Hei alle sammen! Jeg har tilbrakt en god del av dagen min på skolen i dag, levere i barnehagen og det vanlige. Men jeg har også rukket alenelunsj på en kafè (kan ikke klage akkurat) møte med rådgiveren min på skolen for å søke meg inn til mitt siste skoleår neste år (tenk det!), en kjapp bytur med barna, og matbutikken – før barna og jeg omsider landet her hjemme. Fredrik jobber kveld i dag, så jeg tenkte jeg bare skulle jobbe, drive med skolearbeid og trene litt innendørs. Nei, ikke trene. Er så støl etter gårsdagens trappeintervaller at jeg har vondt langt inn i sjelen. Så da dropper jeg det og lager meg nok heller denne favoritten jeg skal dele oppskriften på i dag! Jeg har delt den en gang før, men dette er i hvert fall den perfekte salt karamell iskaffen som kalles frappuccino. Den er helt vegansk (du kan gjøre den vegetarisk om du vil) og smaker helt fantastisk ♥
Dette trenger du:
ca 9 dl isbiter
3 dl soyamelk original (Viktig at det er original soyamelk og ikke usøtet!) Jeg brukte fra Alpro i blå og hvit forpakning.
1 og en halv teskje salt (eller smak litt til)
4 spiseskjeer karamell-sirup (Jeg bruker fra merket Barista, som du får kjøpt på dagligvarer med godt utvalg som feks. Meny)
1 -1,5 dl skikkelig sterk kaffe, eventuelt tilsvarende i espresso-shots
Slik gjør du: Tilsett alle ingrediensene i en blender, og blend til den er smooth. Husk å sjekke på forhånd at blenderen din tåler å knuse is, det er det nemlig ikke alle som er laget til.
Tips: Det kan være greit å blande ut saltet i de fire spiseskjeene med sirup på forhånd, så kan man smake etter hvor salt karamellsmak man ønsker!
Server og nyt♥
Det er helt vilt at personer som du kan gi tips og råd eller i det hele tatt uttale deg som temaer i offentligheten du har null peiling på og som kan være direkte helseskadelig. Å få i seg 1 1/2 ts salt i ETT GLASS med drikke er hinsides og direkte farlig. Skjerp deg!
Ta det helt med ro – dette er ikke til bare èn porsjon, men flere 🙂
Sånn til neste gang: hva med å spørre på en ordentlig måte om det er noe man lurer på, heller enn å trekke egne konklusjoner og gå til angrep? Det koster ingenting å være hyggelig 🙂
3dl soyamelk? Høres ut som at det bare er til et glass
Det står også 9 dl isbiter i oppskriften, som også kan tyde på at det blir en god del. Jeg forstår ikke helt disse kommentarene egentlig. Jeg har tross alt laget min egen oppskrift mange, mange ganger og det ville vel vært lett å gjennomskue om jeg løy om hvor mange porsjoner oppskriften min gir, haha 🙂
Ja til fler veganske oppskrifter😍 Følg oss gjerne på Instagram (vegally.no) for inspirasjon
Har en del i arkivet, men kommer enda flere veganske fremover! <3
Hei, hvor mange porsjoner er dette til?🥰
Hei, en stund siden jeg lagde denne sist nå, men da ble det til 4 nokså store glass <3
1,5 ts salt ja. God dag hjerte og karsykdommer👌🏻
Les de andre kommentarene her, dette er til flere porsjoner og absolutt ikke bare til en 🙂 Og så regner jeg med at dette ikke er noe man drikker hver bidige dag.
Kan man bruke en «vanlig type» melk?
Jeg har ikke testet det ut, men regner med at det går greit ja 🙂
Kan du legge ut igjen iskaffe oppskriften du delte på snap? Fikk ikke ss den:(
Så utrolig unødvendig med alt det saltet :/
Man velger selv om man vil bruke eller ikke da, og som sagt tidligere: Dette er antakeligvis ikke noe man drikker hver dag. Det er også fire porsjoner, og ikke en 🙂