GJESTEINNLEGG: MIN STORESØSTER

Gjesteinnlegg skrevet av min storesøster

Hei dere! Da jeg tok ferie på fredag kunne jeg nesten ikke vente til å komme til Larvik igjen. Nå er det en måned siden vi så Leo, Jessica, og Fredrik sist, så jeg og samboeren min dro med en gang vi var ferdige på jobb. Turen ned er så lang når man gleder seg så! Leo blir så glad når vi kommer inn, og det er så koselig! Han går rundt med det lure smilet sitt og vil gjerne opp med en gang, da strekker han de små armene sine oppover, og blir veldig fornøyd når han får komme opp.

Jeg har fullstendig glemt hvor liten han var da han ble født, så jeg kommer sannsynligvis til å få et lite sjokk når Noah kommer! Så liten og perfekt Leo var, og fortsatt er, er jeg helt sikker på at Noah kommer til å bli også.

Leo kommer til å være så snill mot lillebroren sin, og jeg gleder meg så til å se de sammen! Det er jo bare 1 år og 9 måneder mellom meg og Jessica, og her er noe mammaen vår skrev i babyboken min etter Jessica kom til verden.

Haha! Jeg var kanskje litt vel glad i å erte Jessica..

Siden vi kom på fredag kveld, har vi vært ute og spist noen skikkelig(!!) gode burgere, trillet rundt i byen i det fine været, og i dag vært på besøk hos bestemoren vår, Leo sin oldemor. Da gikk vi med Leo i bæresæle, han er rimelig fornøyd når han får sitte i den, men noe særlig lett er det ikke. Vi satt ute i hagen til bestemor imens Leo lekte på gresset og var opptatt med å frakte grus fra stien til en plastikkstol, slik at det lagde mye lyd.

Verdens beste Leo. Tante er så glad i deg!

DEN SISTE UKEN…

Her kommer ukens lille oppsummeringen for den siste uken vår! En flott siste uke i juli måned, nå går det jammen meg raskt mot høsten ♥

BESTE BILDE:

Fredrik tok ukens beste bilde denne gangen! Leo nemlig hadde dukket opp foran han med skoene hans i går kveld, som han hadde hentet fra skohyllen vår! Leo ville så gjerne prøve dem på, og hadde rett etterpå prøvd å gå med dem også. I pappas sko♥

MATKICK:

Guacamole!! Åh, det er så forferdelig godt. Hjemmelaget er selvsagt best, og det er jo så enkelt og ikke minst raskt å lage! Jeg bruker det som tilbehør til mye mat om dagen, i kyllingsalater, taco, eller kylling i pitabrød med masse grønnsaker.


BESTE INNKJØP:

Enda mer ull til den lille høstbabyen vår. Denne ukens beste innkjøp er en ulldress i størrelse 56 til lillegutt, og jeg elsker blåfargen ♥

HØYDEPUNKT:

Å få besøk av familien må ha vært ukens høydepunkt! Og de skal jo være her til onsdagen, så vi gleder oss til de neste dagene også. Leo har det virkelig helt supert med familien på besøk, og det samme har vi. På tirsdag tenkte vi oss alle sammen på en familiepark ikke så langt herfra, hvor det er mange dyr og helt perfekt for barn. Leo er jo så vanvittig glad i dyr, og dyrelyd-bøkene han har her hjemme er stadig vekk i bruk. Gleder meg så på Leo sitt vegne! 


GLEDER SEG TIL:

Ultralyd! Har gledet meg til det hele uken. 10 dager igjen, og vi kan nesten ikke vente. Vi husker så godt at vi var på ultralyd med Leo på samme tidspunkt i graviditeten med ham som det vi er med babyen nå, og det var en herlig opplevelse. Dessuten fikk vi noen flotte 3D bilder som vi definitivt kjenner igjen Leo på. Derfor er det litt ekstra morsomt, og vi håper på å se noen likhetstrekk mellom babyen og Leo på de nye ultralydbildene!

↓ Ultralydbilder av Leo i svangerskapsuke 23 ↓

Ha en herlig søndag, alle sammen!

PLUTSELIG KOM BABYMAGEN!Jeg føler disse innleggene bare kommer raskere og raskere etter hverandre, men det er jo fortsatt en uke mellom hver gang. I dag er jeg 29 fullgåtte uker med gutten vår, og jeg er inne i min svangerskapsuke 30!

Magen har over natten blitt skikkelig gravid-kule! Jeg synes det er så morsomt og ikke minst fascinerende å se. Senest i dag så jeg tilbake på et bilde jeg husker jeg tok i speilet når jeg var 9 uker på vei, og magen min var fullstendig flat. Rart hvordan det bare er 20 uker siden, når man ser på magen min slik den ser ut i dag!

For hver dag som går nå, er vi en dag nærmere å få møte vår lille. Tiden går veldig fort, og det har den gjort hele sommeren. Ukene har bare rast forbi, og jeg er veldig snart 7 måneder på vei. Som jeg har nevnt for dere allerede så er Fredrik veldig klar for å møte ham, mens jeg bare går og gleder meg noe veldig til tiden er inne samtidig som jeg storkoser meg med spark fra den lille i magen og graviditeten i seg selv.

I går, når Leo og jeg satt og koste med babymagen i sofaen, så spurte jeg Leo om “Hvor lillebror er hen?” Med en gang kikket han veldig rart på meg, før jeg så at han begynte å gire seg opp. Så pekte han sakte mot magen min med den bittelille fingeren sin! Gjett om jeg ble overrasket. Så nå peker han alltid mot magen om vi spør han hvor lillebror er!

Gutten vår er nå omtrent 35 centimeter lang, og i følge gynekologen som foretok ultralyd når jeg var på sjekk på sykehuset onsdag natt – Så er gutten vår 1200 gram. Tenk så mye den lille vokser nå fremover, når Leo var 3940 gram når han ble født til termin!

Enda en uke av svangerskapet er forbi, og for tiden sitter jeg egentlig med litt blandede følelser selv om gleden er så innmari stor… Jeg synes det er litt trist og vemodig å tenke på at dette kan være den siste gangen jeg går gravid. Fredrik har sagt at han ikke vil ha flere barn enn to, men når alt kommer til alt, flere år frem i tid når guttene er blitt større – Hvem vet? Etter at Leo kom til verden sa han jo at han bare skulle ha ett, men jammen sitter jeg ikke her i svangerskapsuke 30 med vårt andre 😉

10 uker igjen til Noah kommer til verden, gleder meg til resten av svangerskapet! ♥

STOR GJENSYNSGLEDE…

Leo og tante Julie ♥

Leo var i lykkerus når tantene hans kom på besøk til oss i går kveld! Han sto og trippet på gulvet og danset – SÅ glad var han! Jeg merker så godt hvor mye han gjenkjenner de menneskene han har hatt jevnlig kontakt med siden han ble født nå. Han blir så vanvittig glad når han treffer igjen de han kjenner godt! Og det er virkelig så godt å se hvor glad han er blitt i alle menneskene han har rundt seg ♥ 

Man ser på lang vei at Leo er veldig sosial, og veldig glad i mennesker generelt. Han er fryktelig sjarmerende, og jeg tror aldri vi har gått inn i en matbutikk uten at Leo kommer i kontakt med noen. Han vinker, snakker, eller smiler bredt. Gjerne alt på samme tid! Han hater å si hade – Det er faktisk noe av det verste han kan tenke seg. Selv om det bare er postmannen som kommer innom for å levere en pakke inne hos oss som han hjelper oss inn i leiligheten med, hender det likevel at Leo blir nedfor når postmannen må dra igjen. Ekstra ille er det naturlig nok når Fredrik eller jeg drar noen steder, men heldigvis er humøret hans raskt på topp igjen!

Søstrene mine koser seg så masse med sin lille nevø. Og de synes magen min hadde vokst så mye siden sist gang jeg så dem! Vi har akkurat kommet inn dørene etter en rimelig sen lunsj nå, og Leo storkoste seg med massevis av oppmerksomhet fra tantene sine. Han sier ikke akkurat nei til litt mer oppmerksomhet heller, han – Så det passet han utmerket. Gleder oss til noen fine dager her i byen vår med familien min, og nå venter Leo bare spent på bestefaren sin, altså min pappa, som kommer hit på mandagen!

Det er en skam å skulle sitte inne i dette fantastiske været – Så håper dere koser dere ute i dag, for det skal vi ♥ God klem! 

DET BESTE OG DET VERSTE MED Å VÆRE MAMMA!

Jeg elsker å være mamma – Med alt det innebærer! Livet mitt er forandret for alltid etter jeg fikk mitt første barn. Jeg har også forandret meg personlig i kombinasjon med at jeg har vokst mye som menneske, men mest av alt har mine prioriteringer forandret seg. Tankesettet mitt, og ikke minst følelseskalaen – Den er skrudd opp femti hakk i begge ender. Jeg kjenner lykkefølelsen i mye større grad enn hva jeg har gjort tidligere på grunn av sønnen min, men jeg kjenner også bekymring og redsel på et helt annet nivå enn hva jeg har gjort noen gang tidligere.

Det er absolutt ikke bare en dans på roser å være mamma, men for meg er det likevel ingen tvil: Det er absolutt en fryktelig, fryktelig tung overvekt av det fine ved å være mamma, kontra det som ikke er fullt så fint.

Jeg skal være såpass ærlig med dere at jeg sier at jeg aldri har vært så lykkelig som etter jeg ble mor. Men jeg har også aldri tidligere kjent på en slik redsel som jeg kan gjøre nå.

Spørsmålet har jeg fått en million ganger. Hva er egentlig det verste med å være mamma? Sett bort i fra at det selvfølgelig kan være forferdelig utmattende til tider. Man passer på sin mest dyrebare skatt 24 timer i døgnet, et lite menneske som er totalt avhengig av at akkurat du er der for å passe på, til og med om natten når de sover – Ansvaret er alltid der. Av og til kan det kan være så grusomt slitsomt å være mamma.

Men hva er det verste? Den konstante bekymringen. Redselen. Det ligger alltid en liten bekymring i bakhodet. For “hva hvis” det skulle skje barnet mitt noe? Gud forby. Jeg kjenner jeg blir uvel bare av tanken. Og da snakker vi ikke “bekymret” som i “Bekymret for om jeg rekker butikken før den stenger” Åh, nei! Bekymring på et helt nytt nivå, et nivå jeg ikke ante at eksisterte før jeg selv ble mor før aller første gang. Jeg tror ikke all verdens ordforråd og gode formuleringer ville fått meg til å forstå før jeg selv ble mamma, jeg tror ikke det er mulig å forklare med annet enn å oppleve det selv.

Hva er det beste med å være mamma?

Å alltid ha noen å kjempe videre for.

Det beste er smilene du får om morgenen etter en tøff natt. Latteren som fyller hele rommet og som kommer fra den lille kroppen som du har satt til verden. Som du elsker så betingelsesløst høyt at du sliter med å klare å forstå det selv.  Det beste med å være mamma er den store gleden og kjærligheten som du både får og kjenner på selv. Og den tåler absolutt alt.


Er så takknemlig for å få oppleve mammarollen. Den betyr alt for meg!

UKENS STORE HØYDEPUNKT!

Fredag fredag, og atter fredag! Ukens store høydepunkt er i gang, nok en gang! Leo var veldig klar allerede i går, og fant plutselig ut at han skulle hjelpe Fredrik og meg å gjøre rent her hjemme til helgen. Han fikk kanskje ikke gjort så mye alene, tross iherdige forsøk, men latteren og humøret hans var helt klar til stor hjelp for både pappaen hans og meg likevel!

Jeg tror nok Leo merker at magen er ganske tung for meg nå. Den har i hvert fall vært det i dag! Og Leo er som vanlig verdens mest omtenksomme gutt. Kommer bort til meg når jeg ligger avslappet på sofaen og synes synd på meg selv, og han kommer med bøker som vi leser sammen, leker, og masse kos! Nå de siste dagene har han begynt med å komme bort til meg bare for å gi meg en skikkelig klem. Jeg ble så overrasket første gangen han gjorde det, husker jeg! Kunne ikke bedt om en koseligere fredag enn det jeg får med han her ♥


Natten i natt var… Interessant. Leo våknet et par ganger, men sov fint i sengen sin på det fine rommet sitt store deler av natten uansett. Jeg våknet klokken 08:00 av at Fredrik dyttet rumpa mi og meg inn på sengen og madrassen vår, fordi jeg lå sånn ca på utsiden av sengen. Haha! Tør ikke å tenke på hvordan det må ha sett ut. Tenker han fikk seg en god latter!

Mens mine jevnaldrede høyst sannsynlig har festing på agendaen i helgene, finner dere meg godt plantet i sofaen med Fredrik, Leo og lille aktive krabaten i magen. Og taco, selvfølgelig!

Noen ganger er det rart både det å se og tenke på hvor forskjellige liv man lever. Håper dere alle koser dere både i kveld og resten av helgen, uansett hva dere gjør ♥

Klem!

SÅ LITEN, SÅ PERFEKT

Jeg har rotet frem (les: Funnet frem) bag-delen til barnevognen til babyen, og jeg ble helt satt ut av tanken på at en bitteliten kropp skal ligge i den. Sove i den. Med små perfekte hender og føtter. Jeg koser meg sånn om dagen med ventetiden. Det merker dere nok godt allerede!

Jeg husker jo så godt at Leo lå i dypvognen og hadde god plass. Har jeg glemt hvor liten han var? For er de virkelig så små? Det er jo ikke akkurat kjempelenge siden heller. Leo har jo ikke en gang rukket å bli 1,5 år! Til og med babynestet, som jeg endelig fikk tatt noen ordentlig bilder av til dere, får jeg en litt rar følelse av å se på. Det er jo så lite? Skal det virkelig ligge et bittelite menneske å sove i det? Leo kommer jo til å føles helt enorm ut i forhold til vår nyfødte lille! Tanken er helt rar.

Jeg tenkte egentlig å vise dere litt babyutstyr i dag – Men Leo var i tidens beste humør – Så glad og SÅ nysgjerrig at han bare kastet seg over alt av utstyr jeg forsøkte å ta bilde av. Haha! Så da ble ikke det aktuelt, men kanskje like greit, så får dere heller et utfyllende blogginnlegg om alt utstyret til babyen når alt er kommet hjem til oss. Heldigvis ikke lenge til!Nei – Uff! Nå trenger jeg en liten time-out etter dagen og alle tankene som bare kommer strømmende på. Jeg kan ikke akkurat legge skjul på at det blir mye babysnakk her om dagen, og det er jo egentlig fordi vi går i babybobla hele gjengen her hjemme nå. Lillebror har vært så aktiv i dag at det skulle nesten ikke vært mulig! Blir godt med en rolig avslutning på dagen. Skal kose meg med god mat og serier på senga, sammen med Fredrik som gleder seg til sin siste arbeidsdag i morgen før helgen og besøk av familien min.

Kos dere ♥

FOR EN DAG!


For en deilig dag! Kjempefint og varmt sommervær, og vi har virkelig fått utnyttet den. 

Tidligere i dag var Leo og jeg ute i byen en liten tur. Kjøpte og drakk litt smoothie, mens vi leide hender og gikk en tur i byen. Vi måtte selvfølgelig også innom et par lekeplasser, og det var stor stas. Jeg følte meg helt kjørt når vi var på vei hjem igjen, både på grunn av varmen og ryggen min! Men Leo ville heldigvis gå masse selv i dag, så jeg slapp å måtte bære ham hjem. Er så rart å ikke være fullstendig avhengig av vognen vår lenger, men samtidig litt godt – Og jeg ser hvor mye Leo trives med å kunne gå masse selv og utforske alt han treffer på. Han er jo så full av energi!

Fredrik kom hjem fra jobb, og vi spiste en koselig middag sammen alle tre, før vi dro ut igjen. Denne gangen til et koselig lite spisested i skogen, hvor det ble vaffel på Leo, og pepsi og iskrem på Fredrik og meg. Da hadde vi riktig nok med vognen, og Leo slappet godt av mens vi spiste iskrem i varmen.

Jeg føler egentlig ikke at det har vært sommer enda, så disse sommerdagene er virkelig gull verdt! Jeg sitter og er helt forbauset over at vi snart er i august allerede, og Fredrik klarer ikke helt å fatte at det nok en gang er fredag igjen i morgen. Hvor blir ukene og dagene av? 

Håper dere har kost dere! Helg i morgen, kan nesten ikke vente ♥

Klem

GJESTEINNLEGG: JEG ER SNART PAPPA TIL TO!

GJESTEINNLEGG SKREVET AV FREDRIK

Det er en liten stund siden sist jeg skrev her inne, så nå var det på tide igjen følte jeg.

Leo blir større og større og Jessica følger raskt etter (hvertfall med magen) uten om jobb så er det ikke mye som skjer i mitt liv. Venter på at Noah skal komme så vi kan få litt action her hjemme igjen! 

Alle minnene strømmer tilbake når jeg tenker på vår første tid med Leo. Det å sitte spent ved siden av Jessica mens vi ventet på å høre Leo sitt første skrik. sove med han på brystet fra dag en på sykehuset, eller det å komme hjem for aller første gang å vite at det er nå virkeligheten begynner. 

Kan ikke vente til å bli kjent med han, og det jeg tror vil være det jeg ser mest frem til er reaksjonen på Leo som møter lillebroren sin for aller første gang. Moren min og faren min har fortalt meg hvordan jeg reagerte da jeg først møtte min lille bror. og for noen historier det er. Skal ikke skrive så veldig mye enn de. men jeg ble så sjalu på lille broren min. Og jeg var helt rasende på mamma noen ganger,haha. I en periode var det kun pappa som gjaldt så en kan trygt si at jeg gleder meg til å se hvordan Leo reagerer. 

Men som sagt så gleder jeg meg bare mer og mer og håper dagene går fort fremover. Vil også bruke denne bittelille muligheten til å takke dere alle for super respons på innleggene jeg har skrevet på bloggen tidligere. Er så morsomt å se så mange følge reisen vår! 😀 


Håper alle får en fortsatt fin kveld. 

SYKEHUSBESØK I NATT!

Etter kvelden i går hadde jeg opp til flere episoder hvor det nesten svartnet for meg siden jeg hadde så vondt, så i natt måtte jeg inn på sjekk på sykehuset i Tønsberg. Jeg tror jeg var fremme før to-tiden, men var ikke hjemme igjen før klokken halv fire i natt. Da hadde Leo også vært våken store deler av natten på grunn av nye tenner, og Fredrik begynte å bli litt utslitt med tanke på at han om kun få timer skulle opp på jobb.

Men tilbake til sykehusbesøket! Smertene og kynnerene jeg har hatt har ikke påvirket noe i den forstand at det ser ut som at det er noen fare for at det skal bli for tidlig fødsel, og morkaken og alt annet så også helt fint ut på ultralyd. Men lillegutt lå med hodet langt ned. Om det er dette som har forårsaket smertene vet vi ikke, og da vet man ikke i så fall hvorfor det skal ha vært så smertefullt, men inntil videre går jeg på smertestillende når det blir helt uutholdelig. De sjekket også hvor stor han var nå, og han er en flott gutt på like rundt 1,2 kilo! Med helt gjennomsnittelige hodemål og mål ellers.

Jeg har jo like fullt episoder hvor jeg har veldig vondt, men nå vet jeg at babyen min har det helt utmerket og ikke tar noe skade av det – Så da skal jeg pokker meg klare å overleve å ha litt vondt. Skaper man et nytt menneske så er det jo ikke helt unaturlig at det vil gjøre vondt på et eller annet tidspunkt, så håper (Og tror?) jeg at smertene er grunnet at livmoren vokser veldig, i kombinasjon med andre helt ufarlige, men for noen – smertefulle plager. Jeg må også få skrytt av jordmødre og leger som tok vondtene mine på alvor. Vi hører mye kjipt om helsevesenet vårt, så da skal vi ikke glemme å rose de som faktisk gjør en skikkelig god jobb med å ta vare oss.

Dessuten skal jeg jo som dere allerede vet på ultralyd om to uker, og det gjør det litt ekstra betryggende. Gleder jeg meg veldig til å se ham igjen, for nå er det lenge siden ♥

En ny pakke i posten kom også i dag, og det ene babynestet hans hadde kommet! Sammen med milepæl-kort og et par nydelige tøfler. Tenk han skal sove der på dagtid om kun et par måneder. Rart!

 Ønsker dere alle en fantastisk onsdag ♥