TRIST, MEN SANT

Vi har vel alle fått med oss den forferdelige saken om George floyd, som tidligere denne uken kom frem i form av en video som gikk som en farsott på nett: Hvor han ble brutalt drept av politiet, etter å ha blitt pågrepet og lagt i bakken.

Lite provoserer meg like mye som at det i etterkant kommer frem at politimannen som gjorde dette, er siktet for uaktsomt drap. Uaksomt, du liksom. Det er absolutt det mest absurde og dummeste jeg har hørt. Det var et overlagt drap. Kveler du noen slik at de ikke får puste, og de gir beskjed om dette uten at du i det hele tatt reagerer eller stopper med det du driver med – så dreper du noen med viten og vilje. Om du kveler noen med hender eller om du gjør det med knærne dine, er derfor av svært liten betydning. Du kveler noen, og du dreper dem opplagt. Du er på ingen måte uskyldig og du bør derfor bli siktet for overlagt drap – som det jo defineres som.

Og de flerfoldige politifolkene som står rundt og ser på, uten å gjøre noe.. De er etter min mening medskyldige og bør bli straffet på akkurat lik linje som politimannen som fysisk drepte Floyd. Noe annet er uhørt.

Det knuser hjertet mitt å tenke på familien hans og venner samt andre etterlatte, som må se en video av at deres kjære blir drept. Og ikke minst, det knuser hjertet mitt å tenke på hvor mange andre dette har hendt med, uten at noe har fått filmet det.

Fordi

“Rasism isn’t getting worse,

its getting filmed”

Ekstremt trist, men også dessverre noe jeg tror er veldig sant. ♥

NOE JEG HAR GLEMT Å FORTELLE!

Annonse – Bokklubben nye bøker

I dag kan jeg dele noen gode nyheter med dere som jeg hadde helt glemt å fortelle. Med jevne mellomrom nå har jeg delt tilbud med dere fra Bokklubben barn, hvor du får en super velkomstgave og medlemskap i bokklubben deres for barn – med gode barnebøker og leseglede som bidrar til barns utvikling og forståelse. Det var utrolig populært blant dere, og jeg må bare si at jeg er så glad for at jeg kan ha slike samarbeidspartnere, og påvirke i positiv retning. Istedenfor klassiske influencer-reklame som mobildeksler og betakaroten, liksom. Haha!

Det er virkelig en vinn-vinn situasjon for alle parter og det gjør meg så himla glad. Men! Da jeg hadde kampanjen gående fikk jeg også spørsmål fra noen av dere lesere som ikke har barn, som ønsket seg en lignende tilbud. Og det har jeg faktisk ordnet til dere nå!

Akkurat nå får du følgende gratis som en velkomstpakke når du melder deg inn i bokklubben nye bøker (altså for voksne):

♦ Gavekort på 1799,- som kan brukes på nettsiden deres (velg mellom interiør, mengde bøker, sengesett, småmøbler osv) og sett sammen egen velkomstpakke hvor du velger hva du vil så lenge prisen ikke overstiger 1799,-

Eller, du kan velge det nyeste tilbudet deres:

♦ Kjøkkenmaskin med blender fra Chef home i sølv (Verdi 2999,-)

Når verdien av velkomstpakken er så stor, skal det faktisk godt gjøres å tape noe på å melde seg inn. Det eneste du betaler er 199,- for frakt, for å få pakken din tilsendt hjem til deg.

Vilkårene for medlemskapet er så og si like som i Bokklubben barn- som jeg har tipset dere om tidligere, og som vanlig opplyser jeg alltid om alt som til vanlig står med liten skrift:

Det er ingen (!) kjøpeplikt som medlem i bokklubben, men du binder deg som medlem i ett år. Det spiller jo ingen rolle at man binder seg som medlem når man ikke har kjøpeplikt, men jeg vil selvfølgelig informere om alt – for å unngå alle misforståelser og for at dere skal føle dere trygge når dere melder dere inn. Når du har meldt deg inn får du får også tilsendt klubbens medlemsblad helt gratis ca. 20 ganger i året. I medlemsbladet får du en fyldig presentasjon av hovedbøker og mange gode medlemstilbud på uendelig med bøker på nettsidene deres, store avslag, på bøker man kanskje ellers ville kjøpt på bokhandelen uansett. De tilbyr nemlig også prisgaranti og maks rabatt på alle nye norske bøker. Du får dem altså ikke billigere andre steder.

Som medlem av bokklubben får du også tilsendt hovedbøkene fra tid til annen, så hovedbøkene må du avbestille innen avbestillingsfristen, dersom du ikke ønsker å få dem tilsendt. Det er uproblematisk og fort gjort – du kan gjøre det på bokklubben.no etter du har meldt deg inn eller via sms eller tlf. Eller appen deres! Dette står det også godt informert om hvordan du gjør når du melder deg inn. Glemt å avbestille før du mottar dem? Det er null problem! Du har full returrett på alle bøker og produkter innen det har gått hele 100 dager – du har med andre ord rikelig med tid.

Du må for øvrig betale porto når du sender dem tilbake hvis du har glemt å avbestille en gang, men det er snakk om småsummer og det finnes absolutt ingen skjulte store kostnader her. Det eneste som koster noe av betydning er å melde seg ut igjen før det er gått ett år (750,-) men det finnes det ingen grunn til å gjøre om man bare avbestiller hovedbøkene på forhånd, dersom man ikke ønsker å betale noen ting utover portoen på velkomstpakken. Veldig lett å gjøre dette! Og da har du et tilnærmet gratis medlemskap, bort sett fra de 199 kronene du som sagt betaler for å få velkomstpakken du velger tilsendt deg.

Klikk på banneret under for å melde deg inn! Du kan også klikke på banneret om du er litt nysgjerrig og har lyst til å sjekke ut tilbudet du kunne tenkt deg. (Kjøkkenmaskinen kommer på lager 24 juni og blir altså sendt ut til medlemmer først da)

Dersom du har barn og ønsker å se tilbudene fra Bokklubben barn som jeg snakker om i starten av blogginnlegget, kan du klikke HER. Bokklubben barn passer for deg som har barn mellom 0-13 år, og jeg har 2 ulike velkomsttilbud tilgjengelig for leserne mine om du klikker deg inn via lenken over. Der betaler du også kun 199,- for å få velkomstpakken din sendt hjem til deg.

Nyt dagen deres videre. Her er det sommer og full sol – vi snakkes selvsagt mer i morgen!

UKENS SPØRSMÅL: GIFTEMÅL, SMINKEFRI OG REKLAME

“Noen ganger når jeg leser bloggen din savner jeg å få vite mer om deg – dine interesser og hva du liker å gjøre, hva du finner på med venner osv… Kan du ikke fortelle noe om deg selv som du ikke har fortalt tidligere?”

– Hm.. Kanskje at jeg er veldig glad i musikk? Jeg skal kjøpe meg et piano snart og lære meg å spille det – for det er noe jeg alltid har hatt lyst til!

“Er det noen grunn til at du har lite reklame på bloggen din? Synes bloggen din er fryd når det kommer til reklame i motsetning til veldig mange andre.”

Først av alt så er jeg glad for å høre at du opplever at jeg har lite reklame på bloggen. Jeg vil aldri være en blogger som har en blogg stappfull av reklame. Som jeg har vært inne på tidligere – så kan “hvilken-som-helst” blogger ta godt betalt for reklameplass/blogginnlegg og dermed takke ja til alt som dukker opp – jeg velger heller å takke mye nei, og ja til det jeg virkelig kan stå for. Jeg kunne garantert tjent dobbelt (om ikke trippelt..) så mye som jeg gjør nå hadde jeg takket ja til alt, men jeg vil ikke reklamere for ting jeg ikke kan stå for, og jeg er ikke villig til å selge unna egne prinsipper som jeg har skrevet om blant annet i DETTE blogginnlegget. Jeg tror ikke disponibelt beløp på konto kan gjøre opp for at man har ødelagt troverdigheten sin eller omdømmet sitt, samt å innse senere at man har solgt “alt” – hvis dere skjønner hva jeg mener.

“Hei, jeg begynte å lese bloggen din etter du sluttet å eksponere barna. Veldig bra at du skjermer dem på måten du gjør nå! Men jeg er bare litt nysgjerrig og lurer på om barna dine ligner på deg? Hvis du vil svare på det da.”

– Det kommer nok an på øyet som ser. Jeg synes ikke barna er noe særlig like meg, de ligner derimot ganske mye på pappaen sin. De har for øvrig mine øyne og øyenfarge (lys blå) Minstemann har for eksempel ganske lyst hår til at jeg som mammaen hans har veldig mørkt naturlig. Jeg pleier å si at de ligner på seg selv, og synes det er en fin måte å se det på. ☺️

“Kan du fortelle oss noe juicy om bloggbransjen/influencer-bransjen?” – Dette spørsmålet elsker jeg! Vet ikke hvor juicy det er, men kan jo skrive litt om hvor kyniske en del av bloggbransjen er:

  • Enkelte annonsører betaler deg ekstra for at du skal skrive et personlig blogginnlegg rett før eller etter reklameinnlegget, slik at reklameinnlegget blir mer lest og annonsøren får mer ut av det = mer penger i kassen for både annonsør+blogger.
  • De største bloggerne kan lett få 50-60 000 kroner for ett betalt reklameinnlegg (litt avhengig av hvem du er og antall følgere+lesere, noen får mer enn dette også)
  • Når man jobber med noen som selger reklameplass for deg, tar de gjerne store cuts av det du selv tjener. Opp mot 50% er ikke uvanlig.

“Kan du lage et blogginnlegg med hvor du kjøper klærne dine?” – Dette har jeg fått mye spørsmål om på instagram + snapchat i det siste! Klart jeg kan. Trodde dere synes dette var kjedelig stoff jeg, men et slikt innlegg lager jeg gjerne. ♥

“Hvordan har du det for tiden?” – Jeg har det ikke som best for tiden, men livet går opp og ned og sånn er det bare. Tenkte jeg faktisk skulle svare på dette nå selv om det fristet mest å la være, ettersom det alltid er lettest å svare på dette når alt går bra. Men det er jo vel så viktig å svare på det nå, tenker jeg da.

“Hva har du i snitt dette skoleåret?” – Av det jeg har sett på karakterene mine har jeg 6 i alle fag utenom matte. Så tror jeg har 5,5 i karaktersnitt. Er ikke fornøyd, men matten kan jeg alltids ta opp igjen allerede nå til høsten igjen – og jeg vet jeg vil nå målene mine, før eller siden, når jeg jobber så hardt og målrettet som jeg gjør. Men fy søren, har vært et tøft år når jeg ser tilbake på det nå – det skal være sagt.

“Hvordan lager du iskaffen din hjemme?” – Instant-coffee (lag en sterk shot med dette i en kopp, altså to-tre gode teskjeer instant coffee og litt kokende vann) + suketter eller kaffesirup. Deretter tilsetter du isbiter og så rett etterpå hvilken som helst plantebasert melk. Jeg bruker hovedsaklig original soyamelk, vaniljesoyamelk eller havremelk. Yum!

“Tegner du på deg/har du tatovert på deg fregner? Siden du har lagt ut bilder sminkefri på Snapchat og du plutselig har hatt fregner” – Nei, jeg har hatt fregner så og si hele livet. Har bare sminket over dem til vanlig. Morsomt at dette er så trendy nå, for alle som vokste opp med fregner vet at det var alt annet enn morsomt og trendy. Haha!

“Vet at du har sagt at du ikke egentlig vil gifte deg. Men hva mener Fredrik?” – Fredrik vil gifte seg. Altså, jeg er jo ikke helt lukket for det da, og vi har snakket om giftemål. Jeg tenker litt at det å leve sammen handler jo om å gi og ta – å inngå kompromiss der man ikke blir helt enige, også. Så selv om jeg overhode ikke ønsker meg å “gå ned kirkegulvet” og hele den pakka der, så må vi jo da se på andre muligheter med tanke på hvordan vi kunne tenke oss å eventuelt gifte oss. Du har helt rett i at jeg i utgangspunktet ikke vil gifte meg, men med Fredrik ville jeg gjort det da jeg elsker han veldig høyt og det ikke finnes noen andre for meg enn han.

“DET HADDE JEG ALDRI KLART!”

“Hæ?! Har DU to barn? Det hadde jeg aldri klart!” Den jevnaldrede jenta ser på meg med store øyne. Jeg synes alltid det er like morsomt å se at noen blir overrasket over at jeg har barn, ikke fordi det er overraskende at de ikke vet det i seg selv – men fordi det er så naturlig og vant for meg nå. Det er jo livet mitt, hvilket det har vært en god stund allerede.

Jeg har til og med en femåring nå. Det er for meg ubegripelig noen ganger. 22-års dagen min er om under to uker, og det er klart jeg forstår at noen stusser over det når de møter meg først gang.

Selv om det av og til er litt rart å tenke skikkelig over at jeg faktisk har to egne barn nå, mine barn, så er det ikke akkurat noen nyhet i min verden. Så det er gøy når jeg møter venners venner og de blir overrasket over at jeg har barn og ikke minst også en femåring. Litt rart er det for øvrig når jeg møter noen som i samme slengen sier at de aldri i verden hadde klart å ha barn. Når du sier at “Jeg hadde ikke klart det” eller “Det hadde ALDRI jeg klart” – det vet jeg ikke helt. Jeg tror at majoriteten av alle oppgående mennesker hadde klart å ta vare på et barn eller to, men at det er utenkelig for de aller fleste på min alder har jeg likevel ingen problem med å både forstå og respektere. ♥

Håper dere alle sammen nyter fint vær i dag! Jeg skal ut med bestevenninna mi for å spise i dag og gleder meg veldig til det. Livet begynner å nærme seg noe som kan kalles “normalt” igjen og det er jammen ikke galt i kombinasjon med at det snart er sommer. Håper dere har det bra. ♥

SPØRSMÅL OG SVAR: FJERNE SILIKON

Hei dere ♥ Håper dagen deres har vært minst like fin som min! Her har vi hatt overraskende fint vær og god temperatur ute i dag, jeg har hatt litt skole, levert to meget fornøyde gutter i barnehagen, fått trent, og generelt hatt en god dag alle sammen. Bare synd timene bare flyr når barna er hjemme fra barnehagen og Fredrik hjemme fra jobb!

Jeg får en del spørsmål om det å ha fjernet silikon og vil gjerne bruke plattformen min til å svare de av dere som har spørsmål rundt dette da det er Laget en egen spørsmål-funksjon til dette temaet på Instastories for noen dager siden så tenkte å svare på det som kom inn her i dag.

“Hvorfor fjernet du?” – Det har jeg skrevet mer utfyllende om i DETTE blogginnlegget. Kanskje jeg en dag kjenner at jeg orker å åpne meg ytterligere og fortelle alt som skjedde, men foreløpig gjør jeg ikke det. Kortversjonen er at jeg fikk sjeldne, alvorlige komplikasjoner og ble nødt til å fjerne av helsemessige årsaker. Ønsker å advare andre mot å ta silikon da du aldri vet hva som kan skje, selv om du selv tenker at sjansen for komplikasjoner er liten og “det sikkert går bra”. Det har jeg vært gjennom ønsker jeg ikke for noen.

En liten digresjon, men: Det gjør meg regelrett forbanna å se influencere som Jenny Huse fronte plastisk kirurgi som noe like problemfritt som å gå til frisøren. Visste dere at dødsraten for en rumpeoperasjon, også kalt BBL, er 1 av 3000? For å ikke snakke om alle komplikasjoner ellers. Fy søren så dårlig samvittighet jeg hadde hatt om jeg ble en medvirkende faktor til at noen valgte å operere brystene sine gjennom å fronte plastisk kirurgi i mine sosiale medier, og de endte opp med alvorlige komplikasjoner. Og bare så det er sagt: Ja – selvsagt har alle mennesker fri vilje og man kan ikke legge alt ansvaret over på en enkelt influencer som lever av å provosere og fronte plastisk kirurgi, men man har et ansvar enten man liker det eller ikke. Og jeg vet hvordan jeg vil bruke mitt ansvar, for å si det sånn, og det er ikke til å bidra at andre potensielt må gå gjennom det samme som meg.

“Var det vondt?” – Ja, det var helt klart vondere å fjerne enn å legge inn. 10 000 ganger vondere å fjerne, for min del i hvert fall. Jeg lå 5 dager på sofaen og kastet opp 7 ganger bare første kvelden av smerter. Fikk derfor heller ikke ned kvalmestillende, så det var litt av en kveld kan man si.

“Hvor mye kostet det å fjerne silikonen?” – Siden verken jeg eller kirurgen kunne noe for komplikasjonene (jeg valgte i motsetning til de fleste bloggere som opererer seg på billigsalg i Tyrkia, å gå til en av Norges fremste innen plastikkirurgi) så kostet det meg ingenting. Det med at jeg valgte en av Norges fremste, nevner jeg kun for å poengtere at du aldri kan få noen garanti for hvordan det skal gå når du opererer deg, selv når du velger det beste. Men jeg har fremdeles en operasjon jeg må gjennom før alt dette er over, og den må jeg ta neste sommer da den ble utsatt på ubestemt tid grunnet korona. Den må jeg betale selv og den kommer antakeligvis til å koste meg omkring 50 000. Dette er det man risikerer når man legger inn silikon og det er ingen som snakker om det, så da får jeg heller gjøre det: Store kostnader, komplikasjoner, et smertehelvete. Jeg har måtte lære på den harde måten og håper noen andre slipper å gjøre det samme.

“Hvordan ser det ut etter du fjernet silikonen?” – Brystene mine er åpenbart mye, mye mindre, men huden har trukket seg skikkelig bra tilbake så det er jeg godt fornøyd med. Heldigvis er det noen fordeler med å være ung, haha.

“Savner du å ha silikon?” – Jeg savner størrelsen, men ikke noe annet ved å ha silikon. Det er rett og slett ikke verdt det når det går så ille som det gikk med meg, så totalt sett nei.

“Hvor mye betalte du da du la inn silikon?” – 50 000,- betalte jeg. Jeg må bare understreke at selve opplevelsen med kirurgen min og teamet hans har vært helt upåklagelig. Han har vært profesjonell og fantastisk flink hele veien. Men igjen: Uansett hvor flink kirurgen din er, så er det å legge inn silikon i brystene helt unaturlig for kroppen og dermed kan man aldri få noen garantier. Uansett hva.

“Har du lagt inn silikon på nytt?” – Nei, det har jeg ikke og det kommer jeg heller aldri til å gjøre. Jeg har små bryster nå men trives greit med det, jeg ser at det passer kroppen min mye bedre uansett. Selv om det såklart er sårt at jeg aldri får “tilbake” brystene mine slik de var før barn og graviditeter, og som var en av hovedgrunnene til at jeg valgte å operere i første omgang.

“Jeg synes du kunne fortalt hva slags komplikasjoner du fikk når du først skulle fortelle om dette” – Jeg forstår veldig godt hva dere mener, men om jeg skulle fortalt om komplikasjonen ville jeg vært nødt til å utbrodere en del om kroppen min for at det skulle være mulig å forstå, og det merket jeg at jeg synes var litt for intimt å dele på bloggen min. Så da kom jeg frem til at det var bedre å gjøre det på den måten jeg har gjort, og skrive det jeg kunne for advare andre. Men igjen, skjønner veldig godt hva dere mener og synes dette var en vanskelig avgjørelse. Heldigvis står poenget mitt uansett om jeg hadde delt konkret hva slags komplikasjoner jeg opplevde eller ei: Nemlig at jeg tror vi alle har ting vi ønsker å endre med oss selv, men er det virkelig verdt å risikere helsen sin for?

FÅ GAVEKORT PÅ 1500,-

Annonse – Bokklubben barn

God søndag alle sammen ♥

Her kommer det nyeste tilbudet mitt! Du kan nå få et gavekort på hele 1500 kroner når du melder deg inn som medlem i Barnas Egen Bokverden!  Så jeg kan jo fortelle litt om hva jeg valgte meg når jeg meldte meg inn og fikk et gavekort på 1500 tidligere i år:

– Drikkeflaske til barn fra S’well med dinosaurer på

– Drikkeflaske til barn fra S’well med elefantmotiv

– Blafre matboks med dyremotiv av rådyr og kanin

– Blafre barnehagesekk i marineblå

– Bok: Thomas toget

– Bok: Brillebjørn blir henta i barnehagen

– Bok: Dinosauren BØ

– Bok: Den veldig travle edderkoppen

– Bok: Lek og lær før skolestart (ikke med på bildet)

Du kan altså selv velge hva du vil i velkomstpakken din med dette tilbudet, så lenge det ikke overstiger gavekortet du da får på 1500 kr. Om du vil ha akkurat det samme som hva jeg valgte som velkomstpakke, eller noe helt annet – helt opp til deg. Du kan velge i både småmøbler (som feks nattbordslampe til barn, gyngehest osv), barneleker, babyleker, drikkeflasker og masse annet. Og selvsagt barnebøker! Dette passer perfekt for deg med barn i alderen fra 0-10 år, siden de har så mye forskjellig du kan velge mellom som passer barn i ulike aldersgrupper. Det er så mye å velge i og er virkelig verdt å sjekke ut! (Du kan forresten trykke på banneret nederst i dette blogginnlegget for å se hva du kan velge i)

Som alltid forteller jeg dere alt dere trenger å vite før dere melder dere inn, det inkluderer også det som vanligvis ville blitt skrevet med liten skrift. Her er informasjon om medlemskapet:

• Det eneste du betaler for å få velkomstpakken din sendt hjem til deg er portoen på 169 kroner!

• Som medlem får du tilsendt såkalte hovedbøker. Dette er ikke så ofte, men for å få et helt gratis medlemskap må du avbestille hovedbøkene innen avbestillingsfristen – altså dersom du ikke ønsker å få dem tilsendt. Det er uproblematisk og fort gjort, kan gjøres på nettsidene deres eller via sms, ordretelefonen, eller via Bokklubben-appen. Avbestiller du hovedbøkene, får du altså et helt gratis medlemskap. Gjør du ikke det, får du de tilsendt men til en rimelig penge. Har du glemt å avbestille hovedbøkene, kan du også bare returnere (men du må da betale frakt for å sende tilbake)

• Det finnes ingen kjøpeplikt som medlem i Bokklubben barn, men du binder deg som medlem i et år. Det betyr i praksis ingen ting siden du ikke trenger å kjøpe noe som medlem, men du må da som allerede sagt huske å avbestille hovedbøkene via SMS, nettsidene deres, eller med Bokklubben-appen – om du ønsker et gratis medlemskap.

• Når du har meldt deg inn får du får også tilsendt klubbens medlemsblad helt gratis ca. 20 ganger i året. I medlemsbladet får du en fyldig presentasjon av hovedbøkene og mange gode medlemstilbud på uendelig med bøker på nettsidene deres, som du kan kjøpe som medlem. Store avslag på barnebøker man kanskje ellers ville kjøpt for en dyrere pris på bokhandelen uansett (har selv sett barnebøker til blodpris i bokhandelen, som er billigere på nettsidene til bokklubben barn!) Du får også alltid fri frakt på bestilling av bøker på nettsidene deres, som medlem! I tillegg får du allitd 5% bonus på alle kjøp av bøker på nettsidene deres, og en gratis bok i året.

Klikk på banneret under for å melde deg inn! Du kan også klikke på banneret om du er litt nysgjerrig og har lyst til å sjekke ut tilbudet! Så ønsker jeg dere en veldig fin dag videre ♥

GJESTEINNLEGG: FREDRIK SVARER PÅ PERSONLIGE SPØRSMÅL!

Hva er det beste med å være pappa?

– Det beste med å være pappa er all den kjærligheten som jeg får fra barna mine. Den er ubeskrivelig. Måten de viser at de setter pris på den jobben jeg gjør er bare så god. Jeg husker spesielt en episode når jeg skulle legge barna for natta og sitter ved sengekanten til Leo. Har akkurat sunget nattasang så sier han “stolt av deg pappa” hjerte mitt brista haha.

 

Beste tips til en kommende fersk pappa? Både angående ungen og dama

– Tålmodighet. Ting tar tid for det er uvant, ha tålmodighet. Hmm… Også nyt det ! Vær litt mer avslappa og ikke stress for tiden flyr så fort.

 

Hvordan reagerer/tenker du om alle rykter om at du er utro?

– Synes det er trist. Men tenker ikke så mye over det for jeg vet hva som stemmer, gidder ikke bruke tid på det.

 

Hvordan går det med deg?

– Takk som spørr haha. Det går egt veldig bra. Kjenner at jeg er litt sliten og formen er ikke helt på topp, men ellers så går det veldig bra.

 

Hvordan er livet som småbarnspappa?

– Livet som småbarnspappa er veeldig krevende og til tider meget stressende. Men 100 % verdt det. Jeg elsker livet som pappa og lærer noe hver dag. Det er utrolig morsomt å se guttene vokse sammen og utvikler seg sammen.

 

Hva liker du best med Jessica?

– haha hvor skal jeg starte tro. Det aller beste med Jessica er måten hun opptrer som en rollefigur foran barna våre. Hvordan hun hver eneste dag står opp, tar seg av guttene, økonomien osv. Hun er snill og tar vare på alle….Så er hun også veldig pen da.

 

Når ble dere kjærester for første gang?

– Vi ble kjærester i 2013. Høsten 2013. 23 september helt konkret

 

Hva gjør Jessica og du når dere er alene?

– Vi lager mat SAMMEN, setter oss ned sammen i senga/sofaen og ser på serie eller film. Mest serie for film er noe vi ikke blir enige om før maten er blitt kald. Og spiller sammen en gang iblant.

 

Ønsker du deg et barn til?

– Ja, haha jeg kjenner et lite savn når jeg møter på mødre og fedre med en baby som kun er noen uker gammel. Eller når jeg ser gjennom gamle bilder som Jessica har på pcen fra når guttene var små.

 

Hvis ja: Ønsker du at barnet skal være jente eller gutt?

– Hmm det er egetlig veldig det samme.

 

Synes du det er synd at dere bare kan få ett barn til?

– Nei det gjør jeg ikke. 3 barn holder mer enn nok for min del om det blir en til.

 

Skulle du ønske at Jessica fødte naturlig sånn at du kunne oppleve en naturlig fødsel?

– Før fødselen til Leo så skulle jeg ønske det litt ja. Men etter det Jessica måtte gå gjennom og se hvor mye vondt og angst hun hadde for fødsel så er jeg veldig glad for at det ble som det ble.

-Fredrik

DET ER FORBANNA TRIST

Det nærmer seg sommer, en hjemmesommer for alle. Og jeg regner med at jeg snakker på vegne av flere enn bare meg selv når jeg sier at det kommer til å bli mange- og lange dager på stranden i sommer. For er det en ting de fleste barn liker på sommeren, så er det strand, lek med vann, bøtter og spader – og i år er det jo litt ekstra spesielt med tanke på at vi ikke får tilbrakt dagene på noen annen strand enn de som finnes her hjemme i Norge.

Og når kalenderen viser juni og juli, og gradestokken bikker over 25 grader, så er det fristende å kle av dem så mye som mulig. Kanskje spesielt de aller minste barna – som ikke kan si i fra om at de kjenner seg veldig varme. Men jeg kjenner oppriktig talt, som jeg husker fra i fjor sommer og sommeren før der, at jeg synes det er vanskelig å kle barna mine nakne på stranda i vår tid med mobiltelefoner og kamera som når som helst kan ta bilder uten at man en gang ser det. Kall meg paranoid, men jeg synes tanken alene er så ekkel at jeg helst vil la være. Så får barna gå i badebukse eller badebleie – jeg tror ikke de blir så mye varmere med enn uten.

Noen mener at man seksualiserer barnekroppen ved å kle på de minste badetøy på stranden og andre offentlige badeområder i sommersesongen – men ærlig talt, det er vel ytterst få som kler barna sine i badetøy fordi de mener at barn bør dekke seg til? Det handler vel mer om at man kanskje som meg er bekymret for “voksne som gjemmer seg i buskene” gjerne med en mobiltelefon med kamera på slep. For det som er hovedproblemet mitt, er også at de ikke en gang trenger å gjemme seg i buskene lenger med dagens mobiltelefoner og kamera.

Når vi er i private hager hvor det er lite innsyn, har jeg ingen problem med at barna går nakne når de skal bade i et basseng. Ei heller om vi er på en oversiktlig strand, i den grad en strand kan kalles oversiktlig, og det kanskje bare er et par andre barn på stranden. Men det er jo fordi jeg føler at jeg har kontroll over hvilke andre mennesker som er innenfor rekkevidde. Nå er det ikke sånn at jeg går og saumfarer området når vi er på en strand heller, men er det mange mennesker der og jeg føler jeg ikke har helt oversikt, så går ikke barna mine nakne.

En sexolog gikk ut i fjor og ba foreldre om å la barn gå nakne på stranden.  “Mange tror kanskje at det er fremmede folk som tar bilder av barna deres på stranda, men vi skal ikke være så redde for det. Slike folk finner det de leter etter på internett, og ikke på stranda, så faren for det er nok ganske liten” sier hun.

Men det som ligger på Internett kommer vel fra et sted det også, eller?

Hun uttaler også at barn bør få gå nakne fordi «det har de godt av, og det er naturlig for barn å være nakne» Helt enig i det, og jeg skal ikke bedrive noen skremselspropaganda, for trolig er det ytterst få syke voksne som kunne funnet på å ta bilder av nakne barn på stranden, og sannsynligheten er vel også rimelig liten. Likevel er jo sannheten at det har skjedd før og at det vil skje igjen. Jeg kjenner derfor at jeg synes det er vanskelig å ikke tenke på det, så istedenfor å la tanken plage meg hele strandturen når jeg egentlig skal kose meg med barna – velger jeg å ha på dem badetøy eller badebukse, og så er det en bekymring mindre. For min del kan det like gjerne handle om å slippe den ekstra bekymringen som mor, som spørsmålet om bekymringen i seg selv er reell eller ikke.

Men det er jo forbanna trist da! At vi har kommet dit at flere av oss faktisk ikke tør å la barna våre gå nakne på stranden lenger. At noen skal kunne påvirke valgene jeg tar for barna mine, på grunn av frykt. Jeg kjenner at jeg blir litt sint av at noen har klart å skape den frykten hos meg.

Generalsekretær i Norges Livredningsselskap kan fortelle at på de strendene de har livreddere, så har det dessverre vært tilfeller av at folk tar bilder av barn – heter det i en artikkel publisert av Side2 i 2016. «Hvert år så får vi tilbakemeldinger fra folk om at det er noen som tar bilder på strendene, og oftest er det menn som er alene på stranda» uttalte han til Side2 i samme artikkel.

Man får jo aldri helgardert seg mot syke mennesker – men når barna er i en såpass sårbar situasjon synes jeg det er min plikt som mor å ha øynene ordentlig åpne, og akkurat det kan man jo gjøre uavhengig av om man lar barna sine gå nakne eller ikke.

MIN STORE FAVORITT!

Annonse – Naturli’

Hei alle sammen, og riktig god onsdag ♥ Nå nærmer vi oss slutten av mai måned allerede, og med det nærmer det seg juni og sommer! Selv om været har vært vel skiftende den siste tiden (18 grader og shortsvarmt den ene dagen, 9 grader og regn den andre) har familien min og jeg rukket å grille en del likevel. Vi satser dessuten på en varm, norsk sommer med masse grillmat både i hagen vår og på stranda.

Jeg har dessuten fått en ny favorittburger når jeg griller: Naturli’ sin burger. Hver gang vi griller den her hjemme lager jeg dobbel cheeseburger av denne burgeren som kommer i 2pk og som finnes i frysedisken. Jeg har smakt alt av veganske- og vegetariske burgere, og dette er den beste på smak, helt uten tvil. Her er litt info om denne matnyheten som kan være greit å vite:

– NATURLI’ Burgers er produsert i Norge!

– Burgeren har unik pris sammenlignet med andre plantebaserte burgere på markedet i dag. Jeg kjøpte min 2pk på Meny til bare 33 kroner!

– SÅ god at jeg ville ha kjøpt den uansett hva den hadde kostet, ref forrige punkt.

– Finnes på Meny,- Spar,- Rema,- og Bunnpris butikker! Dersom du ikke finner den i din nærbutikk, kan du oppfordre og spørre kjøpmannen i butikken nær deg om å ta den inn. Det er den virkelig verdt! ♥

Du kan lese mer om burgernyheten HER – på nettsidene til Naturli’ finner du også inspirasjon og tips til oppskrifter du kan teste ut med burgeren.

NATURLI’ vil gjøre det enkelt for oss alle å velge kjøttfritt og plantebasert. NATURLI’ tror på at “De største endringene kommer ikke når noen få gjør mye, men når alle gjør litt” og at det å spise plantebasert, overhode ikke skal gå på kompromiss med smaken. Helt uavhengig av om du spiser kjøtt eller ei, er dette en nyhet du virkelig burde teste ut på grillen i sommer!

ER JEG FORTSATT VEGANER?

God tirsdag alle sammen! I dag tenkte jeg skulle skrive litt om noe jeg får en del spørsmål rundt: Er jeg fortsatt veganer, hvorfor/hvorfor ikke? Det siste halvåret har jeg sluttet å kalle meg veganer, ikke fordi jeg har gått tilbake til å spise kjøtt eller noe – men fordi jeg ikke orker merkelappene lenger. Jeg orker ikke at folk pirker på at “den eller den iskremen uten kumelk har et e-stoff som muligens ikke er 100% vegansk” for det er ikke derfor jeg sluttet å spise kjøtt. For å henge meg opp i e-stoffer og bli kjeftet på av ukjente mennesker via sosiale medier. Så derfor har jeg sluttet å kalle meg veganer, og sier heller at jeg spiser veldig mye plantebasert mat, og alltid kjøttfritt.

Tenkte at jeg i samme slengen kunne dele noen tanker rundt enkelte dilemmaer, som jeg ser andre som spiser mye plantebasert også kan streve litt med. Når bestemoren din har tatt seg bryet til å lage bananbrød til du kommer på besøk, eller favorittkaken din for den saks skyld, men glemt at du ikke spiser egg og derfor brukt det i kaken, eller kanskje brukt smør med noen få prosent melk i, istedenfor et som er helt melkefritt. Spiser du det da?

Jeg er ikke den personen som sier “Nei, man da spiser jeg det ikke dessverre” når et familiemedlem til og med har laget egen middag til meg fordi alle rundt meg vet at jeg ikke spiser kjøtt, men kanskje har brukt smør med få prosent melk i. Jeg synes det er å være veldig firkantet mot de rundt en som faktisk prøver og feiler, og synes det er vanskelig å vite helt sikkert hva som er innafor og ikke. Dessuten har jeg selv opplevd at mange som jobber i butikk ikke helt klarer å vite hva som skiller mellom vegansk og vegetarisk, så kanskje har et familiemedlem kjøpt for eksempel et smør i god tro om at det er vegansk, når det kanskje i realiteten ikke er det.

Alle rundt meg er utrolig flinke til å ta hensyn til at jeg iherdig forsøker å leve så plantebasert som mulig med kostholdet mitt. De lager som sagt egne middager til meg når jeg er på middagsbesøk, kjøper inn og ordner opp. Det er noe jeg setter ekstremt stor pris på, og er ingenting jeg tar for gitt.

Et annet dilemma er når man er ute for å spise med venner eller familie, og de ikke har noe vegansk på menyen. Jeg har vært på så mange restauranter, kafeer og lignende, og ofte har heldigvis mange av dem veganske tilbud. Men om jeg skal ut for å spise med venninnene mine, og det eneste restauranten har er en pizza uten ost men med noe melk i bunnen, så tar jeg heller den enn å ikke spise noe.

Ville for øvrig ikke spist noe dersom det hadde hatt kjøtt i seg uansett hva, men så er det jo også sånn at selv om det finnes restauranter/kafeer som ikke har veganske alternativer, finnes det alltid et vegetaralternativ som man kan justere til å bli så plantebasert som mulig. Det blir så vanvittig kjedelig å alltid måtte spise før man skal dra ut for å spise med venner/familie, eller å basere seg på å spise pommes frites hver bidige gang man drar på restaurant der det ikke finnes veganske alternativer.. Og det vet man jo ikke alltid på forhånd. Det fjerner på en måte litt av gleden med å være sosial, synes jeg. Derfor velger jeg å gjøre det sånn dersom jeg er på en restaurant/kafe hvor det ikke finnes andre alternativer. Men jeg kjøper aldri kjøtt (det vil si: kylling, storfekjøtt, svin, vilt, fisk, skalldyr, altså ingen slags type kjøtt fra noen dyr) til meg selv når jeg er hjemme. Ei heller melk.

Jeg er faktisk på andre året mitt uten kjøtt nå, og blodprøvene mine har aldri vært så fine som de har vært etter jeg la om kostholdet mitt på denne måten. Så mange fantastiske kjøtt/kyllingerstatninger som det finnes der ute i alle slags mulige varianter – trives så utrolig godt med å spise slik jeg gjør. Spiser også rikelig med bønner, linser og kikerter – og lager så utrolig mye forskjellig, næringsrik og god mat. Elsker å lage mat♥

Men bare så det er sagt: Dere unge som leser dette, hvis dere har tanker om å legge om til et vegansk kosthold vil jeg bare ha det sagt at man er nødt til å sette seg ordentlig inn i hva man driver med når man kutter ut hele grupper av matvarer med næringsstoffer som er viktige for kroppen. Unge mennesker har kanskje også en lettere tendens til å kutte ut istedenfor å erstatte, og det kan jo også få et uheldig utslag. Bare litt omtanke her, jeg er verken ernæringsfysiolog eller lege – så jeg vil ikke råde noen til noe uten at man har satt seg inn i dette. Helsedirektoratet går ut og sier at et «Godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter med tanke på forebygging og behandling av flere sykdommer» samt at «et vegankosthold kan settes sammen slik at det gir tilstrekkelig av av alle næringsstoffer» så det går helt fint an å leve slik, men det er viktig å erstatte og ikke kutte ut.

Håper dette gav litt svar på en del av det jeg har fått spørsmål om de siste månedene! Nå skal jeg trene litt før det blir jobbing med matematikk da jeg har årets siste prøve om ganske nøyaktig to uker. Dette skal jeg få til!! ♥