SKUFFELSEN VAR STOR

I fjor tok jeg med meg begge barna på mine, som var henholdsvis 10 måneder og 2,5 år gamle, til Spania. Det var alt i alt en kjempefin tur, og barna storkoste seg. Men jeg tror de kunne kost seg vel så mye med hjemmeferie i Norge istedenfor.

Jeg skal være helt ærlig med dere og si såpass at jeg tror at den største grunnen til at jeg dro, mest sannsynlig var fordi jeg følte at det måtte vi, nå som jeg hadde barn. Når noen spurte hva vi skulle den sommeren, så ville jeg kunne svare at vi skulle dra til utlandet på ferie. Så da gjorde vi jo det da.

Jeg hadde nok ikke helt realistiske forventninger til turen. For blir barna med, så blir hverdagen med. De våkner 05:00 uansett om du er i Norge eller Spania.  Babyen min ville fortsatt sitte konstant på fanget mitt som mange babyer vil, og selv om vi teknisk sett dro på ferie, så var det ingen ferie. Det var mye arbeid og ekstra stressende siden vi var i utlandet. Syk ble jeg også underveis, sånn bare for å toppe det hele.

Nå sier ikke jeg at utenlandsferie med småbarn ikke kan være både bra og mindre slitsomt enn det, jeg sier bare at det ikke var tilfelle for oss – og at det muligens er flere der ute som kjenner seg igjen i det.

Jeg skulle ønske jeg ikke hadde forventninger i forkant til at det skulle være en typisk ferie, men at jeg kanskje heller så på det som en utenlandstur hvor vi hadde muligheten til å oppleve og se andre ting som en familie. Da ville kanskje forventningene blitt mer realistiske også – og kanskje ville jeg ikke følt på den skuffelsen over at ferien på absolutt ingen måte ble som jeg trodde, selv om det selvfølgelig var en koselig tur alt i alt!

Så tidligere i dag mens jeg så på barna leke på lekeplassen vi var på og jeg får øye på at de spiser grus, gråstein samt krangler så busta fyker om et par pinner – tenker jeg bare i mitt stille sinn: Fy SØREN så glad jeg er for at vi både er og skal befinne oss hjemme denne sommeren 😂

5 kommentarer
    1. Jeg kunne aldri reist til syden med små barn, hva andre mener om det driter jeg i. Jeg bor i rogaland, så for oss holder det lenge med en langhelg i Kristiansand dyrepark. Men man lærer så lenge man lever, å av og til må man oppleve hvordan ting er for å forstå.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg