DIY: JULESNACKS MED BARNETEMA

Hei alle sammen! I dag er det mandag og vi er for alvor inne den siste uken før jul, i og med at julaften finner sted allerede på søndag. Tenk så fort desember har gått! I dag tenkte jeg i den anledning å vise dere noen enkle julegodterier med barnetema som passer fint nå som julen endelig er her ♥

Leo som synes julekakene (julegodteriet? Julesnacksen? Haha, vet ikke helt hva jeg skal kalle det) ble kjempefine og fortalte meg at de var sååå fine.

Dette trenger du:

Brownies eller en type sjokoladekake, enten ferdigkjøpt eller hjemmelaget. Jeg prøvde meg på hjemmelaget brownies to ganger før jeg kastet inn håndkleet fordi begge ble en fiasko, så her jukset jeg i dag med kjøpekake (brownies) Haha!

Valnøtter

Kakepynt i diverse julefarger

Marsipan

Marsipankuler

Pynteglasur i grønn / eventuelt smørkrem med grønn konditorfarge

Røde nonstop til Rudolf sin nese

Pepperkakeformer

Kniv

Vaniljepaste (som “lim”) eller melis.

Denne utstyr/ingredienslisten blir litt rotete, men det er fordi det kommer an på hva du skal pynte og hvilke former du bruker. Du kan bruke hvilke som helst pynteglasurer og hva slags kakepynt eller godteri du ønsker.

Slik gjør du:

Bruk kniv til å skjære ut diverse juleformer i kaken, feks hjerter, eller en triangel som juletre, dersom du ikke har pepperkakeform i juletre. Ellers kan du bare gjøre det enkelt som meg å bruke pepperkakeformene etter eget ønske. Jeg hadde kniv tilgjengelig uansett selv om jeg bruke pepperkakeformene, for det gjorde jobben med å få dem ut av formene mye enklere.

Trykk formene helt ned og ta dem deretter forsiktig ut, mine småkaker holdt på å falle fra hverandre mange ganger så her gjelder det å være forsiktig og nøye. Deretter: pynt i vei! Det ble for øvrig kun jeg som pyntet i dag fordi jeg hadde så lyst til å lage slike med gjennomført barnetema. Så her ble det juletre med grønn pynteglasur og kakepynt, Rudolf med valnøtter som revir, non stop nese, og marispanøyne – og en engel med marsipanlokk og glorie av kakepynt. Veldig kreativt og gøy, og supert å gjøre sammen med barna for dere som er litt lei av å pynte pepperkaker.

Nå skal vi straks spise en ørlite forsinket middag alle mann her hjemme, i mellomtiden håper jeg dere har hatt en fin start på den nye uken. Og klikk gjerne på “liker”-knappen under om du likte blogginnlegget!

Klem

9 kommentarer

Siste innlegg