OPPSKRIFT: ISKAFFE MED SALT KARAMELL

Hei alle sammen! Jeg har tilbrakt en god del av dagen min på skolen i dag, levere i barnehagen og det vanlige. Men jeg har også rukket alenelunsj på en kafè (kan ikke klage akkurat) møte med rådgiveren min på skolen for å søke meg inn til mitt siste skoleår neste år (tenk det!), en kjapp bytur med barna, og matbutikken – før barna og jeg omsider landet her hjemme. Fredrik jobber kveld i dag, så jeg tenkte jeg bare skulle jobbe, drive med skolearbeid og trene litt innendørs. Nei, ikke trene. Er så støl etter gårsdagens trappeintervaller at jeg har vondt langt inn i sjelen. Så da dropper jeg det og lager meg nok heller denne favoritten jeg skal dele oppskriften på i dag! Jeg har delt den en gang før, men dette er i hvert fall den perfekte salt karamell iskaffen som kalles frappuccino. Den er helt vegansk (du kan gjøre den vegetarisk om du vil) og smaker helt fantastisk ♥

Dette trenger du:

ca 9 dl isbiter

3 dl soyamelk original (Viktig at det er original soyamelk og ikke usøtet!) Jeg brukte fra Alpro i blå og hvit forpakning.

1 og en halv teskje salt (eller smak litt til)

4 spiseskjeer karamell-sirup (Jeg bruker fra merket Barista, som du får kjøpt på dagligvarer med godt utvalg som feks. Meny)

1 -1,5 dl skikkelig sterk kaffe, eventuelt tilsvarende i espresso-shots

Slik gjør du: Tilsett alle ingrediensene i en blender, og blend til den er smooth. Husk å sjekke på forhånd at blenderen din tåler å knuse is, det er det nemlig ikke alle som er laget til.

Tips: Det kan være greit å blande ut saltet i de fire spiseskjeene med sirup på forhånd, så kan man smake etter hvor salt karamellsmak man ønsker!

Server og nyt♥

11 kommentarer
  1. Det er helt vilt at personer som du kan gi tips og råd eller i det hele tatt uttale deg som temaer i offentligheten du har null peiling på og som kan være direkte helseskadelig. Å få i seg 1 1/2 ts salt i ETT GLASS med drikke er hinsides og direkte farlig. Skjerp deg!

   1. Ta det helt med ro – dette er ikke til bare èn porsjon, men flere 🙂

    Sånn til neste gang: hva med å spørre på en ordentlig måte om det er noe man lurer på, heller enn å trekke egne konklusjoner og gå til angrep? Det koster ingenting å være hyggelig 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg