DU KAN LIKE GJERNE GI OPP!

Er det en ting jeg har lært de siste årene, så er det at det ikke er noen enkel oppgave å gjøre alle til lags. Det går nemlig ikke. Det har tatt meg litt tid å innse det, men det går ikke.

For om du er åpen om at barna dine får se på nettbrett eller telefonen din mens du handler, får du høre fra eldre generasjoner hvor trist de synes det er at barn sitter foran en skjermbruken når de “egentlig burde leke ute” og hvordan de kommer til å ta skade av skjermtiden.

Om du derimot ikke lar barna dine se på nettbrett, får du høre at du risikerer at barna dine vil henge etter når de begynner å snakke om nettbrett, telefoner og apper på barneskolen. Og så legger du opp til et press om at man barn ikke trenger nettbrett, og får andre mødre til å føle seg utilstrekkelige når de bruker det til barna sine selv.

Skriver man “for perfekt” om tilværelsen som alenemamma, rosenmaler man tilværelsen.

Skriver man mer hvor slitsomt man synes det er og om de negative sidene, har man et negativt fokus. “Man har da selv valgt å få barn!” og den pakka der.

Legger man ut bilder på sosiale medier av det store, fine bursdagsselskapet med blå- og sølvdetaljer man har ordnet i stand for barnet sitt – bidrar man til et press blant andre mødre om at det er slik man burde gjøre det hver bursdag.

Gjør man ikke det, burde man ikke hatt barn om man ikke en gang kan stelle i stand noe ordentlig på bursdagen deres.

Legger man ut bilde av kroppen sin og den er tynn og veltrent etter man har fått barn, bidrar man til et økt kroppsfokus og uoppnåelige idealer og forventninger til kroppen etter man har fått barn.

Er man litt større og veier noen kilo ekstra etter man har fått barn og legger ut bilder av kroppen sin, bidrar man til usunne idealer, samt normaliserer overvekt.

Det skal ikke være lett altså. 

Uansett hva man velger å gjøre som mamma og som forelder ville det uansett vært noen som ville mene at man gjør noe feil. Å innse dette har hjulpet meg å forstå at siden man ikke kan tilfredsstille alle, bør man vel i hovedsak fokusere på å ta de beslutningene i livet som man selv mener er riktig. For når det alltid er noen som føler seg krenket eller som mener det man gjør er feil, så er det jo ikke akkurat sånn at man har så mye å tape på å gjøre det som føles riktig uansett.

7 kommentarer
  1. Fantastisk bra skrevet 💗 du er så reflektert og virker som en utrolig god mamma! Vi følger med og heier på deg👏🏻

  2. Så ikke legg ut noe på sosiale medier og la folk finne andre ting å henge seg oppi 🙂 Det er sant at noen ting er veldig omdiskutert, men følte ikke at noen av desse punktene er sånn enten eller. Uavhengig av hvilken kropp man har etter fødsel tenker nå jeg at det er unødvendig å legge ut på sos.medium dersom man ikke vil ha kommentarer. Det har heller aldri falt meg inn å tenke at noen er dårlige foreldre fordi de ikke legger ut bilder av barnas bursdagsselskap på nett.. Altså hæ?? Tror virkelig ikke noen tenker at dersom vi ikke legger ut på nett at vi feirer bursdagen til våre barn, så er det synonymt med at vi ikke gjør det.. Alt trenger ikke deles 🙂
   Du har gode poeng, og du har skrevet mange slike gode innlegg før med fantastiske eksempel, men denne gangen ble innlegget litt skuffende etter min smak. Skjønner om du har opplevd alt dette siden du skriver om livet ditt som mor på nett, men det er jo bare et lite fåtall som gjør. Når jeg leser første avsnitt får jeg en følelse av at dette gjelder alle mødre, så om det ikke var ment sånn ville jeg nok ha påpeket det 😉
   Ikke vondt ment, men noe å tenke over. Ønsker deg og guttene en fin dag videre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg