JEG SKULLE GJORT DET FOR LENGE SIDEN!

Hei alle sammen! Endelig har jeg kommet dit at jeg skal begynne å dele matoppskrifter med dere igjen. Godt de fleste av dere er såpass tålmodige, for med meg tar det nemlig tid. Selv den minste ting, altså. Jeg er så dårlig til å bare få ting gjort, men jeg har som mål å bli bedre. Jeg skulle delt første oppskriften min for lenge siden, faktisk i mai. Ops! Haha..

I dag tenkte jeg å dele min pasta carbonara med dere, den er ganske ulik den vanlige versjonen og jeg er spent på å høre fra dere som har lyst til å teste den ut! Dette er en av mine lunsjfavoritter, Leo liker den også godt. Denne oppskriften har jeg også laget helt selv ♥

Dette trenger du:

400 gram valgfri pasta. Jeg brukte små pastaskruer.

50 gram revet parmesan, ha gjerne litt ekstra siden retten skal toppes med blant annet parmesan til servering.

4 eggeplommer

1/2 pakke frosne erter

1 beger creme fraiche (ca 3 dl)

Finkuttet persille (Jeg kjøpte en liten pakke frossen, helt genial med tanke på mengde)

1 pakke med biff-bacon av storfe (selges på blant annet Meny) du kan også bruke kalkunbacon eller vanlig bacon.

Salt og nykvernet pepper

Verdens fineste Leo som koste seg med å spise lunsj sammen med oss, mens lillebror lå og sov så lenge!

Slik gjør du:

Kok pasta i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Mens den koker kan du starte med å lage selve sausen. Bland en halv teskje salt, samt en halv teskje pepper sammen med 50 gram parmesan, eggeplommene, hele begeret med Creme Fraiche og rør med visp til det blir flytende og er godt blandet.

Kok ertene etter anvisning på pakken, og hell av vannet med en gang de er ferdige.

Stek baconet i panne eller ovn, jeg foretrekker helt klart ovnen ettersom baconet blir skikkelig sprøtt i ovnen uten å søle til hele kjøkkenet med fett.

Når pastaen er ferdigkokt heller du av alt vannet, dra kjelen til siden av platen sin, og så legger du all pastaen tilbake i kjelen. Deretter heller du sausblandingen over pastaen og setter den tilbake på platen raskt på over middels varme mens du rører konstant, slik at sausen trekker inn i pastaen uten å brenne seg i bunn. Dette er fort gjort. Skru av platen.

Når baconet er ferdig i ovnen kutter du det opp i små biter og legger det i kjelen sammen med pastaen og sausen sammen med de ferdigkokte ertene. Nå kan du krydre med nykvernet pepper og litt salt om det trengs (det kjenner du fort etter å ha smakt)

Server med finkuttet persille og revet parmesan.

Håper dere liker den! Nå skal jeg ha litt tid med guttene mine før de skal sove om ikke så alt for lenge. Dagen har bare rast forbi! Heldigvis har vi hatt en veldig fin lørdag hittil. Fredrik og jeg ser en kjempespennende serie nå som jeg gleder meg veldig til å fortsette på i kveld. Men først gleder jeg meg til å ha litt kvalitetstid med barna mine. Vi snakkes igjen om ikke så lenge ♥

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg