GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!

Herregud for en dag!

Jeg har løpt rundt som en gal i hele huset, vasket, ryddet og laget kalkun med alt tilbehør og føler meg egentlig som tidenes husmor. Butikken har jeg også vært på to ganger i dag, inkludert en tur på statoil. Er det mulig!

Leo har nå tatt sin første blund for dagen, så han har vært en aktiv liten krabat i dag med få pauser fra kryping og utforsking. Jeg er faktisk helt utslitt nå så gleder meg fryktelig mye til å ta det med ro resten av kvelden. For å si det sånn, neste år drar vi nok bort! Haha!

Kamera jeg bruker nå er helt elendig, men jeg kan jo dele noen fine bilder av året som gikk i tillegg her! Et ordentlig høydepunkt innlegg fra 2015 jobber jeg også med, så det kommer!

Ønsker dere alle en fantastisk nyttårsaften! Godt nytt år til dere alle, og kos dere med venner og familie ♥

IKKE SKYLD PÅ ANDRE

Jeg kan ha en dårlig dag. Jeg kan klikke meg inn på en eller annen rosablogg og merke at selvtilliten svekkes mer og mer for hvert bilde av syltynne lår og six packs jeg ser. Jeg kan være nede og ha et svakt øyeblikk og tenke at nei, fy faen; jeg skal aaaaldri spise igjen. 

Men det kan jeg ikke skylde på rosabloggere og Sophie Elise. Det kan jeg skylde på et dårlig selvbilde, en selvsikkerhet som er delvis fraværende, eller en dårlig dag med ekstra dårlig selvtillit. Eventuelt bare et svak øyeblikk, selv om jeg føler meg bra og selvsikker på kroppen min til vanlig.

For jeg, i løpet av mine mange år med lesing av blogger, har aldri i verden opplevd å være innom en såkalt rosablogger som oppfordrer til at du skal sulte deg for å kunne se ut som vedkommende.

 

Det er litt som når du går ute på byen og får blikk og det første du tenker er “Hvorfor stirrer de sånn på meg? De gjør det nok fordi jeg ser jævlig ut i dag” Du kan ikke noe for hvordan andre ser på deg, men du kan noe for hvordan du tolker at andre ser på deg. Det er selvtilliten din.

Så neste gang du får lyst til å skylde på rosabloggere fordi du ikke føler du er fin eller pen nok, gå noen runder med deg selv og selvtilliten din. Ingen rosabloggere, fitnessmodeller eller victoria’s secret modeller i hele verden kan endre hvordan du ser på deg selv.  Det er ingen andre enn deg selv som kan endre det.

Det at du ikke føler deg bra nok for hvem enn det er du skal gjøre det for, må du faktisk ta på din egen kappe.

BABYBESØK

Verdens kjekkeste lille gutt ♥

I dag har vi kost oss masse på besøk hos Marthe og lille Olivia! Hun har vokst så utrolig mye siden sist gang jeg så henne, og Leo synes virkelig det var kjempespennende med en liten baby! Måtte passe litt på ham fordi han kan bli litt voldsom, men han mener det jo bare godt selvfølgelig. Lille gullet!

De kikket en del på hverandre og jeg så av og til at Olivia smilte til Leo hvorpå han smilte tilbake! Herregud, det var så utrolig skjønt. Smeltet helt!

Vi byttet også julegaver (litt på etterskudd siden jeg er så fjern at jeg glemte å levere de før vi dro til Gjøvik) og Leo fikk to nydelige bodyer i bomull! Bilde av hva Olivia fikk av oss er også ovenfor ♥

Nå kom vi hjem for en god stund siden og Leo, Fredrik og jeg koser oss med litt alenetid. Det trengs det også!! Men gleder oss veldig til neste gang ♥

 

JEG HADDE ALDRI TRODD JEG SKULLE SI DETTE..

“Nei, Leo! Ikke spis på bleia di!”

“Leo, ikke tygg på armen til faren din.”

“Leo, den er mamma sin, kom hit da” Før jeg veiver med armene og gir tegnet som vanligvis får han til å ville krype bort til meg. Vel, han snur seg, tar mascarabørsten min i munnen sin og kryper fortere enn jeg løper bortover badromsgulvet. Den luringen der!!

Noen få måneder siden <3

“Nei vennen, ikke lugg mamma i håret når hun sover” sitat Fredrik

“Doen smaker ikke godt”

“Stikkkontakten gjør heller ikke det, Leo”

 

“Leo, hvorfor sleiker du på brystet til pappa?”

“Nei, Leo!! Ikke tygg på bordet!”

“Leo, dobørsten må stå i fred”

 

Noen som kjenner seg igjen? Del gjerne i kommentarfeltet♥

DENNE UKENS..

Enda en uke er forbi! Julaften er over for i år og nyttårsaften gjenstår!

Det har vært en helt fantastisk år fylt av glede og latter, men også litt sorg og nye overraskelser.

 

BESTE INNKJØP:

Nyttårsantrekket mitt! Elsker det. Skoene var jo med i beste innkjøp for noen uker siden. Gleder meg til å ha det på når torsdagen kommer. Vi skal ha noen venner over på middag så vi gleder oss veldig til det.

HØYDEPUNKT:

Det må bli julaften og når vi kom frem til Gjøvik! En kjempekoselig tid og dag som ikke ville byttet ut for alt i verden. Vi spiste koselig julemat alle sammen rundt bordet og koste oss med filmer og hverandre. Heldigvis fikk jeg også knipset masse bilder til dere mellom slagene, hehe!

Så mange flotte pakker til Leo gullet vårt! Han blir i hvert fall bortskjemt på mer enn kjærlighet. Men det er greit så lenge han er baby, for babyer kan ikke bli bortskjemte.

CRAVING:

Ingen tvil!! Jeg har drukket alt for mye cola i julen men klarer faktisk ikke å stoppe, så da stopper jeg heller 1 januar. Vanskelig å la være!!

TANKE:

Går ut til alle som har mistet noen nære og kjære som de har savnet i julen. Mange av oss tenker kanskje ikke på at det ofte er ved store høytider man merker hvor utrolig vondt det er at det mangler en person rundt bordet, og at man har noen i tankene som man skulle ønske at kunne være med å feire julen. Det viktigste er: Snakk med noen om det! Du skal ikke sitte med tankene alene.

MEST LESTE INNLEGG:

Jeg må virkelig skrive flere innlegg som omhandler litt annet enn bare mammaliv og hverdagen. Dere elsker jo det, ser jeg!

“Du kommer til å angre” som jeg skrev på tirsdagen har fått nærmere 12’000 norske lesere og mer skal det bli skal jeg tro med tanke på at innlegget fortsatt deles hyppig på facebook. SÅ gøy! Les innlegget HER.

 

Kom gjerne med tips til flere slike type innlegg dere vil se her inne!

Stor klem, snakkes senere! ♥

UVANT UTEN FREDRIK.

Hei fra en stk stressa Jessica!!

Herregud for et sjokk jeg fikk når jeg var på butikken i stad, tilfeldigvis dro opp mobilen min og så at klokken var ti på FEM! Ikke har jeg fått i meg noe særlig med mat i dag (annet enn litt sjokolade) og spisebordet vårt er fylt på randen med julegaver, penger og klær om hverandre. Jeg er med andre ord bittelitt sen på alle fronter i dag!

 


Beklager forresten for kvaliteten på noen av bildene… Kameraladeren ligger i Gjøvik så jeg måtte ty til kameraet jeg brukte helt i starten når jeg blogget. Jaja!

Og det har vært et fryktelig uvant døgn uten Fredrik! Vi gleder oss så mye til han kommer hjem og jeg merker faktisk at jeg savner ham.. (Håper jeg kan si det uten at noen beskylder meg for ett og annet) Vi skal ha en koselig familiemiddag her hjemme med bare oss tre i dag. Leo, Fredrik, og meg da. Blir godt å få ham hjem igjen. Merker at Leo savner ham også! Han ser febrilsk rundt seg når jeg nevner pappa. Åh!

 

Nå jobber jeg med et par innlegg som kommer i kveld, og gleder meg til å dele dem med dere. Håper dagen har vært super hittil for deres del, så snakkes vi om ikke så lenge ♥

ENDELIG KOM DAGEN..

Når vi våknet i dag tidlig fikk vi oss tidenes sjokk! Det var MYE snø ute!

Og det var egentlig ganske på tide også, i og med at julaften ble tilbrakt uten noe snø i det hele tatt. Helt ærlig er jeg ikke kjempefan av snø, men i julen synes jeg det bare er kjempekoselig. Og så er det jo så morsomt for de små! Håper snøen blir for denne gang slik at Leo får prøvd akebrett utover vinteren. Blir superkoselig♥

Vi kom for en liten stund siden hjem fra en herlig familiemiddag med masse god mat, og Fredrik har allerede dratt videre til noen venner av seg. Leo har vært en del våken om natten de siste dagene så jeg kjenner meg litt sliten, men det blir uansett veldig godt med litt mamma-leo tid. Nå som Fredrik har ferie til 5 januar er det ikke så ofte det bare er oss to lenger, så vi skal utbytte det med masse kos.

Leo har dessuten så utrolig mange nye leker han fikk til jul som han ikke har rukket å leke med enda, så han kommer nok til å kose seg masse uansett i kveld. Jeg skal få prøvd å trene litt, og har ellers ikke annet på timeplanen enn å pakke ut fra vi kom hjem i går formiddag.

Snakkes senere i kveld ♥

UTEN ET STED Å BO

I dag leste jeg en artikkel i VG om en ung mor som møtte sterk motgang i leiemarkedet. Og jeg kjenner meg virkelig ikke igjen i det hele tatt. Les artikkelen her.

 

Gravide Isabella som er atten år gammel føler seg diskriminert fordi hun ikke føler hun blir stilt likt med de andre som er på leting etter leid bolig. Hun mener at alderen hennes og magen hennes står i veien, og at hun blir møtt med store fordommer.

Jeg er overhode ikke overrasket, og jeg tror nok dette hender med flere enn vi tror. Det jeg reagerer mest på er at når det er snakk om å hjelpe flyktninger, så er det bøttevis av vi må hjelpe-kommentarer. Men når denne jenta står frem med at hun sårt trenger hjelp, så ser man enkelt i kommentarfeltene at hun på ingen måte får samme respons. Jeg mener selvsagt ikke at vi ikke skal hjelpe flyktningene (for det må vi!) men vi kan ikke glemme å hjelpe de som allerede bor her fra før også.

 

Når jeg har lest hele artikkelen så er det nesten som om jeg plutselig forstår hvorfor det enda er så mange fordommer mot unge mødre. Jeg må minne om at selv om media fremstiller det som om absolutt alle unge mødre er innblandet i barnevernet, så er ikke virkeligheten slik. (Det er bare det at unge gravide som ikke er innblandet i barnvernet ikke genererer like mye kikk). Det samme gjelder med NAV. Husk på at vi ikke er en og samme person.

Jeg har aldri møtt motgang på leiemarkedet. Jo da, jeg har måtte svare på hva som er jobben min, hvordan jeg tjener pengene mine, noe jeg tviler på at ville ha skjedd dersom jeg var 10 år eldre – men ærlig talt så synes jeg vi skal være litt forståelsesfulle oppe i dette også. Det er ikke kjempemange som har en fulltidsjobb når de er unge gravide i alderen 16 til 18 år, og sånn er det bare – så klart skal de som leier ut få lov til å være skeptiske. Da må vår oppgave være å bevise at unge mødre og unge foreldre generelt klarer biten med å betale leie og ta vare på leiligheten de leier – slik at de i fremtiden slipper å møte samme fordommer.

Men det å være skeptisk, og det å diskriminere noen er selvfølgelig to forskjellige ting. Det er ikke greit at Isabella ikke føler at hun en gang får en sjanse på en eller annen leilighet. Alle fortjener en sjanse.

Når jeg har vært på visning selv har jeg alltid sørget for å ta med meg faren min – ikke fordi jeg ikke klarer å dra på visning på egenhånd, men fordi jeg forstår og ser selv at det virker mer gjennomtenkt og ordentlig å ta med seg en forelder når jeg selv har vært under 18. Jeg skjønner at utleiere trenger den tryggheten at de leier ut til ordentlige folk slik at det er minst mulig sannsynlig at noe skal skje med leiligheten eller at leien aldri blir betalt. Sånn ville jeg ha gjort det selv, ikke fordi jeg er fordomsfull, men fordi man ikke ønsker at unødvendig skade skal skje.

Jeg håper at Isabella finner en leilighet snart, hun som alle andre mødre fortjener en sjanse til å vise at hun kan klare å ta vare på barnet sitt – i en leilighet hun og sønnen sin bor i sammen.

LEO’S JULESTRØMPE

Leo måtte selvfølgelig få julestrømpe i år! Den inneholdt en god strikkegenser, en ull-tights og to smoothies! Utrolig koselig å holde på med sånt, det er jo ikke lenge siden mamma gjorde det samme med meg (kremt.. Gjør fortsatt)

I morgen går turen hjemover igjen. Vi nyter den siste dagen i hjembyen min og har hatt mye innekos i dag! Leo har lekt mye med de nye gavene sine, og han eelsker dem! Gleder meg til å vise dere alt 🙂 Kommer til å sørge for at han i fremtiden blir takknemlig og ydmyk uavhengig av hvor mange pakker som ligger under treet, for det er faktisk det viktigste.

Leo har sovnet i sengen sin, så nå skal vi bare lade opp til i morgen hvor hjemreisen og julemiddag hos faren til Fredrik venter. Gleder oss! ♥

EN VELLYKKET FEIRING

Dette fikk Leo av oss! I tillegg til en skjortebody i kjempemykt stoff. En kjempekoselig liten julegave, selv om han var mer opptatt av gavebåndet enn selve gaven, haha!

For en fantastisk juleaften vi hadde! Leo var våken og tilstede under hele julemiddagen, gaveåpningen, og kosen foran tven etter på med godis og dessert. Det eneste jeg skulle ønske var at han var litt større så han forsto litt mer, men det er jo “bare” ett år til neste gang uansett, og DET blir morsomt ♥

Leo fikk så mye fint i julegave!! Vil dere kanskje se alt i et eget innlegg? Tenkte å høre med dere først, ettersom det er en del jobb fordi det er så mye! Vi er selvfølgelig veldig takknemlig for alt vi har fått til han, og dere venner/bekjente og familie som leser bloggen min vil vi gjerne takke for alle fine gaver.

Det har med andre ord vært en veldig vellykket feiring med mange fine stunder og gode minner. Vi gleder oss til neste år allerede, og håper dere alle sammen har kost dere masse, og at dere har noen fine dager nå i romjulen. Jeg skal selvfølgelig oppdatere dere som “vanlig”!

Klem fra oss