BARNAS FAVORITT!

Hei dere! Her kommer endelig noe flere av dere har ventet på! En veldig etterspurt oppskrift på en av barnas favoritter. Jeg la også ut bilde av retten på Snapchat og fikk mange spørsmål om oppskrift Dette er en nydelig pastagryte som virkelig har blitt en stor favoritt. Kanskje ikke noe vi spiser hver dag, men litt ekstra god mat må man unne seg nå som vi virkelig er i full marsj mot mørketiden. Leo er ikke spesielt storspist her hjemme (selv om han til og med spiser mer enn meg når han er i barnehagen på dagtid!) men han spiste godt da jeg serverte denne. Når til og med Noah foretrekker denne foran favorittgrøten sin som han har spist i flere måneder, kan dere vedde på at den er god.

Den jeg lagde i dag krydret jeg ikke med salt i det hele tatt, jeg brukte heller ca to buljongterninger i stedet for 1 og en halv som oppskriften egentlig sier. Det høres sikkert mye ut med ca 2 buljongterninger – men siden det blir så mye gryte ble den ikke salt i det hele tatt. Den ble helt perfekt og veldig barnevennlig i smak 🙂

Dette trenger du:

En veldig god klunk med olivenolje

2 mellomstore sjalottløk

1 og en halv kinesisk hvitløk

Salt og pepper etter smak

Ca 7, 5 dl ferdig utblandet kjøttbuljong (Med 1 og en halv buljongterning i det kokte vannet)

Fersk basilikum, ca 10-12 blader gjerne revet i to eller kuttet såvidt opp

3 ganske store gulrøtter (jeg brukte 4 ganske tykke mindre siden vi kun hadde små igjen)

2  stk fersk mozzarella kuttet i skiver

2 bokser knuste tomater

1 og en halv til 2 spiseskjeer sukker

1 og en halv spiseskje tørket basilikum og oregano krydder (mikset sammen)

300 gram valgfri pasta (vi gikk for typen Fusilli)

400 gram kjøttdeig – eventuelt karbonadedeig

1 spiseskje ketchup (jeg brukte ketchup uten sukker)

Slik gjør du:

Bruk gjerne en ganske stor kjele eller gryte. Tilsett en god klunk olivenolje. Finkutt og skrell gulrøtter, hvitløk og sjalottløk – deretter fres grønnsakene i kjelen. Tilsett pepper.

Når grønnsakene er tilnærmet møre tilsetter du kjøttdeigen og steker videre til den er blitt brunet i panna sammen med de oppkuttede grønnsakene. Etter det er det tid for å tilsette de knuste tomatene, spiseskjeen med ketchup, og de to spiseskjeene med kryddermixen av oregano og baslikum.

Deretter tilsetter du det kokte vannet ferdig utblandet med kjøttbuljongen, sammen med den ferske basilikumen og sukkeret.

Nå kan alt koke noen minutter, før du kan du legge til pastaen i gryta også, sammen med alle de andre ingrediensene. Deretter lar du det koke enda en liten stund, bare pass på at pastaen ikke blir overkokt! Smak til og kjenn om gryta trenger litt mer salt, eventuelt også litt pepper.

Like før servering legger du den kuttede mozzarellaen oppi også, rør rundt mens den smelter. Nå er retten ferdig og klar til servering! Server gjerne med litt fersk basilikum også.

Jeg krysser fingrene for at dere liker den, gi meg gjerne tilbakemelding om dere prøver den ♥ Nå er det snart helg igjen og resten av denne torsdagen for min del blir tilbrakt hjemme, Fredrik skal en tur på kino med noen venner, samtidig som vi får besøk av storesøsteren min i kveld også – noe vi gleder oss veldig til. Håper dere har det bra!

10 kommentarer

Siste innlegg