MIN NYE FAVORITTRETT!

Hei alle sammen! I dag deler jeg en ny favorittoppskrift med dere, som jeg lagde som kos tidligere i dag. Barna likte den, Fredrik likte den, og jeg elsket den – fikk rett og slett en ny favorittrett!

Jeg så et bilde på Insta for en stund siden av noen som hadde fritert blomkål, så dette ble inspirasjonen min da jeg i dag lagde min egen vri for å bruke opp blomkålhodet jeg hadde liggende i kjøleskapet. Jeg var skeptisk før jeg prøvde selv, men dette var virkelig SÅ godt! Hadde aldri trodd at blomkål kunne smake så godt.

Retten kan lages både vegansk og vegetarisk, og her kommer ingredienslista:

  • Blomkålhode
  • Sitron, et par spiseskjeer (kan sløyfes, men anbefales!)
  • Vegansk parmesan (jeg bruker Violife sin) men du kan også bruke vanlig parmesan om du vil det!
  • Grilljermel (en grovere type “strøkavring”)
  • En finere type strøkavring – jeg brukte x-tra sin strøkavring (bruk den du vil, men du må ha to typer strøkavring – en grov og en finere type)
  • Plantemelk med nøyral smak – vanlig soyamelk vil altså ikke gjøre susen da den er for søt naturlig i smaken. Usøtet soya derimot funker, men også havremelk feks. Du kan også bruke egg!
  • Tilbehør: Hjemmelaget hvitløksaioli oppskrift HER, finkuttet kruspersille, himalayasalt til topping når den er ferdig
  • Olje til fritering, bruk nøytral olje: det vil si solsikkeolje eller feks rapsolje. Bruk en tykk kjele og pass på temperaturen i kjelen så oljen ikke begynner å sprute rundt, og aldri friter på denne måten med barn i nærheten! De fleste vet antakeligvis dette fra før av, jeg vil bare ikke ha noen uhell som følge av å dele denne oppskriften♥

Slik gjør du: Del blomkålhodet i ca like store deler. Sett frem tre boller, en med grov type strøkavring, en med den finere typen, og en med plantemelk/egg. Rasp litt parmesan i den fine strøkavringen, rør rundt. Gjør klar gryta med olje til fritering. Dypp blomkålbitene, en etter en, i plantemelken du har valgt (eller egg om du valgte det) deretter i den fine strøkavringen, så tilbake i egg/plantemelk, så i den grove typen strøkavring og deretter i gryta med olje. Tiden det tar å fritere varierer etter hvor varm oljen din er, men fargen på blomkålene skal være gyllenbrun når de er klare. Jeg tror mine friterte i ca 7-8 min, på middels varme. Legger du blomkålbitene i gryta på ulik tid vil de naturligvis ha ulik steketid i gryta. Legg de på tørkepapir når de er ferdig, slik at de renner av seg overflødig fett. Så kan du servere med hvitløksaioli! Topp med himalayasalt og finkuttet persille, og nyt!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg