OPPSKRIFT: BELGISKE VAFLER MED SJOKOLADE

God søndagskveld alle sammen! Her har jeg mildt sagt hatt en rolig dag, og skal straks i gang med skolearbeid. Barna storkoser seg med besteforeldrene sine, og vi nyter vinterferien alle mann her i Gjøvik♥

Bloggoppdateringene mine blir litt så som så om dagen da jeg prøver å lade opp til skolen begynner igjen, jobber veldig mye med Snapchat for tiden, og i tillegg driver med skolearbeid hver dag i tillegg. Men sånn er det fra tid til annen, jeg tenkte i hvert fall å få inn en eller to dager i uken med oppskrifter siden det er noe som, overraskende nok egentlig, alltid får god respons! Kjører derfor på i dag med en av mine store favoritter (som jeg føler jeg sier om alt jeg lager, men.. Haha!) som er belgiske vafler med sjokoladetrekk. Perfekt til bursdager og lignende. Kan kjempeenkelt lages vegansk, eller vegetarisk dersom du foretrekker det.

Her kommer oppskriften jeg bruker:

250 g hvetemel
1 stk teskje salt 
4 stk egg eller eggerstatning (Kjøpes på matvarebutikker med godt utvalg, på nett, eller du lage selv med knuste linfrø)
75 g smør (velg eventuelt vegansk smør, kan anbefale “flytende” fra Eldorado, selges på Meny)
1 stk tørrgjær 
1.5 dl valgfri melk, altså valgfri plantebasert melk eller vanlig om du vil
1.5 dl vann 
60 g sukker 
2 ts vaniljesukker 
1 ss olje
200 gram valgfri sjokolade (jeg bruker enten en mørkere vegansk sjokolade, eller en vegansk “melkesjokolade” fra Ichoc eller Moo Free. Moo Free har også en fantastisk sjokolade som er god å bruke – med karamell og havsalt! Jeg kjøper mine på helsekosten eller på nett)
Slik gjør du: Bland alt det tørre først, og deretter resten. Blandingen skal være helt jevn. Stek i belgisk vaffeljern (kan bruke vanlig vaffeljern selvsagt) Nyt og server♥ Om du ønsker ekstra luftige vafler kan du også skille eggene og stivpiske eggehvitene. Og da vender du de bare de stivpiskede eggehvitene inn til slutt.
Jeg elsker å servere disse med jordbær og plantebasert fløte, og cola ved siden av. Skjer ganske sjeldent, men godt til spesielle anledninger!
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg