GODT NYTTÅR FRA OSS!

For en rolig og fin dag vi har hatt i dag! Fredrik har jobbet både i går og i dag, så derfor tok barna og jeg en meget rolig formiddag på sofaen med film, samt også lek og boklesing. Da Fredrik kom hjem ryddet vi leiligheten en times tid, kledde på oss selv og guttene, før vi laget nyttårsmiddagen sammen. Litt senere spiste vi, så nyttårstalen til kongen, og etter det var guttene våre så trøtte at det bar rett i seng. Jeg lovde guttene å vekke dem til klokken var 00.00 slik at de fikk med seg rakettene, siden de var alt for trøtte til å holde seg våkne helt til den tid♥

Jeg måtte bare en rask tur innom bloggen i dag, håper dere har glemt å lese bloggen og at dere ikke ser dette blogginnlegget før i morgen – for da vet jeg at dere har vært opptatt med venner og familie, og det burde man tross alt være på en dag som denne. Men likevel hadde jeg noen minutter ledige nå mens Fredrik rydder opp etter middagen og barna sover søtt, så derfor var jeg helt nødt til å logge meg inn for å ønske dere alle et riktig godt nyttår!

Tusen takk for følget i år som gikk, håper dere også vil ta del i mitt 2020 ♥

2019 DEL 1: AVSLØRINGER, SYKDOM OG NY KJÆRESTE

Hei dere! I dag tenkte jeg å ha en liten årskvalade her på bloggen, for å oppsummere året som har gått og hva som har skjedd. Hvert år har jeg pleid å ha en skikkelig oppsummering av året så tenkte jeg å gjøre det i år også. I dette blogginnlegget kommer jeg til å ta for meg del 1 av oppsummeringen som går fra januar til juni i 2019 ♥

Januar 2019

Jeg var vel egentlig ikke helt klar for 2019 da jeg opplevde at det bare “plutselig” ble nyttår og året gikk fra 2018 til nettopp 2019. Julen hadde vi feiret her i Larvik, og januar startet med feiring av bursdag til Fredrik og en rolig nyttårsaften her hjemme i Larvik. Guttene hadde pyntet seg og sovnet lenge før vi gikk inn i et nytt år, men det var likevel en flott kveld. I januar i fjor avslørte jeg to nye ting for dere: Hva jeg ønsket å studere videre (som jeg hadde holdt skjult en stund), og at jeg slet med arret mitt etter keisersnittene. Jeg gikk inn i året med slike blogginnlegg fordi jeg ville være mer personlig på bloggen, da 2018-bloggåret mitt viste seg å bli ganske upersonlig. Jeg fikk mange støttende kommentarer fra dere lesere på disse innleggene!

Ellers hadde jeg familiebesøk, dro på favorittkafeen med søstrene mine her i Larvik, og debatten om sponsede dubaireiser herjet blant influencere. Jeg føler faktisk at dette var i går!

Mest leste blogginnlegg i januar 2019: SKIKKELIG DÅRLIGE NYHETER..  (Link)

Februar 2019

Februar var en fin måned. Kanskje en av de bedre i 2019? Jeg avslørte endelig hvem min nye kjæreste var: Fredrik. Og det til stor glede for veldig mange av dere som leser bloggen. Kanskje aller mest for de av dere som har fulgt oss gjennom bloggen min fra helt i starten av 2015♥ Jeg kan huske at jeg hadde vinterferie (kan det stemme?) i februar, men at jeg var syk halve tiden. Typisk nok! Ellers skrev Fredrik et par gjesteinnlegg og hverdagen gikk sin gang. Vi hadde flere koselige middagsdates sammen, og jeg var i Gjøvik en tur med Leo! Jeg dokumenterte også at jeg nærmet meg ferdig med barnerommet til guttene våre, og så feiret vi morsdagen med hjemmelaget kake, kort og gave til meg fra verdens fineste gutter.

Mest leste blogginnlegg i februar 2019: JEG AVSLØRER HVEM KJÆRESTEN MIN ER!

Mars 2019

Mars var en nokså vanskelig måned, da jeg var sengeliggende og veldig syk i slutten av mars og godt inn i april. Noe jeg holdt ganske utenfor bloggen ser jeg når jeg leser i arkivet. Men før jeg ble syk skrev jeg litt om plastisk kirurgi debatten som herjet etter Kristin Gjelsvik sin video om Sophie Elise. Denne gikk som en farsott på nett. Ellers skrev jeg en del hverdagsinnlegg og Fredrik svarte på spørsmål fra dere lesere – noe som ble veldig populært. Jeg delte også litt om den første tiden min som blogger da jeg startet i 2015 og hvordan jeg opplevde det. I tillegg viste jeg frem barnerommet til guttene! Det ble så fint. Min eldste sønn fylte 4 år, noe som selvsagt også var utrolig koselig – OG jeg var på babyshower for min fine venninne som ventet ei lita jente♥

Mest leste blogginnlegg i mars 2019: JEG BLE DRAPSTRUET!

April 2019

Denne måneden henger litt sammen med mars. Jeg var som sagt veldig syk fra slutten av mars og til ut i april. Inn og ut av sykehus og fullt kjør, det var virkelig ikke noe gøy. Men jeg holdt det som sagt utenfor bloggen da jeg ikke orket å snakke så mye om det. Å få høre at legene i starten ikke kunne svare på om at det var alvorlig, var virkelig ikke noe gøy. Aller først trodde de at det kunne være benkreft, men det fikk jeg heldigvis avkreftet ganske raskt♥ Det var mildt sagt veldig godt og sakte men sikkert bli frisk igjen, men det var en vanskelig periode. Ligge i sengen dagen lang, vite at jeg gikk glipp av ting på skolen, og være så for jævlig syk. Håper jeg aldri må oppleve noe sånt igjen!

Ellers feiret vi påske sammen her i Larvik i april, og var dermed på påskegg-jakt i hagen med guttene for å se om påskeharen hadde lagt ut noen påskegg til dem. I tillegg minnes jeg at jeg lagde en del pannekaker, og delte en oppskrift på dem her på bloggen. Helt i slutten av april ble det til og med årets første grilling ute i hagen, da været var så fantastisk fint! Vi var flere utrolig fine turer ute med barna i april, på ulike lekeplasser og mye i hagen vår.  Verdens nydeligste barna våre. ♥

I slutten av måneden engasjerte et blogginnlegg jeg hadde skrevet stort, om det å tørre å la barn slå seg når de utfolder og leker seg – og da mener jeg ikke at vi ikke skal ta forholdsregler og følge med, jeg mener bare at vi må la barn være barn.

Mest leste blogginnlegg i april 2019: NÅ MÅ VI FAKTISK SLUTTE!

Mai 2019

Endelig nærmet det seg sommer, og jeg kunne nesten se slutten av mitt første skoleår. I mai hadde vi mange av de siste vurderingssituasjonene på skolen og jeg jobbet derfor veldig mye med skolearbeid hjemme. Sene kvelder og sene netter. Men vi gjorde også veldig mye annet. Jeg skrev mange nye meningsinnlegg på bloggen og flere av dem ble godt tatt i mot, vi gjorde dessuten et intervju med Se&Hør i starten av mai, vi feiret 17-mai i hjembyen min Gjøvik, jeg delte dessuten litt om karakterer og hvordan skoleåret mitt hadde gått – og jeg gjorde et nytt intervju med lokalavisen min, som ble spredt videre til andre lokalaviser rundt omkring i landet vårt, mot slutten av mai. Utrolig gøy ♥ Mai var egentlig en veldig fin måned. Men jeg hadde lagt på meg mye, og veide nesten 10 kg mer enn jeg veier nå. Det som et resultat etter en lang sykdomsperiode, og et mildt sagt slitsomt første år på skolen bestående av lite søvn, mye stress, og veldig mye iskaffe og sukker generelt. Var sukkeravhengig, og det mener jeg på ekte. Haha!

Mest leste blogginnlegg i mai 2019: LA OSS VÆRE ÆRLIGE..

Juni 2019

Sommer og den beste måneden i året, spør du meg. Jeg fikk for øvrig mye kritikk i juni, kan jeg huske, på de ulike blogginnleggene jeg delte. Jeg hadde det ikke sånn veldig bra med meg selv, men det var likevel en fin måned. Jeg feiret 21-årsdagen min på favorittrestauranten min her i Larvik sammen med hele familien min + Fredrik, moren hans og broren hans. Fredrik laget også bursdagsfrokost til meg! Jeg fikk sommerferie fra skolen, en velfortjent ferie om jeg får si det selv, og jeg engasjerte meg i saken om den norske griseindustrien etter at en norsk dokumentar kom ut i juni om dette temaet. Jeg var dessuten også på festival i hjembyen min med bestevenninna mi, og jeg tilbrakte flere dager og ettermiddager på stranda med guttene mine, mens Fredrik måtte jobbe.. Haha♥ Kan ikke tro at det er et halvt år siden allerede, at alt dette skjedde. Første og andre halvdel av 2019 føles nesten litt ut som to forskjellige år, uten at jeg klarer å forklare det så veldig godt..

Mest leste blogginnlegg i juni 2019: DERFOR SPISER JEG IKKE KJØTT

Dette blogginnlegget tok virkelig et par timer å gjennomføre, men utrolig gøy å se tilbake på alt som har skjedd det første halvåret av 2019. Tusen takk for at akkurat du har vært med å forme året mitt, både ved å kritisere meg litt når det trengs, skrive fine kommentarer, og ledd med meg. Nå skal jeg lage kjøpe en etterlengtet middag. Jeg håper dere likte blogginnlegget, så snakkes vi igjen litt senere!

EN LITEN ALVORSPRAT

Det var triste nyheter 1. juledag om Ari Behns død. Og på en eller annen måte, uavhengig av om man kjente så godt til han eller ei, så tror jeg hans død gikk inn på veldig mange av oss.

Virket alltid som en god mann, livsglad, morsom var han dessuten også.

En vellykket mann, sett utenfra. Tjente gode penger, suksessfull forfatter, og var til og med gift med prinsessen i mange år.

Brått kommer påminnelsen om at man aldri vet hva noen går gjennom, og den treffer oss alle.

Nå er tiden for å tenke seg om. Om hva man velger å si om andre, og om hva man velger å skrive om andre. Andre som man egentlig ikke vet noe om, annet enn hva kanskje en eller annen journalist fra VG har funnet ut at er en klikkvennlig tittel på en ellers ubrukelig nyhetsartikkel.

Nå er tiden for å bry seg.

PS: Det er ikke sånn at noen velger å avslutte livet sitt. Det er sånn at noen oppdager at de ikke klarer å leve livet sitt lenger. Stor forskjell.

UKENS SPØRSMÅL: KRITIKK, NY JOBB OG PRIVATLIV

Hva skal du gjøre når du er ferdig på VGS? – Jeg skal studere videre på universitet, forhåpentligvis i Oslo (men fortsatt boende her i Larvik) ♥ Gleder meg så uendelig mye til fremtiden og til å studere. Vet ikke om jeg tar et år “fri” etter videregående hvor jeg skaffer meg en “vanlig jobb” for jobberfaring i tillegg til bloggingen, før jeg går videre på studier. Ikke fordi jeg trenger pengene, men fordi jeg tror det er positivt å ha litt jobberfaring å vise til når jeg skal søke jobber senere i livet, annet enn bare “blogger og skribent”. Dessuten vil jeg nok aldri gå tilbake til å kun jobbe med blogg og sosiale medier, da vil jeg kunne gå på skole samtidig, studere eller ha, om så bare, en liten jobb. Merker at jeg går på veggen av tanken om å kun gå hjemme og blogge. Da jeg gjorde det i 2015, 2016 og 2017 hadde jeg i det minste baby som jeg gikk hjemme med som ikke hadde begynt i barnehagen, nå hadde det vært helt uaktuelt.

Hvor lenge har kjæresten din og du kjent hverandre? – Fredrik og jeg ble kjent i slutten av 2012, så det er 7 år siden nå. Tiden flyr!

Hvor mye penger brukte du på julegaver totalt i år? – Haha, hvis det er en ting dere trenger å vite om meg så er det at jeg ikke  er typen til å svare på slike spørsmål. Jeg kan si det sånn at jeg ikke tenkte så mye på sum, men heller hva jeg tror personen som skulle motta gaven ville ønsket seg♥

Hvor mange ser mystoryen din på Snapchat? – Dette har jeg svart på før, men daglig er det 25 000 mennesker som ser den. Noen dager også mer. På det meste har jeg hatt 50 000 daglige seere, det er jo helt sprøtt..

Når skal du vise oss det nye soverommet til Fredrik og deg? – Når jeg er ferdig med siste innredning og innkjøp av ny seng og litt sånt. Er ikke mye igjen, er bare det å ha mulighet til å sette av tid til å ta det siste, hvis dere skjønner. Nå før jul hadde jeg ikke hatt sjans da jeg hadde mye på agendaen både med skole og jobb, og så dro vi rett til Gjøvik før jul og er her fortsatt, så jeg håper på å bli ferdig i januar en gang. Så viser jeg frem så fort det er på plass!

Har du noen tips til meg som også er ung mamma, som vil tilbake på skolebenken men som er redd for å ikke passe inn i klassen når jeg begynner med de som er yngre enn meg? – Vanskelig spørsmål! Selv var jeg også litt “redd” i starten, i mangel på bedre ord, fordi hva om jeg kom i en klasse hvor ingen var hyggelige mot meg, eller i det hele tatt ville snakke med meg siden jeg var eldre enn alle? For min del viste det seg fort at jeg hadde vært kjempeheldig med klassen min som tok meg veldig godt i mot da jeg begynte. Er også et par i klassen min som er eldre enn resten, og jeg har inntrykk av at det er nokså normalt (var også tilfelle i Fredrik sin klasse da han gikk på vgs, den tid jeg gikk hjemme med Leo)

Men jeg vet også om andre som er på min alder som ikke har vært like heldige med sine klasser når de har begynt på skolen igjen, og det er jo aldri noe gøy. Hvis du har et ønske om å begynne på skolen igjen, vil jeg råde deg til å ordne et møte med rådgiver på nærmeste skole og ta det derfra. Og når du blir plassert i en klasse, ville jeg kanskje bare vært helt ærlig fra starten om at du har gruet deg litt fordi du er redd for å ikke passe inn og rett og slett eie det. Da blir det kanskje enklere for klassen å ta deg godt i mot også. De fleste, vgs-elever eller ei, er jo heldigvis gode mennesker. Dette er selvsagt mye, mye lettere sagt enn gjort – men det er nok hva jeg ville gjort, så det blir nok det beste rådet jeg kan gi deg. Eventuelt kan det å ta fag som privatist være et alternativ, eller om du har en venninne som av en eller annen grunn også har droppet ut, som du kunne startet sammen med?♥

Hva tenker du om at mange gruer seg til jul fordi de ikke får noen gaver i det hele tatt, og du legger ut bilder på Snapchat og bloggen av et juletre fullt av gaver under? Hvordan tror du det får andre som ikke får noen gaver, til å føle seg? – Fikk dette spørsmålet av flere på julaften da jeg la ut bilder av juletre med gaver under, samt at jeg lo litt av hvor mange gaver som lå under treet siden vi var hele min familie + Fredrik, Leo og Noah som feiret sammen i år, og det blir jo fort noen gaver når man er så mange mennesker som feirer sammen. Til det velger jeg å svare at jeg skjønner hva de som sender meg slike meldinger mener, men at det blir utrolig vanskelig å legge ut noe i det hele tatt dersom man alltid skal ta utgangspunkt i at noen som ikke har det man legger ut bilder av, ser det.

Når det er sagt har jeg ikke et fokus på gaver generelt verken på bloggen eller ellers, noe som er et bevisst valg. Hadde virkelig forstått denne kritikken dersom jeg hadde hatt et voldsomt fokus på dette. I tillegg er jeg, selv om jeg i motsetning til mange andre bloggere sjeldent skriver noe om det, opptatt av veldedighet og støtter mye spesielt rundt juletider. Jeg vil ikke ha skryt for det og jeg skriver det ikke for å skryte, men for å vise at jeg bidrar og støtter der jeg kan, og at jeg tenker mye på de som ikke har nok i julehøytiden. Men jeg tror ikke bilder på sosiale medier av juletrær med gaver under er det store problemet.

Hva spiste du på julaften siden du ikke spiser kjøtt? – Jeg spiste vegansk pinnekjøtt (laget av en salt kjøtterstatning fra Oumph!) marinert i røykaroma, og pannestekt. Og vegisterkaker♥ Med tradisjonelt tilbehør selvsagt. Kjempegodt! Skjønner utrolig godt at mange vil ha kjøtt på selve julaften, men det er mange andre dager i julen enn julaften, og derfor vil jeg oppfordre alle til å teste ut en vegetarisk eller vegansk rett nå i romjulen eller etter nyttår. Er helt overbevist om at dere vil like det dere prøver! Selv var jeg ekstremt skeptisk før jeg sluttet å spise kjøtt, så her har dere min fulle forståelse, likevel finnes det så utrolig mye god vegansk/vegetarisk mat at det er SÅ verdt å teste ut. Visste dere forresten at hvis alle i Norge har èn vegetardag i uken, så vil vi kutte utslipp tilsvarende 170 000 biler? Det er lett å tenke at vi som bor her i lille Norge har ingen/lite påvirkning for miljøet, og at vi like gjerne bare kan droppe å gjøre noe i det hele tatt. Men påvirkning har vi alle, og hvis alle i verden skulle tenkt som det – tenk så fort vi da ville ødelagt jorden vår!

Hei Jessica. Fikk deg i tankene da jeg så en Ex on the beach deltaker reklamere for nettkasino på insta, etter det innlegget du skrev om influencere som reklamerer for alt mulig bare de får masse penger. Lurer på hva du synes om det? – Haha, morsomt at du tenkte på meg, så takk for meldingen din. Synes det er så kynisk at jeg ikke har ord. Er så fjernt for meg å gjøre noe sånt at jeg blir så sjokkert når jeg ser noen faktisk takke ja til de tilbudene som for meg er et stort, åpenbart NEI. Må bare gjenta meg selv: Velg menneskene dere følger på sosiale medier med omhu. Dere som følgere/lesere sitter med all makten hver enkelt influencer har. Avfølg! Det er svaret mitt.

Hvordan har 2019 vært? – Et innholdsrikt år, om ikke annet. Kommer et lenger blogginnlegg hvor jeg oppsummerer året som har gått – dere pleier å like de blogginnleggene veldig godt.

Hva hadde du i karaktersnitt sist? – Hadde 5,4 i fjor. Var matematikken som trakk meg ned, men 1p-matten (som er den jeg hadde i fjor) skal jeg ta opp igjen til neste år, for neste år har jeg kun norsk og historie på skolen – så da blir det ikke like stress å ta opp 1-p matten ved siden av. I år hadde nok det blitt for mye, for da hadde jeg ikke fått nok tid til å fokusere på hvert fag. Trenger en karakter 5 i 1-p matten, så forhåpentligvis vil det gå bra med mye jobbing. Dere ANER ikke hvor bitter jeg er over at jeg skulket så mye de to første årene på ungdomsskolen. Siste året på ungdomsskolen hadde jeg jo faktisk et ganske bra snitt, men de to første årene gav jeg fullstendig blaffen i hva jeg gjorde, eller om jeg gjorde noe på skolen i det hele tatt. Så det er klart at jeg da har mange felt i matematikken som jeg har gått glipp av, og da henger man etter.. Men tror likevel det skal gå bra, bare jeg får jobbet nok med det.

Hva heter Instagramkontoen til Fredrik? – Han har en konto hvor han ikke poster noe, som kun er for privat bruk. Fredrik er litt annerledes enn meg på dette feltet, han kan godt skrive et gjesteinnlegg i ny og ne, men han er ikke interessert i å ha mye følgere på sosiale medier eller noe sånt.

Det var de spørsmålene jeg rakk for denne gang! Nå skal vi videre til bursdagsselskap til farmoren min på Toten, før guttene, Fredrik og jeg reiser hjem til Larvik i morgen. Har hatt en fantastisk jul, men som jeg gleder meg til å komme hjem også! ♥

GOD JUL FRA OSS!

Hei alle sammen!

Endelig kom julaften ♥ Vi startet dagen her hos foreldrene mine med kakao med krem, julestrømpe med godteri, og julemorgen på tv. Siden det har det stort sett gått i det samme, og guttene er helt i ekstase over at julenissen kanskje kommer på besøk i løpet av ettermiddagen eller kvelden. De gleder seg så uendelig til resten av julefeiringen og det er så ufattelig koselig å se! Julen blir virkelig bare bedre jo større barna blir. I tillegg har det snødd store deler av dagen her i Gjøvik, det synes jeg er ekstra koselig nå i julen!

Jeg håper egentlig dere er alt for opptatt med familie og venner til å huske innom bloggen i dag, men jeg måtte innom bloggen en tur likevel for å ønsker dere alle sammen en fantastisk jul. Nyt tiden med venner og familie! Klem fra oss. ♥

“HVORFOR GRÅTER DU, MAMMA?”

Hjelpes meg dere.. Nå er blitt noen dager siden jeg fikk julegave, og det er noe jeg har glemt å fortelle dere. Dagen da jeg sluttet på skolen, var jeg så sliten, lei og himla trøtt. Jeg har egentlig alltid gode dager på skolen, men dette har utvilsomt vært en av de tøffeste ukene siden jeg begynte. Gleden over å kunne dra og hjem, og vente spent på at Fredrik og guttene kom hjem fra barnehage og jobb var som vanlig stor – men brått ble den enda større.

For da barna plutselig løper inn i leiligheten, og bryter stillheten som har vært da jeg har vært alene og ventet på dem, så har de begge en egen pose med egenlagde julegaver fra barnehagen i hver sin hånd.

Det er mye jeg ikke vet, men jeg vet at det ikke finnes noen gaver under juletreet som kan måle seg julegavene laget av ens egne barn. Det er rett og slett en uslåelig gave – uansett hva som befinner seg i de små pakkene, som selvfølgelig ikke skal åpnes før på selveste julaften.

Usminket, sliten, og glad for juleferie.

“God jul fra Noah” ♥ “God jul fra Leo” ♥

“Hvorfor gråter du, mamma?” 4-åringen ser på meg med hodet på skakke når jeg står og kikker på julegavene de har laget med de små fingrene sine. “Mamma er bare veldig, veldig glad.” svarer jeg.

Og veldig, veldig, stolt.

HJEM TIL JUL!

Hei alle sammen ♥ Nå var det virkelig på tide med en ordentlig oppdatering her inne!

I går ettermiddag kom vi endelig frem til Gjøvik! Vi kom frem i 1700-tiden, så det var mildt sagt en lang tur ettersom vi dro halv ett– men herregud så deilig det var å komme “hjem” igjen. Larvik vil jo alltids være hjemme for meg, men det er ekstra koselig å komme hjem til hjembyen i høytider, til familien og til venner. Kjøreturen gikk dessuten veldig bra (tross at den var lang) og barna var nesten eksemplariske. Så Fredrik og jeg sovnet nesten selv. Det trengtes nok, vi er som de fleste andre småbarnsforeldre ikke bortskjemte på søvn. Haha!

Da vi kom frem etter flere timer i bil så jeg rimelig sliten ut for å si det på den måten, så da var det veldig godt å få ordnet meg litt, før vi spiste middag i fellesskap. Barna la seg, familien la seg, og utover kvelden var det bare Fredrik og jeg som satt oppe og slappet av sammen – siden mine foreldre hadde tatt på seg å stå opp tidlig i dag med guttene. Skikkelig luksus! I dag sov jeg derfor lenge, etterfulgt av den siste julegaveshopping-turen til byen, og dermed middag hjemme med resten av familien. De neste dagene før jul blir nok bare rolige og avslappende, med masse kvalitetstid med barna – og det har vi gledet oss til lenge. For det har vært litt av et år, og jeg tror ikke det er uten grunn at akkurat denne juleferien føles ekstra tiltrengt ♥

Som jeg har gjort hvert år de siste 4 årene jeg har blogget fast, kommer det også en aldri så liten årskvalade her på bloggen om ikke veldig lenge. Men aller først skal vi feire jul ♥

FYLL, JUL OG BARN

Sommeren for et par år siden var jeg på ferie med mine to små barn i Spania. Vi var på et fantastisk barnevennlig hotell, og jeg la raskt merke til at for mange var ikke egne barn noen stopper for å dra med seg flere øl fra all inclusive-baren og bort til bassengene og solsengene. Gjerne før klokken 12 på formiddagen. Jeg ville ikke gjort det selv, men jeg dømmer ingen av den grunn bare så det er sagt. Det som ga meg den vonde kumpen i magen var å se barn sitte ved bordene på restauranten med foreldrene sine på kvelden, stille og uttrykksløse, med foreldre som åpenbart hadde fått litt for mye å drikke.

Men toppen var nådd når vi også vitne til en full forelder som sjanglet inn på barne-lekeplassen relativt tidlig på kvelden.

Er det virkelig så uproblematisk å drikke flere enheter rundt barn?

Du tar jo tross alt bare et par glass vin, ikke sant? Men hvor flink er man egentlig til å vurdere sitt eget alkoholinntak? Selv etter bare et par glass vin så tror jeg det kan være vanskelig å vite hvordan de små oppfatter oss. Og er det egentlig verdt å sjanse med?

Nå nærmer vi oss jul. Vi nærmer oss kosen, vi nærmer oss julegavene, vi nærmer oss julematen, og vi nærmer oss høytiden hvor så mye som 150.000 tusen barn gruer seg til, fordi de opplever at foreldrene deres drikker for mye. Mørketallene har jeg ikke en gang lyst til å tenke på.

Nå til jul kommer jeg ikke til å røre alkohol, og den avgjørelsen har jeg ikke tatt fordi jeg blir full av ett glass vin. Eller en øl. Eller en drink. Det handler om prinsippet, hvorfor må man på død og liv drikke for å kose seg i julehøytiden? På ferie? På helgetur med barna? Det virker som at det er mange der ute som ikke klarer å kose seg uten å drikke.

Jeg tenker som så: Hvor mye koster det meg å droppe å drikke alkohol i julen? Ikke spesielt mye, gitt.

Jeg mener ikke at andre foreldre er dårlige foreldre om de tar seg et glass vin eller øl til maten. For jeg forstår at man kan synes at det hører til for kosens skyld – og at det kan være viktigere for andre enn det er for meg. Det skal være lov å kose seg, og du skal selvfølgelig få ta et eget valg: måtte det å være å drikke eller å avstå. Men drikker vi med barn i nærheten, så er vi helt nødt til å tenke over hvor mange glass vi tar.

Du merker kanskje ikke så mye forskjell på 2 og 4 glass vin til julematen, du tåler kanskje en del alkohol før du blir synlig påvirket, tenker du selv. Da blir mitt spørsmål: Hvordan vet du sikkert hvor mye barnet ditt tåler?

Med ønske om en god jul til dere alle♥ Del gjerne videre ved å klikke på liker-knappen under!

EN SKIKKELIG GLADNYHET!

Årets siste matteprøve fullført, og snart klar til å levere 7-siders oppgave i norsk. ENDELIG har jeg juleferie! Som jeg har gledet meg til det ♥ Det har vært noen hektiske uker, ikke nødvendigvis fordi det har uoverkommelig mye skolearbeid for min del (selv om det har vært nok) men mest fordi jeg kan synes det er litt vanskelig å balansere alt. Skole, jobb, barn, samboer, hus og hjem. Det har virkelig vært nok å finne på, desember er travel nok i seg selv med alt som må gjøres. Jeg vet hvor fort månedene fra jeg kommer tilbake på skolen i januar og frem til juni går, så det gleder jeg meg egentlig bare veldig til kjenner jeg.

Nå er det juleferie med guttene mine som står for tur, og jeg skal utnytte hvert eneste sekund. Vi reiser til hjembyen allerede i morgen og blir til tredje juledag, å dra hjem til jul er alltid koselig og jeg vet at vi har en veldig koselig jul i vente. Vi har tatt barna ut av barnehagen hele ferien min, det kunne ikke falt meg inn å sende guttene i barnehage når jeg likevel har ferie og det i tillegg er jul + nyttår. Når det er sagt, forstår jeg selvfølgelig at alle foreldre ikke har noe valg når de har en jobb de må gå til ♥ Jeg er heldig som får en lang, koselig juleferie med masse etterlengtet kvalitetstid med Leo og Noah, familie og venner. Jeg har 2 uker juleferie, dere! Denne ferien setter jeg så umåtelig stor pris på at dere skulle bare visst! Fredrik tar seg også fri fra jobb nesten to uker, så her blir det mye ferie på samtlige i husstanden.

Jeg måtte bare dele denne gladnyheten med dere. Jeg er så fornøyd med dette halvåret på skolen, mitt andre år på vgs. Jeg er så sliten nå, men det har vært så verdt det!

“FAREN DIN ER SIKKERT STOLT AV DEG”

Jeg tror alt det negative jeg har måtte oppleve i forbindelse med å ha opprettet denne “unge mammabloggen” – har vært verre for mine foreldre enn det har vært for meg. Derfor vil jeg bare si noe om det i dag.

Foreldrene mine har ofte fått gjennomgå på grunn av min unge alder og to graviditeter. Det har ofte vært svært mye uhyggelig som har blitt kommentert så fort noen bare har lest bloggnavnet mitt, deriblant “Her har foreldrene sviktet!” eller “Faren din er sikkert stolt av deg”

Jeg følte et stort behov for å forsvare meg tidligere – forsvare meg mot hvorfor jeg har valgt som jeg har gjort, og ikke minst forsvare foreldrene mine mot det uhyggelige som har dukket opp. Jeg kan synes det er trist å se når jeg blar tilbake i arkivet: at jeg følte et så sterkt behov for å forsvare meg, men det er kanskje en helt naturlig reaksjon? Nå har jeg mye lettere for å bare akseptere det når noen har bestemt seg for at jeg har vært en hjernedød tenåring som fikk barn alt for tidlig. Jeg kan ikke lyve og si at jeg synes det er festlig, men jeg har mye lettere for å akseptere det, og det faktum at jeg aldri kan få alle til å like meg.

Man må bare børste det av seg, og jeg vet jo godt at det de sier ikke stemmer. Jeg skjønner jo også at jeg ikke får forsvart meg mot alt uansett hvor mye tid jeg hadde valgt å bruke på det. Det nytter ikke, og jeg har uansett så mange andre bedre ting å bruke tiden min på: Barna mine, Fredrik, skolen, venninner, familie. Så vet dere hva.. Da får jeg bare være hva enn de mener at jeg er. Det er jo uansett mye bedre enn å være en av de som ikke evner å se verden i annet enn sort hvitt.

På bildet ovenfor ser dere en nybakt mamma. Og den lille sønnen min, som bare var en uke gammel den gangen bildet ble tatt.

Når jeg ser på bildet av meg selv, så ser jeg noen som har vokst opp med to flotte foreldre. Som har lært meg å stå opp for meg selv, mine valg, og mine verdier. Som har lært meg hva som faktisk betyr noe i livet.

De har i stor grad vært med på å forme den jeg er i dag. Og de har gjort en forbanna god jobb. De har stått på sidelinjen hele tiden og fortalt meg at jeg kan klare det jeg vil. Få til akkurat det jeg vil. Og at de alltid vil være der for meg, som hjelp, som støtte, og som alt annet. Uansett hva som skjer!

De er grunnen til min stå-på-vilje, min enorme viljestyrke og min evne til å se lyst på ting.

Faren min er nok ganske stolt av meg, ikke fordi jeg fikk barn tidlig i seg selv, men for alt jeg har oppnådd siden den gang, og for alt jeg vil oppnå i fremtiden på grunn av det de har lært meg ♥