DET MÅ TA EN SLUTT!

I dagens samfunn er det så mange som tar seg nær av alt og man kan knapt si eller gjøre noe lenger uten at noen føler seg krenket, tråkket på eller angrepet. Og er det en ting jeg har merket siden jeg startet å blogge, så er det nettopp dette fenomenet.

Det er greit at jeg noen ganger kan oppfordre til debatt med noen av blogginnleggene mine, men jeg skriver aldri noe for å provosere eller være ufin. Jeg mener aldri at jeg sitter på noen fasit for alle, og jeg ønsker aldri å rette pekefingre mot de som mener eller velger annerledes enn meg selv.

Men det er kanskje på tide å si ifra når folk tilsynelatende er så nærtagende, at de blir fornærma av til og med det du ikke skriver.

Når jeg snakker om at jeg er glad for at jeg ventet til minstemann var nesten 2 år før jeg sendte han i barnehagen, betyr ikke det at jeg synes du som sendte barnet ditt tidligere i barnehagen er en dårlig forelder. Barn er ulike, og det samme er heldigvis avgjørelsene vi som foreldre tar. Det er bra, for det viser at man tilpasser seg barnet sitt og er ute etter å finne ut hva som er best for seg og sine!

At jeg har tatt en avgjørelse om å være veldig konsekvent på at barna ikke skal ha unødvendig sukker som en del av kostholdet sitt, er ikke det samme som at jeg synes at alle som ikke er like strenge på akkurat dette med sine barn er dårlige eller slappe foreldre.

Om jeg sier at jeg synes det er kjempefint med litt lengde på håret på mine barn, så betyr ikke det at jeg ikke synes barnet ditt med kort hår er noe fin på håret!

Jeg vil bare si noe om dette nå etter at jeg til stadighet får disse “jeg føler meg krenket-” tilbakemeldingene på bloggen når jeg skriver om egne valg. Skriver jeg at jeg er glad jeg er sammen med pappaen til barna mine, så betyr ikke det at jeg tråkker på dere som er aleneforeldre. Sier jeg at jeg er evig takknemlig for at jeg fikk to gutter og at jeg elsker å være guttemamma – så betyr ikke det at jeg ikke ville blitt glad om barna mine hadde vært av det kvinnelige kjønn, eller at jeg spytter på dere som er mødre til jenter! Nevner jeg at jeg har hentet barna tidlig i barnehagen en dag, så betyr ikke det at jeg mener dere som ikke har mulighet til å hente i barnehagen før senere gjør noe galt!

Hjelpes meg altså – nå må vi faktisk slutte!

Gjør det som føles mest riktig for deg og ditt barn! Det er det aller viktigste ❤️  Det at jeg ikke tar samme avgjørelse som deg, betyr ikke at jeg sier noe stygt om din avgjørelse, eller at jeg ikke mener det er det riktige for deg eller barna dine. Det betyr bare at jeg tar en avgjørelse, jeg også.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg