BLOGGER-EVENTER OG MIN NYE FAVORITT OPPSKRIFT!

Hei alle sammen! Her er jeg småstresset med lekser i flere fag som jeg skulle ha gjort, og en del jobb jeg må få tatt igjen. Jeg har vært på reisefot i 3 timer i dag i anledning ærender som jeg måtte gjøre like utenfor Oslo, så jeg hadde heldigvis (!) fri fra skolen i dag slik at jeg fikk gjort det. I morgen har jeg full skoledag med vurdering i et avgangsfag, og på lørdag bærer det til Oslo igjen en natt fra lørdag til søndag for å tilbringe litt tid med søstrene mine (som jeg tidvis dessverre ser alt for lite!!) tilbake igjen på skolen noen dager, før det er høstferie for meg i slutten av neste uke. Det er en måned siden jeg var tilbake på skolen igjen etter sommerferien og tiden har altså bare flydd avgårde ♥ “Plutselig” sitter jeg vel brått i juni og midt i eksamensperioden. Hjelp, altså.

Apropos at jeg heldigvis hadde fri i dag og kunne gjøre noen ærend: Jeg har blitt bedt på flere morsomme eventer i tiden fremover, og det er så kjedelig når det krasjer med skoletiden min. Hadde faktisk så uflaks at av 4 eventer (som jeg har fått invitasjon til pga bloggen) var det ingen av dem som var satt til datoer hvor jeg hadde fri fra skolen. Og jeg prioriterer virkelig ikke eventer over skolen, det skjer ikke. Litt kjedelig da, siden slikt pleier å være koselig (merk: når det ikke blir for overfladisk!) spesielt det å treffe både gamle og potensielle nye samarbeidspartnere, og ikke minst “kolleger”.

Nok om det! Jeg har fått en ny vegansk matfavoritt her hjemme etter jeg fant en oppskrift på nett. Oppskriften jeg deler med dere i dag kan jeg altså ikke ta cred for, og er basert på denne oppskriften fra en skikkelig kul dame som har så mye bra oppskrifter til vegetarisk- og vegansk mat. Jeg gjorde noen endringer og lagde min egne vri, som jeg tenkte jeg skulle dele med dere i dag!

Pitabrød med kikerter, avokadomos og karamellisert rødløk

Det du trenger er:

4 pitabrød (jeg tok utgangspunkt i 2 pitabrød per pers) Tips: For grovere variant finnes det fullkorns-pitabrød som er 100% grove på Coop Extra. SÅ gode!

En boks cherrytomater

1-2 bokser kikerter, litt avhengig av hvor mye dere spiser, skylt

1 ss rapsolje

1 ss paprikakrydder

1 ss hvitløkskrydder

Salt og pepper

Avokadomos med spinat:

2 avokadoer

2 gode never med spinatblader (jeg bruker gjerne 3, også)

Saften fra en halv lime

1 ss olivenolje

Litt kruspersille, valgfritt

1-2 hvitløksfedd

Salt og pepper

“Karamellisert” rødløk:

Vegansk smør

Middels stor rødløk kuttet i tynne strimler

En teskje brunt sukker, valgfritt

En klype salt

Slik gjør du:

Jeg starter alltid med kikertene. Skyller dem, og legger bakepapir på et brett, før jeg blander kikertene samt krydderet og oljen i en bolle, og får rørt det godt sammen slik at krydderet er noe jevnt fordelt. Deretter fordeler du dem jevnt utover bakepapiret, og setter det på ovnen i omtrent 10-12 minutter på 200 grader. De skal være litt sprø, personlig liker jeg det ikke så godt om de blir harde som sten, så du kan godt følge litt med på dem om du er som meg, slik at de blir sånn akkurat passe sprø.

Deretter lager jeg den karamelliserte rødløken – tilsett godt med vegansk smør og stek tynne strimler av rødløk i en kjele. Start på høy temperatur, og sett den deretter ned til ganske lavt. Slik kan den godt stå i 15 minutter.

Til slutt lager du avokadomosen med spinatblader i en blender eller med stavmikser. Tilsett alle ingrediensene og smak gjerne til, dersom det trengs litt mer salt og pepper, eller kanskje litt mer lime.

Så kan du steke pitabrødene etter anvisning på pakken, og fylle på med avokadomosen, deretter de sprø kikertene og så cherrytomater, og stekt/karamellisert rødløk på toppen. ♥ Serverte denne retten til Fredrik i går og han gav den en god 8 av 10. Det lover bra når en helt vegansk rett får en slik dom fra en kjøttspiser. Haha!

Ha en fin kveld videre!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg