OPPSKRIFT: HJEMMELAGET SOFTIS!

Akkurat i dag er det litt overskyet her i fine Larvik, men de to siste dagene har jeg gått i både jumpsuits og kjoler – uten jakke på. Det har vært helt oppe i 19 varmegrader, og vind som er varm. Jeg føler virkelig vi har hatt en forsmak på sommeren nå, og da ble jeg inspirert til å lage litt hjemmelaget is. Rettere sagt: Hjemmelaget softis!

Denne versjonen kan, som alle oppskriftene mine, lages både vegansk og vegetarisk! Begge deler er like gode, og jeg lover dere at dere ikke kommer til å angre på å ha prøvd denne. Den er SÅ god!

Hjemmelaget softis, oppskrift for to porsjoner:

1,5 dl fløte (bruk Gryr om du lager vegansk versjon!)

1,5 dl melk (bruk feks soyamelk om du lager vegansk versjon, og bruk for all del ikke den usøtede men den orginale!)

0.5 dl hvitt sukker

2 ts vaniljesukker

En klype salt, kan sløyfes

Til tilberedning:

3 solide fryseposer

20 ss salt, fint

25 stk isbiter

Slik gjør du: Start med å mikse sammen alle ingrediensene, jeg doblet oppskriften da jeg skulle lage til fire pers og ikke to. Deretter heller du miksen med ingrediensene over i en frysepose (jeg brukte 6L poser) og knyter godt igjen. For å være helt sikker på at posen ikke ryker, valgte jeg for sikkerhetsskyld å knyte enda en pose rundt posen med ingrediensene. Deretter tar du den siste fryseposen og fyller den med isbiter og salt, og så tar du posen med ingredienser (som er knytt igjen og forsikret med en ekstra pose) oppe i posen med saltblandingen. Jeg er ikke fysiker, men saltet er med på å gjøre at dette raskt blir veldig kaldt, og dermed blir det til iskrem!

Knyt igjen posen med saltblandingen også, som du har utenfor posene med ingrediensene, og legg et kjøkkenhåndkle rundt, før du rister den i sånn 10-15 minutter. Deretter klipper du forsiktig opp den ytterste posen med saltblanding, skyller godt, og klipper opp neste pose som du hadde som forsikring rundt den innerste posen med ingrediensene i. Dette for å være sikker på at du ikke fikk noe av saltblandingen inn i isposen med ingredienser, for da kunne du naturligvis ikke spist isen. Skyll også den innerste posen, før du kan servere og nyte. Jeg serverte min med sjokoladesaus som stivner på isen ♥

Ønsker dere alle en veldig god fredag og ikke minst helg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg