten trives jeg jo i leiligheten her i Larvik. Jeg tror det er lurt at jeg ikke tar noen forhastede beslutninger, som en av dere lesere kommenterte her på bloggen. Det er så fint at dere sier i fra til meg, synes jeg. Jeg er ydmyk og takknemlig for det!

UKENS CRAVINGS: Okei – kanskje ikke “ukens” men etter gårsdagen har jeg virkelig cravet dette. I anledning bursdagsselskapet til Leo som vi hadde her på lørdag (det kan du forresten lese mer om HER) lagde jeg en vegansk oreokake. Og vet dere? Den ble SÅ god! Visste dere forresten at vanlig oreokjeks er vegansk? Det gjorde ikke jeg nemlig, så da jeg oppdaget det måtte jeg enkelt og greit bare lage vegansk oreokake til bursdagen. Jeg tenkte å dele oppskriften med dere til uken, og uansett om du er veganer eller ikke er jeg faktisk veldig sikker på at du kommer til å synes at den er god 😋

UKENS GLEDER SEG TIL: Jeg gleder meg veldig til påsken, og tror barna og jeg skal få masse kvalitetstid sammen og få funnet på mye morsomt. Jeg må jo også få ordnet noen små påskeegg til guttene mine. Jeg gleder meg også til å ikke ha kjærlighetssorg lenger. Det er fortsatt veldig rart at jeg er singel, enda mer rart er det å skrive det ned – men jeg vet at det er en prosess som kan ta tid. Jeg gjør alt jeg kan for å være sterk for barna, og foreløpig synes jeg at jeg klarer meg bra 💔❤️

Ønsker dere en fin søndagskveld videre!

VI ER IKKE UVENNER

God kveld!

Det er noen som har spurt meg hvorfor jeg tilbringer tid med Fredrik etter at vi gjorde det slutt, i anledning Leo sin fødselsdag i går blant annet – som vi kun feiret litt her hjemme. Grunnen til det er følgende: Barna våre har hele sitt liv vært vant til at mamma og pappa bor sammen. At vi alltid er tilgjengelige og tilstede begge to. Slik er det ikke lenger, og som dere vet er det er kun barna og jeg som bor igjen i leiligheten. Men det er en helomvending for barna, og vi prøver å gjøre det vi kan for at det skal bli en god overgang for dem at vi ikke bor sammen lenger.

Men fredrik og jeg er ikke uvenner. Jeg er veldig glad i Fredrik, og jeg vet at Fredrik er veldig glad i meg. Men som jeg har fortalt dere tidligere, så er ikke alltid kjærlighet nok. Selv om vi ikke fikk dette til å fungere, så har vi fortsatt to små barn som trenger både mamma og pappa. Og det koster meg helt ærlig så lite å ha Fredrik på besøk på for eksempel fødselsdagen til Leo, når jeg vet at Leo helst vil ha både mamma og pappa hos seg! For min del handler om å sette sine egne følelser til side om det gagner barna.

Barna våre bor jo fortsatt her i leiligheten med meg – og Fredrik kommer hit flere dager i uken for å tilbringe tid med Leo og Noah, eller for å for eksempel ta de med ut på ting. Vi har en fin balanse med hvor mye tid de får med oss, og hvor mye tid de får med med hver og en av oss alene. Det er ikke noen dårlig tone mellom Fredrik og meg selv om det er vondt og vanskelig at forholdet vårt ikke fungerte.. Vi vil uansett alltid måtte ha kontakt på grunn av barna vi har fått, og jeg håper vi alltid kan ha den gode tonen vi har nå. Det fortjener vi, og det fortjener barna våre ❤️

LEO 3 ÅR: SELSKAPET

For en dag! I dag har vi feiret bursdagen til Leo, og det har vært så koselig. Da gjestene hadde dratt, satt vi igjen med en kjempefornøyd 3-åring som har fått så mye fint i dag – og som virkelig har storkost seg i hele dag med leker, kaker og familiekos 💕 Så heldig gutten vår er, som har så mange mennesker rundt seg som er glad i han!

Vi hadde invitert Fredriks familie, min familie, og fadderne til Leo til feiringen i dag – samt et par gode venner som har hatt med Leo å gjøre. I år ble jeg faktisk ferdig i god tid med pyntingen – i motsetning til de siste årene hvor jeg har blitt ferdig i akkurat siste liten – så det var deilig. Leo var spesielt begeistret for alle ballongene, da spesielt 3-tallet som hang på veggen i rosa! Rosa var som jeg har skrevet om tidligere fargetemaet til bursdagen hans i år, sammen med litt sølv. Jeg tok ikke helt av med pyntingen i år, men likevel synes jeg det ble så enkelt og flott.

Nå er jeg ganske sliten etter de siste dagene som har vært ganske intensive, og det er jo uten tvil en del forberedelser i forkant av et bursdagsselskapet også – så til tross for en strålende dag med mye hygge, føles det helt greit at bursdagsfeiringene er over for denne gang. Neste blir altså med Noah i oktober når han fyller 2 år. Jøye meg dere, det er skremmende å tenke på 😳 Det er riktig nok 6 måneder til, så jeg har heldigvis litt tid på å forberede meg til det!

Jeg legger ved bilder av det flotte selskapet vi har hatt i dag, og ønsker dere alle sammen en riktig fin lørdagskveld videre!

GRATULERER MED DAGEN, LEO!

Gratulerer med dagen til verdens beste storebror og gledesspreder! I dag er Leo 3 år gammel, og han har fått en nydelig start på dagen sin. Til frokost ble det servert pannekaker med banan og sjokoladesaus, sammen med noen donuts og en kopp med juice. Er det bursdag, så er det bursdag! Han spise riktig nok ikke i nærheten av alt, men storkoste seg med pannekakene og ble så takkenemlig og glad for alt vi hadde stelt i stand for han i dag 🎂

Leo er blitt så omsorgsfull, han er veldig høflig, og tar godt vare på de rundt seg. Jeg er virkelig så stolt over hvordan han er! Tidligere i dag måtte vi kikke på klokken da det var gått nøyaktig 3 år siden han kom til verden, det er helt surrealistisk at han nå er halvveis til skolealder!

Siden det er bursdagen hans og Fredrik i tillegg hadde fri fra jobb i dag, så har Fredrik vært her på besøk i dag for å være med å feire Leo. Jeg vet at Leo helst vil ha både mamma og pappa her i dag, så da ble det sånn og vi har hatt en veldig hyggelig dag så langt. Vi har allerede planlagt litt av resten av dagen – og mine foreldre kommer jo også senere i dag fordi bursdagen hans skal feires med familie og venner i morgen, så det blir trolig også en tur ut for å spise når de kommer hit. Uansett hva vi finner på, så vil jeg bare sørge for at han får en fantastisk 3-års dag!

Mamma, pappa og lillebror elsker deg, Leo!

EN STOR DAG!

God kveld alle sammen! I morgen har vi en bursdagsgutt her hjemme, så dagen i dag har gått av til å forberede til det – og ikke minst som bildene viser, forberede til bursdagsselskapet vi skal ha her hjemme på lørdag. Han gleder seg så mye, og har snakket litt om hva han har lyst til å gjøre i morgen og i selskapet sitt – det er så morsomt at han er så delaktig i år! Men han blir jo også 3 år gammel, så da er det jo helt naturlig at de små begynner å få en del egne meninger. Det merker vi godt! Haha. Jeg ser allerede frem til fremtidige bursdager, det er så gøy 🎈

Her kommer en liten sniktitt på bursdagsselskapet til Leo:

Leo ble helt overveldet da jeg fikk pakkene i posten med bursdagstingene jeg hadde bestilt på nett til selskapet, og han så hva pakkene inneholdt. Rett før jeg åpnet pakkene, spurte jeg Leo om han husket at han var med meg for å bestille bursdagspynt på pcen. Det gjorde han. “Den rosa!” utbrøt han. Øynene hans bare lyste opp, noe så herlig 💕 Noen ganger må jeg bare stoppe opp og tenke over hvor heldig jeg er som er mamma til de to mennene i mitt liv altså.

I kveld sover Noah hos Fredrik, og da jeg snakket med de i stad storkoste Noah seg – med et bad, leking og middag. Og Leo sover godt i sengen min, der ville han nemlig ligge i natt og siden han har bursdag i morgen så fikk han lov til det. I morgen venter en stor dag, så jeg skal prøve å ikke lenge meg altfor sent i dag!

Klem