NÅR KJÆRESTEN ER UTRO PÅ JULEBORD

Nå er julebordsesongen rett rundt hjørnet – eller som parterapautene liker å kalle det:  Høysesong for utroskap. Diverse undersøkelser viser faktisk at så mange som 1 av 5 har vært utro på julebord.  Like fullt er det svært mange som reagerer på at noen menn og kvinner kan føle seg litt nervøs i forkant av at ektefellen skal på julebord. Selvfølgelig er det sånn at et forhold uten tillit ikke er sunt for noen av partene, men når en ny undersøkelse viser at såpass mange er utro – er det snakk om ganske mange sine ektefeller, samboere og kjærester. Vi snakker faktisk ikke om skremselspropaganda eller fake news, vi snakker om virkeligheten.

Jeg forstår at det på julebord med jobben kan være lettere å falle for fristelsen fordi det kan være mennesker man jobber tett på, som mange helt naturlig vil få et godt forhold til. Spesielt når det er fri bar og man vet at kjæresten er hjemme med barna dine, og at sjansen for å bli ferska av din bedre halvdel derfor er ganske liten. Men det at du mest sannsynlig ikke blir tatt, er ikke det samme som at det er greit. Alle angrer seg om de blir tatt. Føler du anger om du vet hvor vondt du gjør den som tålmodig venter på deg hjemme?

Den andre parten som kan bestå av en singel mann eller kvinne, sitter dessuten tilsynelatende ofte med en oppfatning av at de er fritatt skyld – fordi de er singel. Da kan man visst ture frem akkurat slik man vil. Forstå det den som kan, for Gudene skal vite at det gjør ikke jeg.

Du mann, kvinne – hva enn du er, som unnskylder at du ligger med, kysser, eller innleder et forhold med noen du vet at har kjæreste med at “du er singel så du kan jo gjøre hva du vil”

Du har kanskje ikke ansvar for at drittsekken du ligger med, kysser eller innleder et forhold til faktisk har en partner, men du er så absolutt fremdeles ansvarlig for dine egne handlinger. Du har et moralskt ansvar, og du slipper ikke unna det bare fordi du ikke har en partner med forpliktelser. Ingen slipper unna det ansvaret man har for å skille hva som er rett, fra hva som er galt. Ikke den utro parten på julebord som har noen som venter hjemme, men heller ikke du som er singel.

2 kommentarer
   1. Hahaha, nei absolutt ikke 🙂 Denne overskriften trekker oppmerksomhet og det er noe mange opplever, derfor jeg valgte å skrive om det (er flere år gammelt blogginnlegg som er repostet)

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg