GODE NYHETER OG PERSONLIGE TANKER

God fredagskveld alle sammen♥

Har vært litt temainnlegg den siste uken, oppskrifter og den slags, så da tenkte jeg at jeg skulle variere litt med hverdagsinnlegg igjen. Vet at det er mange av dere som liker disse innleggene også, hvor jeg deler noen personlige tanker fra den siste tiden og alt som har skjedd i det siste.

♥ Forrige uke, rettere sagt forrige fredag, mottok skolen jeg går på terrortrusler med tidspunkt for når dette skulle skje og hele pakka. Dette i likhet med hva mange andre skoler over hele landet har fått nå i løpet av januar. Læreren vår forsto at dette skapte redsel og bekymringer, og sa derfor at vi kunne jobbe hjemmefra med det vi hadde i oppgave. Andre klasser hadde derimot lærere som gav elevene sine fravær om de ikke dukket opp. Jeg er veldig glad læreren vår lot oss velge selv. Det jeg anser som et problem her er at politiet sitt svar på alle truslene ulike skoler mottar bare er “Vi vurderer at det neppe er noe hold i denne trusselen” mest sannsynlig er det jo ikke det, men personlig synes jeg det er en utrolig farlig holdning å ha til absolutt alle truslene om skoleskyting. Spesielt når det har vært så utrolig mange skoler som har mottatt slike trusler nå i januar, og spesielt farlig er den holdningen den dagen det ikke er snakk om tomme trusler lenger. Vi er alle enstemmige om at vi selvfølgelig aldri i livet håper at det vil skje, men fakta er det at det kan skje.

♥ Apropos et relativt nytt, tidligere blogginnlegg hvor jeg skriver litt om økonomi: Jeg så at vi hadde brukt over 10 000 kroner på mat nå i januar, og fikk litt sjokk. Vanligvis bruker vi under halvparten av dette! Jeg skjønner at det er et resultat av lite planlegging og en del impulskjøp (går sulten i matbutikken) og det at jeg har lagd en del god mat i januar hvor jeg ikke har tenkt på pris, men bare handlet det vi har hatt lyst på. Jeg spiser jo sunt (verre med Fredrik som spiser alt av det usunne jeg lager til bilder på snap, haha!) men likevel vil jeg mye heller spare de 5000,- ekstra enn å bruke unødvendig mye penger på mat. Tenkte jeg skulle lage et blogginnlegg med mine favorittoppskrifter samt inspirasjonsbilder av billig middager, hvis dere ønsker det. Det blir jo da vegansk/vegetarisk, selvsagt.

♥ Jeg ser så utrolig frem mot sommeren, men også tiden på skolen frem mot sommeren. Fagene på skolen går bra for tiden, til og med i matte (kan ikke tro det faktisk) men det viser jo bare heldigvis at det å jobbe beinhardt med ting vil gi resultater før eller siden. Jeg har jo fått spørsmål om hva jeg gjør hvis jeg ikke får god nok karakter på eksamen neste år i 1p matten som jeg må ta opp igjen, og da svarer jeg bare som sant er: Da kommer jeg til å ta den opp igjen, igjen, og igjen, og 20 pokkers ganger om jeg må altså, helt til jeg får det til – og jobbe hardere for hver gang. Jeg tenker litt sånn: at når jeg jobber så mye med noe over tid, så MÅ jeg jo før eller siden, bli god i det? Så selv om det kanskje tar tid da, så vil det lønne seg i det lange løp. Det er jeg helt overbevist om. Og så er det jo kun matten jeg synes er vanskelig på skolen, resten går veldig av seg selv og det i seg selv er jo et mirakel så mye som jeg skulket de to første årene på ungdomsskolen. Hjelp.

♥ Dere husker kanskje at jeg særlig i fjor, og året før der, kunne fortelle at jeg har slitt veldig mye med søvnparalyse? Jeg var til og med hos søvnekspert i 2018 for å se hva jeg kunne gjøre med det, siden det var så plagsomt. Hvis du ikke har hørt om søvnparalyse før, så er det en tilstand som skjer når man sover. Gjerne ved innsovning eller når man er i ferd med å våkne, altså i det siste steget i søvnen. Tilstanden er slik at hjernen våkner før kroppen gjør det – så man sover, men man føler at man er lys våken og helt klar i hodet sitt. Man kan ikke bevege seg (det er helt umulig) men kan for eksempel se rundt seg. Siden dette også er en type søvn, kan man også ha mareritt – men når hjernen din er “våken” og du kan se rundt deg når du har søvnparalyse, så vil marerittene være ekstremt virkelige. Har hatt flere runder med demoner (begynner nesten å bli kjent med dem nå siden jeg har hatt det så ofte, haha, neida!) spøkelser, innbruddstyver og så videre. Nå kjenner jeg det igjen da, siden jeg har opplevd det så ofte – så da kan jeg liksom forstå når jeg får det at “Åja, nå har jeg søvnparalyse”. Nok om det: Det jeg egentlig skulle si er at jeg ikke har det så ofte nå lenger! Nå har jeg istedenfor begynt å være bevisst når jeg drømmer. Jeg kan være i en drøm når jeg sover på natten, og så kan det plutselig gå opp for meg, at jeg vet at jeg ligger og sover, og at det bare er en drøm. Så kan jeg se rundt meg i drømmene hvordan alt ser ut, går rundt, og være 100% bevisst. Det er HELT sykt, dere aner ikke. Men veldig glad jeg er kvitt søvnparalysen, da. Enn så lenge, i hvert fall…

♥ Trening gir meg så utrolig mye overskudd for tiden, jeg føler meg så opplagt og bra. Og det, kjære dere, er så sjeldent at jeg nesten ikke kan tro at jeg skriver disse ordene en gang. Er litt krise i klesskapet mitt nå da, siden ingen av buksene mine egentlig sitter noe bra på lenger siden jeg har gått ned ca 10kg siden juni i fjor, og siden jeg også har fjernet silikonen og brystene mine derfor er ikke-eksisterende, har jeg få topper/gensere som sitter noe fint på også. Flotte greier. Neida, jeg og mine I-landsproblemer. Kan være greit å minne seg selv på at det er det, og med det innse at man faktisk er veldig heldig, privilegert, og at man egentlig ikke har så mye å klage over..

4 kommentarer
    1. Stå på! Jeg holdt på å stryke i 3KJ på vgs, men har i dag doktorgrad i faget. Dvs at jeg har både mastergrad og forskningskompetanse i kjemi. Underviser nå på universitetet. Hadde jeg aldri trodd da jeg gikk på videregående. Så jobb, jobb, jobb, så kan du oppnå hva du vil! Er helt sikker på at du får til alt du har satt deg som mål 👍👌😄

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg