“DU KOMMER TIL Å MISTE ALLE VENNENE DINE”

…Hørte jeg ofte fra mennesker før jeg hadde gått ut med at jeg var gravid. Kjente og ukjente fortalte meg at jeg måtte belage meg på å miste alle vennene mine. Jeg fikk også beskjed om at jeg kom til å finne ut hvem mine ekte venner var, og det har jeg jo forsåvidt. Men det er jo to helt forskjellige påstander.

Jeg gledet meg aldri til å fortelle vennene mine om graviditeten. Jeg måtte også si det mye tidligere enn jeg hadde tenkt, og over telefonen, noe som absolutt ikke var planen. Før jeg hadde kommet til uke 13, var det kun tre venninner av meg som visste at jeg var gravid. Men selvsagt, det er jo noe i hva som blir sagt om at du finner ut hvem dine ekte venner er, for det var selvsagt noen som ikke klarte å la være å si noe videre. Jeg trodde faktisk at man klarte å ta hensyn til noen som er i en sånn situasjon (og ikke minst noen som står deg nær) men jeg tok visst feil. 30 September skrev jeg DENNE statusen på facebook, og gledet meg ikke akkurat til reaksjonene. Hvorfor? Fordi jeg hadde jo hele tiden blitt fortalt at venner er noe jeg kom til å ha få av, og at jeg kunne belage meg på et par stykker som støttet. Og mer forventet jeg heller ikke.

Men nok en gang tok jeg feil! 

Jeg kunne ikke bedt om bedre støtte fra både venner og bekjente spesielt fra Gjøvik. Jeg bor jo tross alt 4 timer unna, så å kutte kontakten er noe alle vennene mine kunne gjort uten problemer. Jeg tror ikke man burde råde unge gravide til å belage seg på å ha få venner, for det trenger ikke nødvendigvis være slik. Det er noe som er forskjellig fra person til person, og ikke minst fra vennekrets til vennekrets, hvilke miljø du er i fra før og så videre. Men man forstår selvsagt mye bedre hvem som det er verdt å bruke tiden sin på, og hvem det ikke er. Men mistet mange venner, det har jeg langt i fra. Forsåvidt kan jeg jo kun snakke for meg selv også, men jeg regner med at jeg ikke er den eneste gravide 16 åringen som ikke har mistet alle vennene sine. 

I går kveld var jeg med noen gode venninner av meg, vi hadde det kjempekoselig, og som vi selv sa føltes det ut som det kun var magen min som hadde forandret seg på alle månedene. Jeg er så heldig som har så mange flotte, støttende venner rundt meg ♥ Gleder meg til å treffe noen andre av vennene mine herfra til uken!

 

Del gjerne innlegget mitt videre ♥

11 kommentarer

Siste innlegg