GLEDESTÅRER

Hei alle sammen♥

Dagene har gått fort siden mars. Skoledagene enda fortere, da jeg akkurat føler det var 2018 og jeg annonserte at jeg skulle begynne på skolen igjen. Med Noah på knappe 3 år og Leo på 4. Jeg ante ikke hva jeg gikk til, annet enn at jeg måtte ha svært gode karakterer hvis jeg skulle klare å komme inn på de videre studiene jeg ønsket meg. Jeg kjente ikke en eneste sjel på skolen jeg begynte på, og møtte derfor åpenbart opp helt alene (skjønner nesten ikke at jeg turte?) mitt kull hadde jo gått ut av videregående 2,5 år tidligere. Det eneste jeg var helt sikker på var at det kom til å bli tøft. Jeg skjønte jo det selv også, selvfølgelig, men det var jo også det jeg hadde blitt fortalt helt siden jeg 16 år og gravid toppblogger fortalte at jeg skulle ta høyere utdanning. Det er jo som å stikke hånden inn i et vepsebol, og det letteste hadde kanskje vært å være stille om mine høye ambisjoner. Men, jeg liker jo å gjøre det vanskelig for meg selv.

Tre år senere, og alle oppgaver er skrevet. Alle innleveringer (og ekstrainnleveringer) er levert, og alle fremføringer, og fagsamtaler er tatt. 3 år jeg er ekstremt takknemlig for, jeg har fått nære venninner jeg håper jeg alltid vil ha, og lærere som har vært oppløftende, ekstremt dyktige og genuint opptatt av å lære bort og hjelpe til der de kan. Jeg kommer virkelig til å savne skolehverdagen slik jeg har kjent den i 3 år nå.

Men jeg skal ikke rosenmale det helt, altså. Det har også vært kvelder over mattebøkene hvor jeg har grått til jeg har hiksta, netter hvor jeg har lest norskpensum til jeg har drømt om Ibsen når jeg først har fått lagt meg, og påfølgende tidlige morgener hvor jeg har vært så trøtt og sliten at jeg har lurt på hvordan i alle dager jeg skal orke å gå for å levere barna i barnehagen i 15 minusgrader og snø, før jeg skal ha prøve på skolen. Naturfag og kjemi som jeg har pugga til jeg knapt har tenkt på noe annet, og fremdeles vært litt usikker på om jeg egentlig har forstått eller om jeg bare har pugget det så godt at det bare sitter der. Samt en liten miks av noen trassanfall på vei til og fra barnehagen og barn som ikke vil legge seg om kvelden. Det har til tider vært et stresskaos uten like, og jeg er sikker på at jeg innvendig er blitt hvert fall 10 år eldre i løpet av de siste årene.

Siden i fjor høst tok jeg på meg en deltidsjobb i tillegg til jobben på sosiale medier også, jeg er jo som sagt glad i å gjøre det vanskelig for meg selv. Haha. Likevel er jeg glad jeg gjorde det, for det har gitt meg så mye i tillegg til skolehverdagen min!

Uansett hvor vanskelig det tidvis har vært, er det ingen som kan ta fra meg at jeg har jobbet beinhardt for å få det til. Jeg er ferdig med videregående og får utdelt vitnemålet mitt på onsdag. Hvor jeg allerede vet at jeg har karakteren 6 i fagene mine utenom ett. Jeg har et karaktersnitt på like over 5,5. Jeg får gledestårer når jeg tenker på det og hvor hardt jeg har jobbet for å få det til. Men det er absolutt ikke bare min fortjeneste: Jeg hadde aldri klart det dersom Fredrik ikke hadde vært den tilstedeværende pappaen han er, samt hvis ikke familie hadde orket å høre meg i x antall fag kvelden før vurderinger, og ikke minst hvis det ikke hadde vært for at jeg har hatt ordentlig flinke lærere. Barna mine har uten tvil også hjulpet meg å holde meg motivert. Ironisk nok, vil nok kanskje noen si, er jeg ikke så sikker på om jeg hadde klart å gjøre det såpass bra, om det ikke hadde vært for dem. Verdens beste guttene mine♥

Nå gjenstår det å ta opp matten min til høsten og våren (1p+2p), samt at jeg samtidig skal ta et årsstudium i jus for å bekrefte at det er det jeg vil, før planen er å søke meg inn på master til neste år igjen♥

Men aller først skal jeg ta meg en etterlengtet sommerferie. Og feire som bare det.

13 kommentarer
  1. Gratulerer! Har fulgt deg gjennom hele mammaperioden og skoleperioden. Du har vært så flink! Om noen ikke trodde du skulle klare det, har du bevist dem feil 😁❤️

  2. Så godt å endelig bli ferdig med vgs, gratulerer!!

   Fordelen med å ta årsstudium i juss er jo at du med stor sikkerhet kan få godkjent noen fag på bachelor/master, slik at du kan ta fag på kullet over og gjerne bli ferdig litt tidligere! Eller ha færre fag 🙂

   Masse lykke til <3

  3. Tre (fire, når du tar opp matematikk) år for å ta studiekompetanse?
   Hvordan tenker du å klare master på fem år?

   1. whaat, det vanlige for tenåringene som går på vgs er jo å bruke tre år – mener du at jeg med to barn og to jobber skal klare det på mindre tid enn dem? Haha 🙂 Ha en fin sommer!

  4. Gratulerer!
   Det står sånn respekt av hvordan du og Fredrik har klart det ansvaret som følger det å få unger som helt vanlige tenåringer (altså uten noen arv, familieformue eller annet å lene seg på!)

  5. Kunne du ha laget et innlegg med rutiner, skoletips osv? Studieteknikk, hvordan du kombinerte alt og gikk frem liksom? Jeg er selv ett år yngre enn deg, og er superimponert over hva du har fått til, det står til stor respekt av. Håper du får en velfortjent, litt roligere men super sommer i allefall Jessica!

  6. Kjempebra Jessica! Du har all grunn til å være stolt 🙂 Det krever veldig mye å være mamma i tillegg til skolearbeid. Det er det faktisk ikke alle som hadde klart! Stolt av deg! Masse lykke til videre på din vei 🙂

  7. Hei, lurte bare på om dersom du kommer inn på master etter å ha tatt årsstudium, får du starte på 2. året da (er studieplanene for 1. avdeling likt der du tar årsstudium og ved UiO)? Eller må du starte på 1. året på nytt? Tenkte kanskje det ville vært lurere å starte rett på master og heller slutte etter 1. året om du finner ut at det ikke er noe for deg.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg