JEG HAR GLEDET MEG SÅ LENGE TIL DETTE!

Hei alle sammen! Riktig god lørdagskveld, på bittelillejulaften. Jøye meg – jeg kan nesten ikke tro at det er blitt 22 desember alt! Desember er utvilsomt den måneden i 2018 som har gått fortest for min del!

Jeg gleder meg så uendelig mye til julaften – men vet dere hva jeg har gledet meg aller mest til? Den første julemiddagen min uten kjøtt! I januar har jeg vært veganer et helt år, og har derfor heller ikke spist kjøtt på et år. Det har gått lekende lett, og jeg er oppriktig så glad for at jeg tok det valget. Likevel, er det ikke før i år at det blir min første jul uten pinnekjøtt, kalkun eller annet kjøtt som en stor del av julemiddagen. Mamma spurte meg her om dagen “Men hvordan blir det i julen, da? Du som var så utrolig glad i pinnekjøtt!” Med hånden på hjertet så kan jeg si at det første jeg tenkte på da jeg gikk “all in” med å være veganer og kutte ut kjøtt helt, var hva i alle dager jeg skulle spise i julen.

Mat og tradisjoner henger ofte tett sammen, og jeg så for meg selv sittende med poteter og saus på julaften og synes det var en meget kjip tanke. Nå ler jeg av hva jeg tenkte den gang – og jeg har gledet meg i flere måneder til å spise vegansk julemiddag etter å ha gjort skikkelig research på den beste dyrevennlige julematen. Jeg er ikke noen fan av nøttestek (som er noe mange vegetarianere spiser i julen) og skal derfor lage meg pinnekjøtt av en kjøtterstatning som tilsynelatende er perfekt til det formålet. Jeg ble så glad da jeg fant den nye typen kjøtterstatning som jeg skal bruke, den kom ut i fjor og skal smake røkt/salt og er fra merket Oumph! – det finnes på de fleste dagligvarer med godt utvalg, for dere som kunne tenke dere å prøve det samme enten på julaften eller i romjulen. Ved siden av vil jeg bare ha det tilbehøret man vanligvis har til pinnekjøtt! Flere av dere har spurt om hva jeg skal spise i julen, så da vet dere det.

I dag har jeg fått unnagjort alt av de siste innkjøpene til jul – så nå vi i hvert fall veldig klare for den fineste høytiden jeg vet om. Leo og Noah har vært klare lenge allerede – de blir mildt sagt litt i overkant gira over at det snart er julaften, og har nesten klart å rive ned juletreet to ganger i dag allerede. Vel vel, sånt kan skje!

Nå er det en stund siden guttene kom seg i seng, og det er merkverdig stille. Rart stille, men også ganske deilig. Til våren har jeg vært mamma i 4 år, men jeg opplever fremdeles å bli overrasket over nye sider ved mammarollen som dukker opp jo eldre barna blir. For et og to år tilbake i tid, tenkte jeg alltid på hvordan det kom til å bli når guttene kom i den alderen de er i nå. Ville de leke godt sammen, være gode venner? Hva kunne jeg forvente at de skulle klare på egenhånd, hvor ulike kom de til å være personlighetsmessig? Hvordan ville det bli å være mamma til to som er litt større, men som fremdeles er ganske små? Tiden jeg er inne i med barna nå, ble virkelig ikke som jeg hadde sett for meg på forhånd.

Den ble mye bedre!

Håper dere også er i rute til jul, og håper dere koser dere i kveld – uansett hva dere finner på❤️

6 kommentarer
    1. Kan du lage et eget innlegg om julemiddagen din? Gjerne med bilde av pakningen så jeg vet hvordan den ser ut, og om den ble så bra som du håpet? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg