HVA ER EN GOD MAMMA?

Er det hun som alltid har det ryddig på kjøkkenbenken? Hun som alltid har tatt oppvasken, og som aldri har noen slitne grønnsaker liggende nederst i kjøleskapet?

Eller er det kanskje hun som aldri går tom for favorittpålegget, og dermed slipper raseriutbruddet en egentlig rolig helgemorgen når barna oppdager at det er tomt for den ene kremosten de elsker?

Er det hun som alltid har rene klær liggende klare til barna, for en ny dag i barnehagen? Hun som aldri henger etter med klesvasken og som må bli sittende våken til langt over midnatt for å vente på at klesvasken med rene klær til barna blir ferdig?

Kanskje er det hun som baker brød selv, alltid lager hjemmelaget mat, og lager matpakker formet som alle dyrene i dyrehagen?

Hun som lager de mest storartede bursdagsselskapene til barnas bursdag, med både innleide lekeslott, egenlagde ballongbuer i skjønn forening og 3-etasjers kaker med FROST som tema?

Er det hun som utelukkende er konsekvent med alt hun gjør, og som har fått barn som alltid slutter å mase om hun sier “nei”?

Er det hun som har barn som aldri krangler om hvem som skal leke med den ene blå bilen? Hun som aldri må plukke opp ungene fra gulvet på dagligvarebutikken og marsjere ut? Hun som aldri sprekker og kjefter på dem offentlig fordi de ikke hører etter?

Er det hun som har gode, innarbeidede rutiner som virkelig fungerer på både morgen- og kveldsstell? Hun som aldri har problemer med at ungene ikke vil pusse tennene sine? Eller børste håret? Eller legge seg i sengen sin?

Er det hun som har lært barna å bli så selvstendige at hun alltid slipper å be be dem om å sette skoene sine på plass i gangen, og henge opp vinterdressene sine på knaggene?

Hun som har barn som pusser sine egne tenner, kler på seg selv, smører sin egen brødmat, og som aldri maser på hjelp fra mamma når de egentlig klarer det på egenhånd?

Ja, hun er en kjempegod mamma.

Men du som sliter hver eneste morgen med å få barn og deg selv klar til skole, barnehage og jobb til riktig tid – du er også en god mamma.

Du som strever med leggingen av barna dine fordi de ikke vil legge seg, hver bidige kveld, og du som må sette deg ned for en pause når barna plutselig finner ut at de er dødssultne, rett etter tannpuss, pysj-påkledning og du har lagt dem i senga.

Du som iherdig strever med å være konsekvent, og som kan finne på å friste barna med både is og en godteribit for å slippe maset gjennom hele ukeshandlingen på matbutikken.

Du som bruker timene etter at barna dine har lagt seg på å ta oppvasken, støvsuge, brette klær og finne frem regntøy til dagen etter.

Du som har et barn som ikke vil røre en eneste grønnsak, og som i protest nekter å spise resten av middagen dersom du foreslår det.

Du som av og til sprekker og kjefter på barna.

Du som får så dårlig samvittighet etterpå at du nesten ikke vet hva du skal gjøre en gang. Selv om barna allerede har glemt kjeftingen og bare vil se på Brannman Sam helt i fred.

Du som av og til må låse deg inn på badet og gråte litt etter en dag alene med barna hvor alt har vært en kamp. Barna har ikke hørt på et ord av det du har sagt, i god kombinasjon med søskenkrangling og eksepsjonelt lite søvn.

Du er også en god mamma. Ikke glem det.

Jeg tror ikke man kan måle hvor god en mamma er etter hvor flink barna ens er til å høre etter. Ei heller hvor fine kaker man baker til bursdagene deres, eller i det hele tatt hvor storartede bursdagsselskap de har.

Ei heller tror jeg det kan måles i hvor mye overskudd du har til å gjøre andre ting enn å være der for barna dine.

En god mor måles i de nære tingene. Det ingen andre ser. Det du ikke kan legge ut på Instagram eller Facebook, men som du kjenner på ovenfor barna dine hver eneste dag.

Hjertet ditt som hopper over et slag når barnet ditt sier “elsker deg SÅ mye” og strekker ut de små armene sine så langt som overhode mulig.

Stoltheten når barnet ditt klarer noe nytt, lærer seg noe nytt eller endelig får til noe.

Klumpen i halsen som jevnlig dukker opp helt uten grunn. Når barnet ditt sier noe koselig, forteller om barnehagedagen sin eller gir deg en stor klem helt plutselig.

Kjære alle sammen. Enten du har barn som alltid forstår at et nei er et nei, barn som alltid spiser grønnsakene sine, som er en drøm å legge hver kveld…. Eller om du strever deg rundt i morsrollen alltid et kvarter forsinka, på konstant etterskudd med klesvasken med barn som aldri spise grønnsakene sine.

I dag skal du tenke at innsatsen din er god nok, og anerkjenne hvilken jobb du faktisk gjør ovenfor barna du har satt til verden.

Gratulerer så mye med morsdagen!

/ Del gjerne videre

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg