NYE, ENKLE MATFAVORITTER!

Hei alle sammen♥ Nå føler jeg at jeg er skikkelig tidlig ute her! I går la jeg ut en meningmåling på Insta om dere ville ha et eget blogginnlegg med sunne snacksideer/oppskrifter – og hele 90% svarte ja! Derfor ordnet jeg noen greier i dag som jeg tenkte jeg måtte dele oppskrift på, i tillegg har jeg to oppskrifter liggende som jeg har delt en gang tidligere på Snapchat. Er jo litt greit å ha det liggende på bloggen, det også.

Vegansk, sunn snickersbar🍫

Denne er superenkel og klar på en times tid i fryseren. Min lå riktig nok bare en halvtime i fryseren og det funket like bra! Dette trenger du:

♥ To bananer som du deler i to, på tvers

♥ En god teskje peanøttsmør per skive med banan (kan anbefale å bruke peanøttsmør med så mye peanøtter som mulig, helst økologisk. Jeg bruker fra Anglamark, og det koster kun sånn 44,- så er ikke spesielt dyrt heller)

♥ En neve peanøtter, kan sløyfes

♥ Sukkerfri sjokolade, mørk eller melkesjokolade!

♥ Bittelitt kvernet havsalt til topping, kan sløyfes

Slik gjør du: Ta de to bananene og del de i to hver, på tvers – slik at du ender opp med fire ulike bananskiver med en toppside og en bunnside. Fyll disse med peanøttsmøret ditt og noen peanøtter, før du topper med den andre delen av den oppskjærte bananen. Legg i fryseren. Etter en times tid kan du begynne å smelte sjokoladen din i en liten kjele på middels varme, før du tar ut de fylte bananene fra fryseren, og topper med den smeltede sjokoladen. Legg i fryseren igjen et kvarter, eller til sjokoladen på toppen har stivnet! Nyt og server.

Superkjapp blåblær-is🔵

Dette er en snack jeg elsker å både lage og spise – fordi den er både sunn, god og er klar på 1-2-3.

Dette trenger du:

♥ Fryste blåblær

♥ Soyamelk med vaniljesmak, jeg bruker fra Anglamark da jeg synes den er best i smak sammenlignet med de andre typene soya-vaniljemelk.

Slik gjør du: Ta ut bærene fra fryseren, legg i en skål, rør inn 1-2 dl av soyamelken med vanilje til du ser at melken nesten fryser. Du kan eventuelt mose det kjapt med en stavmikser, men det er ikke egentlig nødvendig da det er like godt uansett. Server med en gang!

Epleskiver med peanøttsmør, bærtopping og pekannøtter🍎

Supergode epleskiver som barna også elsker! Topp med akkurat det du vil og har av bær, müsli eller bare noen nøtter.

Dette trenger du:

♥ Et par epler, jeg brukte røde

♥ En spiseskje peanøttsmør per skive

♥ Valgfri topping, bruk det du har!

Slik gjør du: Kutt eplene på tvers og fjern frøene i kjernen. Smør på peanøttsmør og topp med favorittoppingene dine. Jeg brukte blåblær, pekannøtter og noen kokosflak! Supergodt og kan serveres med en gang.

Eple og kanel-snacks🍏

Dette trenger du:

♥ Grønne epler

♥ Vaniljekesam uten tilsatt sukker (for vegansk versjon bland vegansk vaniljeyoghurt 50/50 med vegansk gresk yoghurt)

♥ Kanel

♥ 2-3 spiseskjeer havregryn

♥ 1-2 teskje smør til steking

Slik gjør du: stek eplebåter, havregryn og kanel i smøret i en kjele eller stekepanne mens du rører hele tiden. Litt mer enn fem minutter, eller til du ser at havregrynet og eplene begynner å bli gyldne. Serveres varm over vaniljekesamen!

Sunn jordbær-“ostekake”🍓

Denne er SÅ god og enkel å lage! Perfekt nå på sommeren med norske jordbær. Spiser den ukentlig!

Dette trenger du:

♥ Jordbær

♥ 20-30 gram valnøtter til bunnen

♥ Lett cottage cheese eller vegansk gresk naturell yoghurt for vegansk versjon.

♥ Vaniljekesam uten tilsatt sukker, eller vegansk vaniljeyoghurt for vegansk versjon.

Slik gjør du: Start med å finne et glass som rommer sånn 2,5-3 dl. Legg valnøttene i bunnen, deretter cottage cheese eller den veganske, greske yoghurten til neste lag. Deretter et rikelig lag med jordbær som du har kuttet på forhånd, etter det et lag med vaniljekesam eller den veganske vaniljeyoghurten, og så topper du rikelig med jordbær igjen. Ferdig!

Håper blogginnlegget falt i smak! Nå skal jeg straks trene litt før jeg må jobbe videre bak bloggen. Håper dere har det fint og nyter ferien, selv om været ikke er på vår side for tiden.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg