17 ÅR OG GRAVID MED MITT ANDRE BARN!

Det har faen ikke vært lett. Ikke denne gangen, og ikke forrige gang. Jeg gikk ned på apoteket en kald dag tidlig i mars. Jeg hadde hatt det jeg trodde var mensen, og jeg gikk jo på minipiller som jeg hadde fått utskrevet av legen min siden i fjor etter jeg fikk Leo, men jeg tar test med jevne mellomrom etter at Leo kom overraskende på oss sommeren 2014. Sånn, bare for sikkerhetsskyld. Jeg vet at dette er intim informasjon som jeg vanligvis vet at jeg aldri hadde delt her inne, men jeg vil ikke at noen skal tro at jeg ønsket dette eller at jeg hadde uteblitt menstruasjon som jeg ikke brydde meg om.

Den lyste opp to streker når jeg sto på badet 20 minutter senere. På graviditetstesten. Jeg fikk sjokk. Jeg gråt og sa til meg selv at dette kan ikke være sant. For det kunne faen ikke være sant, ikke nå igjen. Jeg følte spesielt en stor skuffelse ovenfor at jeg alltid tenkte sist gang jeg ble gravid, at neste gang da skulle det være en lykkelig nyhet som gjorde meg glad. Det var ingen lykkelig nyhet. Jeg fikk hastetime til legen dagen etter som kunne fortelle meg at jeg var omtrentlig 6 uker på vei. I følge når jeg sist hadde det jeg tolket som mensen. Jeg ble henvist til gynekologtime for tidlig ultralyd fordi testen min ble så raskt positiv dagen etter det igjen, og legen min mistenkte at jeg var lengre på vei.

Gjett hva? Jeg var nærmere 9 uker på vei på den tidlige ultralyden jeg fikk time til. Fredrik, samboeren min, måpte når han så ultralydskjermen, for sekundet tidligere hadde vi fått beskjed fra gynekologen om at hvis menssyklusen min stemte, så var det enda så tidlig at vi umulig kunne se noe på skjermen. Vel. Det kunne vi. 

Plutselig fikk jeg det veldig travelt og jeg satt i samme situasjon nok en gang. Hva i helvete skulle jeg gjøre nå? Minnene fra sist gang jeg ble gravid som 16-åring strømmet på, de vonde minnene. Presset om abort traff meg igjen fra mange kanter. Jeg måtte jo ta abort, det var det eneste riktige for flere av de rundt meg. Og det hadde jo gått bra tidligere med noen de kjente som hadde tatt abort, så da ville det nok gå bra med meg også. Men kjære alle sammen, jeg har klart dette tidligere. Jeg trenger støtte. Jeg trenger at dere forteller meg at alt skal ordne seg uansett hva jeg gjør, for dette er min kropp og mitt valg. Og det vil ordne seg, for det lærte jeg forrige gang. Jeg trenger ikke å bli fortalt at “Ingen oppegående mennesker hadde beholdt om de hadde vært i din situasjon nå”

Vet dere hva? Oppegående mennesker gjør det de vet er best for seg selv. Oppegående mennesker tar ikke abort når de kjenner at det stikker i brystkassen hver gang noen nevner ordet. Det er kun død fisk som følger strømmen. Og jeg er levende.

Det var aldri et enkelt valg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne fortelle alle rundt meg at det var det, men det har det virkelig ikke vært. Jeg har grått, hikstet, for å så konkludere med at jeg selvfølgelig må ta abort. Og i andre sekundet snudd fullstendig om, fordi en eller annen liten stemme inne i meg har fortalt meg at det burde jeg ikke gjøre. Skal andre mennesker bestemme at jeg skal gjøre noe med min kropp som potensielt kan hjemsøke meg resten av livet, og er det rett? Jeg vet enda ikke hva som er 100% rett, jeg vet bare at jeg har aldri angret på Leo – og at veldig mange som tviler sterkt på om de skal ta abort, angrer etter en abort. Jeg kan ikke leve med å stille spørsmål som “Hvem hadde barnet vært?” “Hvordan ville han eller hun sett ut?” resten av livet hvis jeg kom til å angre. Det hadde ødelagt meg psykisk!

Det føles så forbanna dumt å skulle ta abort når den eneste grunnen jeg i bunn har er «at det er slitsomt å ha barn» og at jeg er ung. Veldig ung – riktig nok. Jeg er bare 17 år gammel, jeg er ikke en gang myndig! Men jeg har god økonomi, jeg har en samboer, vi har en flott og romslig leilighet… Og ja, igjen, jeg er veldig ung. Men hvis jeg mestrer morsrollen, skal alderen min være det som står i veien? Skal jeg ta abort av den ene grunnen at jeg er 17 år? Og bare det? Og er det egentlig rett å ha det som grunnlag til abort, når jeg har alt jeg trenger for å ta vare på enda et barn? Ja, jeg er fryktelig ung, men skal man ikke se på helhetsbildet? Skal jeg kun se på alderen min, og ignorere det faktum at jeg fint hadde klart å ta hånd om to barn? Skal jeg ignorere det at jeg har klart meg så jævlig bra selv om jeg fikk mitt første barn når jeg var 16? Skal jeg ikke vie det en tanke en gang at jeg er verdens beste mamma for sønnen jeg har fra før, og at jeg vet jeg hadde klart det bra om det hadde kommet en til?

Hadde samfunnet bestemt vet jeg hva utfallet av dette valget hadde blitt. Heldigvis bestemmer jeg over min egen kropp. Men jeg ville aldri valgt å bli gravid nå, det var et fryktelig uheldig tidspunkt og er i det hele tatt veldig uheldig akkurat nå – men barnet kommer til å bli elsket like høyt som det Leo er.

Jeg kan faktisk ikke ta det bort når jeg kjenner med meg selv at det er noe jeg kommer til å angre på. Jeg kan ikke la meg tvinge av andre mennesker som ikke sitter i min kropp og kjenner på alle følelsene jeg har kjent på de siste ukene. Det går bare ikke an.

Ingen trenger å fortelle meg at det ser mest fornuftig ut å ta abort. Jeg vet. Jeg skjønner fryktelig godt at det virker slik utenifra når man hører om mitt tilfelle, hvor jeg ble gravid som 16-åring og igjen som 17-åring. Det er ikke akkurat til å legge skjul på. Men det er flere ting som spiller inn enn alder. Og jeg har følelser også, jeg har ikke bare fornuft. Noen sa en gang at du skal følge hjertet ditt men og ta hjernen din med deg. Det har jeg gjort.

Mange vil sikkert mene at jeg ikke forstår fornuft siden jeg ikke tar abort. Dere som mener dette har åpenbart ikke gått i mine sko, og kjent på de samme følelsene som jeg har. Og det er helt greit. Jeg kan ikke forvente at alle skal forstå valget mitt.

Skolen løper ingen steder. Videregående går ingen steder, og jeg gjentar: Jeg er 17. Jeg har ikke akkurat veldig dårlig tid med tanke på å få tatt en utdannelse. Hvis jeg fjerner dette barnet vil jeg aldri få vite hvilket kjønn det var, hvordan det ville sett ut, og jeg ville aldri få møtt det. Jeg ville heller aldri fått det tilbake dersom jeg bestemte meg for å ta det vekk. Det er ingen vei tilbake når du har tatt abort. Du kan ikke få det samme barnet, men du kan få et annet et. Jeg hadde ikke klart å leve med å aldri få møte dette barnet.

Jeg bestilte time til abort. Og den klarte jeg ikke å dra på. 

Jeg skrev under papirene på svangerskapsavbrudd, men jeg klarte ikke å holde det.

Valget ble tatt, og det tatt totalt uavhengig av om jeg kom til å bli alene eller ikke, for Fredrik og jeg har akkurat jobbet oss beinhardt de siste 6 månedene fra det som var et forferdelig brudd. Vi har kommet oss over det. Men barnet kommer ikke til å gjøre det lett. Høyst sannsynlig kommer barnet til å gjøre det tusen ganger tøffere, – om ikke mer. Jeg har ingen garanti for at Fredrik og jeg er sammen når barnet kommer. Jeg har ingen garanti uansett. Uansett hvor gammel jeg hadde vært. Jeg har kun en “garanti” i at jeg elsker han, og at han elsker meg, og at hvis det er ekte følelser så tar det oss langt. Det håper jeg i hvert fall. 

Det gjør alt så mye vondere for meg at jeg ser så mange går ut med at de er lykkelige med nyheten om graviditet, venninner på facebook og kjente profiler i media. Det føles vondt at det har vært et så lett valg for dem, kanskje ikke en gang et valg, og at jeg har slitt så med å i det hele tatt klare å ta et valg. Jeg føler jeg har skuffet de rundt meg. Og at jeg har skuffet meg selv ved at jeg heller ikke denne gangen var glad når jeg fant ut at jeg var gravid igjen, for det lovde jeg meg selv sist at jeg skulle være. 

Livet blir åpenbart ikke alltid som man tror. Og det har jeg klart å akseptere nå.

I dag er jeg ca 12 uker på vei og klar for å dele denne nyheten på godt og vondt.

Jeg er nå 17 år og gravid med mitt andre barn. Leo skal bli storebror og han skal få en lillesøster eller lillebror i oktober 2016. Jeg svimer nesten av når jeg skriver det, men dette skal jeg klare uansett pokker hva som må til.

Og dere må gjerne kaste rundt dere av kvalme for min del. Men bare husk at hvis du synes det er teit at jeg beholdt, så synes du også det er teit at jeg tok det valget som ble mest rett for meg i min kropp. Og det er aldri lurt å dømme andre før du har gått i deres sko..

Del gjerne videre!

397 kommentarer
  1. Til lykke! heldig er barna som får være så tette i alder og vokse opp med hverandre, slikt blir det et spesielt bånd av.

  2. Fine , fine Jessica ❤ som jeg pleier å si ; absolutt ikke planlagt, men så hjertelig velkommen når de ankommer verden ❤ dette skal gå så fint, du virker som en kjempe jente med bein I nesa . Jeg beundrer deg å heier på deg …. sender deg mange gode klemmer nå I denne tunge tiden. Jeg vet at du tenker at dette skal du klare selv om det er tunge tak du har forran deg. Å det vil du klare med glans. Vi har alle vært der, om du er 17 eller 30 så er småbarnsperioden med 2 ufattelig tøff. Heldigvis er vi så ufattelig glad I se små knøtta våre at vi står I stormen og nyter hver en dag med de med glede ❤ fine gode Jessica, du er helt rååå ❤

  3. Gratulerer så mye ❤️ Selvom du er ung, så er dette en gladnyhet som jeg ser det sånn, Leo skal bli storebror!

  4. Dette kommer du til å klare med glans! Alder er likegydelig når det kommer til hvor godt man mestrer mammarollen. Ei på førti i samme situasjon som du, har akkurat like my erfaring fra mammalivet. Du er råsterk! Har aldri tvilt et sekund på deg. Håper du tar til deg alle gratulasjonene du får, for vi er alle så veldig glad på dine vegne! Tenk dagen du får holde den lille i armene, og tenk dagen Leo får se lillebroren eller lillesøsteren sin for første gang. Og tenk så heldig Leo er som får småsøsken! Også så tett! De kommer til å ha det så fint sammen. Du og Fredrik har taklet stormen og er enda sammen, når man velger å ta tak i roten av problemet og jobbe seg oppover uten å haste noe, så tyder det på modenhet og styrke. Dette klarer dere så bra, alle sammen. Gleder meg til å følge med på reisen deres, du er helt rå!. ❤️ Igjen – GRATULERER!!

  5. Gratulere så mye! En utrolig koselig nyhet, at dere nå vil bli en nydelig familie på 4. Gleder meg til og følge dere videre. Masse lykke til!<3

  6. Alt jeg kan si er, kos deg med graviditeten ❤
   Lykke til å dere er FLINKE foreldre for lille Leo og da blir dere det for neste mann også 😊

  7. Jeg pleier som regel aldri å kommentere men jeg har vært en fast leser nå lenge. Men nå tenkte jeg nare å si at dette klarer dere, du leo og Fredrik kommer til å være en fantastisk familie for den lille babyen. Masse lykke til og kos deg masse med å være gravid!!

  8. Dette er ditt liv, og valgene som tas er dine. Stol på deg selv. Du må eie valgene dine og det DU tror på. Heier på deg! Og gratulerer så mye <3

  9. Det står stor respekt av deg, tro meg. Du er 17 år. Du ser ut til å takle mors rollen kjempe bra, det her greier du. De fleste ville tatt den enkle løsningen, men ikke du. Du er veldig sterk, psykisk sett.

  10. Gratulerer, vennen 😊💛 i wish the best for you and the family 👍🏽 du e sterk jente, aldri glemme det!

  11. Gratulerer så mye! Ikke la noen få ta fra deg gleden av å være gravid, uansett om barnet var planlagt eller ikke. Du virker som ei jente som har bein i nesa, beundrer deg virkelig for alt du får til selv om du er ung, du har bevist at man kan være en like god mor (om ikke bedre) uansett om du er 16 eller om du er 40. Masse klemmer til deg❤️ Heier på deg og vet du klarer alt du setter deg inn for og vil.

  12. Gratulerer så mye Jessica! 🙂 Dette kommer du til å klare veldig bra 🙂
   Jeg selv venter en liten gutt i Juli og gleder meg masse 🙂

  13. Gratulera til dere begge to (alle 3).
   Eg har trua på dere. Dette går nok bra, tenk at lille store Leo skal bli storebror 🙂
   Masse lykke til, gleder meg til å følge deg videre 🙂

  14. Gratulerer så mye ❤️
   Jeg tenker som så; hvor mange barn er egentlig planlagt?
   Du virker som en utrolig sterk person, og det er jo ingen tvil om at du er den beste mammaen for Leo! Så selv om dette var et sjokk for deg, klapper jeg i hendene og heier på dere 😊 Tenk all kjærligheten du har for sin sønn nå, og tenk å få oppleve å gi like mye kjærlighet til enda et barn! Og tenk all den gleden de to kommer til å ha av hverandre for resten av livet!😘

  15. Søte,søte deg.Dette er ikke lett nei,men trøst deg med at uansett hvilken alder du er i så vil en graviditet som ikke er planlagt være ett sjokk og det vil ta litt tid å fordøye det.Jeg har vært i samme situasjon selv og har aldri angret på at jeg valgte å beholde barnet.Det er slitsomt å ha to så tette barn,men da er det viktig med litt god avlastning innimellom så du eller dere har litt tid alene.Du virker som en oppegående og flink mor.Alder har ikke så mye å si for akkurat det.Lykke til med tiden fremover.

  16. Gratulerer så mye! ☺️💓 Dette kommer dere til å klare så fint! Syntes du er en sterk jente som står på! Dere kommer til å bli en fin liten familie på 4 💑👶🏻👶🏻
   Masse lykke til 💓

  17. Kanskje “bare” 17 år, ja; men så reflektert og moden ift alder! Du er en fantastisk mamma for lille Leo, og dette ordner seg! Selvsagt gjør det det, tenk så koselig for Leo å få et søsken så nær i alder!
   Gratulerer så mye til dere begge, kjempekoselige nyheter!

  18. Gratulerer så mye med graviditeten :)!! Har troen på at du kommer til å mestre det denne gangen også. Og ingen skal føle på presset om abort, det har absolutt ingen andre noe med å gjør. Det er ditt valg, og vær stolt av at du tørr å stå ved det! Lykke til videre<3

  19. Du er tøff, Jessica! Dette er noe du kommer til å klare – husk du har mange folk rundt deg og det er ikke feil å spørre om hjelp.
   Så må jeg si gratulerer til foreldrene og gratulerer til kommende storebror <3 Leo og den lille kommer til å få mye glede av hverandre etter hvert.
   Om du behøver noen å snakke med, er det bare å kontakte meg. Ønsker deg alt godt. 🙂

  20. Dette klarer du helt fint! Hvis du har klart det en gang, så klarer du det en gang til. Man klarer det man vil! Man må bare ha trua på segselv og tenke posiyivt. Gratulerer til dere begge, har trua på både forholdet deres og dere som foreldre. 🙂

  21. Gratulerer!!! For en flott nyhet, dette kommer til å gå kjempebra! Hvert barne en gave! Hilsen ei på 19, med en sønn på to!

  22. Du er ikkje berre reflektert til å væra 17år.
   Du er veldig reflektert. Du har gode verdier, og tenker på kva som er viktig.
   Du setter barna dine først, og kommer til å føra alle dei gode verdiane dine vidare. Og la oss innsjå da først som sist, me treng fleire mennesker med dine verdier. Verdier som trur på mennesket, og på godhet. Som trur på å sjå da besta i kvarandre, sjå ting frå fleire sider, og å vera enige om å vera uenige.
   Du er da eg kaller oppegående! Eg har møtt folk i alle aldera, som er mykje meir umodne enn deg.
   Detta her klara du med glans!!! Eg har tro på deg, sjølv om du ikkje treng da!

  23. Gratulerer så mye 🙂 dette kommer du til å klare. Du er ikke alene. Når det gjelder deg og fredrik ta en dag av gangen. Respekter hverandre nyt tiden sammen dag for dag. Dere elsker hverandre. Kos dere sammen så er jg sikker på at forholdet er verdt alt sammen. Du er en fantastisk mor. Gratulerer så mye igjen

  24. Dette skal gå bra uansett hva som skjer. Barnet kommer til å elske deg høyere enn himmelen, samme som Leo gjør. Lykke til på denne harde men utrolig fine reisen! <3

  25. Du e helt sinnsyk <3 Stå på å vis at kæm som helst kan klar det du gjør, uansett alder! Gratulerer <3

  26. kjære deg Jessica, du er så sterk!❤️ Heldige Leo som har deg som mamma! Dette klarer dere kjempebra! Jeg heier på dere💗 Og igjen, gratulerer så mye!👶🏼✨

  27. Gratulerer så mye til dere 🙂 For en gledelig nyhet! Leo og babyen i magen er heldige som har ei så fantastisk mor som deg 🙂

  28. Hei, jeg skriver hei, fordi jeg har ikke kommentert på bloggen her før, men jeg har lest den helt siden du gikk gravid med Leo. Det jeg vil si er at jeg ble utrolig glad da jeg så du delte nyheten i stad – tenkte ikke over at du “bare” er 17 år, for du virker så utrolig mye eldre – og voksen er noe du må bli når du får ansvaret for et barn. Du må gjøre det som er best for deg, selv om det ikke alltid er lett, men det kommer til å gå bra til slutt! Håper du får et fantastisk svangerskap, og at du og Fredrik holder sammen i den fine familien deres! Jeg heier på deg og dere, du er en fantstisk mamma & en kjempebra blogger! ❤️

  29. Begynner å glede meg til oktober allerede jeg nå av den grunn hehe 🙂 tror du Leo skjønner det?

  30. Hei Jessica! Gratulerer så utrolig mye til deg og Fredrik! Du virker utrolig moden og reflektert, og derfor vil jeg faktisk påstå at alder ikke spiller noen rolle i ditt tilfelle. Lykke til, og igjen – GRATULERER!!

  31. Ååå så koselig. Gratulerer så mye! 🙂
   Jeg har kommentert på bloggen din før at jeg har en gutt som er 2 dager eldre enn Leo, og det som er litt morsomt er at jeg er gravid og 12 uker på veg imorgen :p Hehe!

  32. Herregud så mange fine og støttende kommentarer! Setter så veldig stor pris på det, tusen takk alle sammen! Kjempehyggelig å møte så mye støtte når man står i en slik situasjon <3

  33. Det står så stor respekt i der du gjør å de valgene du/dere har tatt. Er en glede å se at du klarer å ta så store å viktige valg som blir med deg resten av livet. Dere kommer til å bli en fantastisk familie på fire. ♥♥♥

  34. lol: Hei 🙂

   Vi har vel vært sammen fra nyttår omtrent, men ting har vært opp og ned og Fredrik har ikke hatt lyst til å gå ut med at vi var kjærester før nå nylig fordi han ikke orket spekulasjonene. Og det skjønner jeg veldig godt, han merker jo at jeg har bloggen og at mange følger med.

   Jeg har ikke hatt sex med noen jeg ikke har vært sammen med, nei 🙂

  35. Du er tøff!! Lykke til videre med dagene som kommer, er sikker på at barnet får en super flink mor, og far! Synes det er stor respekt til deg som er 17 år, og har et barn, og venter ditt andre! Ikke la noen rakke ned på deg:)

  36. Har masse tro på deg denne gangen også, som når Leo kom!!❤️ Du er vanvittig sterk og fortjener alt det beste 🙂 Lykke til med det nye svangerskapet Jessica❤️💙

  37. Anonym: Jeg ble (i følge gynekologen som utførte tidlig ultralyd) gravid i midten av januar. Ingen ante at mamma til michelle var gravid igjen da, så det ville vært fysisk umulig at jeg skulle “herme” etter henne.

   Jeg er ikke som mamma til michelle, og hvis du følger med på bloggen min i forhold til hennes ser du at vi er veldig forskjellige, har forskjellige verdier og ikke minst forskjellige blogger – men at vi begge ble mamma tidlig og at vi skriver blogg – det er de to likhetene som er 🙂

  38. Neimen kjære deg! Dette kommer du til å klare helt fint, fikk min første for 16 mnd siden, og nr 2 kommer nå om 2,5 mnd 🙂 Selv om jeg er 24, er jeg fortsatt ung! Men alder har ingen ting å si:) Selvfølgelig 2 barn er for alle i perioder slitsome, men konsentrer deg om det positive 🙂 Du har så mye å se frem til å glede deg til med to små:D Jeg synes du er tøff! Stå på videre, og la aldri noen bestemme eller påvirke dine valg! 😀 Mange gode klemmer.

  39. Kommenterte på det forrige innlegget ditt også. Men herregud jeg klarer ikke dy meg, er så glad på dine vegne!! Og så får jeg veldig vondt av å se at dette ikke er lett for deg, som jeg kan forstå veldig godt. Håper bare at om en stund, at du føler at dette er rett, og at alle rundt deg kan forstå og støtte. Det fortjener du. Gode klemmer fra meg kjære duu!!

  40. Martine: Så morsomt å høre at du også har to tette! Må si jeg er veldig spent men også gruer meg litt, men gleden er selvsagt størst <3

   Tusen takk for flott kommentar, mange gode klemmer tilbake <3

  41. Gratulerer!!! Masse lykke til !!
   Jeg lover, alt ordner seg til slutt
   Du klarer dette med glans!
   Jeg heier på deg!

  42. Martine: Kjempekoselig uansett at du ville legge igjen enda en kommentar! Tusen takk, skal gjøre alt jeg kan for at dette skal gå fint, og det vet jeg også at det vil. Gode klemmer tilbake!

  43. Kjære Jessica
   La deg selv være lykkelig over et nytt barn på vei. Alder betyr ikke noe. Det har du allerede erfart. Du og Fredrik finner veien gjennom denne gangen også. Regner med at dere har snakket masse om den lille i magen. Dere fremstår begge modne til å være så unge og at hverdagen blir litt tøffere med to barn, betyr ikke at det blir annerledes med deres lille familie. Jeg tror masse på dere begge og som jeg har skrevet før imponerer du meg stort. Stol på deg selv og dine prinsipper og stol på at kjærligheten faktisk er størst av alt. <3 Jeg heier på dere alle 4, og ber dere nyte hverandre og det som kommer, for dere er sterke nok til å klare det. Stor klem til hele familien og tusen takk, Jessica for at du tørr å dele av deg selv

  44. Gratulerer så mye!! Kjenner at jeg også gleder meg og er glad på deres vegne. Stå på du og familien din er sterke! <3

  45. Er det noen som klarer det, så er det du!! Du skal være stolt av deg selv nå, jeg synes valget ditt var 100 ℅ rett ut i fra det du skriver, og om noen måneder skjønner du at du gjorde det rette igjen <3
   Gratulerer så utrolig mye til dere begge, og til den kommende storebroren <3

  46. Jeg blir lei meg og glad på samme tid når jeg leser dette. Jeg blir lei meg for at du kommer til å få det tøft frem over og jeg blir glad for at jeg vet at du kommer til å klare det. Jeg håper så inderlig at du og Fredrik klarer å holde sammen, at dere knytter et utrolig bånd som ikke kan brytes!
   Masse masse lykke til, Jessica. Du er sterk og jeg heier virkelig på deg <3 Håper ikke at du får så mye hat, du fortjener ingenting av hatet, du er en strålendes mor, Leo har det fint, det ser jeg 🙂

  47. Ååå fikk frysninger av å lese dette! Er så utrolig glad på deres vegne! Gratulere så masse! Dette kommer til å gå kjempefint! Du er en utrolig god mor Jessica og du må ikke la noen få deg til å tvile på det!

  48. Kjære deg!
   Har aldri kommentert på bloggen din, men fulgt deg siden du startet. Men herlighet, så mye respekt det står for deg!
   Jeg heier på deg, og gratulerer så mye! <3
   Stor klem

  49. Du er så sterk!
   Eg fant heller ikke ut eg var gravid før eg var en god del uker på vei! Men så lenge du har barnefaren der med deg og han støtter deg i det valget du har tatt! Det med abort hadde eg og mye tanker på selv.. Men så var barnefaren der for meg❤️ Har vært gjennom det du har vært gjennom så eg vet hvor tungt det er! Men du er helt fantastisk og du kommer deg igjennom dette❤️❤️

  50. Jeg er like gammel som deg og vi lever to helt forskjellige liv. Men jeg kan si en ting: all respekt til deg! Du er råtøff, sammen med Fredrik kan du klare dette minst like bra som alle andre (alene også for den saks skyld). Grunnen til at folk maser om skole er jo pga utdanning og jobb, men du trenger jo ikke det AKKURAT nå hvis du har god økonomi. Som sagt, utdanning kan du ta senere. Masse lykke til, jeg tror Leo vil få mye godt ut av en tett søster eller bror. <3 Kan virke lett for meg å si, men jeg har en mor som har vært i samm situasjon som klarer seg mer enn bare bra den dag i dag.

  51. Gratulerer så masse!!
   Sku ønske d var meg! (ble mamma da jeg var 17 år, og har prøvd å bli gravid med nr. 2 siden da, er nå 23 år)Nyyt graviditeten! Håper alt går fint med dere alle 🙂

  52. Gratulerer så masse til deg,Fredrik og Leo! Jeg pleier vanligvis ikke kommentere, men følte at jeg måtte fortelle hvor imponert jeg er! Det virker som du tar så utrolig godt vare på Leo, og jeg er sikker på at du kommer til å bli like fantastisk med den nye lille! Er selv 17, og klarer ikke engang se for meg hvor sterk du må være! <3 Ønsker deg og dine veldig lykke til videre, og med det nye søskenet til Leo <3

  53. Gratulerer så mye til deg, Fredrik og Leo! Dere kommer til å klare dette helt fint, og du er så moden og reflektert at ingen ville klart det bedre enn deg 🙂
   Masse lykke til, gleder meg til å følge dere videre 🙂

  54. Åå, gratulerer så mye! Er det en person som klarer dette, så er det deg! Du og Fredrik vil klare dette med glans 🙂 Fredrik virker også som en utrolig flink pappa, og det vil han være uavhengig av om dere er kjærester eller ikke. Støtte vil du alltid få av han, det er jeg sikker på 😀 Vær så snill, kos deg med denne graviditeten! Den var kanskje ikke planlagt, men prøv å oppfylle ønsket du hadde forrige gang – kos deg. Dessuten er det vel ganske mange som har fått barn på et “upassende” tidspunkt, men det er jo like ønsket uansett! Jeg heier på dere 😀

  55. Vet du hva Jessica?
   Du er helt RÅ!! Jeg beundrer deg så mye for hvordan du er, verdiene du står for, og at du er så utrolig sterk! Jeg ble helt rørt av disse tankene og refleksjonene du hadde rundt dette, og ikke minst beundrer jeg deg for å kunne være så åpen og samtidig så reflektert angående tanken om abort. Du er rett og slett helt rå.
   Gratulerer så mye til deg og Fredrik, og ikke minst Leo selvfølgelig! Er det noen som kan takle en sånn her situasjon, så er det deg. Jeg kjenner deg ikke, men jeg føler meg av en eller annen grunn stolt av deg! Stå på, og nok en gang: Du er HELT RÅ!
   Mange klemmer❤️❤️

  56. Glemte å si: det går ikke an å planlegge livet! Bare slapp av, de som planlegger alt fra punkt til prikke vil en dag bli skuffet. Klem<3

  57. Gratulerer så mye, Jessica!! Jeg heier virkelig på deg, dette kommer du til å klare! Du er en sterk person<3
   Klem

  58. Gratulerer så mye! Drit i hva andre mener. Gled deg over den lille i magen din! Tenk heller hvor heldig du er! 🙂

  59. Jeg synes helt ærlig ikke noe om å få sitt andre barn i en alder av 17 år, det må jeg innrømme. Men på en annen side så har du akkurat ikke noe valg. Jeg råder deg til å aldri, aldri aldri(!!!!) ta abort. Det er det verste jeg noen sinne har gjort. Selvom du er ung så veit jeg at du klarer det og hadde jeg vært i dine sko så hadde jeg vært ufattelig stolt over valget med å beholde, til tross for at det blir tøft. Ingenting er umulig. Stå på, du får til alt du vil. 17 år og tobarnsmor er nok ikke en ønskesituasjon, men det kommer til å være det beste valget du kunne tatt!

  60. Jeg visste det! 😉 har fulgt deg lenge Jessica, og jeg synes du er en moden og flott mamma! 🙂 Dette klarer du! Gratulerer <3 hilsen 2 barnsmamma i 30 årene

  61. Alder er bare et tall. Går fint an å være en ung og samtidig en veldig god mor. Lykke til med graviditeten! Dette går nok supert!

  62. Hei, gratulerer masse med den lille i magen! Og Leo som er blitt 1 år! ❤️
   Jeg la merke til du skrev du gikk på minipillen, regner jo med du er flink å alltid huske den og jeg vet ingen prevensjon er hundre prosent sikker, så blir litt redd selv faktisk i blant. Jeg har nettopp begynt på Cerazette, får jeg lov å bare spørre pent hvem du brukte? Liksom er så redd det er enkelte typer som fungerer dårligere enn andre. Skumle greier dette med at man kan gå gravid flere måneder uten å vite det i og med at du hadde menstruasjon som du skrev. Jeg VET forresten dette ikke er noe sånn forum for slikt men helt enkelt er spørsmålet mitt hvilken p pille du gikk på? Hehe går fint om du helst ikke vil svare altså. Om du finner det for personlig.

  63. Gratulerer massevis med atter et mirakel<3 skjønner ikke hvorfor folk skal mene så mye og rette pekefingeren mot ting som ikke har noe med de å gjøre. Du virker som en fantastisk mamma for Leo og blir nok da en like bra, om ikke bedre mamma for den lille som kommer mot vinteren! 🙂 gleder meg til å følge bloggen din fremover!

  64. Anonym: Hei! Tusen takk!

   Nå blir du jo sikkert skremt da, men jeg gikk på Cerazette! Men husk at jeg også har blitt gravid på prevensjon en gang tidligere, men da en annen type. Skjønner nå at jeg er en av de som ikke kan bruke pille-prevensjon i det hele tatt. Haha!
   Og så er det jo veldig liten sjanse for at det skal skje uansett når man går på minipiller.

   Klem

  65. Kjære Jessica! Du har vist så mye for oss lesere. Du har en blogg som jeg gleder meg hver dag til jeg skal sjekke, denne bliggen har du selv bygget opp antar jeg og du har nådd langt opp på topplisten. Ja du har “bare” 17 år med erfaring, men du har inntekt fordi du jobber for det, du har en kjæreste du har jobbet hardt for å klare å beholde. Heldigvis ordnet det seg og dere ser ut til å ha det fint! Ja, samfunnet er bygget opp til at man skal ha utdanning, men du har jo aldri sagt at du ikke skal ta den, men det tar litt tid og det er helt greit det også, du betaler jo faktisk skatt til landet vårt! Jeg skal hvertfall følge deg videre og jeg tror absolutt dere har gjort et riktig valg! Du gjør en fantastisk bra jobb og noen ser det du gjør og det du legger i arbeidet.❤️

  66. Kjære Jessica! Jeg syns du er så utrolig tøff! Jeg fyller 22 år i juli, og venter selv mitt første barn nå i juni med samboeren min. Det var ikke uplanlagt, men ikke helt planlagt heller, på samme tid. Vi følte både stor glede, og enorm frykt. En graviditet fører med seg så utrolig mye følelser uansett. Jeg støtter deg i valget ditt, og dette kommer du til å mestre uansett! Jeg heier på deg og familien din!

  67. Alderen din er bare et tall. Ut fra det jeg har lest på bloggen din virker du eldre enn 17, du er så voksen og forståelsesfull. Selv er jeg 25, men hadde jeg kjent deg hadde jeg gladelig kommet til deg for å få råd, SPESIELT når det kommer til barn og graviditet.
   Min søster har to tette barn og vurderte også abort med den siste, men disse barna har så godt av hverandre, et helt spesielt søskenbånd.
   Masse tillykke alle 3! Jeg heier på dere <3

  68. Hei😊 Jeg har fulgt bloggen din fra dag en, men har aldri kommentert tidligere. Vil bare gratulere deg så mye. Beundrer deg virkelig, og du virker som en helt fantastisk mor. Leo er så skjønn, og jeg ønsker deg lykke til videre med barn nummer to. Alder har ingenting og si, og du virker så utrolig flink!!
   Gratulerer igjen og lykke lykke til fremover ❤️❤️

  69. GRATULERER SÅÅÅÅ MYE! Dette klarer du deg igjennom kjempe lett så lenge du får den støtten du trenger og styrken til å klare det. Jeg har troa på deg! Så glad på deres vegne.
   ❤️

  70. Stolt av valget du har tatt!
   Gratulerer så mye til dere alle 3, tror dette kommer til å gå veldig bra <3

  71. Gratulerer så mye!
   Og husk, du trenger bare å stole på det som du vet er rett for deg/dere i denne situasjonen! Så går dette veldig fint. Du er ung, ja… Men alder er jo tross alt bare et tall. Ideelt? Nei, men det betyr jo ikke at dette ikke går bra 🙂

  72. Gratulerer så mye, Jessica! Jeg har fulgt bloggen din siden januar 2015, og selv om jeg ikke kjenner deg personlig, så vet jeg allikevel at dere takler dette helt fint.
   Og hvis de folkene som ikke skjønte at de gjorde noe HELT FEIL når de presset deg til å ta abort forrige gang ikke har lært at sånt skal man ikke gjøre – så ligger feilen med dem. Din kropp, deres liv.
   Du gjorde det som er rett for deg, og det er det some teller.
   Men jeg har en enda garanti til deg: du kommer til å være den sprekeste mora når du står der med Leo på første skoledag. Og hva er viktigere? Å ha “visdom som kommer med alder” eller muligheten til å faktisk leke med ungene, ta seg av dem og være der i stundende i stedet for å ligge på sofaen for å ta seg enda en hvil? (Jeg mener selvfølgelig ikke at du ikke har lov til å vøre sliten; du skjønner helt sikkert hva jeg mener.)
   Masse lykke til, selv om dere egentling ikke trenger det. Dere trenger ikke hell for å være gode foreldre; det klarer dere helt fint på egen hånd!
   Igjen, gratulerer så mye! Hilsen jente straks 17, som er veldig, veldig stolt av deg, selv om hun egentlig ikke kjenner deg i det hele tatt!

  73. Gratulerer! Jeg ønsker deg og din familie alt det beste 🙂 Du fremstår som en moden og omsorgsfull mamma <3

  74. Gratulerer❤️ Det er ikke alltid like lett i starten, men det kommer seg. Jeg ble gravid som 18 åring selv og har en nydelig datter på snart 2 år og kunne ikke vært mer fornøyd med livet som ung mor. Du kommer til å få så mye kjærlighet💖 Keep youre head up! God gives his hardest battles to his strongest soldiers✨

  75. Dette kommer til å gå kjempebra! 😀 Ikke tenk på “idealet om hvordan et typisk liv skal være”. in the end, så står man ikke med noen andre enn seg selv uansett. Så ta ting som det kommer. Og når du er 40, kan du gå ut og leve livet, mens alle venene dine sitter hjemme med barn! Du er i en sprek alder, noe som gjør barna dine heldige. Gratulerer så utrolig mye! 😀

  76. Kjære snille søte deg!
   Alder har ingenting å si, så lenge du selv føler deg klar for det, og alle ser jo hvor fantastisk du er med Leo😊 Dette kommer til å gå så bra, gratulerer så mye❤️
   Jeg er 18 år og 9 uker på vei!

  77. Gratulerer så mye! Uansett om et barn er planlagt eller ikke, så er det velkomment når det kommer til verden. Og vet du, det ordner seg alltid 🙂 ta vare på deg selv!

  78. Jeg vet ikke helt hvordan du føler det siden det aldri har skjedd med meg.. Men ut ifra bilder og det du skriver så virker du som en fantastisk mor! Jeg tror på at du, Fredrik og Leo kan klare dette sammen! Det er sikkert ikke lett å være ung mor som 17 år, en liten nydelig gutt på 1 år også ventet du ditt 2 barn… Det er nok ikke lett.. Folk er bare vant til at de som et over 20 år skal bli foreldre… Men vet du hva Jessica? Jeg er også 98’er og jeg kjennet så mange som har blitt foreldre! For ca 3 månder siden fikk beste venninna mi ei datter, vart gravid som 16 og fødte som 17 år å hun klarer seg bra❤️ Du er ei fantastisl mor! Jeg ser virkelig opp til deg ig håper du får ein fint svangerskap med uten problemer ❤️ Ønsker dere alle 3 masse lykke til!

  79. Lykke til dette går kjempe bra. Sier som min fantastiske svigermor sier”ett barn tar all din tid og ett barn til tar all din tid” dette klarer du..!

  80. Heier på deg!
   Dette klarer dere,jessica!
   Du har klart å bevise det med Leo ❤️
   Ønsker dere lykke til videre ❤️❤️

  81. Gratulerer så mye, du klarer dette! Kommenterer ikke ofte, men nå måtte jeg bare gratulere. Du er helt rå!

  82. Du er kanskje 17 år på papiret, men du virka så utrulig mykje meir voksen og reflektert i innlegga dine. Ikkje la nåken ta gleda ut av denne nyheten for deg. Leo var nok eit like stort sjokk, men berre sjå korleis det forandra livet dokka til det positive. Gratulerer så masse ❤️

  83. Hei! 🙂 gratulerer så masse! Dette klarer du så fint!:) jeg var selv ung mor,rakk akkurat å fylle 17 da min eldste kom,og da jeg var 21 var jeg 3 barnsmor, det er drittøft- skal ikke si noe annet, men det er også så utrolig givende. Dette klarer du! Masse lykke til å stå på begge to! Heier på deg! 🙂

  84. Gratulerer så mye,vakre deg! Dette vet jeg du kommer til å klare❤ Du er en fantastisk mor for Leo, selvfølgelig blir du en fantastisk mor for denne lille prinsessa eller prinsen og! Det er selvfølgelig veldig slitsomt med barn og blir nok enda mer slitsomt nå, men det klarer du! For du har bevist at du allerede klarer det! Du er fantastisk, og jeg håper virkelig du og Fredrik klarer dette sammen og at forholdet bare blir enda sterkere selv om det kanskje føles som at det kommer til å bli tøft.
   Stor klem

  85. Det er synd at gravide skal skjemmes og grue seg for å dele en så fantastisk nyhet med resten av samfunnet. Du burde glede deg over at ungene dine er så tette i alder og at de kommer til å bli super gode venner. Jeg er så utrolig glad for at det finnes mennesker som deg i denne skrudde verden, som tør å gjøre det du føler er rett for deg, selv om det helt sikkert føles ut som om du er én person mot sju milliarder andre. Vi er mange som støtter deg, så den tanken kan du legge i fra deg og puste lettet ut. Gled deg og nyt tiden, du har allerede bevist at du klarer dette med glans, så det er ingen grunn til å føle på presset av å bevise noe som helst!

  86. No skal du altså få ei skrape av meg. Jeg tar tak i noe du skriver over her; det ser mest fornuftig ut å ta abort. Hvorfor skriver du det, når du ikke engang mener det? For det gjør du ikke, det vises på resten av det du skriver og da skal du aldri tillate at noen sier sånt, at noen får deg til å engang tenke tanken.
   Kjære deg Jessica, jeg tror ikke et øyeblikk på at du ikke klarer med to barn. Bare slutt å se på alderen din, slutt å la noen få deg til å tro at livet går fra deg, det gjør da ikke det. Du er med hele tiden, i ditt liv, som du skal leve som du ønsker, ta de valg som du kan stå inne for, ikke leve som andre ønsker og mener, ikke leve for å tilfredsstille forståsegpåere, men deg selv og de du bryr deg om. For det er til syvende og sist du som en dag sitter og gjør opp livsregnskapet ditt, ingen andre.
   Det er du som skal ta deg av de to barna, forhåpentligvis sammen med Fredrik, men du klarer det nok alene og.
   Vær stolt over å bli tobarnsmamma, det er vel søren ta ikke hverken samfunnet eller noen andre som skal sette kriteriene for når man skal få barn. Dessverre venter noen alt for lenge, selv ikke hjelpen de får gjør at de blir gravide, gjett om de angrer.
   Jeg heier på deg, gå med hevet hode, nyt svangerskapet for det får du aldri tilbake.

  87. Skal si det virkelig kom en tåre i øyenkroken! Har så mye respekt for unge mødre, at det kan virkelig ikke beskrives. Jeg er yngst i min søskenflokk, og mamma fikk sitt første barn når hun var 17år, hadde hun ikke gjort det hadde jeg nok ikke vært her idag! Jeg har så masse respekt for deg som nå skal bære fram ditt 2.barn, og jeg kan virkelig se den gode jobben dere har gjort med Leo!
   Gratulerer så masse med graviditeten, jeg vet at dette vil du klare, og jeg heier på deg hele veien! <3

  88. Du skal aldri la noen fortelle deg hvordan du skal leve ditt liv. Det er DU som måtte ha levd med en abort og ingen andre. Du vet hva som er best for DEG. Men jeg reagerer litt på at du er så åpenlys om detaljer. Barnet vil kanskje ikke like å få høre fra andre at moren vurderte abort og at det kanskje ikke ville blitt født, men regner med du har tenkt over sånt før du skrev innlegget. Lykke til videre! Dette går bra❤ tenk, snart er du tobarnsmamma!

  89. GRATULERER SÅ MYE❤️ Håper du nyter denne graviditeten og ikke lar idoiter dra deg ned med slemme komentarer!❤️
   Ha en fin kveld videre!😊

  90. Gratulerer så mye! Så herlig 🙂 Du må ikke la deg presse til å gjøre noe du ikke ønsker selv, det er din kropp og ditt valg. Modig gjort av deg å trosse presset.

  91. Gratulerer så utrolig mye! De er heldige de barna som har deg og Fredrik til foreldre 🙂 Lykke til på veien, ønsker dere alt godt! Dette går veldig fint, stor og varm klem! <3

  92. Gratulerer så mye! Dette kommer dere til å klare veldig fint 🙂
   Går selv på cerazette og den er ekstremt viktig å ta til rett tid hver dag. Men er ganske mange som blir gravid på den. Selv esker jeg de!
   Håper den nye bebiien kommer 13. Oktober, så bare å knipe igjen til den dagen 🙂 Masse lykke til!!

  93. Ditt liv, ditt valg. Alder er bare et tall, og definerer ikke hvor skikket man er til det ene eller det andre. Gå med hodet hevet og nyt graviditeten ☺️

  94. Stå på, mener det valget du tar er helt riktig!❤️
   Er selv ikke imot abort, men vet du kommer til å klare å ta vare på dette barnet like godt som Leo❤️ Digger deg!

  95. Gratulerer så masse! Dette klarer du/dere utmerket! Jeg heiaer på der… Sjønner hva du tenker, her er første graviditet som kom som et sjokk og alt av alternativer ble vurdert. Men angrer ikke på at vi valgte å beholde å venter en liten jente i juni 🙂
   Gleder meg masse til å følge dere! Stooor klem<3

  96. Gratulerer så masse Jessica!! Sender deg masse varme tanker, og ønsker deg lykke til videre i svangerskapet! Jeg er sikker på at du kommer til å klare dette helt fint! <3 Jeg er 20 år og har enda ikke fått fullført vg1 engang pga. kronisk sykdom, har vært sengeliggende i 2 år nå, men vet at jeg alltids kan ta igjen skole når jeg blir frisk, og det kan du også! Skolen går ingen steder, gled deg over babyen! 🙂 <3

  97. Gratulerer så mye! Dette kommer du til å klare med glans! Har fulgt med på bloggen din lenge nå og vet at du er en kjempe god mor. Du kommer til å klare rollen som tobarns mor kjempe bra! Lykke til!!

  98. Såå utrolig koselig 🙂 ble selv 2 barnsmor i en alder av 19 ( tvillinger ) beintøft de første årene men nå er de 3 år og Gud for en velsignelse med 2, tenk alt det positive med og få 2 tette ! All den gleden de får av hverandre! <3 du er jo bare knall flink, og gratulerer så mye til dere alle :-))

  99. Gratulerer så mye!:) dette klarer du fint, alder har ikke noe å si, masse energi nå 😀 og tøft i forholds fronter kommer det nok til å bli, men slik er det vel med alle 🙂 Kos dere masse å Lykke til 🙂

  100. Gratulerer så mye til dere begge to, kommer til å gå så bra 😃 Det å ha små barn kan være akkurat like slitsomt samme hvor gammel eller ung man er.

  101. GRATULERER så mye til deg og dine! <3
   Håper dette svangerskapet blir kjempe fint, og at du slipper noen plager!

  102. Gratulerer!
   Dette klarer du kjempe bra! Det er ingen aldersgrense på å være en god mamma. Faktisk har min jordmor fortalt meg at hun synes yngre mødre ofte takler mammarollen bedre enn eldre. Det blir fint når sjokket har lagt seg og gir rom for andre følelser og du kan glede deg over den lille skatten ❤️ Glad på dine vegne! Lykke til!

  103. Fy søren Jessica! Du har bein i nesa, gode, fine du! Dette klarer *Dere med glans! Jeg støtter dere fullt ut! Og jeg gleder meg til lille prins eller lille prinsessen kommer! Utrolig koselig nyhet! Kjenner jeg blir veldig glad inni meg over hvor selvstendig og voksen du er, til tross for at folk prøver å bevise motsatt! Stå på!! Jeg heier på deg uansett! Stoor klem fra meg ❤️

  104. Jeg legger aldri igjen kommentarer egentlig, men dette er et unntak. Jeg tror du klarer dette kjempebra!
   Jeg håper virkelig ikke du får hat eller negative kommentarer rundt dette, for det er som du sier en privatsak som ingen har rett til å kommentere noe stygt om.
   Jeg heier på deg!

  105. Wow! Eg blir berre meir og meir imponert over deg! Du er så sterk og tøff. Leo og babyen er heldig som har deg som mamma for du er verkeleg eit godt førebilete! Gratulerer og lykke til med svangerskapet 🙂 ♡ Ønskjer dykk alt det beste!

  106. Skjønner virkelig ikke hvordan du kan være 17 år med god økonomi, uten jobb eller utdannelse, men for all del.
   Sikkert godt å være rik og få servert alt på gullfat som 17-åring 🙂
   Med økonomien din kan du vel få minst 20 barn til også 🙂

  107. GRATULERER SÅ UTROLIG MASSE!!!! ❤️❤️❤️❤️
   Dette går så bra!!! Kanskje ikke den mest ideelle situasjonen å få et barn i, men dette går seg til og dere vil klare det helt fint du og Fredrik!!! 💜💜💜💜
   Det blir travelt og det blir lite søvn, men dette kommer til å gå helt supert!!! Og Leo og den nye lille vil få stor glede av hverandre i oppveksten når de er så tette,
   Det vet jeg av egen erfaring!!! Det er 20 mnd mellom meg og min yngre bror og vi lekte masse samme og hadde stor glede av hverandre da vi var små!! 💗💗💗💗😃
   Håper du får et fint svangerskap med så lite plager som mulig og at tiden frem mot den lillesbankomst ikke blir pepret med hat og all mulig hets!! 💙💚💜💗

  108. Gratulerer så mye 🙂 Alderen har ingenting å si! Jeg er tobarnsmor og ble mor for første gang når jeg var 21 år, og jeg følte det var alt for tidlig. Men som regel så kommer mammarollen av seg selv, og alt kommer naturlig. Ut i fra måten fremstår som på bloggen din så virker du mer moden enn meg til tider. Og jeg er 24 år.
   Det å gå fra å ha 1 til 2 var for meg mye lettere enn jeg trodde det skulle være. Selvfølgelig byr det på flere utfordringer, men du får enda et barn som du kommer til å elske like mye som ditt første barn. Og den følelsen er bare helt fantastisk. Stå på videre, og masse lykke til <3

  109. Silje: Hehe, du trenger vel ikke være frekk? Tjener mine egne penger og får ikke noe servert på “et gullfat”

   At du ikke tror på at jeg tjener egne penger får være din sak.

  110. Gratulerer så mye ❤️ Stor respekt til deg, ser opp til deg for at du er så sterk og åpen. Og gratulerer med at du og Fredrik er sammen igjen, jeg heier på dere.

  111. Gratulerer så masse! Dette kommer til å gå kjempe bra. Du er sterk og flink og det virker som at du takler hverdagen som ung mamma veldig bra! Alder har virkelig ingenting å si for å være en god mor! Ikke la andre fortelle deg noe annet. De barna som får deg som mamma er ikke noe annet enn heldig :))
   Stå på videre og masse lykke til med graviditeten <3 Jeg beundrer deg! <3
   Klem

  112. du er helt fantastisk både som mor og jente, og så utrolig god mor for leo 🙂 dette kommer til og gå så bra 🙂 du og fredrik er så utrolig gode foreldre, og du er mye mer moden enn flere av mine venninner som er mellom 28-32 🙂 Fredrik kan jeg ikke si så mye om,men han virker kjempe flink han også 🙂

  113. Du kommer til å klare dette med glans! Du virker så moden for alderen og man ser at du er en god og omsorgsfull mor <3
   Men jeg har et spørsmål. Har du fått innvilget keisersnitt eller må du igjennom den samme kampen igjen? Jeg søkte om keisersnitt da jeg hadde sterk fødselsangst, det var helt utenkelig for meg å føde vaginalt. Jeg fikk det ikke innvilget, og det har ødelagt for meg.. Jeg grua meg sånn til fødselen at jeg enda ikke har fått morsfølelse for lille babyen min, og nå er han 3 mnd.. Jeg er så bitter for at jeg ikke ble tatt på alvor..

  114. Gratulerer så mye!! Syns det er litt trist at ikke gravide lenger kan fortelle en så stor nyhet med verden uten å bli dømt her og der. Vi må være flinkere til å ikke bry oss så mye hva andre syns. Dette klarer du så bra atte, selvom du “bare” er 17 år.
   Ønsker deg lykke til videre, prøv å ikke bry deg så mye hva andre syns. Alle skal mene noe om alt.

  115. Når du allerede er en så fantastisk mamma fra før, så klarer du det igjen! Kjempebra skrevet, du imponerer.
   Gratulere så masse, stå på 😀

  116. Åh, så glad jeg ble av å lese 163 kommentarer, og INGEN var negative!! Gleder meg så på dine vegne. Sto selv med abortpillen foran meg for snart ett år siden. Ekstremt glad jeg ikke tok den nå i dag. Nå sitter jeg her med en liten jente på snart 3 mnd. Dette klarer du! gratulerer 🙂

  117. Åå så gøøy jessica! Endelig det har jeg ventet på, jeg gleder meg til oktober å se det lille nurket ditt:) Fyy søren altså du er en råtøff dame&:) Leo har den beste og tryggeste mamman han kan få og det samme med det lille nurket som kommer snart 🙂 og ikke minst gratulerer til deg å Fredrik da, ønsker meg mitt barn nummer 2 jeg også, er 17 år her å har min sønn Leo på 7måneder <3 🙂 kos dere med LilleLeo imens klem :)<3

  118. Gratulerer! Synes du er knalltøff og jeg står i stor respekt av valget ditt og hvordan du framstår som mor 🙂 Jeg er selv 9 år gamlere enn deg og venter nr 2 på 2årsdagen til minsten men du har like gode forutsetninger for å klare det som meg. Alder er bare et tall, det finnes ikke en større gave enn å få et barn, det er den største kjærligheten man kan oppleve <3

  119. Gratulerer med graviditeten. Dette klarer dere fint. Skjønner at det har vært en tøff tid for deg men prøv å nyte/ kose deg med graviditeten, selv om du er ung og mange har veldig mange synspunkter.

  120. Kristine: Tusen takk <3 At du synes det betyr mye for meg! Så herlig, gratulerer med baby på vei du også da! 🙂

   Alder er virkelig bare et tall når det kommer til det å være en god mor <3 Helt enig i det du sier, det finnes ikke en større gave enn å få barn!

  121. Kjære deg jeg vil bare si at alt kommer til å ordne seg. Det er mitt motto i livet, uansett hva det er så sier jeg til meg selv “Kristine dette vil ordne seg”. Er litt eldre enn deg og gravid ca like langt som deg. Jeg har alt som skal til for å kunne oppdra dette barnet, mangler en utdannelse og litt sånn. Graviditeten kom overraskende for oss også men jeg har sakt at dette vil ordne seg dette også, og det vet jeg det vil for deg også. Gratulerer så vanvittig mye, håper du får en fin svangerskap og lykke til 🙂

  122. Kjære deg!❤️ Du skal ikke måtte skrive ett langt blogg innlegg for å forsvare deg for att du vet hva som kommer av kommentarer. Hva de mener er til syvende og sist klinkende likegyldig i hverdagen. Se heller på den responsen du får hver dag av den nydelige lille gutten din. Når du ser bånde mellom dere, hvordan han ser på deg og hvor avhengi den lille er av deg. Det er mye mer verdifull respons enn hva noen ukjente skulle mene.
   14,16,18 eller 45 spiller ingen rolle for barnet. Det barnet trener er en mor som er der å fyller behovene ett barn har. Det aller viktigste er kjærlighet og trygghet. Er det en ting jeg er sikker på er det att du har men enn nok av alt det til begge barna!
   Jeg tror alle ville vært redd og lei sei når situasjonen har vært sånn og man reagerer ekstra pga sjokket. du bør ikke ha dårlig samvittiget for det. Att du har vurdert frem og tilbake er bare ett tegn på att du tenker på barnes beste. dette klarer du!
   Aldri la noen få deg til å tvile på din evne som mor, aldri unnervurder deg selv som mamma til gutten din og aldri tvil på att du ikke klarer det pga nå så ubetydlig som alder!
   Premien kommer snart, da er alt vonde glemt og du kommer til å glede deg over barnet du har i armene. Att du var usikker de første ukene betyr ikke att barnet ikke er ønsket eller elsket.
   Jeg heier på deg og bøyer meg i støve tøffa!
   Og en streng beskjed til slutt, slutt å forsvare deg for hvorfor du beholder barnet.
   Du beholder barnet for du vil og ønsker det, da er det en gyldig grunn. Det er ditt barn og ingen kan blande seg i det💗

  123. Det går ikke en gang å sette seg inn i situasjonen du har vært i den siste tiden, hvor utrolig vanskelig det må ha vært for deg. Og at det i tillegg har vært press fra andre kanter kan ikke akkurat ha gjort det særlig bedre!:( Er så glad for at du valgte å beholde og gleder meg til å følge deg i tiden fremover, fulgte deg på bloggen da du gikk med Leo også og er like glad på dine vegne nå som den gangen. Har full tro på at dette kommer du til å klare, uansett hva fremtiden bringer med seg!💕

  124. Ååw, ble så glad på dine/deres vegne nå, at jeg fikk tårer i øyenkroken, hihi. Gratulerer!!! 🙂 Lykke til. Jeg syns du er så tøff som står imot alt hatet, som uheldigvis finnes. De er bare missunte på deg. Ikke gi opp <3

  125. Gratulerer!
   Synes dette viser at du er moden og voksen for din alder. Dette kommer du til å klare fint. Jeg har akkurat blitt 23år og har 2 barn. Tror du klarer det like fint som meg.
   Lykke til og nyt graviditeten din. Du vet jo nå hvor mye du vil savne magen senere ☺

  126. Gratulerer, jeg ble også uplanlagt gravid med nr 3, termin i oktober samtidig med deg 🙂 selv om det heller ikke passet akkurat nå. Og jeg hadde aldri klart å ta abort, vet godt hva du snakker om. Lykke til!

  127. Hei 🙂
   Jeg er veldig glad på dine vegne! Enda et tilskudd til familien. Prøv å tenke på det positive. Du er en fantastisk mor og dette skal du klare! Lykke til 🙂

  128. Gratulerer så mye med lillesøster/bror på vei 🙂 Så koselig å høre! Skjønner at dere har hatt det tøft! Men man angrer ikke på barn man får, man kan angre på de man ikke får. Du virker kjempeflink, så er sikkert på at du har tatt rett avgjørelse for deg og din familie 🙂 Et barn er et fantastisk under, uansett om det ikke var planlagt eller om mamma og pappa er unge! Håper du får en flott graviditet 🙂 Gleder meg til å lese videre. Og håper du får en fantastisk fødselsopplevelse, uansett om du velger KS eller vaginal fødsel (vet du har slitt med fødselsangst og forstår det godt (been there!), men lurt å vurdere muligheten for vaginal fødsel med god hjelp fra jordmor hvis du vil, for etter to ks kan man ikke føde)

  129. ååå koselig!!! Gratulerer så mye!<33
   Du er en fantastisk mamma!!!! Og det vet DU, ikke la noen få endre på det.
   Jeg bare gleder meg til det innlegget der du vil si hvor glad du er for valget du tok, når sjønnheten er født! For jeg vet det kommer <3
   Det kommer til å gå bra <3 Ønskes det beste for svangerskapet! 😉

  130. Egentlig visste jeg at dette kom til å skje, men det er jo en glad nyhet. Du har snakket mye om at du har vært babysyk i etter tid da du fikk Leo, og nå får du kjenne på følelsen igjen. Gratulerer, jessica. Håper du forteller om hvordan skole gangen blir nå 🙂 <3 God graviditet

  131. Gratulerer så mye til dere begge to! ❤️ Å gratulerer til Leo, som er så heldig å skal få lov til å bli storebror!❤️ Barna dine kommer til å være så heldig, som er så tette, å kommer til å et godt, sterkt bånd!
   Jeg fikk min datter, rett etter jeg fylte 20, ho er et halvt år nå, å jeg har SÅÅ lyst på en til❤️ Jeg tenker at det kun er fordeler med å få barn når man er ung 😉 Du får tid til å tenkte gjennom hva du vil utdanne deg som( jeg har ingen utdannelse enda, fordi jeg ikke viste hva jeg skulle bli, nå har jeg hatt tid til å tenke, å nå vet jeg), du orker å bli med på alt av lek osv (min mamma var 40 når ho fikk meg, å orka ikke å bli med på noen ting..) og det blir lettere å komme tilbake i sin gamle kropp etter svangerskapet. Jeg tenker at når jeg er 40, er dattera mi 20, å jeg blir en “kul” mamma.
   Jeg tror det er lurt å inn stille seg på at det kommer til å bli veldig tøft med to tette, “1 er som ingen, 2 er som ti”, den stemmer ganske bra. Venninna mi har to tette, å ho sier at det er en veldig god beskrivelse av å ha to. MEN, tenk så mye du får ut av det! Tenk hvor heldig Leo blir! Tenk så sterkt bånd de får! Tenk hvor heldig du er som fortsatt er ung når de vokser opp! DU ER HELDIG❤️
   Både jeg og pappaen til jenta mi har lyst på en til, nå. Dessverre så tørr vi ikke, fordi alle forventer at jeg skal ha lappen, kjøpe bli å bli ferdig med utdannelsen.. Han har alt det, jeg har ingen av delene..
   Ser en lenger opp spør om mini-piller, jeg gikk også på Cerazett, å ble gravid mens jeg tok det.
   Masse masse lykke til!❤️ Jeg har lest bloggen din siden lille Leo lå inni magen din, å gleder meg så mye til å fortsette å følge deg videre❤️ Håper ikke du tar til deg de negative kommentarene kom kommer, for du har virkelig bevist alle at du er en fantastisk mamma!
   Håper du kommer til Østfold en gang, da må jeg møte deg, så jeg får tatt en bilde med deg, å gitt en klem til et stort forbilde❤️

  132. Gratulerer.Takk og pris pris for at folk oppfører seg i kommentarfeltet. Du vil klare deg mer enn bra, alene eller med barnefar. Jeg har selv levd med at mange i byen vi bor i, har ment ditt og datt om meg og mitt liv som er annerledes. Du kommer til å glede deg mer og mer og stadig glemme mer av det vonde. Jeg er 10 år eldre og er imponert. La folk få dyrke sin negative energi og blokk det ute. Møter jeh deg ute i Larvik skal jeg virkelig bekrefte hvor tapper og flink du er. Ikke skam deg, men glede deg. Tid har du nok av og alder er et tall som ikke alltid stemmer med hjernens modenhet 😉 vet dette av personlig erfaring..hehe. lykke til!

  133. Gratulerer!!❤️
   Jeg er en stor fan av bloggen din og elsker innleggene dine. Utrolig hyggelig å høre at du er gravid igjen. Jeg skjønner at dette var et vanskelig valg for deg, men husk du klarer det helt supert å være mamma (det er Leo et levende bevis på). Du skrev at du syntes det var dumt at andre synes det var et lett valg å beholde barnet. Hvis du tenker på Anna Rasmussen (mammatimichelle) så må du huske at hun er lykkelig i et forhold, mens du har akkurat gått inn i et forhold igjen etter et hardt brudd. Jeg er helt sikker på at du klarer det bra å bli mamma til to, med eller uten hjelp fra Fredrik, jeg støtter valget ditt og det er det mange andre som også gjør!❤️❤️❤️😘
   Stå på!!

  134. Gratulerer så mye! Det er veldig modig av deg å ikke ta abort, spesielt når du er så ung. Jeg er sikker på at du har tatt det riktige valget, og du kommer til å bli en fanstastisk tobarns-mor! Igjen, gratulerer så mye, jeg heier på deg!

  135. Gratulerer! 😀
   de to kommer til å få et helt spesielt bånd når de vokser opp sammen så tette. <3
   Du kommer jo ikke til å angre et sekund på dette valget, og selv om det er tungt akkurat nå og at dere har vært gjennom mye, så må du prøve å nyte graviditeten og være stolt over alt du har oppnådd 🙂
   Klem & lykke til!

  136. Gratulerer så mye Jessica! Aldri la noen betvile dine evner som mor! Du er utrolig god. Det virker som du gjør alt for at barnet ditt skal ha det bra. Håper du etterhvert klarer å nyte svangerskapet. Det et klart dere mestrer dette!
   Lykke til. Klem ❤️

  137. Hei!
   Håper at du får en fin graviditet!
   Ser at mange skriver at du virker voksen for å bare være 16 år, men jeg er ikke enig med tanke på at du klarte å bli gravid på kort tid uten at du ønsket det. Sånt kan jeg ikke forstå helt
   Det er egentlig ikke så vanskelig å unngå uønsket graviditet om man er moden og voksen nok. Det er bare få dager per måned når en kvinne kan unnfange et barn, det er jo ikke så vanskelig å bruke kondom/ha sex uten at han kommer inn i deg når du vet at det er større sjanser for at du skal bli gravid, så det at du har blitt gravid for andre gang i løper av kort tid ser jeg på som:
   1) du kan veldig lite om hvordan en kvinne sin kropp fungerer og hvordan man kan unngå å bli gravid
   2) du forstod at det med unge mødre (som gjerne har flere barn i veldig ung alder) er populært blant mange bloggleserne noe som kan hjelpe deg å få flere lesere og det betyr at du skal holde deg på topplisten/tjene penger på det
   3) du ville bli gravid av en annen grunn
   Jeg klarer altså ikke å tro på at dette kan skje med en på så kort tid uten at man ønsker det/ eller har rett og slett ikke peiling på hvordan unngå å ekstra beskyttet sex de dagene det er størst sjanse for å bli gravid
   Virkelig hvordan går det an:)?

  138. Som du sier, det er ditt valg og din kropp! Gratulerer så mye med overraskelsen, du er ufattelig sterk ❤

  139. Anna: Jeg orker ikke å sitte forsvare min bruk av prevensjon når jeg vet at jeg har hatt på alarm på mobilen min hver dag for å huske å ta minipillen min. Ta heller kontakt med legen din og spør om det er mulig, for det er det.
   Jeg har jo opplevd det, og etter å ha snakket med legen min så kunne hun bekrefte at det var fullt mulig hvis man ikke hadde virkning av minipiller eller p-piller, hvilket jeg har blitt gravid på begge gangene. Om du er interessert i å ta i mot bevis på dette kan jeg gjerne sende deg kvitteringene jeg har av at jeg har hentet ut minipillene mine hver tredje måned på apoteket? For jeg ville vel ikke hentet dem og brukt penger på det om jeg ikke skulle bruke det?

   Prevensjon svikter, og ingen prevensjon er 100% sikker. Utenom å leve i sølibat, noe jeg regner med ganske få av de som lever i et kjæresteforhold gjør.

   Jeg har vært på sykehuset på samtaler om abort, bestilt aborttime, og hatt mange søvnløse netter og mange vonde stunder hvor jeg har grått i armene til Fredrik. Mener du helt seriøst at det har vært skuespill og at jeg egentlig ØNSKET å bli gravid igjen som 17-åring?

   Nei, vet du hva. Du får synes hva du vil men jeg ønsket aldri dette, og jeg vet at jeg kjenner mitt liv best. At du ikke synes det er smart å få et barn til nå er helt i orden og jeg respekterer din mening, men å beskylde meg for å lyve for å ha en populær blogg? Altså? Det er bare så langt utenfor hva jeg står for at det går nesten ikke an.

   Jeg er forresten ikke 16 år, jeg fylte 17 i juni i fjor 🙂

   Ønsker deg uansett en fin dag!

  140. Kjære Jessica… Det er jo ingen hemmelighet at når unge bloggere deler en sånn nyhet så blir det ramaskrik i kommentarfeltet – jeg håper du har lagt merke til hvor få du har fått av den typen. Her var det virkelig mange fine ord, jeg ble så glad! Jeg håper du skjønner hvorfor? Fordi du er ikke som andre bloggere, du skiller deg ut. Du er så moden, så reflektert. Måten du svarer hatkommentarer på får meg til å ta av meg hatten og bøye meg i støvet. Du svarer på en så voksen måte, i forhold til veldig mange andre, og det får meg til å beundre deg så veldig. Du er så god!
   Jeg ble selv uforventet gravid i en alder av 22. Jeg synes jeg var ung, så det å se andre som er yngre enn meg, og som tar det på så strak arm til tross for motgang livet kan kaste i mot en… det er fantastisk å se. Jeg vet hvordan jeg var da jeg var 15-16 – og jeg var langt ifra like reflektert som deg. Jeg tror det kommer med mammarollen, man vokser så mye på det, så at du vil klare å håndtere to barn? Jeg har ikke ett tvil i mitt sinn. Selvfølgelig gjør du det!
   Hardt blir det nok, men det er lett å se at du klarer deg i gjennom alt det tøffe. Det er derfor jeg håper du ser dine kommentarfelt opp mot andres, for du er uten tvil den med mest positive ord fra leserne dine. Det er fordi du er den du er. Ikke glem det. Litt nettroll her og der kommer man seg ikke unna med en blogg, dessverre, men jeg håper du ser de ikke vet bedre. Det handler i hvert fall ikke om DEG personlig, for da sier man ikke dritt anonymt.
   Nå må jeg nesten runde av her før jeg poster en hel novelle her (føler heg kanskje gjorde det likevel? 😂) men må få avslutte med å sende en stor gratulasjon til deg, Fredrik og lille Leo. Gleder meg til å følge dere videre på veien. Stor, stor klem ❤️

  141. Gratulerer så mye! Jeg ble selv gravid på Cerazette, og har nå spiral istedet. Hørt om mange andre som også har blitt det

  142. Marlene Ytterland: Ja, det har jeg virkelig! Har vært så herlig å se så utrolig mange flotte og hyggelige gratulasjoner og lange hilsner. Jeg setter så inderlig stor pris på det at dere skulle bare visst! Så jeg legger selvfølgelig mest energi og tid på å svare de som skriver hyggelig ting til meg, men det er jo selvfølgelig vondt når noen skal prøve å dra meg ned – selv om jeg vet og forstår at det er umulig å unngå når man skriver blogg. Veldig glad for at dere ser at jeg prøver så godt jeg kan å svare alle på en saklig og hyggelig måte, det har også vært veldig viktig for meg selv om vedkommende kanskje ikke er så hyggelig i sin kommentar! <3

   Du har SÅ rett! Takk for at du la igjen kommentaren, dette var virkelig koselig lesning. Jeg har fantastiske lesere og jeg skal gjøre alt jeg kan for å vise dere at det betyr så mye som det gjør!

   Tusen, tusen takk Marlene! Stor klem tilbake til deg <3

  143. Gratulerer så mye! Stor respekt til deg, og dette er jeg sikker på kommer til å gå bra <3 Gleder meg til å følge med på deg og familen din! Stor klem til deg <3

  144. Mariel: Takk takk <3 Åh, blir så glad av å lese alle disse fine kommentarene fra dere! Gleder meg til å dele alt med dere på veien til å møte den lille skatten også! Stor klem!

  145. Om 20 år fra nå så sitter du og Frederik med to voksne barn som er tett i alder og som har hatt så mye glede av hverandre. Enten dere er sammen da eller ikke, så har dere hverandre alle sammen uansett. Og da er du 37. Og har FORTSATT så mye foran deg enda du har voksne barn. Du vil ikke angre på å få en liten en til. Men etter at andre bloggere har fått ufortjent mye hets og shaming for valgene de har tatt på familiefronten, så forstår jeg at det blir et ekstra press på å gjøre det “riktige”. Men det RIKTIGE her tror jeg virkelig er å beholde det vakre mennesket du bærer på. Når ditt lille barn ser på deg for første gang, da vil alt være verdt det <3 Og når Leo holder hånden hans eller hennes, så vil dere smelte.
   Dette kommer til å gå helt fint, virkelig! Mange sier at ja, det første året er tøft med småbarn, men så ca etter halvannet år så forstår de så vanvittig mye mere og livet forandres (til noe litt mindre fysisk krevende). Og da vil de søte små ha hverandre å leke med. Dere vet hva dere går til også. Mange sier at en slik aldersforskjell er helt ypperlig. 🙂
   Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne gitt mitt barn et søsken, men jeg er alene med omsorgen (og barn kommer fra en plass...) så det kommer nok aldri til å skje. :p
   Du er kanskje livredd nå. Men dette skal gå bra 🙂
   Og kanskje dere får det litt tøffere sammen som par en stund? -javel, men som mennesker og som foreldre så blir dere sterkere og bedre (uansett). Dere har allerede vært gjennom veldig masse sammen og allerede bevist at dere er et godt team og ypperlige foreldre.
   Dette er helt fantastisk, og jeg synes ingen skal få lov til å stjele gleden deres! Om den allerede er sjålet, så ta den tilbake. Vet det ikke er lett. Det var ikke før på slutten av mitt eget svangerskap at jeg klarte å glede meg. Men man kommer dit en eller annen gang, enten tidlig eller når babyen er født.
   Jeg er oppriktig glad på deres vegne. Ingen er så drillet på deres liv som dere. Dere kan forme det livet dere vil ha uten en tanke på hva andre synes. For at andre har forskjellige meninger kan man ikke gjøre noe med. Men dere trenger ikke gjøre noe med de meningene. Det er bare synsing. Det burde ikke gå inn på dere (ikke som i at det ikke er forståelig om noe går inn på dere, men dere fortjener bedre enn at noe så smålig som en annen persons meninger av ymse kvalitet skal få ødelegge deres liv).
   Blir litt klisjé og kliss når jeg spytter ut ting nå som "lev mens dere er unge" haha! 😉 Men unner dere så ufattelig mye godt.
   Det er mange som har ment mye om meg og mitt svangerskap, noe som ødela meg. Det er ikke kuøt å få høre "du burde bare tatt abort".. skulle ønske jeg lyttet mindre til skeptikerne, fordi jeg innså ikke før det hadde gått en stund at den de rakket ned på var moren til barnet mitt. Og ingen får skade barnet mitt. Kanskje det blir lettere å bygge et salgs skjold rundt deg selv om du tenker på det på den måten?
   Masse gode ønsker og klemmer fra en annen mamma 🙂 ^^
   Gjør noe fint for deg selv nå! Det er hardt å være gravid, så ta godt vare på deg selv. 🙂

  146. Jessica, du må være den mest modne og reflekterte syttenåringen jeg vet om, så dette vet jeg kommer til å gå bra. Gratulerer til dere tre, dette blir konge!

  147. Gratulerer så mye!! <3 Ble ordentlig glad på deres vegne når jeg leste dette, har så utrolig mye respekt for deg. Det er ikke alle som hadde klart å oppnå alt det du har gjort iløpet av så kort tid og det skal du fader meg være stolt av. Ble veldig glad når jeg så du har fått mye støtte nå og ikke så mye hat, for det fortjener du virkelig. Nei dette går så bra, NYT tiden fremover <3 Dere virker som fantastiske foreldre og jeg er sikker på at dere får til dette helt perfekt. Alder er bare ett tall, husk det 🙂 Gratulerer SÅ mye igjen <3

  148. Gratulerer så mye til dere alle sammen!!<3
   En ting jeg lurer på er, er det ikke en viss tid etter keisersnitt at man burde vente med å bli gravid pga risiko ved neste svangerskap? Du har sikkert snakket med legen om det, men håper du kan gi litt informasjon om det. 🙂

  149. Skikkelig sterkt innlegg! Jeg har aldri kommentert før, men fulgt bloggen din en god stund. Jeg er på et helt annet sted enn deg, og 10 år eldre, men vil bare si at jeg respekterer deg høyt! Dette innlegget sier mye om deg. Stå på, og gled deg til tiden som kommer, selv om det kom som en overraskelse. Du er sterk!

  150. Anonym: Takk takk, kjempehyggelig å høre<3

   Jeg har sjekket litt rundt omkring på nett siden det har gjort ganske vondt i KS-arret mitt til tider, og jeg tror de anbefaler litt forskjellig fra sykehus til sykehus. Jeg har sett en anbefaling på å vente 1 år, men andre steder 6 måneder. Jeg har slitt veldig med smerter i arret nå som jeg skrev, og det eneste helsepersonell er bekymret for slik jeg har forstått det er at livmoren kanskje ikke tåler riene og at det er større risiko for livmorruptur under fødselen.

   Klem!

  151. Gratulerer så mye!!! 😀 Det står enormt stor respekt av ditt valg, du har all grunn til å være såååå utrolig stolt av deg selv! stå på! Ikke la andre fortelle deg hva som er rett, det vet du aller best selv. Kun du og Fredrik vet hva som er best for dere og forLeo og for den skjønne babyen i magen! Jeg håper du ikke lar fordumsfulle og sneversynte folk ødelegge gleden, for dette er jo utelukkende en gledelig nyhet! Tenk, det største du har opplevd i livet skal skje deg en gang til – det er jo faktisk helt fantastisk og du er priviligert 🙂 og barnet er priviligert som kommer til dere. Rart å skrive kanskje siden jeg ikke kjenner dere, men det er veldig tydelig på bloggen din at Leo er et lykkelig barn som får masse kjærlighet 🙂 Ønsker dere all hell og lykke, husk at det er mange som har stor respekt for deg og IKKE dømmer deg! Drit i negative kommentarer og reaksjoner, man kan aldri please alle uansett, så ikke vits å forsøke engang 🙂

  152. Alderen din er uvesentlig😊 Det som betyr nåke er den fantastiske mammaen du er for gutten din. Innlegga dine minner lite om ei 17 år gammal jente – men ei voksen, klok og velformulert dame😊 Eg heia på deg! Baby nr 2 vil du takle like strålende som morsrollen du så langt har vist ♡ for nåken heldige barn du har som får vokse opp med ei mor som deg! Lykke til 💕

  153. Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg har fulgt med på bloggen din veldig lenge, og vil påstå at jeg er innom bloggen din hver dag.
   Du er ufattelig flink med Leo tross alderen din, og jeg er garantert sikker på at du kommer til å bli ei fantastisk god mor for 2 💜
   Gratulerer!💜
   Gjør hva som er riktig for deg, følg hjerte og stol på dine egne valg! Du kommer til å klare dette med glans.jeg må si at jeg misunner din modenhet, det er i ikke alle på din alder som hadde klart dette. Du er bare 17.. Men husk; ungdomstid og utdanning er like viktig!! Stå på!
   Klem💜

  154. Gratulerer så mye:) skjønner at det er vanskelig med så mye press fra alle kanter.. følte selv stort press når jeg var gravid for andre gang. Jeg gråt og følte meg fæl for at jeg hadde “greid det igjen.. men så skjedde det noe uventa, jeg mista spira.. etter det har jeg en sterk mening om at enhver graviditet skal feires og er et mirakel i seg selv. Tenk på hvor heldig du er:) var så heldig å ble gravid med en gang igjen og har aldri siden tenkt hverken om meg selv eller andre hva som er rett, en baby er uansett den fineste gaven <3 kos deg med svangerskapet for dette her klarer dere! 😀

  155. Takk for svar!
   Jeg skrev det ikke for å fornærme deg eller noe, og så sier jeg ikke at du lyver, jeg bare mente at det er litt rart at man kan bli gravid så fort etter en fødsel (ett år er ikke lenge) uten å ønske det eller når man vet hvordan man kan unngå en graviditet.
   Jeg tror på at du brukte minipiller, men da burde du være klar over at det ikke er 100% sikkert, hvorfor bruker man da ikke kondom i tillegg de 2-4 dagene når det er ekstra sjanse for å bli gravid? Bare for å være på den sikre siden?
   Det burde mange ha gjort for å ikke stå foran valget om abort …
   Jeg synes at det er riktig at du ikke tok abort, det er riktig å beholde barnet!
   Jeg synes at det er bare bra at det blir født flere nordmenn i Norge:)
   Du er jo i forhold og gutten deres er veldig fin!
   Jeg ønsker dere masse lykke!
   Du/dere klarer dere fint det er jeg sikker på:)
   Jeg bare håper at dine unge lesere (om det er veldig unge jenter som leser om deg og ditt) ikke kommer til å synes at det er bra å ha 2 barn i alderen 17 år.
   Det fungerer forhåpentligvis for deg, men du må være enig at det er veldig tidlig å ha barn på i denne alderen egentlig.
   Jeg tviler ikke på at du er en god mamma og du får sikkert god hjelp, men å si at alderen ikke spiller noen rolle er ikke helt riktig!
   De fleste som er 16 eller 17 år er ikke klare til å være foreldre!
   Må man så må man, men ikke si at det er bra alder å ha barn på! Det ER veldig tidlig!
   Så håper at du kan bruke din påvirkningskraft og informere dine unge lesere om at det går an å unngå uøsket graviditet om man setter seg inn i hvordan dette kan gjøres

  156. Jeg respekterer valget ditt og synes det er modig av deg å dele dette med oss og du er sterk som klarer dette og håper for all del ikke at du blir tråkket ned på og får så mange kommentarer som drar deg ned <3

  157. Hei! Gratulerer så mye med graviditeten! Jeg leser ofte bloggen din og jeg ser at du er en god mor for Leo! Selv om du ikke har planlagt denne graviditeten så er jeg ikke i tvil om at du kommer til å bli en like god tobarnsmor! Lykke til begge to! 😄❤️

  158. Det som gjør meg mest glad i dette innlegget er å se at i skrivende stund har du 229 kommentarer og 99% av dem er positive! Mange skriver at de har fulgt med på bloggen din fra starten selv om de vanligvis ikke kommenterer. For meg sier dette at du har en blogg med mange trofaste følgere som virkelig bryr seg om hva som skjer i livet ditt. Håper du skjønner hvor utrolig spesielt det er og hva det sier om deg og hva slags type blogg du driver. Vi er glad i deg! og Leo! og Fredrik! Og snart enda en!! Ser frem til å lese bloggen din fremover med graviditet og det hele:) Nyt å være gravid,og bry deg ihvertfall ikke om de få som kommenterer at du er så umoden og det er så dårlig å ha 2 barn som 17-åring. De fleste oppegående mennesker skjønner at det er mulig å bli gravid selv om man passer på 100%. P-piller fungerer ikke på alle, sånn er det. Anyways, fortsett med det du gjør, du er yndlingsbloggeren min. Faktisk.

  159. Lykke til dette klarer dere, jeg kjenner meg litt igjrn i det du skriver enda jeg nesten er dobbelt så gammel som deg. Gravid så tett ettrr hverandre, ikke planlagt, prevensjon som svikter og som svikter igjen ved norovirus. Uplanlagte graviditeter kommer alltid som et sjokk og fører mye med seg helt uavhengig av alder. Jeg er så takknemlig for at de ble så tett nå, de er helt avhengig av hverandre. Lillemor på snart 2 kopierer alt storebror på 3,5 gjør. De krangler, leker, musser, gjør fanteri, synger konserter for oss og sier de elsker hverandre hver dag. Jeg er lykkelig. Nå ligger lillebror i magen og kommer til oss om en stund. Han er i dag svært etterlengtet men et sjokk da han ble annonsert. Vi skal få 3 barn på 4 år. Vi gleder oss nå og syns det er vondt å tenke på den sorgen vi først følte med de to Siste men jeg er sikker på at det kommer til å gå bra. Akkurat som for deg. Idag dømmer vi mye, prøv å ikke lese for mye. Mange dømmer av sjalusi og uvitenhet. Så lenge hjertet ditt ønsker dette barnet vet du at fu har tatt riktig valg for deg.

  160. Gratulerer så utrolig mye! Du er og forblir en fantastisk mamma, uansett om du har ett, to eller sju barn! Kos deg<3

  161. Har til nå ikke kommentert, men må si gratulerer! Har lenge lest bloggen din og sett hvor godt du mestrer mammarollen. Du viderefører gode verdier og prinsipper til sønnen din, og det er jeg sikker på at det neste barnet også vil få. Du gir deg ikke, du er sterk og dette kommer du til å få til. Du er en god mamma og et stort forbilde for mange der ute.

  162. Må si at å lese denne nyheten om at du er gravid med nummer to rørte meg ganske mye! Jeg kan forstå at du har hatt det tøft og det er slik at ingen dager er like, noen dager kan alt se lyst ut og andre dager mørke! Jeg må ærlig innrømme at jeg har lyst på en liten en de er jo så utrolig herlige og skjønne små, men det er jo masse arbeid også så for det om det friste med en liten nå, så får det nok bare frista. Det er både fordeler å ulemper. Skjer det så skjer det og hvertfall ikke med vilje! Jeg må bare si at jeg har følgt bloggen din fra første dag du begynte å skrive på an, og kommer til å følge bloggen din videre. Du er så ubeskrivelig god reflektert og flink mamme 🙂 Jeg heier på deg og din kjære! Dere er et så flott par! Leo kommer til å bli verdens beste storebror for det lille nurket! Du har mange lesere der ute som ser opp til deg, skulle vært flere slike herlige, reflekterte og et godt menneske som deg! Ha en fin dag og kos deg masse med svangerskapet om det er mulighet for det.:-)

  163. Må si at å lese denne nyheten om at du er gravid med nummer to rørte meg ganske mye! Gratulerer så mye!! Jeg kan forstå at du har hatt det tøft og det er slik at ingen dager er like, noen dager kan alt se lyst ut og andre dager mørke! Jeg må bare si at jeg har følgt bloggen din fra første dag du begynte å skrive på an, og kommer til å følge bloggen din videre. Du er så ubeskrivelig god reflektert og flink mamme 🙂 Jeg heier på deg og din kjære, ta en dag om gangen! Dere er et så flott par! Leo kommer til å bli verdens beste storebror for det lille nurket! Du har mange lesere der ute som ser opp til deg, skulle vært flere slike herlige, reflekterte og et godt menneske som deg! Ha en fin dag og kos deg masse med svangerskapet om det er mulighet for det.:-)

  164. Gratulerer:-) tenk for ei lykke å få oppleve og bli mamma igjen! Syns du er heldig:-) Du er reflektert, flink, virkelig en super mamma:-)

  165. Gratulerer så mye <3 Har lest bloggen din en god stund og synes du er en ordentlig oppegående og reflektert jente, spesielt med tanke på hvor ung du er. Det er tydelig at du og Fredrik mestrer rollen som foreldre, individuelt og sammen, og det er jo det aller viktigste. I tillegg synes jeg du har en utrolig voksen måte å dele livet ditt på bloggen, og store nyheter som dette. Dette tror jeg så absolutt du tar på strak arm og mestrer 🙂 Jeg himler med øynene når jeg leser noen av kommentarene over her, og jeg beundrer virkelig evnen din til å forsvare deg selv på en velformulert måte. Jeg er helt enig med deg i det med at du er ung og fortsatt har god tid på å få utdannelse osv osv. Tror mange glemmer fullstendig at man ikke må ha et A4 liv og følge strømmen til punkt og prikke. Alle har forskjellige liv, med forskjellige hendelser og valg som må tas. Jeg har stor respekt for deg, Jessica - jeg kommer faktisk ikke på noen andre 17 åringer jeg vet om som er like voksne som du er.
   Det er forresten kjipt å lese om flere som blir gravide på minipillen, må jeg innrømme.. Det skjedde med min egen mor for lenge siden, så hun lot meg ikke begynne på dem. Har selv kobberspiral og anbefaler det sterkt! Jeg er selv 19, så sikkerhet er første prioritet her også 🙂
   Ønsker deg og fammen en super påske!

  166. Gratulere så mye! Dette klarer dere! ❤️😊 Dere er er så fantastiske og flinke med Leo, tror han kommer til og sette storpris på å få bli storebror! Lykke til og kos deg utrolig mye i tiden fremover!

  167. Kommenterte her i går, men må bare legge til: Jeg ble gravid på p-pillen i min første graviditet og vet at det et fullt mulig. Håper virkelig ikke at dere som kommenterer her tror at pillene er 100% sikre… du skal ikke trenge å forsvare noen ting Jessica ☺ lukter sjalusi lang vei, ingen får vel et barn pga en blogg..latterlig.

  168. Gratukerer! <3
   Dere er nok flinkere foreldre enn mange av de på 40+ som bruker tiden sin på å skrive om unge mødre og hvor forferdelig det er 🙂
   Stå på! For en nyhet!

  169. Gratulerer så mye til deg og dere, Jessica! Jeg har all verdens respekt for deg, hvordan du velger å håndtere dette, og hvordan du velger å dele nyheten. Makan til velformulert og gjennomtenkt 17-åring skal man lete lenge etter. Og det er vel to av de beste egenskapene en forelder kan ha. Leo – og baby nr. 2 – er kjempeheldige 🙂 Dette blir nok verdens vakreste reise for dette, uansett om det blir en knirkefri tur eller ikke.

  170. Gratulerer så mye! Dette ordner du! 17 år og masse energi til to barn! hvis du opplever at piller ikke funker for deg så ville jeg kanskje byttet til noe helt annet. Har kobber spiral og er veldig fornøyd med det. Noen funker ikke så godt på P-piller dessverre.

  171. Gratulere så mye 🙂 dokke blir herlige foreldre !!:) kanskje du burde oppsøke litt hjelp og gå på fødsels forberedende kurs , sånn at du får lette på fødsels angsten 🙂 klem ! Hilsen Tone 🙂

  172. Hei!
   Treffer meg veldig det du skriver. Jeg hadde det sånn med mitt første barn, og jeg er 25 år. Uansett alder eller situasjon så vil det å få et uventet barn, være et stort sjokk og en omveltning. Man føler man ikke har kontroll og man får nærmest panikk. Men at du klarer å ha to små er jeg ikke litt i tvil om en gang. Det handler jo ikke om det. Jeg sa(og sier fortsatt) at jeg ønsker at nestemann skal være planlagt. Jeg tar også tester ofte, bare for å sjekke. Jeg er også redd for å få den samme beskjeden som deg. Men når barnet kommer så er det som om ingenting kunne vært annerledes. Masse lykke til!! Dette klarer du fint.

  173. Jeg er enig i at det var rart at du ble uheldig gravid. Dette er uansett din sak, og ingen andre skal blande seg bare ikke en ok følelse når du tror andre lyver. Kjenner mange jenter som har gått på P pille over fire år og hatt jevnlig sex og aldri blitt gravid. Du har også snakket om at du har vært babysyk men ikke ønsket noe barn om noen år, blir forvirret. Dette er ditt valg og ditt liv, så Gratulerer. Er 17 år selv. Ja jeg vet at man aldri kan være sikkert på prevensjon. Bare rart at det skjer to ganger etter hverandre og vi kvinner får dritt gode prevensjonsmidler, får det for vi etter og hatt en samtale med legen der hun selv sa det på helsestasjon. Lykke til med livet 🙂

  174. Jeg syns du skal heve deg over drittkommentarene. Jeg vil si GRATULERER! 🙂 jeg er sikker på at nr to kommer til å få det like godt som Leo har fått det. Du virker som en så sterk og fin og god mor og kjæreste 🙂 masse lykke til og hev deg over drittkommentarene 🙂

  175. For meg virker det som du er en flott og god mor for Leo, og jeg er sikker på at nestemann får det akkurat like flott! Du er kjempetøff og dette kommer til å gå kjempebra! GRATULERER så mye! 😀 gled deg over nyheten <3

  176. Jeg mener at det å sitte på pcen dagen lang og skrive om diverse handleturer og “det harde livet som tenåring med barn”, ikke er velfortjente penger, men regner vel med du synes noe annet 🙂
   Sikkert derfor du og Fredrik “slo opp” også, før dere plutselig ble sammen igjen, og plutselig nå venter enda et barn sammen, kun for at bloggen skal fortsette å leve og dere skal få utbetalt 50.000 kr hver måneden å leve på 🙂
   Lur dame du, det skal du ha 😉

  177. Respekt <3
   Gratulerer så mye! <3 dette klarer du. Du er sterk. Ingen andre enn deg selv vet hva som er best for deg. Og det kommer til å bli kjempeflott for Leo å få en lillesøster eller lillebror. Haters gonna hate. Sånn er det bare. Og ofte er det eldre folk til og med som skriver dritt. Men det sier jo litt om hvem som er barnslige og dårlige forbilder. Jeg ville heller hatt en ung mamma som kan være et godt forbilde, enn en eldre mamma som hakker ned på yngre folk og snakker dritt.
   Igjen : dette klarer du! 🙂 Gratulerer så mye <3

  178. Hei, kjære deg!
   Det er første gang jeg har valgt og kommentere bloggen din etter å ha lest den før Leo ble født. Jeg har vært med deg og alt du har delt på denne bloggen både positivt og negativt. Men en ting er helt sikkert, jeg syns du har vært innmari god mamma for lille Leo. Du er sterk og du tåler mer enn hva en 17 åring i utganspunktet ville tålt. Jeg ønsker deg lykke til videre, du vil alltid være den beste mammaen til dine barn. <3 klem

  179. Huff, for en dum kommentar Silje, men det gjør sikkert din miserable dag en smule bedre…
   Jessica, ser du er usikker på fødsel/keisersnitt og tid etter forrige.
   Kan kanskje berolige deg litt? Jeg fødte normalt knapt et år etter et keisersnitt, det gikk både fort og greit. Det er imidlertid noen kriterier. Du får ikke føde på ei fødestue (sykehus der de ikke har kirurg/operasjonsstue), men må velge et sykehus med døgnkirurgisk enhet. Håper du får hjelp og kommer over fødselsangsten, så du kan føde normalt, det er en helt spesiell opplevelse. Men ingen skal si at det å ta keisersnitt er lettvint, for det er det slett ikke. Kun de som ikke har gjort det kan påstå noe så dumt. Ved vanlig fødsel har du smerter der og da, litt i etterkant. Ved keisersnitt har du smerter og vondt i ukesvis (kanskje månedsvis) etterpå. Du kan heller ikke løfte og bære på eldre barn (Leo), så det er slett ingen enkel løsning.

  180. Heisann! Gratulerer sååå masse med den lille i magen til dere alle tre! ❤️
   Jeg har fulgt deg siden du gikk gravid med Leo og fant selv ut at jeg var gravid da han ble født! <3
   Jeg var 19 da og gikk på p-sprøyten, så ja, ingen prevensjon er 100% sikker!
   Jeg har alltid sagt, absolutt ikke planlagt, men så utrolig hjertelig velkommen! <3
   Når du delte nyheten ble jeg så glad! Uansett om det var planlagt eller ikke. Du er en fantastisk mor, og en fantastisk person virker det på meg. At du og Fredrik klarte og finne ut av dette og fant tilbake til hverandre er mer en hva godt voksne mennesker gjør! Jeg håper at om eg skulle komme i samme situasjon skulle klare å være like sterk og flott som deg!
   Du er ett fantastiske flott forbilde og jeg blir virkelig så glad for og se hvor fint du klarer deg! <3 stå på!

  181. Gratulerer så mye, tøffe, kloke, vakre deg!! Dette kommer til å gå bra😊😊

  182. Silje: Det var en fryktelig smållig og unødvendig kommentar. Jeg har hatt det veldig vondt og veldig tøft de siste månedene på grunn av bruddet, det har til tider gått så langt at jeg ville skaffe meg en psykolog for å få hjelp til å takle alle vonde følelsene.

   Men du har jo tydeligvis allerede bestemt deg for hva din sannhet er, men jeg vil bare gi deg klar og tydelig beskjed om at det overhode ikke er realiteten her hjemme. Jeg har aldri noen gang gitt dere lesere noen grunn til å tro at jeg skulle lyve om dette.

   Jeg vil ikke si at seks måneder med jobbing, snakking og kommunikasjon med forholdet vårt for å få det til å fungere er kort tid. Du skriver at vi “plutselig” ble sammen igjen, men 6 måneder er da ikke plutselig?

   Og hvis du har barn vet du at det er tøft og slitsomt, uansett hvor gammel man er.

  183. Du er en tøffing og jeg er helt sikker på at resten av svangerskapet vil gå helt fint. Gratulerer så mye til dere alle 3 😊 Hev deg over dritt slenginga og kos deg med den fi e familien din!
   Masse lykke ønsker fra en mamma på 35 år

  184. Anonym: Tusen takk for mye viktig informasjon!

   Jeg kjenner det på nattesøvnen allerede at jeg må ha hjelp til å takle fødeangsten. Håper jeg får riktig hjelp og veiledning til å ta det valget som blir mest rett.

   God klem

  185. Mira Mathisen: Åh, setter så pris på alt dere skriver! Blir faktisk helt rørt, jeg tuller ikke. Tusen hjertelig takk for alle fine ord, jeg skal gjøre mitt beste for at barna mine alltid har det best mulig, og jeg vet at jeg vil klare det. <3
   klem

  186. Nina: Jeg skal virkelig gjøre mitt beste for å heve meg over det fremover! Det er jeg også helt sikker på, Fredrik og jeg skal klare dette sammen! Veldig glad for at det virker som om jeg er en god mamma og kjæreste, takk for at du synes det <3

  187. Hei. Stå på – og gratulerer så masse med nok et under på vei. Dette klarer du/dere helt supert. Blir sikkert stas for Leo å bli storebror.
   Ta godt vare på deg selv, også håper jeg du får en fin graviditet. Klem

  188. Jeg digger deg, drit i de stygge kommentarene. Det er nok en grunn til at nesten bare har fått gode tilbakemeldinger, og det er fordi alle ser at du er den beste mammaen dine barn kan få. Det kommer nok helt sikkert til å føles annerledes når barnet kommer, akkurat som det gjorde med Leo.
   Klem fra meg!

  189. Selv om du bare er 17 år i realiteten, er det den mentale alderen som teller, og hvordan du mester morsrollen. Og utifra det jeg har fått med meg her på bloggen kommer du til å mestre rollen som tobarnsmor med glans<3
   Lykke til og stå på! Du er en helt fantastisk person og mor.
   Og ikke minst GRATULERE!<3

  190. Gratulerer! Bare lurer litt på hvorfor du ikke fant en sikrere metode enn p-piller/minipiller hvis du ble uønsket gravid på det første gangen?

  191. <3 gratulerer! Lev her og nå, kos dere hver eneste dag og se det fine bildet for dere; mor, far, storebror og baby <3 Bare å feie bort tanker om hva noen negative vesener mener!
   Klem :)

  192. Anonym: Hei!

   Fordi den andre pillen som jeg brukte sist tydeligvis er tatt av markedet, og så tenkte jeg at jeg bare hadde vært riktig uheldig og at det ikke ville komme til å skje igjen enda en gang når det er så liten sannsynlighet for at det i det hele tatt skal skje første gangen. Dessuten følte jeg meg tryggere nå som gikk på samme minipille som flere venninner av meg har gått på i flere år allerede, og andre kjente hadde mye erfaring med den minipillen jeg brukte denne gangen 🙂

   Nå har vi altså kommet frem til at kroppen min tydeligvis ikke har virkning av denne typen prevensjon, så på en måte er det jo greit å vite.

   Tusen takk forresten 😀

  193. gratulerer så mye! 🙂 Er det noen som klarer dette, så er det dere! 🙂 Blir spennende å følge dere fremover 🙂 Masse lykke til!

  194. Så koselig ♥ Synes du skal velge det som er best for deg, og drite i hva alle andre mener. Kjenner det i tillegg blir rart å fortelle deg å gjøre slik du selv ønsker, når jeg selv kjenner mye på presset andre har gitt meg da de fikk vite om meg og graviditeten, men det kommer seg. Det virker som du klarer en utmerket god jobb med lille, søte Leo, og tviler ikke på at du vil klare det like godt med en liten til. Jeg har termin 1. Oktober 🙂
   Har ikke lest kommentarene her, men vet du pleier å få ganske mye rart i kommentarfeltet og synes absolutt ikke det er greit. Det fortjener du absolutt ikke, det fortjener ingen. Lykke til, og ikke minst gratulerer!

  195. Så hyggelig, gratulerer så mye <3 dette fikser dere! Selv venter jeg mitt første barn i August og er 21 år (ble gravid på p-pille) Må sette studie på vent, men sånn er det! Skole går ingen vei, og nå i dag er det helt okei å gjøre ting på sin måte og i sitt eget tempo!
   Lest bloggen din mens du var gravid med Leo, men nå syns jeg nesten det er enda morsommere å klikke inn her siden vi begge er gravide. Så skriv gjerne mer om graviditeten og tips. Gleder meg til fortsettelsen 🙂
   Stor klem 🙂

  196. Dette går nok kjempe fint! Du gjør det som er rett for deg og din kropp..! Jeg er en del år eldre og selv jeg har slitt med et sånt valg. Mitt gikk andre vei. Jeg kjenner igjen tankene og følelsene. Jeg vet jeg gjorde det som var rett for meg og min kropp akkurat nå, men kjenner jeg allerede tenker på hvordan lillesøster eller lillebror ville vært. Stå på! Dette klarer dere fint. Sammen eller ikke sammen så vil barna likevel ha to foreldre som elsker dem.

  197. Hei.
   Gratulerer så mye. Du bør være så stolt over deg selv. Og det er så mye respekt. Dette greier du kjempe fint. Alder er ingen hindring. Det virker som du er en fantastisk mor og da spiller det ikke hva noen andre sier.
   Jeg har tatt abort og sliter masse med det valget som ble presset på meg. Angrer hver dag.
   Stor klem fra meg.

  198. Gratulere så mye. Du er heldig som nå får 2 barn. Jeg må desverre slite med å bli mor. Har allerede mistet og sliter med å bli gravid. Dette er du heldig og slipper 😊 Dere er tøffe og vil få det til uansett hvordan ting blir mellom dere. Jeg heier på deg. Og du har tatt et nøye og gjennomtenkt valg. Din kropp, du bestemmer!!

  199. For en god nyhet pakket inn i et trist innlegg! Jeg forstår at det ikke passer med et barn til nå, men man kan ikke planlegge alt! Jeg har nettopp blitt tobarnsmor og det et tøft, MEN alle den kjærligheten! Spesielt å se mine to små sammen! Du og dere kommer til å klare dette kjempebra! Håper du får lagt det kjedelige bak deg slik at du får gledet deg over den lille i magen ❤❤❤ Håper vi får være med på veien videre

  200. Kjære Jessica. Du har all grunn til å være stolt av deg selv. Til å bare være 17 år er du den beste moren Leo kunne Hatt, og bedre mor enn mange over 40. Du er moden, vel formulert i innleggene dine, og har meninger som ikke provoserer.
   Ut ifra hva jeg forstår på bloggen så er du ei jente med vilje av stål, og omsorg for sønnen din, og alle de du setter pris på. En omsorg ut av en annen verden.
   Leo er heldig som har foreldre som kjemper for et forhold, og som kjemper for at han skal ha det best mulig. Jeg er sikkert på at dere vil klare det like bra med den lille i magen, om så om dere ikke er sammen lenger. Dere er unge, dere har barn, det betyr ikke at dere MÅ være sammen, men barna dine er heldige som har foreldre som kjemper for et samliv.
   Du har all grunn til å være stolt av deg selv både som mor, samboer og blogger. Masse lykke til med en ny baby, jeg gleder meg til å følge deg og dine videre.

  201. Hei fine! Av en eller annen grunn er jeg stolt av deg, selv om jeg ikke kjenner deg. Tenk, du er velsignet med enda et fint barn! Du virker så voksen,og tekstene dine treffer så god 🙂 Nei, dette klarer du såå fint.
   De som sier du skal ta abort burde virkelig tenke seg om. Det er ikke alle som kan få barn, og du er rett heldig som får oppleve dette. Jeg har vært gravid 7 ganger, men barnet har aldri vært levedyktig. Så for meg, at folk sier du burde fjerne barnet, river i hjerteroten.
   Ja, du blir sliten. Det er sikkert hardt å være småbarnsforeldre. Men visst faen klarer du dette 🙂
   Jeg er glad på dine vegne vakre deg!!! <3

  202. Hei fine! Av en eller annen grunn er jeg stolt av deg, selv om jeg ikke kjenner deg. Tenk, du er velsignet med enda et fint barn! Du virker så voksen,og tekstene dine treffer så god 🙂 Nei, dette klarer du såå fint.
   De som sier du skal ta abort burde virkelig tenke seg om. Det er ikke alle som kan få barn, og du er rett heldig som får oppleve dette. Jeg har vært gravid 7 ganger, men barnet har aldri vært levedyktig. Så for meg, at folk sier du burde fjerne barnet, river i hjerteroten.
   Ja, du blir sliten. Det er sikkert hardt å være småbarnsforeldre. Men visst faen klarer du dette!! 🙂
   Jeg er glad på dine vegne vakre deg!!! <3

  203. Gratulerer så mye Jessica!!! Jeg synes det er fantastisk bra at du har valgt livet 🙂 Du har allerede en superskjønn gutt som kommer til å glede seg over å få et søsken! PÅ mange måterkan det også være lettere å ha to barn enn bare ett for da kan de underholde hverandre! Lykke til med alt! Du er kjempe flink synes jeg, alt godt fra bergen <3

  204. Gratulere så masse:) Eg e sikker på at du klare det her, du er en sterk person og valget du har tatt er helt fantastisk. Er sikker på at Leo kommer til å elske broren eller søsteren like mye som du kommer til å gjøre. Lykke til <3 Kommer til å følge deg opp:)

  205. Gratulerer så mye! Ble selv gravid på p-pille, selv om jeg hadde alarm på mobil hver dag, så blir litt provosert over å lese de besser-wisser kommentarene over her… Ingen prevensjon er 100% sikker! Er 21 år og det kom som et sjokk, men åh, som jeg gleder meg til lille jenta vår kommer rundt 9 august! Igjen, gratulerer så mye, du er så flink og du kommer til å takle to barn kjempefint, det er jeg helt sikker på! Heier på deg! Much love!

  206. Jeg har vært en fast leser kjempe lenge, har fulgt deg nesten fra begynnelsen, og jeg må bare si en ting, du overrasker gang på gang! Jeg elsker å lese på bloggen din, for du sier hva du mener og er ikke redd for å få en dårlig reaksjon, du er deg selv og det er så fint å se!
   Jeg respekterer deg for de valgene du har gjort og kommer til å gjøre, STÅ PÅ! Jeg vet at du kommer til å klare dette!

  207. Hei! 🙂 Gratulerer for din lille baby! Jeg synes du er veldig moden for din alder, og bloggen din er veldig interessant å lese!
   Men jeg lurte på en ting: hvordan kom du over at du kanskje kunne vaere gravid selv om du hadde mensen ?
   Lykke til videre! 🙂

  208. Abela: Tusen takk Abela <3 Ja, ikke sant - det er jo litt frustrerende å lese slike påstander når man selv vet hva man har opplevd og at man ble gravid tross riktig bruk av prevensjon..

   Gratulerer med baby på vei du også da <3 Blir garantert superkoselig!! Ønsker deg masse lykke til <3

  209. All respekt for deg som klarer deg gjennom slik tøff periode 🙂 jeg selv ble gravid I veldig ung alder, men pga alle mente abort var best for min del og pga miljøet til da eventuelle barnefaren ikke var det beste så valgte jeg å avslutte svangerskapet og slå opp med han litt senere da jeg hadde nok av det forholdet. Den dag idag er jeg snart 20 og har herlig samboer og gleder meg til den dag jeg blir gravid og gjør meg ingenting om det skjer snart. 🙂
   En som har fulgt med på bloggen lenge! 😀
   (Velger å Være anonym her, pga andre folk)

  210. Jeg vet akkurat åssen du har det! Jeg er selv ung mamma,ble gravid med min første når jeg var 17 år gammel,mange sa at jeg måtte ta abort, men det nektet jeg! Mistet så si alle vennene mine, men å få henne var noe av det beste jeg har opplevd!selvom hun ikke har noe kontakt med faren sin, for han vil ikke ha noe med henne å gjøre! Men når hun var 4 mnd gammel kom det en inn i livet mitt og hun kaller han pappa 🙂 I sommer fant jeg ut at jeg var gravid for andre gang, så noe er jeg mamma til 2 vakre jenter! En på 2 år og en på snart 2 mnd, kunne ikke ha drømt om et bedre liv! <3 jeg fyller 20 år i juni, selvom du er yngre enn meg, så tror jeg du greier det like fint som meg! <3 føl hjertet ditt og lukk øra vis folk snakker drit! Dette er ditt liv og ikke deres...
   Vis du syns ting er vanskelig å trenger noen å snakke med, så er det bare til å skrive til meg! 🙂 ønsker deg masse lykke til med svangerskapet! <3

  211. Kjempetøft, du er helt rå !!! Følg hjertet ditt, dette klarer dere uansett, det er jeg sikker på 🙂 Syns det er flott av deg å skrive dette, det viser kun en ting :STYRKE 🙂 Barnet som kommer fortjener deg som mamma <3

  212. Gratulerer ☆ Selv vært i dine sko, i form av alder og barn. Jeg er nå 24 år, med barn som er snart 6 og 8 år. Angrer ikke et sekund på at jeg beholdt, de er mitt alt – min styrke. I starten har det sine “svakheter” for aldern din om en kan si det på den måten, men det blir bedre <3 Ditt valg, ingen andre sin... Å vær stolt av det ! Lykke til, 2 små troll er ikke alltid bare bare xP men det har ikke noe med din alder å gjøre, det hadde vært sånn uansett om du er ung, eldre eller gammel 😛 for å si det sånn... Stå på ditt.

  213. Gratulerer! Det er tydelig at du har bestemt deg for et valg, ikke tvil på det pga hva andre sier! Tenk, hadde du Vært tre år eldre hadde ingen hevet et bryn engang. Kos deg masse du 😊 Lykke til!

  214. gratulerer så mye. Er helt sikker på at du (og Fredrik) klarer dette. Vi leser jo om hvor bra du oppdrar Leo, så dette blir et like fantstisk barn hvertfall. Alder skal IKKE ha noen grenser for en god mor! lykke til hele gjengen!

  215. Gratulerer så mye. Men alle har skjønt det for lenge siden. Veldig søt nyhet.
   Nå skal jeg slå en liten skrape i lykkedrømnen. Jeg har to tette, gutter. 16 måneder mellom. De er nå 10 og 11. Jeg blir 29. Og det har vært et helvetes leven siden de var 2 og 3. Frem til det var det litt slitsomt. Siden den gang har det vært krangling, slåssing, konkurranser, mekling og frustrasjoner. Og det er ikke uvanlig at det er mer rivalisering enn kos. Andre trøster meg med at det gir seg når de er omtrent konfirmanter. Riktignok så beskytter de hverandre ute. “Jeg kan slå og være vrang med deg, men ingen andre får slå broren min”. Så to tette kan være himmel eller helvete. Nå er mine to så ulike typer som man kan få blitt også. Det eneste de har felles er etternavnet. Så man kan jo være heldigere med personligheter. Eller ulike kjønn.
   Ville aldri vært noen av de foruten, og jeg elsker de herfra til månen og tilbake, men det har vært beintøft. Slett ingen dans på roser.
   Men en baby er aldri feil. Det skal ingen få fortelle deg.
   Lykke til og gratulerer til alle tre 🙂

  216. Gratulerer så mye med graviditeten!! Så utrolig koselig, og tenk hvor fint det blir for Leo å få søsken. No doubt, dette kommer du/dere til å klare med glans. 🙂
   Til info fikk jeg også meg en overraskelse da jeg oppdaget at jeg var blitt gravid på cerazette, OG jeg hadde i tillegg tatt angrepille. Det viser bare at ingen prevensjon er helt sikker. Så du får bare drite i dem som tar seg bryet å kommentere hvordan det er med deg og din kropp. Det blir bare for dumt 😉

  217. Alder har “ingen” betydning som mor. Du er like god, like mye verdt som 20 eller 40. Jeg sitter igjen med en følelse at jeg rett og slett er stolt over deg, som skal bli tobarns mor i en alder av 17. Så klapp på skuldra! Man har aldri en garanti for at er forhold skal være, og det ordner seg uansett. Nyt graviditeten og bare gled deg til og få en ny en i armene 🙂 jeg heier på deg, og ønsker deg absolutt alt godt 🙂

  218. Først og fremst: Gratulerer så mye!
   Det er virkelig noen kvalme mennesker der ute, som får seg til å skrive slike usle kommentarer til noen de ikke kjenner. Hva har du gjort for å fortjene så stygge kommentarer som det?
   En venninne av meg ble gravid da hun var 15-16, selv om hun gikk på p-piller. Hun fikk konkludert med at hun var “ekstremt fruktbar”, så nå bruker hun både p-stav og p-piller. Har legen din sagt noe om at det kan være tilfelle?
   Jeg ønsker deg uansett lykke til med graviditet nummer to og håper at du kan klare å kose deg med svangerskapet!

  219. Du må aldri aldri ta abort! Jeg tok abort fordi jg tenkte på hva andre tenkte om mg og at jg ikke hadde utdanning eller nok inntekt. Det var den største feilen jeg gjorde. Og angrer på det pr dags dato. Jeg gråter bare jeg tenker på det. Barn er en gave fra Gud og ikke alle er like heldige å få den sjansen. Så vær glad og nyt det og vær takknemlig!

  220. Wow, sier jeg bare – Du er så oppegående! Måten du skriver og formulerer deg på og forteller hva som har skjedd og at du er gravid med ditt andre barn. Du er utrolig sterk og jeg vil at du skal stå på. Selv er jeg mamma til to vakre små gutter, utrolig stolt og veldig glad jeg ikke tok andre valg. Jeg og barnefaren holder sammen og samarbeider til barnas beste, forholdet mellom meg og han vil pleie seg mer og mer etterkvart som barna klarer mer selv. Stå opp for deg selv, flotteste Jessica! Du og Fredrik er flinke. Mange klemmer.

  221. Du er en veldig flink mamma👍🏻
   Gratulerer så mye💖Det kommer til å gå kjempe fint☺️
   Lykke til🤗

  222. Ufattelig trist at unge mødre må forklare seg! Det er bra at du har økonomien i orden og har en du kan dele dette med. Dere har allerede klart det en gang, og kommer garantert til å klare det en gang til. Gratulerer sååå mye <3<3<3

  223. Gratulerer så mye! Fantastisk at du ikke tok abort – barn er mirakler, aldri glem det! Masse lykke til fremover, håper at du og Fredrik, Leo og babyen (og eventuelt flere fremtidige barn), får en helt fantastisk fremtid!

  224. Gratulerer så masse!
   Dere kommer til å klare dere helt supert! Utdannelse rett etter videregående er ikke det viktigste i verden så lenge en er selvstendig på annen måte. Og det er jo absolutt dere. Jeg heier på dere!!!

  225. For en flott blogg!!
   Dette likte jeg godt! Vel skrevet och flott fokus.
   Visste du at du nå kan få alle de beste bloggene på en og samme plass? Sjekk ut http://www.BloggRoll.No.
   Alt på et sted – Ikke gå glipp av noe:)
   Keep up the good work, Mamma16:) Lykke til!!

  226. Gratulerer så mye! Ikke hør på dem som sier du burde tatt abort. Det er din kropp, ditt barn og DITT valg. Dette klarer du kjempefint. Du har bevist det en gang, og jeg har ingen tvil om at neste barn vil få det så fint. Stor klem og masse varme gratulasjoner fra meg!

  227. Fine og vakre Jessica! Jeg har fulgt bloggen din siden du var gravid med Leo og elsket deg og familien din fra første stund! Det er derfor rart at dette er første gang jeg legger igjen en kommentar her… Men jeg tror du klarer det kjempefint! Jeg beundrer deg og motet ditt! Jeg ønsker deg alt det beste fremover, håper du klarer å nyte denne graviditeten og at du bare får positive reaksjoner! <3 <3 <3

  228. Gratulerer så uendelig mye! Du er en sterk kvinne! Dette klarer du bedre enn noen andre!
   Du skal søren meg klare dette!
   Stå på:):)

  229. Hei!
   Jeg skulle ønske at mine foreldre fikk meg så ung, slik at jeg kunne hatt de så lenge som mulig i livet mitt.
   Tenk hvor mye fantastisk du vil oppleve med barna dine, du vil faktisk kunne oppleve HELE deres liv fra de er barn til pensjonist! Det er en gave!
   Stå på kjære deg, gled deg over dette øyeblikket!
   Du er kanskje usikker på forholdet ditt, men dere har skapt noe fantastisk sammen, og uansett hvordan utfallet blir så har dere skapt evig kjærlighet
   Lykke til <3

  230. Gratulerer så mye!! ❤️ Det er litt av et mirakel Å gå gravid! Er selv i uke 20, med min første. En liten prins. Dette her kommer til å gå så bra!!😊 elsker bloggen din👍🏼

  231. Du er ganske flink til å skrive, men trenger ikke å nevne i hver setning alderen din. Og trenger heller ikke å bruke banneord når bloggen din handler om barna dine.. Familie blogg.
   Jeg synes jo at det er tøft, og utrolig bra jobba! Det klarer du kjempe fint!
   Min mor fikk meg da hun akkurat fylte 15 år, dvs gravid som 14. Det var utrolig tøft, men alle kan klare det!:)

  232. For et fantastisk fint innlegg. isommer fant jeg ut at jeg var gravid med mitt andre barn. jeg er da litt eldre en deg, men min samboer ville absolutt ikke ha barn, han var ikke klar for en liten til, å det gjorde meg så utrolig vondt i hjerte mitt, men nettopp fordi jeg elsket han så utrolig mye så brydde jeg meg selvfølgelig mer om hva han mente, så derfor ble det bestilt time til abort. JEg fikk tilslutt ikke sove om nettene, fikk ikke i meg mat, og hadde det rett og slett for jævli. Men jeg ville jo ikke miste faren til mitt barn og kommende barn, så derfor var det rett. Nettopp fordi han ville det. to dager før jeg skulle til abort time, så satte vi oss ned i sofaen og hadde oss en real prat sammmen,å jeg fortalte han akkurat hvordan jeg hadde det. Å da skjønte han virkelig hvor mye barn betyr for meg, så etter vi hadde snakket sammen litt så ble vi heldigvis enig om å beholde barnet, selvom jeg viste at jeg hadde ikke klart og utføre aborten. Jobben min sa også at jeg måtte ikke finne på og ta abort, de skulle tilrettelegge for meg.
   Nå sitter jeg her 1 uke og 2 dager til termin, å venter spent på vår kjære lillesøster. Å vi angrer ikke et sekund. Samboeren min sier enda noen ganger at han absolutt ikke er klar for dette, men jeg tror han er mest litt redd, men når hun kommer så blir det å gå kjempe bra. Så det er bra at du tenker på hva som er riktig for DEG Å ingen andre, det er det viktigste.
   Alder har absolutt ikke en dritt å si, så lenge man gjør sitt beste så er det godt nok å mer en det. Å du gjør en fabelaktiv jobb. MAsse masse lykke til 🙂

  233. Du kunne jo ha forsøkt å praktisere litt sikrere sex, bruke både kondom og annen prevensjon. Det er såvidt ett år siden du ble gravid som 16 åring, det er veldig tidlig, og du kommer til å angre på det senere. Men i dag har det jo blitt sånn at man bare kan “blogge” om det å tjene penger på disse barna som kommer som en overraskelse, fordi unge mennesker som deg selv er inkonsekvente og ikke tar ansvar for egen kropp engang. Først bør utdannelse og alt annet være ferdig. Men jeg håper for guds skyld det går bra.

  234. Lise: Hei!

   Jeg har brukt prevensjon begge gangene og det har jeg bevis på i form av at Legen min har utskrevet resept og at jeg har kvitteringer på at jeg har hentet pillene hver tredje måned for nye brett. Jeg ville naturligvis ikke hentet dette om jeg ikke skulle bruke det. Jeg har til og med brukt alarm på mobilen min for å være helt sikker på at jeg husker å ta den til nøyaktig samme tid hver dag.

   Det er egentlig ikke noe å diskutere. Jeg har fått beskjed fra helsepersonell nå etter jeg ble gravid andre gang på prevensjon at det er noen som ikke har virkning av diverse prevensjon, og at det er veldig godt mulig jeg er en av dem.

   Tror du helt dønn ærlig at det finnes mennesker der ute som velger å sette et nytt liv til verden, å få et barn som skal tas vare på og forsørges i 18 år, for å få lesere på en blogg? Du mener ikke det? Helt seriøst? Gjør du det?

  235. Vet du, jeg blir imponert over hva du (og andre unge mødre) får til. All credz til deg og dine! Og husk at det er veldig godt for småtrollene at mamma er ung, slik at dere får mest mulig tid sammen. Jeg selv er 20 år, og ikke nesten klar for barn ennå en gang.. Nei, all hell og lykke til dere!
   Ta vare på hverandre 🙂

  236. Gratulere så masse 🙂 Dette kommer til å gå bra 🙂 Skjønner godt hvordan du har det, har vært i samme situasjon selv, å det var ikke lett!
   Lykke til på veien 🙂

  237. Jeg kjenner jeg koker når jeg leser sånne kommentarer som den til Lise her. Jessica, du vet at jeg har vært, og vil nok være, en av dine kritikere som ikke alltid er enig med deg, men jeg er og en av di som virkelig forsvarer deg og støtter deg, begge deler fordi jeg bryr meg, selv om jeg ikke kjenner deg.
   Lise; tror du barn kommer på bestilling? Skal man sette opp ei liste til feks konfirmasjon? Utdanning, jobb, bolig, reise, selvrealisering (inni alt dette en plass, finne en partner), så barn?
   Vet du hvor mange av de som er sent i 30/begynnelsen av 40-årene som må ha hjelp for å bli gravid?
   I løpet av et levd ungdoms-/voksenliv har en ofte hatt flere seksualpartnere, og selvsagt gått på p-piller/-stav/-sprøyte og mannen har derfor ikke beskyttet seg. Det fører ofte til diverse infeksjoner og vi damer kan være svært sårbare for sånt. Det skal kun en enkel liten klamydiainfeksjon til før du ikke kan få barn på normalt vis, og det er flere ting som kan føre til at det blir vanskelig å bli gravid, også abort i ung alder, fordi barn ikke sto på oppskriften akkura da, og så har vi alder i seg selv.
   Vet du hva alle disse undersøkelsene koster samfunnet? Alle disse prøverørsforsøkene ? Personlig har jeg liten medfølelse med disse.
   Jeg var en av de som fikk barn i ung alder, tok utdanning etterpå og har aldri ligget samfunnet til byrde, vi har forsørget oss selv hele veien (Lånekassen er for alle, både med og uten barn), men jeg hadde venner som mente jeg var dum, burde ha tatt abort (som en del av de gjorde), de hadde smørbrødlista klar, men når de kom til barn så kom de ikke alltid på bestilling. De som måtte gjennom prøverør, de som aldri fikk barn, vet du hva de sier nå? Unnskyld. Så dum vi var. Nå er det for seint å angre, når de sitter med hus, flotte biler og penger til å reise hvor de vil. Selvsagt misunte jeg dem innimellom, de dro på fester, turer, var fri og frank, slapp å sitte med leksene langt ut over natta, hadde bedre råd enn meg, men når jeg så på barna mine, da visste jeg at jeg aldri ville valgt annerledes. Nå er det de som misunner meg, jeg har barn, jeg har barnebarn. Vi vant livslotteriet til slutt, tenåringsparet som ble spådd nord og ned. Nå er det vår tur å reise, oppleve verden, og jeg trur våre reiser blir minst like fine som deres var en gang, for nå har vi god økonomi.
   Jeg anbefaler ikke tenåringer å bli gravid, men er di først blitt det, ja da må de selv få velge hva de skal gjøre, uten at andre skal bry seg.
   Jeg anbefaler heller ingen å vente til de er 35-40 før de får barn., men de må og få velge selv.

  238. Det er alltid en god nyhet, uansett hvor gammel man er. Du skal glede deg over dette. Gratulerer så mye 😀

  239. Gratulerer så masse.. ❤️💙 Dette er ditt og bare ditt valg. Ønsker deg/dere lykke til, gled deg over det mirakelet dette er. ❤️❤️

  240. Gratulerer!:D:D Koselig!
   Men bare lurer på en ting, hvordan ble du gravid hvis du gikk på p piller?? Tok du de ikke til rett tid hver dag? Kjenner jeg ble bekymret selv nå, jeg er nemlig ikke helt klar for barn. Hehe!

  241. Victoria: Tusen takk 😀
   Ble gravid på minipiller selv om jeg hadde på alarm hver dag til samme tid. Tror du kan slappe helt av altså, dette er sjeldent. Men det kan jo skje, så man bør jo passe på 🙂

  242. Tror dette går bra jeg 🙂 Masse lykke til i hvert fall!
   Går tredje året på videregående selv, og synes det er gøy å lese bloggen din. Kanskje mest fordi vi lever så forskjellige liv, men likevel merker jeg at jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver
   Klem

  243. Jeg synes du er beintøff! Det er tøft og slitsomt å ha barn. Men du kommer til å klare det like bra som 17-åring, som du hadde gjort om du var 30. Det viktigste er at økonomien og bosituasjonen er stabil, etter det har alder ingenting å si. Masse lykke til, dette skal gå fint!

  244. Gratulerer så mye! For en kjekk nyhet. Dette klarer du som bare det. Vær den flinke, nydelige og oppegående jenta du er, så går dette helt fint. Lykke til <3

  245. Gratulerer så mye! Synes du er knalltøff. Skulle ønske jeg var like tøff som deg. For snart 2 år siden (da var jeg 19), fant jeg ut at jeg var gravid og var 6 uker på vei. Alt jeg fikk var negativt og at jeg burde være fornuftig nok til å forstå at jeg aldri ville klare det. Hadde ikke utdanning, skulle akkurat beygnne på høyskole og hadde ikke egen plass å bo. Jeg var veldig tydelig med foreldrene mine om hva jeg ville, og det var å beholde mitt barn. Selvfølgelig. Det var det absolutt ikke enige i. Uka etter hadde jeg en abort time. Jeg klarte ikke å stå imot alt det presset fra alle kanter alene. Det har ikke gått en dag jeg ikke angrer på at jeg ikke stod sterkere den gangen. Tanken på at jeg aldri fikk møte mitt eget barn er slitsomt psykisk. Jeg vet ikke noe om mitt eget barn. Og det tenker jeg på hver eneste dag. Det er en helt forferdelig følelse. Jeg var en for svak mamma til å stå opp for barnet der og da. Jeg skulle ønske jeg var like sterk som deg. Spesielt i disse dager når både du og mamma til michelle skal ha et barn til, kan jeg ikke la være å kjenne på misunnelsen. Dere er så tøffe og sterke forbilder! Dere er unge begge to, og dere takler det super bra! Lykke til videre! 🙂 Heier på deg 🙂

  246. Hei! Skal si her var det mange positive kommentarer – og jeg lurer meg på hvor mange av disse avsenderne som ønsker at sine “egne arvinger” i en alder som du er i, ønsker at egne barn hadde foretatt like valg og applaudert og positivt kommentert dette? Her antar jeg sensuren er stor ift konstruktiv kritikk.
   Men for all del – håper dere om 15 år også ser tilbake på en fantastisk felles oppvekst sammen med barna deres.

  247. Trude: Hei!

   Finnes ikke sensur i kommentarfeltet mitt. Alt utenom drapstrusler blir postet. Dette la du sikkert merke til da kommentaren din gikk rett til kommentarfeltet i sekundet du postet det, og at det ikke sto “kommentaren venter på godkjenning” når du postet den.

   Si ifra om du kommer på andre måter jeg kan bevise dette for deg på. Jeg sletter som sagt aldri kommentarer

   og tro for Guds skyld ikke at jeg ikke har møtt motstand bare fordi dette enkelte kommentarfeltet har gått fint for seg.

  248. Jeg må bare si, jeg kommenterer aldri innlegg på folks blogger, men dette traff meg! Samfunnet vi lever i er i dag veldig A4.. Utdanning skal fullføres før barn osv.. Jeg har troen på at selv om man ikke følger dette A4 samfunnet hundre prosent, så kan man få et så fantastisk liv, bare man velger det som passer og er best for en selv! Jeg er glad for at du tør å stå for dine valg. Alder er bare et tall, og jeg er sikker på at du kommer til å klare dette og se tilbake på det som en positiv happening i livet ditt! GRATULERER <3 <3 (haters gonna hate)

  249. Gratulerer så mye! Du har jo klart det så bra med Leo, så ser ikke hvorfor det ikke skal gå fint med ett til barn 🙂

  250. Gratulerer så masse med en lillebror eller lillesøster i magen <3 ble nettopp tobarnsmor selv, og ja, det er tøft! Men jeg tror helt oppriktig at det kan være en fordel å få barn tidlig (er ung selv, dog eldre enn deg). Man har mer energi, har ikke fått tid til å etablere så mange "alenetid-vaner" osv. Som du sier, livet gir ingen garantier, men du/dere blir å finne en løsning uansett 🙂 å gi barnet søsken er den største gaven man kan gi! Dere er tøffe, stå på! <3

  251. Her skulle barnevernet vært inni bildet, dette er for dumt. Disse “mini pillene” har du garantert også slurvet med. Men men jeg unner deg all den utmattelsen som hører med til å ha to barn, to små som konstant vil kjempe om din oppmerksomhet, og oppi alt dette skal du være kjæreste og venn og ta en utdanning. I tillegg er dere så unge begge to og i en alder hvor man utvikler seg mye i kropp og sinn, du tror vel ikke dere kommer til å være sammen enda om ett par år? Det kan jeg garantere at dere ikke er. Konsekvensene av din dumhet kommer du ganske snart til å erfare, vær du sikker.

  252. Anita: Hei!

   Barnet vårt har det fantastisk og den er ingen grunn til at barnevernet skulle ha vært inne i bildet 🙂 Vi har god økonomi, en flott og trygt bosted, gode verdier, og er to oppegående og fantastiske foreldre med et bredt nettverk rundt oss av venner og familie.

   Helsesøsteren vår hadde nok tatt kontakt med barnevernet om hun hadde sett at vi ikke hadde vært egnet som omsorgspersoner 🙂 Hun forteller oss at hun blir så imponert av jobben vi gjør med Leo og at vi er akkurat like gode foreldre som det de som er eldre enn oss er.

   Vi har aldri hatt kontakt med barnevernet men om de tar kontakt med oss så er de hjertelig velkomne til det! Da kommer de til å se, akkurat som alle rundt oss gjør (helsesøster, familie, venner etc) at vi er de beste foreldrene sønnen vår kunne fått! <3

  253. Kjære deg dere er to drittunger som ikke er i nærheten av ferdig utviklet. Hadde du vært min datter så hadde jeg skammet meg. ikke nok med at du som 16 åring blir gravid men du legger det ut for hele Norges syn, istede for å ha litt skamvett og holde en lav profil.

  254. Blir helt lamslått av de idiotene som kommenterer.
   Fy søren for en god jobb du gjør, Jessica. Stå på!- noe jeg vet du gjør. Dette kommer til å gå helt fint.
   Man kan se hvordan Leo stråler i øynene, dette pga. dere som foreldre. Må si du er en av de mammabloggerne som virker mest oppegående. Er stolt av deg uten å kjenne deg 🙂

  255. Synes du er tøff jeg Jessica! Jeg tok abort selv når jeg var 18, men da ver det som føltes riktig for meg selvom jeg noen ganger lurer på hva hvis jeg beholdte det? Jeg vet ikke helt hva jeg hadde gjort om jeg ble gravid igjen, jeg og min nåværende kjæreste skal ikke ha noe barn i nærmeste fremtid og jeg ønsker å leve livet mitt til det fulle før den tid. Men det kan fort skje hvis man ikke er forsiktig, og ppiller er absolutt ikke sikkert. Beundrer deg og Leo er kjempe søt, ønsker deg masse lykke til med barn nummer 2. Dette kommer du til å klare. Jeg synes ikke du kan sammenlignes med Mamma til michelle fordi du har ikke barn med 3 forskjellige foreldre, da jeg ikke dømmer henne for det men det hadde aldri falt meg inn at ikke barna mine ville hatt samme far.
   Du må drite i disse idiotene som trur dem har fasitten på hvordan man skal være mamma og hvordan man skal gjøre ting, og den kommantaren oppi der om barnevernet. Det er vel heller slik folk som deg man skal være obs på. Hvor er folkeskikken?
   Uff, jeg blir oppgitt. Det blir spennende å se hvordan den lille blir. Klemmer fra London 🙂

  256. Hei!
   Vil først og fremst bli gratulerer.
   Må også innrømme at jeg blir litt småredd av å lese dette innlegget. Jeg er absolutt ikke klar for noe barn selv og du sier at du bruker p-piller, men likevel ble gravid?? Kan du skrive mer om dette? Tok du hver eneste dag, eller kunne du glemme de noen dager?

  257. Du er heldig som i det hele tatt har ett valg! Tok abort selv når jeg var 23 for jeg hadde verken vært lenge sammen med kjæresten min eller var ferdig med høyere utdanning. Tro meg, jeg har hatt lyst på unger så lenge jeg kan huske, men dette var absolutt riktig valg for meg da. Det som derimot ikke var like greit var når vi nå i år var klare for å prøve, det klaffet ganske fort, men resulterte i en missed abortion i uke 12 for få uker siden! Så selv om du synes det er ett vanskelig valg, skal jeg love deg at det er tusen ganger bedre å kunne ha ett valg i der hele tatt ! Du er heldig pga det!

  258. Dette klarer du fint, kan vær krevende me 2 små. Men gjør d beste ut av d. ikke stress, er d ikke ting du klarer i dag så gjør du d bare i morgen. Tok selv sen utdanning men gikk bra d og. lykke til å gratulere så mye. Men syns d er urolig hvordan folk skal blande seg inn i hvordan andre folk skal leve. Hvordan har deres egne liv vært??
   lykke til

  259. Isak: OK 🙂

   For meg er det ikke så nøye hva du tror når jeg har forklart sannheten. Legen min vet jeg snakker sant, jordmor, og venner og familie, og da er jeg egentlig fornøyd.

   At vilt fremmede da velger å ikke tro på meg (Uten grunnlag til å gjøre det for øvrig, sett bort i fra det er ikke så veldig vanlig akkurat, og jeg forstår selvfølgelig tvilen)

   Ingen prevensjonsmetode er 100% sikker. Hvis du er i tvil om hvorvidt dette er mulig, kan du jo egentlig bare høre med legen din. En lege med høy utdannelse vet at det er fullt mulig at prevensjon svikter, både en og to ganger, men at det er sjeldnere – Og at det da ofte bunner i at kroppen ikke har virkning/ikke tar “imot” hormonene i for eksempel p-piller som skal hindre eggløsningen i å skje.

   Dette bare til informasjon, da det virker som om mange ikke har peiling på prevensjon og hvordan den fungerer/evt ikke fungerer på enkelte.

   Her fant jeg info fra ung.no, fra følgende lenke: https://www.ung.no/oss/sexogsamliv/24619.html

   Omtrent 1 av 100 jenter blir gravide i løpet av ett års bruk.

   Når du tenker over det er jo det ganske mange. Dette forutsetter til og med at p-pillene brukes riktig.

  260. Jeg gikk igjennom en abort, og det har Vært veldig tøft i etterkant. Jeg er nå gravid igjen, jeg ble heller ikke lykkelig og glad når jeg fant det ut. Men jeg hadde ikke noe valg denne gangen, det var ikke noe valg å ta! Denne gangen beholder jeg for verken min samboer eller jeg takler det å fjerne et barn til. Men jeg merker at etter en god stund så er jeg faktisk lykkelig, endelig kan jeg føle at dette klarer jeg. Det jeg sier er at jeg skjønner deg så utrolig godt, og du respekterer deg selv høyt nok til å ta det valget som føles riktig for deg! Gratulerer så mye, jeg selv er nå 19-20 uker og skal få min lille frøken i november;) synes du er super flink! Stå på, dette klarer du med glans.

  261. Hvordan kan du være 12 uker på vei og ha termin i oktober? Min søster er 17 uker på vei og har ikke termin før i desember

  262. Hei. Må si jeg blir helt sjokkert over visse kommentarer her inne. Er det mulig å være så frekk? Mest trolig er det sjalusi…
   17 år og venter barn nr 2 er jo helt topp. Tenk hvor mye energi du har i forhold til noen over 30 år. Dette går kjempefint. Og barna er heldig som har ei ung og sprek mor. Skole kan du ta igjen når begge er i barnehage. Ingen problemer dette. Du er etablert med samboer og økonomi. Jeg er blitt 3 barnsmor nå og er 29 år. Og skulle ønske jeg hadde energien som jeg hadde for 10 år siden. Kjenner godt det er mye tyngre å være våken om natta og dagtid! Stå på, dette går kjempe fint. Min bestemor hadde 5 unger før hun var 23 år, så dette klarer du. Om du og din samboer er sammen senere får jo tiden vise, men husk at det er mye lettere å være sammen når dere har felles barn. Og viktig å snakke ut om alt og respekter hverandre. Han trenger sikkert å komme seg ut innemellom men det er jo slik de fleste mannfolk er. Gi hverandre frie tøyler i blandt. Det trenger dere begge. Å være ung og få barn er ekstra vanskelig for en gutt, for de føler på en helt annen måte enn jentene. Og det må jentene også respektere. Gutter må få kjenne at de lever. Sånn er det bare. Jeg snakker av erfaring. Forholdet mitt og min mann går mye bedre nå når han får ta seg en kveld ilag med kompiser i ny og ne. Blir han gåenes hjemme med meg og barna for lenge i mens kammerater sender bilder av festing og moroheter så blir han deprimert. Du er flink.

  263. Hei du 🙂 jeg synes du er veldig tøff jeg som står for dine egne valg.
   Jeg har selv blitt tvingt til en abort av familien min, men jeg har en sønn på snart 7år. Og jeg kommer aldri til å ta en abort igjen :/ stå på og lykke til med nr 2 <3

  264. Gratulerer så mye! Dette klarer du å du er tøff som står på ditt og gjør det du vil og ikke andre !! Det er selvfølelig ikke enkelt å bli kastet inn i en slik situasjon, men jeg tror barnet kommer til å få all den kjærligheten om ikke mer den trenger<3 Lykke til!!

  265. Anonym: Det har jo ingen verdens ting med hastverk å gjøre. Leste du kun overskriften, eller har du faktisk også lest blogginnlegget uten å ha fått det med deg?

   Jeg har blitt gravid på prevensjon begge gangene. Og vi vet jo alle at man ikke bruker prevensjon fordi man ønsker å bli gravid, men fordi man ønsker å unngå graviditet. Det er jo faktisk det prevensjon er skapt til.

   Men uansett hvor mye og hvor godt man beskytter seg, så kan man bli gravid. Det er kun en ting som er 100% sikkert for å unngå graviditet, og det er å leve i sølibat. De færreste gjør vel det. Og skal man i så fall leve i sølibat til man er 30 år og det er godtatt å få barn, om man mot all formodning og sannsynlighet skulle bli gravid?

   Jeg valgte å beholde fordi jeg visste at samboeren min og jeg kunne gi barna et god liv og en trygg fremtid. Vi har god økonomi, trygt, romslig og flott bosted med plass, vi har jobb begge to, og vi har et stort og støttende nettverk rundt oss. Jeg visste fra dagen jeg tok beslutningen om å beholde barnet, at om jeg fjernet det, ville jeg aldri få det tilbake. Og det skjønte jeg at jeg ikke hadde klart å leve med. Dermed beholdt jeg begge gangene, og jeg vet at jeg tok rett valg for meg selv. For det er jo tross alt jeg som skulle leve med dette valget resten av livet mitt.

   Vi er fantastiske foreldre for sønnen vår, og han har alt han trenger og mer til. Han har vokst og utviklet seg på nøyaktig samme måte som barn på hans alder født av mødre som er 25 år og eldre. Han lider ingen nød. Han kunne ikke hatt det bedre, og det ser alle rundt oss. Helsesøster, foreldrene våre, familien og venner, osv osv.

   Så for å svare deg: Nei, det haster ikke å få barn. Men når man bruker prevensjon riktig og likevel blir gravid – Så må man jo ta et valg. Enten ta abort, eller å beholde barnet. Å ta abort mot sin egen vilje er jo ikke helt riktig, og det finnes jo heller ikke fornuftig hvis man vet at man ønsker det motsatte. Jeg ville ikke ta sjansen på å måtte angre resten av livet mitt på en abort når jeg kjente at jeg kom til å gjøre det om jeg skulle tatt abort.

   Dermed var det ingen hastverk. Men jeg ville heller få barn tidlig enn å måtte gå resten av livet med anger, som var alternativet jeg hadde.

   🙂

  266. Veldig bra du ikke tok abort selvom du følte du kanskje måtte. Jeg nekta det med første min. Måtte det desverre med andre min, pga det fucka systemet til barnevernet.. ble nå gravid med spiral og nektet abort da jeg slet såpass etter forrige gang.
   Heldigvis har barnevernet mistet nesten all sitt falske grunnlag til å ta førstemann så forhåpentligvis får jeg beholde h*n her♡
   Men du kan klare det, du har fin samboer og leilighet og skole kan man ta senere💕

  267. Hei mamma som 16☺ ville bare si at dette klarer du veldig bra☺ gi f… i hva andre sier/mener. Dette er ditt valg, og så lenge du vet med deg selv at du velger det som er rett for deg og barna dine, er det det som betyr noe. Du er mye mer voksen og ansvarlig når du tar et valg og står for det, enn om du skulle velge abort for alle sier du burde. Skal selv ha baby i oktober, jeg er 34 og har tenkt MANGE ganger dette svangerskapet: “hadde jeg vært 18, hadde jeg taklet det mye bedre” Så trøst deg med at det er ikke noe lettere selv om man er eldre;-)

  268. Herlig jeg syntes du har klart deg veldig bra med Leo og du klarer det med en til. Jeg personlig syntes at du har tatt det beste valget, ditt hjerte og ditt barn ingen kan bestemme over det. Det kommer både mørke tider og lyse tider i live nå er det sikkert vanskelig for deg men bare vent de lyse dagene er på vei lykke til

  269. Anonym: Til informasjon er jeg nå blitt 18 år 🙂

   Samboeren min er ferdig utdannet til høsten og vil da få jobb på lik linje som alle andre med utdannelse.
   Jeg jobber som blogger/skribent 😉

  270. Hei 🙂
   Følger din blogg i noen uker nå og
   synes du kan være stolt av deg!
   Du er en skikkelig god mamma❤
   Gratulerer masse til nyhetene, du
   kommer til å klare deg strålende!
   Hilsen fra en annen som bor i Larvik
   og venter barn i sent september,
   Christina

  271. So do liker o ha sex som 15? Do vite… jaj ar kanssje lit eldre men min dik er støre en din exs. So køntakt maj slik at jaj kan pule daj 😉 send nudes of vagana and left bob pls

  272. Jeg er veldig stålt over valget ditt! Gratulerer så mye ! Jeg heier på deg ! Dette kommer til å gå supert! Tenk så kjekt for den andre å få en søster eller bror 🙂 tror babien kommer til å bli veldig glad over det at den fikk lov til å leve, lov til å elske å bli elsket. Masse lykke til! Ber om velsignelse tilbake igjen over valget ditt 🙂 jeg tror den lille stemmen er Gud 🙂 det står i bibelen om at Gud kommer ofte med en liten smal stemme..:)

  273. Du er en superhelt. Norge trenger unge flotte jenter som DEG som lager etnisk norske barn. Norge trenger masse etniske barn, men alle politikere har bevisst rasert velferdstilbud ja pengestøtte mm for (unge) etniske mødre. Men det er trolig for sent å redde Norge, for jenter flest vil leve livet som barnløse med party hver helg gjerne til dem er 39år. For muslimer med sin livsfarlige islam har i årevis planlagt å ta over Europa og Norge. Muslimer innvanderer Norge og Eu med velsignelse av ALLE livsfarlige Sosialist politikere (Ap + KrF + Sv + Sp + V + MDG + Rødt osv) og farlige Globalist politikere (H + FrP mfl). Dette startet før 1974 med landssviker Gro Harlem Brundtland i spissen som ga bort Norges suverenitet og regler for hjernevasking av barn i skolen. Og absolutt alle politikere politiske partier på stortinget jobber for å bytte ut hvite med brune rase. Raseringen av Norge har pågått i mange ti-år der hele folket har blitt lurt trill rundt av NRK, TV2, VG, Dagbladet ja alle aviser til å tro at Norge vil bli bedre . med innvandring osv. Men mange har nå gjennomskuet landssvikerne og vil ta tilbake Norge. Les ekte usensurerte usminkede nyheter på RESETT.NO og FRIEORD.NO og DOCUMENT.NO og HUMAN RIGTHS SERVICE.NO Og les kommentarene fra folk på disse sidene så ser du at Norge vil gå til helvete om vi ikke snur omgående. Det vil snart bli BORGERKRIGer i europa ja også i Norge mellom alle muslimer pluss deres sosialistvenner MOT etniske vantro nasjonalister patrioter. En nasjonalist er en som elsker sitt land enten man er norsk i Norge eller afrikansk og bor i Afrika. Ikke la deg lure av lure/muslimer som smiler og virker koselig. Alle muslimer tror på KORANEN som er svarteboka fra helvete. Du har barn og må tenke barnas beste og deres fremtid. dine barn vil få to valg om muslimer tar over Norge. Alle barn, ungdom, voksne må konvertere til islam og bli annenrangs muslim eller bli drept. Les deg opp på islam hos sannferdige SIAN.no ja les gamle og nye nyheter. Ikke la barneskolen hjernevaske dine flotte barn som jo pågår skjult i regi av sosialismen. Også jeg og du ja alle ble hjernevasket på skolen til å like nye landsmenn, ja inntrengere som vil oss vondt. Om kort tid vil NAV kollapse pga inntrengere fra Asia og Afrika mottar GRATIS boliger, biler, utdanning osv. Fikk du GRATIS bolig og bil mm fra kommunen? Det beste partiene som vi kan stemme frem er Norges DEMOKRATENE og NORGESPARTIET eller lignende og helst slå sammen disse til ett stort parti. Disse flotte partier vil stoppa all innvandring og kaste ut alle landssvikere fra Stortinget og lage ekte Folke Demokrati som i Sveits. Halve Frankrike, England Italia Spania og Sverige er i dag blitt MUSLIMSK selv om folk flest ikke tror vet det. Norge har allerede farlige No-Go zoner i Oslo som forties. Kunnskap er makt og kan redde barna dine. -Pappa..pappa -hvorfor kjempet du ikke mot islam??? -Fordi jeg er feminin soyboy og feig barnet mitt.. Lykke til med livet.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg