DE FINESTE FILMENE Å SE MED BARNA I JULEN

God kveld dere! Her kommer et litt forsinket blogginnlegg om filmer dere kan se med barna i julen. Jeg tok med litt av alt, så det skal finnes noe som passer for dere som har både yngre, og litt større barn. Å se filmer i julen med barna i sofaen i pysj og med julestrømpe og kakao lett tilgjengelig, er virkelig noe av det hyggeligste som finnes! Ps: Kilder til bildene brukt i dette blogginnlegget, er lagt inn som link i bildene.

Gubben og katten: Tidenes gladeste jul

Hvor du kan se den: Viaplay

Aldersgrense: Tillatt for alle!

Jeg husker alltid at jeg hadde bøkene om Gubben og katten hjemme da jeg var liten. Jeg var veldig glad i bøkene, så det er utrolig gøy at de ulike historiene nå er blitt filmatisert. I denne filmen møter vi Pettersen og katten Findus. Pettersen har lovet Findus tidenes beste julefeiring – men har ikke helt hellet med seg. Katten Findus blir redd for at det kan ende opp med å ikke bli noen julefeiring i det hele tatt, og prøver å arrangere noe på egenhånd. Veldig herlig julefilm, pluss for at de minste også kan være med å se.

Charlie og Sjokoladefabrikken

Hvor du kan se den: Netflix

Aldersgrense: Denne er anbefalt fra 7+

Jeg vet ikke hvorfor jeg alltid har forbundet denne så voldsomt med julen, og at den ene gangen jeg har sett den i året alltid har vært i julen. Det er uansett en skikkelig familiefilm, og den er i grunn både morsom og fin. Johnny Depp er som alltid fantastisk, denne gangen i sin rolle som Willy Wonka – og filmen handler i korte trekk om at Wonka innser at han begynner å bli gammel, og at han dermed trenger en arving til sjokoladefabrikken sin. Han velger derfor å legge ved 10 gullbilletter i ulike sjokolader som han selger verden over: De som finner gullbillettene, får tilbringe en hel dag inne i Wonkas fabrikk sammen med hovedpersonen selv. Derfra skal Wonka finne ut hvem som egner seg best som arving – og det gjør han omsider også. Anbefales!

The Christmas Chronicles

Hvor du kan se den: Netflix, Viaplay

Aldersgrense: Denne er anbefalt fra 7+

Jeg ville ikke sett denne med de minste barna, tross at den fint kan stå på i bakgrunnen. Jeg måtte likevel ha den med, da den er så utrolig morsom og fin! Jada, plottet er standar – ettersom den handler om to barn som må redde julen. Likevel skiller den seg ut på en veldig positiv og overraskende måte – ulikt de fleste andre julefilmer jeg har sett. Se den i julen, så forstår du hva jeg mener!

Monsterbedriften

Hvor du kan se den: Lett å streame HER med norsk tekst / Viaplay.no

Aldersgrense: 6 år – Vi valgte å løse det med å spole over “skumle partier” av filmen, siden jeg vet når de kommer etter å ha sett denne tusen ganger i løpet av barndommen. Vær OBS på dette om du har mindre barn!

I Monsterbedriften møter vi monstre som lever av å skremme barn om kvelden med å gjemme seg i klesskapene deres. Dette trives de med – helt til ei lita jente forviller seg fra menneskeverden, og inn i Monster-universet. Ikke bare er barn ansett som farlige i Monster-universet, hovedpersonene (les: hovedmonstrene) blir til og med ganske glad i henne. Dette er ikke noen typisk julefilm, men likevel en veldig koselig, fin og ikke minst morsom film som jeg definitivt skal se enda en gang med barna i julen.

Vaiana (Moana)

Hvor du kan se den: Netflix

Aldersgrense: 6 år – vi valgte å løse det med å spole over “skumle partier” av filmen – da den ellers er både passende og veldig fin.

Dette er favorittfilmen til minstemann her hjemme. Han elsker den! Moana, eller Vaiana som den egentlig heter – ble jo Disney´s største suksess etter Frozen, og det er ikke uten grunn. Nydelig filmmusikk og en herlig historie. Filmen forteller historien om 16 år gamle Moana som må ut på et oppdrag med en halvgud for å redde øyen og folket sitt. Ingen typisk julefilm dette heller, men absolutt verdt å se likevel.

Jul i vennebyen

Hvor du kan se den: Netflix

Aldersgrense: Tillatt for alle

Julen har kommet til vennebyen, og barna er spente på om nissen kommer i år. “Apa” er ekstra spent, som har fått en oppgave i å være nisse – men det er flere i vennebyen som også vil være nisse i år. En koselig julefilm for de minste, og både 2 og 3-åringen liker den godt her i huset. Pluss for at den ikke er så veldig lang, og varer bare en halvtime. Akkurat passe lengde, synes både jeg og barna.

Mikkes jul i Andeby

Hvor du kan se den: Viaplay

Aldersgrense: Tillatt for alle

En av mine favoritter! Kan huske å ha sett denne siden jeg var veldig liten, hvilket gir mening ettersom den kom ut da jeg var bare 6 år gammel. Denne må jeg se hvert år, og jeg vet at den pleier å gå på tv på julaften – men jeg ser den gjerne igjen og igjen med barna – som for øvrig elsker den! Anbefales, de minste kan dessuten også se den. I “Mikkes jul i Andeby” får vi høre flere ulike historier fra Mikke-universet: Minnie og Dolly småkrangler på kunstløpskøyter – Ole, dole og Doffen drar til Nordpolen, Donald ødelegger julestemningen for halve byen, og Pluto rømmer fra Andeby. En julefilm som virkelig gir julestemning og som passer for hele familien!

 Ellers er det for eldre barn verdt å nevne at alle Harry-potter filmene ligger på Tv2sumo og at samtlige av disse absolutt er fine filmer å se i julen, at Love Actually ligger på Viaplay, og at det gjør Alene hjemme 1&2 også 🎅🏼 Og har dere forslag til flere andre fine julefilmer, så legg gjerne igjen en kommentar så vi alle kan få de med oss! Nyt det som er igjen av kvelden – vi snakkes mer i morgen!

2 kommentarer
    1. Min sønn på 3 år virkelig elsker the Christmas Chronicles, har virkelig blitt favoritt filmen her i huset 🙂 Og Angela tror jeg den heter, en julefilm på Netflix 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg