JEG VIL ÅPNE MEG FOR DERE.

Jeg er forberedt på skjellsord, hat og massiv kritikk: Men vet dere hva? I dag har jeg lyst til å ikke bry meg så mye. I dag vil jeg bare gi litt faen, og vise meg frem. I dag fortjener jeg skryt.

Hvis du lett lar deg provosere av nakenhet/kropp må du IKKE lese videre, og hvert fall scrolle deg forbi bilder.

Jeg har tidligere skrevet om strevet etter sommerkoppen. Et helvetes strev som ikke gjør deg noe lykkelig, og det er virkelig sant. Det gjorde meg ikke lykkeligere å se magen min bli flatere og flatere, og til slutt ganske markert. Jeg ble ikke mer glad. Jeg fikk ikke mer livsglede. Jeg fikk en kort “Oi, nå ser jeg bra ut” som ble borte på et blunk. Det er ikke ekte lykke.

Etter det lot jeg være å trene. Jeg hatet trening. Jeg hatet gym. Jeg spiste hva jeg ville, men likevel veide jeg 45 kg. Jeg gikk ikke opp et gram, men jeg spiste masse dritt. Jeg prøvde til og med å legge på meg en periode ved at jeg spiste Mcdonalds i en uke. Resulatet? Jeg gikk ned en kilo. Ned!

Når jeg først ble gravid tok kroppen min til seg alt den kunne av mat/næring siden jeg hadde vært undervektig så lenge. Jeg spiste plutselig døgnet rundt. Det er ikke uten grunn at jeg gikk opp fra 45 til 70 kg. Jeg var SVÆR! Men det var greit, og jeg var glad, endelig la jeg på meg. Om så det var litt for mye, samme det. Da fikk i hvert fall babyen min alt den skulle, og han la på seg kjempefint. Noe han til info fortsatte med etter at han ble født.

Og plutselig så jeg meg i speilet. Jeg kjente ikke meg selv igjen etter fødselen. Det var skummelt og veldig nytt. Jeg hadde alltid hatt den samme kroppen, og plutselig følte jeg meg helt fremmed. Jeg følte meg ikke som meg selv lenger. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i disse tankene som nybakt mor, selv om vi ikke helt tillater oss å si det foran andre enn i hodene våre. For ordens skyld: Jeg nøt barseltiden. Jeg spiste masse påskeegg når påsken kom to uker etter at Leo kom til verden. Jeg koste meg med masse god mat og lot meg IKKE påvirke av kroppshysteriet i tiden rett etter fødsel.

Men når hverdagen etterhvert inntraff ville jeg jobbe litt. Jobbe for å få tilbake kroppen. Ikke like tynn, og ikke 45 kg, men en sunn kropp som jeg faktisk hadde jobbet hardt for å få – ikke bare fått kastet etter meg selv om jeg spiste burger hver dag. Så det er det jeg har gjort.

Ikke har jeg sultet meg, ikke har jeg trent meg i hjel, men folkens: Det går likevel an å få tilbake kroppen sin etter fødsel. 

For jeg var overhode ikke en av de som kunne “hoppe rett i de gamle buksene mine andre dagen på sykehuset” Eh, nei. Absolutt ikke.

Dere som har lest bloggen min over lang tid vet at jeg ikke er typen til å poste massevis av lettkledde bilder av meg offentlig. Og jeg vet jeg kommer til å få slengt etter meg at jeg bidrar til økt kroppspress nå. Jeg føler ikke at jeg gjør det. Jeg vil at vi skal akseptere hvordan kroppene våre er, selv om jeg personlig ikke følte meg komfortabel med 15 kg ekstra etter endt svangerskap. Da må jeg få lov til å gjøre noe med det. Og jeg skal love dere at det har vært hardt for meg. 

Jeg fortjener også like mye skryt som de som poster bilder av «mammakroppene» sine med mager fulle av strekkmerker. Det er ikke min feil at jeg ikke har fått strekkmerker på magen.

Jeg har jobbet for hvordan jeg ser ut nå, og jeg er veldig stolt av meg selv.

Og det skal absolutt alle mødre være uansett kroppsstørrelse, antall strekkmerker, og klesstørrelse. 

139 kommentarer
  1. utrolig flott innlegg og ikke minst utrolig bra at du driter i hva andre mener dette er viktig for å nå langt i bloggen å det gjør enkelte blogger spessiele 😀 you go girl 😀 ha en fin kveld 🙂

  2. hvorfor skal du bidra til økt kroppspress.
   dette er din kropp og ingen kan si at du bidrar til økt kroppspres bare fordi du viser bilder av din fine tynn kropp 🙂
   du er stolt over kroppen din og det er viktig:)

  3. Kunne du skrevet et innlegg om hvordan du har gått ned i vekt osv? Sliter veldig med å komme i gang selv.. Veldig lite motivert, men må nesten nå..

  4. Jeg blir så inspirert av det du skriver! Og jeg synes det er positivt å se jenter faktisk være stolt over kroppen sin, og kan si høyt at de er fornøyd med seg selv. Jeg har ikke helt forstått meg på hvorfor folk synes det er bedre når jenter klager og sier de ikke ser bra ut, enn når de faktisk sier at de er fornøyd med kroppen sin!
   Du er en inspirasjon for meg, og for mange andre vil jeg tro. Jeg kan ikke si annet enn at jeg bøyer meg i støvet for deg.
   Du er virkelig en fantastisk person Jessica! Stå på, og ikke bry deg om de som hater.. De er nok ikke fornøyd med seg selv!

  5. Hei hei hvordan var magen din etter keisersnitt har du trent etter du fikk den lille? Å vis ka gjore du får å få vekk magen:) har selv tatt keisersnitt har trent å trent å trent men ser ikkje noe forskjell

  6. Kjempe flott skrevet Jessica! 🙂
   Å du har en nydelig kropp,her sliter jeg med 30 kg for mye fett på kroppen,Bmi-en min er for høy å jeg trenger å gå ned i vekt men har ikke funnet en god måte å komme ned på enda.
   tok keisersnitt her også forresten.Mitt er stadigt rødt pga magen min henger over snittet :/ å 45 kg er veldig lite synes jeg,det er noe jeg selv veide når jeg gikk i 4 klasse.Jeg tenker slik at hvis du feks er 172cm(som meg) så burde en veie mellom 65-82 kg for å ikke være overvektig eller for tynn ^^, Men igjen så bør en elske kroppen sin uansett hva å ta vare på den så godt en kan 🙂

  7. Egentlig er det vi selv som bidrar til økt kropsspress, på grunn av at vi aldri blir fornøyd. Vi ser på andre og dømmer dem fordi vi er misunnelige, bare for å prøve å skylde på noen andre. Vi må lære å elske oss som vi selv er. Å viss du ikke elsker deg selv, da har du en jobb å gjøre…
   Så godt å se at du liker kroppen din og er stolt over den.

  8. Vi bidrar selv til kroppspresset og det er dritt… Jeg blir påvirka i høy grad selv. Da jeg var gravid hadde jeg stor mage, la på meg 20 kg, men brukte likevel de samme buksene mine. Fikk ingen synlige strekkmerker, bare på puppene og rumpa (syntes ikke nå) og etter fødsel fikk jeg tilbake kroppen min raskt. Jeg ser ut som jeg gjorde før jeg var gravid (med litt større pupper), men er likevel ikke fornøyd. Hvorfor? Fordi jeg har noen kg igjen. Er sykt teit å føle seg stor fordi man har fire kg “for mye”.
   Jeg prøver å være glad for at jeg fikk kroppen min tilbake, men er ikke lett altså 🙂

  9. Jeg pleier aldri å kommentere på blogger, men denne gangen klarte jeg ikke å la være. Takk for et fint innlegg, veldig godt skrevet! Fortsett med det gode arbeidet og vær stolt av kroppen din 🙂

  10. Haha vi har samme kroppstype.. Veide 55kg. Er 173 høy.. Prøvde å legge på meg med all mulig dritt og gikk ned.. Trente meg opp til 60kg.. Altså, må bare legge til at jeg spiser myyyye! Først etter at jeg begynte på fulltidsskole og har fulltidsjobb har jeg lagt på meg.. Men det er er bra ting 🙂 Har ikke bsrn selv enda.
   Men du, du har all grunn til å skryte og være stolt over deg selv 🙂
   Bra jobba!! 😃👏🏼👏🏼💪🏼

  11. Du ser helt lik ut på før- og etterbildene, bortsett fra at på etterbildene så strekker du armene opp i luften så du skal se tynnere og “finere” ut. Juks 😉

  12. Syns du har kjempe fin kropp og jeg synes du er kjempe bra mor! Syns ikke du skapte noe kroppspress nå! 🙂

  13. Mia- Hun holder vel armene opp så man skal se kroppen? Ellers hadde de vel vært i veien? Jeg vet ikke jeg. Samme kan det være. Fin er kroppen hennes uansett 🙂

  14. Hei hei hvordan var magen din etter keisersnitt har du trent etter du fikk den lille? Å vis ka gjore du får å få vekk magen:) har selv tatt keisersnitt har trent å trent å trent men ser ikkje noe forskjell

  15. Anne: Hei Anne, og tusen takk for støtten her.

   Sist gang hadde jeg armene nede på et slikt bilde, og da var det galt fordi jeg visstnok skjulte at jeg egentlig er ganske feit (i følge disse raringene som kommenterer)
   Holder jeg hendene oppe så er tydeligvis det også galt, så ikke vet jeg lenger.

   Stor klem til deg. Og tusen takk for fine ord 🙂

  16. Mm: Har trent en del nå de siste månedene, hadde ikke mulighet rett etter keisersnittet eller de to første månedene etter keisersnittet 🙂

   Så dumt at du ikke ser noen forskjell! Jeg er ingen kostholds eller treningsekspert, så kanskje du kan høre med en PT? Lykke til!

   Stor klem

  17. Spørr du virkelig om snapchaten til folk nå også, får å bevise kroppen din? Hahah uff.. Eg er tynn selv og kan innrømme at magen blir en god del tynnere av å holde begge armene oppe siden da “strekker” du huden, men godt forsøk:)

  18. Anonym: Hei!

   Jeg hadde selvfølgelig hatt på meg treningstøy, men det regnet jeg med at dere forsto 🙂
   Men da er det jo galt uansett hva jeg gjør da? Jeg sier bare at jeg er villig til å bevise at det er slik jeg ser ut.

   Hvis du leser litt opp vil du se hvorfor armene mine ikke er med på bildene også (selv om du tydelig ser på bilde nr 2 at de ikke er “høyt oppe i været” som en annen tulling påstår her i kommentarfeltet)

   Sist gang postet jeg et bilde av kroppen min der armene mine hang nede som vanlig ved kroppen min. Da var dette galt, og et tegn på at jeg egentlig prøvde å skjule at jeg var ganske feit. Dette skrev flere blogglesere i kommentarfeltet

   Denne gangen tenkte jeg at jeg IKKE skulle gjøre nettopp dette, for da påstår dere jo at jeg gjemmer bort kroppen min at den egentlig ikke ser slik som den gjorde ut. Men nå gjør dere jo akkurat det samme, så fortelle meg MER enn gjerne hvordan jeg skal holde armene mine, så poster jeg et nytt bilde her i morgen 100% etter deres ønsker på hvor armene mine skal være.

   Da kommer dere til å se at kroppen min er helt lik, men jeg gjør det mer enn gjerne for å bevise at jeg ser ut som jeg gjør på bildene i dette innlegget.

   Vær så snill å svar meg på denne kommentaren, så jeg får gjort alle fornøyde her. Dere må gjerne benekte at jeg ser sånn ut, men gi meg mulighet til å bevise det i hvert fall da 🙂

  19. Jeg synes du bør være fornøyd med kroppen din, den ser fantastisk ut og det synes jeg den gjorde i mens du var gravid, like etter graviditeten og nå(etter bildene å dømme). Vær stolt over deg selv 🙂 Tøft at du tørr å dele med leserne synes jeg.
   Stå på!

  20. Hah, trenger ikke bevise noe som helst du. Bilder kan alltid lyve, uansett hvor mangen eller hvordan du tar de. Men fint for deg at du vil ÅPNE deg for leserene dine, men finst vell andre måter å gjøre det på, enn å vise hvordan kroppen din ser ut? Skjønner ikke helt tankegangen din.

  21. Anonym: Og der beviste du akkurat at det eneste du ville med kommentarene dine var å slenge dritt. Om ikke ville du vel blitt med på at jeg hadde fått bevise at jeg ser slik ut som på bildene.

   Skjønner ikke helt tankegangen din heller, det finnes uendelig mange måter å åpne seg på, nå ville jeg åpne meg om kropp? haha:-)

  22. Herregud jeg kan ikke gjøre annet enn å le av de anonyme kommentarene her – pirke på det som pirkes kan, si 😉
   Jeg synes du ser flott ut, Jessica og du har absolutt all grunn til å være stolt! Hvorfor skal ikke du få vise frem kroppen din som du har jobbet hardt for? Finnes tusener av fit-profiler på både instagram og facebook, folk driver treningsblogger hvor de legger ut slike bilder som dette daglig, det er helt normalt – ærlig talt! Og har man jobbet hardt for noe har man all grunn til å kunne vise det frem og være stolt av det, enten det gjelder kropp, bil eller hus 😉

  23. Utrolig fin kropp du har, du burde være stolt! <3
   Fødte for 7 uker siden, og jeg ser ennå ikke ut. Men fødte jo en 5,2 kg unge noe som er unormalt stort! Navelen min har ennå ikke gått inn, noe jeg ikke tror den gjør heller.... Masse strekkmerker, og litt løs hud. Veide 50, gikk opp til 74!! Veide det samme som før bare 12 dager etter fødselen 🙂

  24. Enda et påskudd for å vise frem lettkledde bilder av deg selv. Guttene trenger ikke å surfe porno lengre, de kan bare surfe ung (usikker) mor blogg. Veldig bra for dem at du er så åpen som du kaller det, men…

  25. Du over meg. Anonym heter du? Har du virkelig så lav selvtillit at du må rakke ned på Jessica fordi hun har oppnådd mer enn du noen gang kommer til å oppnå?
   For det første så har du ikke motet til å skrive kommentaren under ditt navn. For det andre, fuck off, ingen som trenger slike som deg i kommentarfeltet!

  26. Anonym: Hei du som er innom hver dag for å finne noe du kan pirke på.

   Ante ikke at dette var porno? Jeg var helt sikker på at porno var to mennesker som har sex nakne og som filmer dette og legger det ut på internett. Kan ikke se verken naken, to mennesker, eller sex på disse bildene. Kan du?

   Går du ikke i bikini på stranda? I så fall er du jo “porno” selv da.
   Jeg har på meg nøyaktig like mye klær som det jeg har når du kan se meg på stranda om sommeren. Kan du fortelle meg hva problemet er?

  27. Bra jobba 🙂 må si du ikke så ille ut på før bilde heller!
   Jeg fikk strekkmerker dype som krater, og løs hud. Ikke alle blir like bra som før, det har jeg innsett at jeg mest sannsynlig ikke blir. (Litt dumt da jeg for første gang turde bruke bikini i fjord sommer, og nå vil det sikkert ta meg en stund før jeg vil det igjen …)
   Så du er heldig 🙂

  28. Anonym: Tusen takk for det! Synes du ikke? Så hyggelig av deg!

   Ja, man er veldig forskjellige! Jeg fikk en del strekkmerker på lårene/rumpa men de er så og si borte vekk nå. Husker de var helt knallrøde i starten!

   Det må føles vondt å ikke føle at du kan vise deg på stranden! Men det kan du! Du er kjempe fin akkurat som du er, med eller uten strekkmerker.

   Stor klem

  29. Veldig bra for deg! Dette er ikke noe kritikk eller noe, du har gjort en super jobb. Men jeg må innrømme at jeg ble litt lei meg når du skrev at da du veide 70kg var du veldig stor. Det er min vekt, og jeg har egentlig ikke sett noe særlig på meg selv som stor før, men jeg måtte gå og se i speilet nå dessverre. Skjønner at det er stor vektøkning for en som veide 45kg, men det kan være litt støtende for oss som har 70kg som normalvekt. Vet at du skrev det øverst i innlegget, men tenkte bare at hvis du ikke tenkte på akkurat det med vekten at jeg skulle si fra. Men du har gjort en veldig bra jobb! Anbefaler Blogilates på youtube hvis du ønsker en litt morsommere treningsform. Hun er kjempeflink og gjør det gøy å trene! Prøver å følge henne selv, selv om det ikke går sånn kjempebra for øyeblikket. Stå på videre!

  30. Vilde: selvfølgelig føler hun seg “svær” når hun gikk opp rundt 25 kilo. Tviler på at hun mente noe “støtende” med den setningen 🙂

  31. Til diverse anonyme snørrunger lenger opp: hvis dere misliker bloggen så mye, HVORFOR KOMMENTERER DERE DA? Dere må da være veldig misfornøyde med dere selv ettersom dere må gå til angrep på andre. Skjerpings jenter! Trodde vi hadde kommet lenger enn å sitte og rakke ned på hverandre bak tastaturet. Hva med å oppmuntre noen som gjør noe med situasjonen, i stedet for å sitte hjemme og klage? Håper dere snart skjønner hvor patetiske dere virkelig er, der dere sitter så “tøffe” bak tastene.
   Jeg synes du er kjempe flink, Jessica 🙂

  32. Vilde: Hei Vilde!

   Beklager veldig mye om du ble lei deg! Mente selvfølgelig at jeg følte meg svær i og med at jeg hadde gått opp 25 kilo på kort tid og at jeg ikke er mer enn 160 cm høy. Mente selvfølgelig ikke at de som veier 70 kg eller mer enn 70 kg er store eller feite. Skulle ha presisert dette tydeligere i innlegget mitt, så det beklager jeg virkelig. Håper det er i orden!

   Og tusen takk for fine ord og tips til youtubekanal! Må sjekke det ut 😀
   Stor klem fra meg!

  33. Anonym: Hvor mange menn leser unge mammablogger, da? Mest sannsynlig ikke veldig mange. Målgruppen er jo jenter/andre mødre/damer.

   Du svarte forresten ikke på min forrige kommentar. Jeg regner med det er fordi du ikke har noe å svare.

   Ha en god kveld.

  34. Katrine: trodde du virkelig vi hadde kommet lenger? Da må du ligge veldig langt bak, siden absolutt alle bloggere får negative kommentarer noen ganger:) menmen

  35. Du har all grunn til å være stolt! CREDZ til deg som har klart å jobbe deg til en SÅ fin kropp! Du er heldig <3 Og du virker som en vidunderlig mor.. Du har ALL grunn til å være stolt av deg selv 🙂

  36. Anonym: Tror det går mest ut på hva kommentarene omhandler, og ikke at det finnes negative kommentarer i seg selv.

   La oss være ærlige her, det er jo faktisk skikkelig patetisk å kommentere nedsettende ting om andre mennesker man ikke har kjennskap til bak en skjerm anonymt. Det er ikke akkurat til å stikke under en stol.

  37. Jeg er SÅ GLAD for det du skriver her! Jeg har alltid syntes det er så utrolig teit at hvis en jente med fult av strekkmerker, eller en som er overvektig poster lettkledd bilder så får de kommentarer som ” å så bra” “inspirerende” osv, mens hvis en trent/tynnere jente poster bilder i bikini så får de hat. Hvorfor skal ikke folk som jobber for kroppen sin, og som har en trent kropp få lov å vise seg frem i like stor grad, uten negativitet? Er så glad for å se deg poste dette. Du har en kjempefin kropp. Og her sitter jeg en 15 år gammel jente uten noen svangerskap bak meg og ser ut som det nederste bildet. Veier det samme som du gjorde før, men ser virkelig ikke så bra ut. Stå på!

  38. Hei igjen! Og tusen takk for så hyggelig svar! Jeg glemte å skrive en ting i stad som jeg har tenkt på flere ganger når jeg leser innleggene dine. Har du noensinne tenkt på utdanning som journalist? Du formulerer deg så bra og svarer så bra for deg, at jeg har tenkt flere ganger at du kunne vært en av de journalistene som tar opp samfunnsproblemer ingen andre tør å ta opp. Hvis dette er noe du absolutt ikke vil, så ta det heller som et kompliment på skrivingen din. Synes bare at noen som er så flinke til å ta opp temaer og formulere dem på en måte som skaper debatt (med unntak av nett-trollene selvfølgelig) fortjener å skrive for en avis som når ut til hele Norge, ikke bare de som er faste lesere her (jeg er en av dem), men alle som er innom VGs forside for eksempel 🙂 Ha en fin kveld videre.

  39. Du e råflink! Og fin! Æ vet ikke me de andre her, men æ får ikkje tynn mage bare av å holde hendern mine oppe i lufta.
   De frekke anonyme kommentaran her va rett og slett så barnslig at de ikke e verdt å bruke energi på. Æ synes du e veldig flink, reflektert og smart..ikkje mange e som dæ når de e 16 år, det står det respekt av! STOR klem til dæ, Jessica! 🙂

  40. Hvorfor velger du å svare på de negative/spørrende kommentarene, og ikke de gode og fine. Jeg skrev “penger?” på et annet innlegg, og da var du kjapp å gi en kommentar tilbake, men når jeg skriver en lang positiv kommentar så får jeg aldri svar eller et tegn på at du leser dem.

  41. Du har funnet ut det samme som Anna og Rannveig at bilder av kropp er det som får kommentarene til å hagle.

  42. Anonym: Hei!

   Jeg har tatt meg til kritkken som jeg fikk på dette tidligere og svarer en positiv kommentar, for hver kritisk jeg svarer (en regel jeg har for å huske på at de positive teller mest) om den positive ikke ble besvart i dette kommentarfeltet, så ble den det i et annet 🙂 Gjør virkelig så godt jeg kan og vet at jeg har blitt flinkere, da leser du nok i feil kommentarfelt!

   Stor klem fra meg.

  43. Anonym: Nå er det tredje gangen du kommenterer under dette innlegget, jeg ser ip-adressen din.
   Kan du vær så snill å samle alt stoffet/spørsmålene/utsagnene dine i en enkel kommentar, i stedenfor flere? Unødvendig spam. Veldig fint om du kan gjøre dette fremover.

  44. Anne: Tusen takk, Anne-Merethe! Setter veldig stor pris på alle fine ord, tusen hjertelig takk!

   Åh, blir så glad av så fine kommentarer!

   Stor klem tilbake! <3

  45. Hei Jessica! 😊
   Utrolig inspirerende og bra gjort!
   Har selv slitt med vekten i det siste, uten å ha hatt noe problemer med dette tidligere
   Derfor lurer jeg på om du kan dele noe av det du gjorde 😊
   Jeg er ikke kjempeglad i å trene, og er veldig glad i god mat (virker som at vi er ganske like der). Er så mange tips over alt! Er jo tydelig at din metode ga et godt resultat 😄👏
   Vil også si at du gjør en fantastisk jobb! Fortsett slik 😊

  46. Huff huff huff…
   Tenk å kalle folk som kommenterer tulling, være spydig og ufin til de som betaler lønna di, det beviser vel kanskje at du er ganske så umoden. Når du legger ur sånne bilder så må du forvente kritikk, så mye kjenner du bloggverden etter å ha blogget ganske så lenge.
   Du er 17 år, har en ung kropp, det er da ikke mye “trening” som skal til for å få kroppen tilbake. Jeg var trebarnsmor da jeg var 21, hadde ikke (har ikke) ett eneste strekkmerke, kroppen var tilbake til normalen et halvår etter sistemann, uten annen “trening” enn at jeg lå på gulvet og brukte babyen som manual, samt at jeg gikk daglig lange trilleturer, gjerne med et barn sittende oppå vogna (tre barn tilsammen i/på vogna), Ikke fullt så enkelt å komme tilbake da jeg fikk en attpåklatt når jeg var nesten førti. Det krevde litt mer trening, kroppen var slett ikke like elastisk som da jeg var ung. Nå veier jeg 50 kg, er 170 cm høy, men strever på ingen måte for å holde vekten. Spiser normalt og sunt, noe jeg alltid har gjort og er i daglig bevegelse, mer trengs ikke. Men du kan kanskje fortelle hvilken form for trening du har drevet med?

  47. Anonym: Ja, tenk å kalle noen som er inne hver dag og kritiserer meg for “tulling” det MÅ tilsi at jeg er veldig umoden.

   Jeg tror ikke du kjenner meg, og at du heller ikke skal uttale deg om hvorvidt jeg er moden eller ikke ut i fra et svar i et kommentarfelt på min offentlige blogg. Hadde jeg vært fryktelig umoden hadde det nok blitt ganske vanskelig å ta vare på et barn hver dag. Men jeg orker ikke den diskusjonen i dag, heldigvis kjenner jeg meg selv best og det at du som vilt fremmed kaller meg umoden er åpenbart helt i orden.

   Det at jeg er 17 år trenger ikke å ha noe med hvordan kroppen min kommer seg etter endt svangerskap. Jeg skriver trenger, for jeg vet ikke helt sikkert – men dette har kostet meg mye trening og et kosthold som er lagt om fullstendig – så jeg vil tro at jeg ikke hadde sett slik ut hadde jeg ikke gjort alt jeg har gjort. Egentlig tror jeg ikke noen av oss vet 100% om alderen har noe å si sånn sett, jeg fant i hvert fall ingen forsking eller dokumentasjon om dette på internett.

   Jeg har jogget mye, men hatt fokuset på hjemmetrening og øvelser. Noe til og med Leo, og det har vært kjempegøy! Men det er ikke det som det har vært mest av.

   Kostholdet har (som allerede skrevet) vært lagt om fullstendig. Null sukker, og mye fysisk aktivitet i form av trilleturer og turer alene.

   Så det har vært veldig hardt, og jeg som har vært gjennom alt har sett at jeg har strevd, men jeg har omsider kommet i mål. Føler meg veldig stolt fordi jeg vet at jeg har jobbet hardt for det. 🙂

   Ha en god kveld videre!

  48. En ser tydlig at du strekker armene i været, blant annet på at brystene dine presses sammen (ref: øverste bilde), så det er det igrunn ikke noe poeng å nekte på.
   MEN; det vises uansett tydlige resultater, til tross for armene i været så ser vi jo at du har en fin kropp. Så jeg skjønner ikke hvorfor du gjør det? Er det for å bli ENDA litt tynnere? Se ENDA litt bedre ut?
   For all del, jeg har forståelse mtp de som med forstørrelsesglass leter etter noe å kritisere kroppen din for, men kjære deg, du ER bra nok! 🙂
   Ser du skriver at du kan legge ut et nytt bilde i morgen, men vær så snill å ikke gjør det. Du trenger absolutt ikke å “bevise” for noen at du er bra nok. Du må ikke la deg eie av verken kroppspress eller leserne!
   Ta nå for all del ikke denne kommentaren som kritikk, for det er den aldeles ikke ment som.
   Vil ønske deg ei fin helg! Jeg skal forhåpentligvis bruke den på å føde min kommende førstefødte. 😀

  49. Lill Anita G.: Hei!

   Tusen takk for fine ord!! Setter stor pris på det 🙂

   Men: på andre bildet ser man at jeg ikke strekker hendene mine. Føler ikke kroppen min ser noe annerledes ut der?

   Og et viktig poeng: jeg har ikke benektet at jeg ville ha hendene ute av bildet. Dette forklarer jeg tre ganger oppe i dette kommentarfeltet, men kan godt gjøre det en gang til.

   Sist gang jeg la ut bilder av kroppen min hadde jeg armene vanlig ved kroppen min på bildene. Da fikk jeg streng beskjed om at siden jeg gjorde det (jeg sto helt vanlig) så mente kritikerne at jeg prøvde å gjemme at jeg egentlig var feit, i følge dem. Derfor ville jeg ikke ha med bildene denne gangen fordi kritikerne mente at de ikke viste et sant bilde av kroppen min, men så er det jo tydeligvis galt det også!(altså at armene ikke er på det første bildet, og ute av synet på bilde nr 2 selv om man kan se den litt.)

   Nå har jeg forklart dette mange ganger og håper jeg slipper å gjøre det igjen. Jeg strekker altså ikke hendene opp på det første bildet fordi jeg vil se tynnere ut (som andre skriver her blir ikke alle tynne bare de har armene i været??) men grunnet bildene tidligere.
   Det er jo tydeligvis galt uansett hva jeg gjør og hva jeg legger ut.

   Jeg legger mer enn gjerne ut et nytt bilde i morgen om det får disse kritikerne til å tro på at jeg ser slik ut.

   Veldig hyggelig at du tok deg tid til å skrive en flott kommentar! Nå håper jeg vi kan legge armene over hodet på det første bildet av meg-saken ligge. Nå er det forklart (skriver ikke dette kun til deg, men alle som måtte lese det som en oppklaring)

   Og håper du får en strålende kveld <3 stor klem fra meg!

  50. svar på dette?
   Skal du bare skryte? Du ser fin ut, men du trenger ikke å legge ut bare for å skryte eller få en godkjennelse på at du ser bra ut? Du skal ofte legge ut disse innleggene hvorfor det? Du har en veldig fin kropp og det er det du skal fram til, så si det da at du skryter eller at du er usikker på deg selv, og ønsker godkjennelse. Ikke lyv om hvorfor du skal legge ut fine bilder av deg selv.
   Jeg synes du er en fin blogger og du har styrke, men jeg ønsker at du skal bli sikkere på deg selv og ikke legge ut bilder bare for å få andre sin oppmerksomhet, for det liker jeg ikke.
   Du må være ærligere, for dette påvirker ikke meg eller flere av vennene mine i den retningen du skal frem til.
   DU ser sinnsykt bra ut, bare du trenger større bryst og rumpe, synes jeg. Ikke vær usikker på deg selv. Ingen andre trenger å si til deg at du ser flott ut. Jeg får en følelse av at du bare skal ha en godkjennelse på at du se bra ut, og du sier en helt annen grunn til hvorfor du poster disse bildene, stemmer det?

  51. Har sett mange har sport ho før om bilde av kroppen etter graviditeten, så e vel kanske derfor ho legg ut bilda? D e jo intressangt for mange å se!

  52. Hei! Selvfølgelig ser kroppen din bra ut, det skal du ha. Men hvor kommer behovet for å vise frem kroppen fra? Og du, det er faktisk helt normalt å komme tilbake i form etter fødsel. De fleste klarer det, det er ikke så veldig spesielt.
   Og nei, jeg er ikke sjalu. Jeg ser veldig bra ut selv, og jeg trenger ikke legge ut bilde av det på nettet for å få bekreftelse på det, det holder å se seg i speilet 🙂

  53. Anonym: Hei!

   For det første: Du ser ikke rumpa mi ordentlig. Ergo kan du vel egentlig ikke uttale deg om hvorvidt den trenger å bli større eller ikke. Samme med brystene mine, og det var ikke akkurat disse to tingene som skulle være i fokus: Noe du helt sikkert ser også 🙂 (Til info: Har også trent rumpa mi og er blitt utrolig fornøyd. Denne skal jeg riktig nok ikke poste bilde av)

   Jeg vet godt at jeg er fin, men det er fordi jeg har jobbet meg til det. Tror mange synes dette er inspirerende, (noe jeg også har fått bekreftet fra en del lesere) fordi mange sliter med kroppen sin etter fødsel. Så for å svare deg: Nei, jeg la ikke ut dette kun fordi jeg ville at noen skulle fortelle meg at jeg var “flott”

   Og jeg får litt janteloven inntrykk av kommentaren din. “Skal du bare skryte?” skriver du, men hva er i så fall galt med det? Fortjener jeg ikke det når du ser jobben jeg har gjort? Jo, det gjør jeg. Men det var ikke ene og alene grunnen til at dette ble postet.

   “Du må være ærligere, for dette påvirker ikke meg eller flere av vennene mine i den retningen du skal frem til.” Skjønner virkelig ikke hva du mener her, kan du forklare litt nærmere? Jeg må være ærligere?… Har akkurat lagt frem et utfyllende innlegg om hvordan jeg mislikte kroppen min rett etter fødselen og hvordan jeg følte meg ukomfortabel når jeg så meg i speilet, er ikke det ærlig nok?

   Håper du har en fin dag!
   Klem fra meg.

  54. Toppbloggeren: Hei!

   Jeg har ikke skrevet at det ikke er vanlig å komme “Tilbake i form” og det er heller ikke det dette innlegget handler om, men å trene seg tilbake til den kroppen man hadde før man ble gravid – og det er riktig nok ikke akkurat veldig vanlig. Det er fryktelig mange som sliter med selvtilliten når det kommer kropp og utseende etter fødsel. Det skal ikke mer enn et google søk med søkeordet “mammakroppen” til å se hva som er forbundet med kroppen etter svangerskap og fødsel. Dessuten er helt vilt mange nettsider på internett i forbindelse med kropp etter fødsel hvor man ser at det er fryktelig mange som sliter med å akseptere sin nye kropp. Dette er selvsagt ikke en fakta på hvor mange som ikke føler seg vel etter fødsel og svangerskap, men kan på mange måter gi en pekepinn på at det faktisk er fryktelig mange som er misfornøyde med sin nye kropp.

   Det virker ikke helt som du har forstått innlegget, eller om du egentlig har lest så mye. Jeg skriver tydelig at jeg vil vise meg frem for jobben jeg har gjort, og at det ikke burde være noe galt i det. Ingen ville reagert om jeg hadde hatt 15 kilo ekstra, så hvorfor reagere når jeg ikke har det?

   Når du skriver “Det er faktisk helt normalt å komme tilbake i form etter fødsel. De fleste klarer det, det er ikke så veldig spesielt.” hva mener du da? Mener du tilbake til sin gamle kropp, eller generelt tilbake i form? Der er det nemlig en vesentlig forskjell. Jeg sjekket akkurat på nettet, og det er veldig vanlig å komme tilbake i sin vanlige form – sånn med tanke på kondisjon. Men som jeg har skrevet om tidligere i denne kommentaren så har jeg virkelig ikke inntrykk av at de aller, aller fleste får tilbake kroppen de hadde før de ble gravid, etter endt svangerskap.

   Ha en god dag!

  55. DU ser sinnsykt bra ut, bare du trenger større bryst og rumpe, synes jeg. Ikke vær usikker på deg selv. Ingen andre trenger å si til deg at du ser flott ut. Jeg får en følelse av at du bare skal ha en godkjennelse på at du se bra ut, og du sier en helt annen grunn til hvorfor du poster disse bildene, stemmer det?
   Trenger større pupper og rumpe???? Hææææ?

  56. veldig bra , jeg selv har blitt så å si slik jeg var før fødsel. men litt større rumpe og hårtap!! hjelp! bra resultater jessica!:D

  57. Mener du at du øker selvtilliten til folk ved å legge ut slike bilder da? Du har skrevet før at du mener du er mindre en gjennomsnitts kvinnen, at du synst du selv er fin tynn osv. Så nevner du at du gjor det fordi det er mangen som sliter med dårlig selvtillit etter en fødsel.. Begyn å bruk hodet ditt, gir jo ikke mening av noe du sier..

  58. Foressten, siden du mener du er såå fin og tynn. Tror det hadde vert finere med litt former, pupper og rumpe, nå ser du jo litt ut som en 10-åring:) hehe. Men det er vell dette som er “drømmekroppen”? Gutter liker noe å ta i, så for personen som lenger opp kalte dette “porno”, så kan eg si med engang at det er LANGT ifra.

  59. Anonym: Begynn å bruk navn, det er så fryktelig pysete av deg at du ikke tør å skrive hva du mener med navnet ditt 🙂 Tydelig at du ikke står for et ord av hva du sier, og det er pinlig.

   Kan du referere til hvor jeg skriver at jeg skal øke selvtillitten til de som ser dette innlegget? Kan ikke se at jeg har skrevet det?

   Skjønte forresten ikke et ord annet av kommentaren din, kan du forklare ordentlig?

  60. Anonym: Ante ikke at du hadde sett meg i undertøy med både pupper og rumpe synlig?

   Du ser nemlig ikke kroppsdelen ordentlig under klær, men det regner jeg med at du forstår?

   For ordens skyld: jeg har nok med både pupper og rumpe:-)

  61. Porno er mer enn at folk har sex. Dersom du går på prono side kan du finne litt mer ut. Jeg tror heller ikke hun mente at bare man kler seg slikt så tenker man porno, siden situasjonen som du gjør er anderledes enn dersom man gikk slik på stranden, for da bruker man å kle seg slik , siden det på en måte blir “viktig utstyr” for soling, bading og om temperaturen er høy.
   Når man legger et bilde ut på nett er det anderledes? For da kan det siktes til at dette er pornoakrigen. Det er flere bilder som viser til sex, bare igjennom bilder som dette.
   Jeg har lært det på skolen(norsktime) siden jeg går der og lærer noe fra velutdannede folk,gjør du? Du er ikke riktig smart…dumt å prioritere bort skolen….

  62. Anonym: Hei!

   Vil bare si at jeg synes fryktelig synd på deg. Har du det vanskelig for tiden? Går det ikke så bra med deg?

   Hvorfor føler du at du er i en posisjon hvor du kan fortelle meg hvordan puppene og rumpa mi ser ut i fra to bilder hvor begge deler knapt er synlige?

   Jeg regner med at du allerede vet at man ikke kan se kroppsdelen ordentlig når jeg har på meg vanlige klær, så ikke kom med “Jeg har sett deg på andre bilder på bloggen din med klær” for det blir bare veldig dumt. Du har ikke sett meg naken, ergo vet du faktisk ikke hvordan verken rumpa eller puppene mine ser ut. Ferdig snakka.

   UAVHENGIG AV DET:
   Hvorfor føler du at du kan snakke på vegne av alle gutter? Tror du alle gutter liker det som du liker? Tror du alle gutter liker det samme? Tror du alle gutter liker det du har bestemt at alle gutter skal like?

  63. Anonym: Du sier at jeg burde gå på skolen i norsktime, men du klarer ikke stave porno en gang. Ei heller annerledes, som ikke skrives “anderledes” som du har skrevet det.

   Tør du å stå for det du skriver? Kan ikke du skrive med fullt navn du også, hadde vært kjekt å sett hvem som har behov for å rakke ned på meg anonymt gjennom et blogg-kommentarfelt. Men det tør du vel ikke, sant?

   Jeg gikk ut med 5 i norsk på skolen, så norsken min har jeg ingen problem med. Og forresten? Jeg spydde så når jeg skulle gå til første skoledag på videregående at jeg måtte ut i tidlig permisjon. Mener du helt seriøst at jeg skulle ha sendt sønnen min i barnehagen i høst når han ikke hadde fylt 6 måneder en gang?

   Og ja! Har snakket med rådgiveren på skolen og fått reservert skoleplass til høsten, gleder meg til å begynne! Og helt til slutt: Jeg gikk ut av ungdomsskolen med nærmere 5 i snitt, jeg gjør det heldigvis veldig bra og har ingen problem med å komme inn på linjen jeg ønsker.

   Stooor klem

  64. Anonym: Mulig du kan være litt mer hyggelig og ydmyk?….Tror for øvrig ikke et ord på at du har 5,8 i snitt, men det handler mest om at du er anonym og kan skrive hva pokker du vil uten at noen finner ut av hva som stemmer og ikke.

  65. Kan du bevise snittet mitt? Ungdomsskolen er lett. Nå har du ikke peiling på hvordan jeg er på skoleeen 😀 og der skårer jeg høyt. Jeg er dyktig og det har jeg alltid vært. Videregående er litt vanskelig så der har jeg bare 5

  66. Anonym: Selvfølgelig kan jeg det, er bare å gå inn på mine sider på vigo, deretter å ta screen shot av samlede karakterer 😀 Men det gjør jeg ikke for anonyme, da vil jeg gjerne vite hvem jeg snakker med og viser det frem til.

   Men du har allerede skrevet så mye nedsettende at du kommer nok ikke til å skrive ditt fulle navn, det vet jeg. Da er det mye bedre å sitte uten ryggrad godt gjemt bak “anonym”

  67. Anonym:

   Jeg jobbet forresten beinhardt, for jeg gikk fra 2,3 i 9ende klasse til nærmere 5 i 10ende, så det var ingen enkel sak, nei. Da har du nok hatt snille lærere.

  68. En ting til. Ungdomsskolen er lett, siden du kan lese og huske alt til prøve og så skrive ordrett hva som står, noe du ikke kan på VGS. Første året på videregående gikk jeg ut med 5,4

  69. Du er flott, ikke bry deg om bedrevitende mennesker. Det er tydelig at ingenting du gjør er/blir godt nok for disse type menneskene. Jeg synes det er sinnssykt tøft av deg å ha ett åpent kommentarfelt, det er det jammen ikke mange av bloggerne som har lenger, noe jeg godt kan forstå når det er mennesker som kun går inn på en blogg for å skrive drit. Jeg vet med meg selv at jeg hadde flydd i taket av all den driten du får, så du er jammen meg tøff og sterk altså! Hadde ikke orket å diskutert med sånne type mennesker en gang jeg, for de har jo ikke noe fornuftig å si. Står du ned med armene er det galt, står du med de opp, nei da prøver du å se tynnere ut. Det blir for dumt! At du klarer å holde deg saklig er nok ett tegn på at du er veldig voksen for alderen din! (y) Håper og tror at du klarer å se vekk fra sånne dumme utsagn. Kjenner jeg nesten blir litt flau over å være jente, når jeg ser hvor slemme vi kan være mot hverandre. Sjalusi er en stygg sykdom, det ser vi stadig vekk. Det er ikke lov å være stolt av seg selv i dag. Man kan kun være stolt av seg selv hvis man er veldig overvektig, ett tonn med strekkmerker, og ”henge mage”, ja da er man tøff og fin! Blir så oppgitt over menneskeheten i dag…
   Ha en fin dag 🙂 Klem til deg!

  70. Anonym: Hvis du kunne lese og huske alt ordrett til neste prøve så hadde du ikke særlig mange vanskelige prøver. Du svarer for øvrig ikke på noe av hva jeg skriver, men det forstår jeg ettersom du ikke takler å stå for det du mener og skriver. Må være ufattelig trist å ikke tørre å skrive hva man mener om man ikke kan gjemme seg… Kjenner at jeg får litt medfølelse med deg. Håper du har det bra og at behovet ditt for å skrive nedsettende kommentarer avtar med alderen din (jeg nekter nemlig å tro at voksne mennesker sitter slik som dette)

   Sender deg en stor klem.

  71. Miriam Larsen: Åh, det var utrolig godt å få en hyggelig kommentar nå! En som faktisk forstår 🙂 Nei, det hjelper ikke hva jeg gjør og det er galt uansett. Har slått meg til ro med det, så det går bra. Men det er jo slitsomt å ha noen som pirker selv når jeg prøver å tilfredsstille absolutt alle som leser denne bloggen da, det skal sies.

   Setter utrolig stor pris på at du tok deg tid til å skrive kommentaren!

   Prøver alltid å være saklig, for de færreste av dem klarer å være det – så da ser man hvor teit det blir når man leser “samtalene” i kommentarfeltet.

   Stor klem til deg. Tusen hjertelig takk.

  72. Å at disse bildene er det samme som porno blir jo helt lavmål å si da. Eller skrive! Jeg klarer ikke å fatte at mennesker har så lite å gjøre. Å hvorfor i alle dager tør dere ikke å stå frem med navn hvis dette er meningene deres? De fleste liker vel å stå for sine egne meninger. Det blir rett og slett for dumt. Kjenner jeg blir svett i topplukket! Og det at mennesker skal begynne å rakke ned på at hun ikke går på skole nå??? Hva fader. Hun er jo i mammapermisjon. Hadde jeg vært deg, Jessica, så hadde jeg ikke orket å bruke ett snev av energi på sånne tullinger :)))

  73. Anonym: Så så, du trenger ikke ty til Caps lock vet du.

   Nei, for du er anonym – du kan skrive akkurat hva du vil uten at noen finner ut om det er sant eller ikke. Du fremstiller ikke akkurat deg selv som et veldig godt menneske etter kommentarene du har skrevet her inne, så gi meg en god grunn til at jeg faktisk skal tro på deg? Det eneste du har gjort er å skrive nedsettende ting om et menneske du ikke har kjennskap til annet enn gjennom en offentlig blogg lest av flere tusen hver dag.

  74. Hahaha, da bør du huske prøvene dine bedre, på vgs så får man høre at du ikke kan bare skriv ned alt som man husker fra boka, slik man gjorde på ungdomsskolen,derfor er ungdomsskolen lett. Du kan jo bare ta å spøre en lærer på ungdomsskolen hvordan det er da? Oyoy, 2, 3 i snitt, dårlig. Hadde 5,8 hele veien

  75. Miriam Larsen: Nei, jeg må nok gi meg med å svare disse tullingene nå! Leo trenger litt mammatid nå <3

   Ja, helt vilt at de mener jeg skal droppe mammaperm og sende sønnen min rett i barnehagen fordi jeg ikke har fått begynt på videregående enda. Jeg er tross alt 17, ikke 25 - og økonomien vår er veldig bra så det er heller ikke et problem selv om jeg ikke går på skole.

   Og er heelt enig med deg! Jeg skriver alltid med navn uansett hvilke kommentarfelt, jeg liker som deg å stå for det skriver og mener. Tydeligvis veldig mange andre som ikke liker det samme, haha 🙂

   Håper du får en fin dag <3

  76. Tusen takk for svar! :)) Jeg er fast leser av bloggen din, må ærlig si at bloggen din er den eneste jeg er innom hver dag, også gjerne flere ganger om dagen. Det er fordi du er så jordnær, ærlig, og virker så ufattelig snill. Du prøver hele tiden å tilfredsstille alle bloggleserne dine :)))
   Det er nettopp det, når jeg leste alle kommentarene nå, så måtte jeg faktisk stoppe opp litt å le, for det henger jo ikke på greip noe av det som blir skrevet.
   Klem <3

  77. Anonym: Haha, kanskje fordi prøvene var vanskeligere på min skole? Hvis du kunne lese og memorere alt hadde du nok ganske lette prøver.

   Jeg prøvde ikke å gjøre det bra i verken 8 eller 9ende, dermed var snittet mitt deretter. Latterlig at du tror noe annet.

   Nå orker jeg ikke svare deg lenger her inne. Du er så fryktelig feig at jeg blir helt forbauset. Send meg en mail om du vil fortsette diskusjonen 🙂

  78. Det er nettopp det! Alt i livet handler ikke om utdanning og skole. Du er så heldig at du har fått oppleve å bli mamma, jeg tipper det topper alt annet man kan få til i løpet av livet! :)) Du er som sagt bare 17 ja, så du har MANGE år på deg til å utdanne deg til akkurat det du vil. Det er dessverre mange som ikke skjønner det. Å du har jo bloggen som jobb, pluss at du har en sønn hjemme som trenger deg 100 %, så du er jo ikke bare hjemme å ”henger” som så mange prøver å få det til å se ut som. Jeg har flere venninner med barn, å det er faktisk en fulltidsjobb å være hjemme med barn! :))) Det er det veldig mange som glemmer.
   Jeg heier på deg <3

  79. Miriam Larsen: Åh, tusen takk for at du forstår!

   Nei, det er ikke “bare” å gå hjemme som du skriver! Det er mye jobb i seg selv det også, selv om det heter mammapermisjon. Og kunne ikke vært mer enig, livet handler om så mye mer enn bare jobb og utdanning. Hvis man setter bort alt og kun prioriterer jobb og utdanning så sitter man ikke igjen med så mye til slutt – annet enn penger. Og penger er hvert fall ikke alt i livet. Kjærlighet, familie, barn derimot…

   <3 <3 <3 tusen takk for at du leser bloggen hver dag!

  80. Nei, jeg har godt hukommelse også. Arbeidsom er jeg og. Jeg kan huske mye teori og har et stortpluss, ofte husker jeg mye bare å ha lest det en gang og i hundre år etter på, men nå kan jeg ikke bruke den metoden lengre, siden det krever andre ting nå.
   Du har aldri peiling på hva jeg måtte huske og hvordan prøvene mine var.
   Du får LOV på ungdomsskolen til å skrive ordrett ned, dersom du husker det, men ikke på videregående. Jeg mener at man FÅR LOV TIL Å SKRIVE NED ORDRETT, UTEN NOE MINUS I KARAKTEREN, MEN IKKE PÅ VIDEREGÅENDE. Derfor er ungdomskolen lett teoretisk siden at man kan bare kan skriveorderett dersom man husker det ordrett. Oppførselen til noen har ikke noe å si hvordan de presterer faglig, så uansett om jeg er frekk, kan jeg godt kunne matte

  81. Har seriøst ikke du over her noe å gjøre på fritiden din? Du sitter å skryter og skryter over hvor fryktelig god du var på skolen, eller er. Hjelper ikke å ha gode karakterer, huske godt osv, når du er så usmakelig i oppførsel så ingen vil ansette deg! 😉 Du sitter sikkert med ett ark fult av gode karakterer, men til ingen nytte.
   Har en ting og si, GOD BEDRING!

  82. Hei igjen! Jeg mener tilbake til både fysisk form og kropp. Jeg vet at man leser overalt på nettet om mammakropper som IKKE har kommet tilbake til slik den var før fødsel, og kvinner som viser frem slaskete mammakropper hylles som om de har gjort noe enestående, noe jeg mener de absolutt IKKE har når de ikke gidder å holde seg i form etter fødsel, og skylder på at de har født. Jeg mener likevel at det faktisk er mer vanlig å få kroppen noenlunde tilbake slik den var før fødsel, og det baserer jeg på folk jeg kjenner, ikke de som blir hauset opp på nettet.
   Jeg var kanskje litt krass i stad, og jeg skjønner fortsatt ikke behovet for å ta bilder av kroppen sin halvnaken og legge ut på nettet. Når det er sagt, så synes jeg det er helt tragisk at feite kvinner, mødre eller ikke, hylles i det vide og det brede, mens slanke kvinner slaktes. Jeg synes litt kroppspress kan være positivt, fordi overvekt er et stort problem, og det er skummelt hvis overvekt skal bli normalen..
   Klem fra en som blir litt provosert over alle som må legge ut nakenbilder av seg selv for å få anerkjennelse, men som egentlig er enig i mye av det du skriver, og det du står for.
   Ha en fin helg!

  83. Angrer på at jeg ikke fant frem popcorn før jeg leste dette kommentarfeltet. Jeg kommenterer vanligvis ikke på blogger, men vil kommentere dette innlegget.
   Jeg føler MYE i dette feltet er ganske barnslig og umodent. Både fra den ene og den andre. Jeg vil si til deg, Jessica: helt klart! Du har en flott kropp og virker som en veldig god mor til gutten din. Uansett hvor mye du har jobbet for kroppen eller ikke. Uansett om man er større enn før etter svangerskapet eller ikke så er det all creds til alle flotte mødre der ute. Jeg har ei jente på 16 mnd. Er 174 cm høy,og på kanten til undervektig før svangerskapet. Gikk opp totalt 8 kg og var 1 kg under startsvekta rett etter fødsel. Jeg ble veldig tynn og har ikke jobbet en dritt for kroppen etter svangerskapet. Var rett og slett bare heldig og jeg tror at en blanding av å være ung og slank før svangerskap bidrar automatisk til at man lettere får kroppen sin tilbake. Uvesentlig om hvor mye man går opp eller ikke. Hvordan du har jobbet for å få kroppen din kan ingen andre enn deg vite og ikke har de noe med det heller:) Men syntes ofte det virker som et fokus om kropp her på bloggen din. Skulle ønske du virka sikrere på deg selv enn til å føle behov for å vise frem kroppen. Ingen kritikk til deg med denne kommentaren, men er nok mange unge leserene som automatisk føler et kroppspress når ei som har fått et barn kan se så bra ut.

  84. Blir helt oppgitt over kommentarene her. Synes du burde være stolt over kroppen din akkurat som den er. Uansett om du har stor eller liten rumpe, store eller små pupper, så er det viktigste at du er fornøyd! Og jeg beundrer deg for at du tør å legge ut bilder av den flotte kroppen din, du har all grunn til å være stolt.
   Synes det er tragisk at mange andre jenter ikke klarer å være glad på andre sine vegne, og ikke klarer å skryte av deg.
   Jeg selv er 19 år, har ikke vært gjennom noen fødsel og veier ca. 85kg og er fornøyd med kroppen min. Jeg er ikke tynn, men jeg er ikke sykelig overvektig heller, likevel er jeg fornøyd med min kropp. Vi jenter må lære oss å være stolt over kroppene våres, og for andres sine kropper!
   Du er flott, Jessica 🙂

  85. For en flott innlegg! Alt det du skrev her, var super bra! Du burde være stolt av deg selv! Ha en fin helg og kos deg videre ikveld 🙂

  86. Du bør være skikkelig stolt! Husker da jeg så på magen min under et pledd rett etter fødselen. Fikk helt sjokk! Den gikk fra å være stoor, til å være helt flat! Ble sjokkert, haha. Den var jo selvfølgelig slapp og litt “hengete”, pluss noen kjempe små strekkmerker nederst på magen. Husker jeg var litt redd for å se gravid ut etter fødselen, men herregud, man kan jo ikke forvente å se helt perfekt ut etter en fødsel. Altså, vil man ha en flat mage, så er det faktisk en jobb man må gjøre selv.
   Og til dere som bare slenger dritt: har dere ikke noe bedre å gjøre altså? Dere kan i det minste skrive hvem dere er, i stede for å gjemme seg bak tastaturet.
   Elsker å lese bloggen din Jessica, du er utrolig flink!

  87. Nydelig kropp du har 🙂
   Sjølv fekk eg en søn i begynnelsen av året. Kroppen trakk seg fort tilbake. Likevell føle eg meg ikkje som før. For meg har det ikkje så myke å sei om kroppen trekke seg tilbake eller ikkje. Eg kjenne på kroppen ikkje har dei samme musklene som før, kjenne stanga nedentil og slite med å få trent opp bekkenbunnen muskulaturen. Tror eg ville heller hatt noen kilo for masse enn dei andre plagene medføre 🙂 kanskje det blir fokusert mer på utseende enn faktisk korleis ei mor føle med kroppen sin? Har du hatt slike plage?
   Mvh ei anna ung mor

  88. Glem tynn, feit, lav og høy.. Glem hele greia. Du vil ha en unnskyldning til å vise frem kroppen din.. Helt ok! Men hvorfor har du behov? Det syns jeg du skal tenkte på. Hvorfor holder det ikke at du selv er sabla fornøyd med den kroppen du har oppnådd, må du vise den frem? Hva ønsker du egentlig å oppnå med innlegget? Jeg tror ikke det er noe annet enn “Se på meg, jeg har også en fin kropp”.. og lesertall, selvsagt! Poenget mitt er at det er ikke særlig imponerende. Det som derimot er imponerende er å holde deg så topplisten uten å måtte kle av seg! Jeg kommer alltid til å fortelle ungene mine at de skal være fornøyd med sin egen kropp, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å gjøre dem trygge nok på seg selv til å la være å dele den type bilder. Hva hadde du syntes hvis det var din datter som la ut det bilde på nett for alle lærere, familievenner, fremtidige kollegaer og barnehageforeldre. Lite gjennomtenkt, uansett budskap eller type kropp!

  89. Så flink! Jeg har fortsatt 12 kg igjen etter ks for snart 5 mnd siden. Og jeg var en av de som trodde jeg bare skulle rase ned i vekt, for var ikke mye vann da? Haha. Syns du er veeeeldig flink, for jeg sliter med å gå ned disse 12 kiloene. Ikke det at jeg gjør noe for det, men syns det er vanskelig å dra og trene med en baby. Det er liksom ikke det jeg vil gjøre OM jeg skal være borte…

  90. Går dere fullt påkledd på stranda om sommeren i 30 varmegrader hele fordømte gjengen over her heller? TAKK for fredagsunderholdning, noen av dere er virkelig så jævlig på jordet at det bare er synd i dere.

  91. Skjønner ikke hvirfr man må legge ut bilde av kroppen sin på denne måten? Er det ikke nok å vise det til venner? Må eksponere alt på nettet? Husk at ting blir ikke borte på nett, man kan alltid finne igjen, selvom du skulle slette bloggen. Husk at sønnen din vokser opp en dag og kan se alt dette du har holdt på med.. Syns det er så synd hvordan barn må bli brukt så aktivt på nett (da mener jeg alt av sosiale medier).
   Tilbake til bildene, helt utrolig at man må legge ut noe slikt for å få aksept/oppmerksomhet. Bidrar til å gjøre mange unge jentet svært usikre.. Ikke sunt.

  92. You go girl!!! Jeg er en jente på 18 år som ikke har fått barn, og kroppen min ser ikke i nærheten av så bra ut som det din gjør! Virkelig bra jobbet, du ser helt fantastisk ut

  93. Jeg synes du skal være stolt for det fortjener du. Jeg tror alle som akkurat har fått barn innerst inne gjerne vil gå litt ned, se ut som det de gjorde før. Men det er ikke alle som går ned like fort som f.eks. Vi unge mødre, eller som ikke gidder og heller kritiserer andre fordi de gjerne ville sett ut sånn selv. Du er ikke tykk ikke for tynn men helt passe! Bare ikke la de stygge kommentarene gå inn på deg!❤️

  94. Jeg blir helt fra meg av å lese hvor mange SLEMME mennesker som kommenterer.. Hvor har dere fått oppdragelse fra? Dere er ordentlig slemme mennesker! la nå jenta være stolt av hva HUN har klart! Slutt å gjør det dere kan for å trøkke henne ned! Nå må dere jaggu meg gi dere! SKAM DERE! SKIKKELIG!
   Jeg syns du ser bra ut! 🙂 Vær fornøyd med deg selv OG IKKE ta silikon! eller endre på deg selv! Du har fått den kroppen Du har fått og vær fornøyd med det! 🙂
   Klem fra Yvonne <3

  95. Synes du ser helt likedan ut på før og etterbildet. Bare tatt fra en annen vinkel. Men deg om det, så lenge du er fornøyd er jeg fornøyd.
   MEN det jeg synes er dumt med dette innlegget, er at du kun skryter av at du har oppnådd en kropp du er fornøyd med. Du har ikke engang forsøkt å ta med et skalkeskjul. Jeg mener, i dette innlegget er det deg mot leserne dine. Du viser hvor bra kroppen din er i forhold til mange andre mødre (og ikke-mødre) der ute. Uansett hva du sier, så er det det du gjør. Ingen sitter igjen med et godt inntrykk etter å ha lest et overfladisk innlegg om hvor bra kroppen din er nå. Derfor er jeg sjokkert over alle de hyggelige kommentarene. Folk er faen meg snille!
   Hadde du derimot bakt inn bildene i en veiledende mal om hvordan vi lesere kunne gå ned i vekt, med dine tips som funket for deg, så hadde det faktisk gjort det hele så mye bedre. Da hadde det vært “vi” istedenfor “deg mot oss.” Vær på lag med leserne dine, istedenfor å bruke dem.
   Ellers, jeg er ei jente på 18 år og veier 56 kilo. Jeg er veldig fornøyd med den jeg er. Så jeg er ikke sjalu. Jeg har bare mine meninger 🙂

  96. Ojjj, mye hat. Alle e forskjellige. Alle kan ikke se like ut. Å her angriper dere en jente som kun er stolt over kroppen sin? Prøver å dra henne ned i dritten for at hun faktisk har fått litt selvtilitt. Bildene er helt uskyldige.
   Når skal dere lesere skjønne at gode overskrifter er det en blogger kan faktisk leve av. Dere som er dumme nokk til å trøkke dere inn å faktisk bli provosert! Å har dere ikke bedere å gjøre om dagen en å sitte å slenge dritt så er det karnsje på tide å finne en mening med livet som ikke innebærer å mobbe andre.

  97. Blir seriøst kvalm av å lese kommentarene på dette innlegget. Anonyme feiginger som bare må ha noen å rakke ned på fordi de tydeligvis er misfornøyde med seg selv er virkelig umodent. Syntes du gjør en utrolig god jobb, Jessica. Og du ser veldig bra ut. Blir bare irritert av å lese kommentarene her, du har all rett til å være stolt over hva du har oppnådd! Lykke til videre <3

  98. Fantastisk fin kropp har du! 😊 All grunn til og være stolt.
   Jeg gikk opp nesten 30 kilo i mitt svangerskap.. Mi datter er nå 10 måneder, og jeg har kanskje gått ned 20 igjen. Det er virkelig ikke lett å få tilbake kroppen etter svangerskap, man må jobbe hard(noe jeg kunne gjort bedre, haha)
   Og man kan virkelig se at du har jobbet for dette.. All creds til deg ! 😊

  99. Jeg kjenner jeg blir forundret over to ting:
   A) Vekker virkelig noen bilder av en kropp slik engasjement blant folk?
   B) Hvorfor gidder bloggere å dele av livet sitt med alle og enhver. Får dere ikke nok oppmerksomhet av menneskene rundt dere?
   Gjesp.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg