DET ER UTE!

Hei dere ♥ En liten oppdatering nå! Jeg tenkte jeg bare skulle gi beskjed om at det siste intervjuet jeg gjorde (og nevnte her om dagen) er ute nå! Det ligger bak betalingsmur, så jeg tenkte bare å gjengi en kort del av det slik at dere som ikke har abonnement ville få med dere noe. Jeg har allerede fått flere Snapchatmeldinger fra lesere i dag som har fått det med seg og som likte det, og det er jo alltids veldig koselig!

«Hun har nettopp levert sin eldste sønn i barnehagen, minstemann Noah begynner til uka.

– Jeg har en nokså fleksibel hverdag og har derfor valgt å bruke god tid på innkjøringa denne gangen. Det tar tid å bli trygg. For oss var det ikke nok med to eller tre dager.

– Hva gjorde mest inntrykk?

Jeg husker at jeg gråt og gråt på vei hjem fra barnehagen, tenkte at dette kan jo ikke være riktig. Men alle sa at det kom til å bli bra, det var sånn det var. Det var liksom ikke helt rom for alt jeg gikk og følte på.»

Foto: Roger Neumann (Dette er ikke bilder fra samme sak)

«Neste uke begynner minstemann Noah (2) i barnehage for første gang.

– Jeg kjenner meg tryggere nå, sier Enerberg.

– Sist brukte jeg mye tid på å lese meg opp.

– Hva lærte du?

– Jeg tror at dette med fleksibilitet og tid er viktig for både foreldre og barn.  At noen ganger kan det ta litt til å bli trygg, og at det er helt greit.»

Dere kan lese resten av intervjuet bak betalingsmur HER.

Jeg vet at det er mange eksperter, deriblant i dette intervjuet, som råder deg til å ikke ha dårlig samvittighet og ikke gå med en klump i magen hele dagen. Jeg vet at det bare er godt ment, men jeg tror det er lettere sagt enn gjort for mange av de som er ferske barnehageforeldre. Jeg tenker det er helt greit å anerkjenne de følelsene, heller enn å skyve de bort og tenke at slik som dette kan jeg da ikke føle det. Det å ha dårlig samvittighet er jo helt naturlig fordi det naturligvis føles vondt å gå fra et gråtende barn som strekker seg etter deg med de små hendene sine, og som roper på deg med gråt i stemmen. Det er helt greit å kjenne litt på at det er tøft. Men samtidig tror jeg det er viktig å ha en åpen dialog med barnehagen og kunne si i fra om at man synes det er vanskelig, og kanskje også be om å få en melding når barnet har roet seg ned etter man har dratt fra det i barnehagen – og så tror jeg muligheten til å ha kunne tilrettelegge i starten er gull verdt for de som har den. (jeg sier ikke at det er verdens undergang om man ikke har det)

Også tror jeg det er viktig at man har og får litt kunnskap om hvorfor det er som det er. Javisst er det like vondt å gå fra barnet ditt når det er lei seg uansett pokker, men man får også en større forståelse for det hele når man vet litt mer om hvorfor barnet reagerer som det gjør – og at det tar tid å bygge tillit ikke bare for oss voksne, men for de små også❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg