UKENS SPØRSMÅL: JODEL, KJÆRESTE, OG DÅRLIG FORBILDE

Hei dere♥ Håper dere har det bra, hvor enn dere er. Jeg har sloss med Facebook det siste døgnet som bare HELT ut av det blå har kastet meg ut som administrator av min egen Facebook-side. Altså den til bloggen. Håpløst at jeg ikke får publisert nye blogginnlegg der siden Facebook bare har bestemt seg for å kaste meg ut, men ingenting jeg får gjort med det. Tenkte uansett at jeg måtte oppdatere bloggen nå, så her kommer svarene på de siste ukenes spørsmål.

Er du fremdeles sammen med Fredrik? – Hehe, ja! Vi er fortsatt sammen. Tiden flyr, vi har kjent hverandre i over åtte år nå. Visste dere forresten at jeg er Fredrik sin første kjæreste? Synes det er så herlig å tenke på.

Har du mopedlappen? – Nei.

Har du tenkt til å legge ned bloggen? – Dette har jeg svart på ganske mange ganger, jeg har ikke tenkt å slutte å blogge kun fordi jeg har trappet ned denne sommeren. Jeg kommer nok til å gi meg etterhvert, men ikke helt enda!

Hva mener du gjør deg til et godt forbilde, og hva mener du definerer et dårlig? – Godt spørsmål! Jeg mener ikke nødvendigvis at jeg er verdens beste forbilde, eller at jeg i det hele tatt ønsker å bli ansett som et forbilde (men jeg kan forstå at det ikke er noe man kan velge når man har en stor følgerskare på sosiale medier, og aksepterer det) men en ting jeg mener skiller meg fra andre i et positivt lys er at jeg har en integritet som ikke er til salgs – jeg pøser ikke ut med reklame på Betakaroten, hårpiller, og tannblekning kun fordi jeg vet at jeg selv hadde tjent gode penger på det, når det er produkter som beviselig ikke har noen effekt.  I tillegg har jeg et fokus på utdanning som jeg selv mener er viktig, og som jeg håper kan være en positiv greie som kan inspirere andre unge mennesker som har fått barn♥ Det mener jeg er noe av det som gjør meg til et godt forbilde, men her mener jeg reklamen er det aller viktigste: Fordi det er så himla enkelte å se seg blind på at man kan tjene store penger i influencer/blogger-bransjen. Men så er jo jeg en av dem som mener det er viktigere å verne om privatlivet til meg og min familie, enn å tjene mest mulig gryn. Og det er jo en ærlig sak, haha.

Når det gjelder hva et dårlig forbilde er så tenker jeg på 90% av hele influencerbransjen, egentlig. Fordi det er så få som faktisk har noe positivt å bidra med, annet enn kroppsbilder og et gjennomgående fokus på å tjene mest mulig penger. Det er løgner, enorm eksponering av barn og deres privatliv, bruk av barn i reklame (noe jeg synes er ekstremt vanskelig å forsvare) og mange virker ikke til å bry seg om hva slags ringvirkninger handlingene deres får for alle de tusen unge menneskene som følger dem. På min side hadde jeg fått dårlig samvittighet ved å selge følgerne mine et produkt som jeg visste at ikke kom til å fungere, mens andre ser simpelthen ikke ut til å bry seg det spor så lenge de tjener pengene sine. Det er noen av de kjennetrekkene jeg mener at et dårlig forbilde har. Mange i bransjen min takker ja til de tilbudene som er et soleklart nei fra meg, og det vet jeg, for jeg fikk samme tilbud tilsendt via mail som jeg ser at de poster reklame for. Det er skummelt å oute noen som dårlig forbilde, fordi det å være et godt forbilde handler ikke om valgene du tar og hvordan de ser ut for andre utad – men hvorfor du tar dem. Men samtidig, har jeg som noen som har jobbet som blogger på femte året nå en god del innsikt, og jeg skulle ønske det fantes flere influencere/bloggere som ikke synes at det å tjene penger er det aller viktigste ved denne jobben. Da tror jeg vi kunne sett betraktelig flere gode forbilder.

Og angående kroppsbilder, jeg mener på absolutt ingen måte at det er ulovlig å legge ut bilder av kroppen sin, men når hovedandelen av følgerne man har er barn, og fokuset i stor grad dreier seg rundt kropp, mener jeg at det er svært uheldig.

Har du forandret deg siden du startet å blogge? – Det vil jeg absolutt si at jeg har! Både utseendemessig og personlighetsmessig. Det er morsomt å se tilbake på gamle blogginnlegg jeg har skrevet og se hvordan jeg tenkte. (OG irritere meg over skrivefeil) Haha! Jeg har vokst mye på de siste årene, og det er herlig å tenke på hvor mange av dere lesere som har fulgt meg fra start og ikke minst hvor mye som har skjedd i løpet av den tiden. Samtidig vet jeg ikke helt om jeg vil si at jeg har forandret meg – jeg har vel kanskje bare vokst opp?

Hva tenker du om de influencerne som diagnostiserer seg selv i hytt og gevær? – Det synes jeg er så kjipt å være vitne til. Har du en diagnose og ønsker å være åpen om det, så står det stor respekt av det og alle som ønsker å gjøre det står selvfølgelig fritt til å gjøre det. Sånn bort i fra det – synes jeg personlig at det er en uting å slenge rundt seg med diagnoser når man ikke har blitt diagnostisert. Av respekt for de som sliter med disse diagnosene, synes jeg at ikke at det burde være noe man gjør. Især i de tilfellene hvor man mistenker at man har flere diagnoser. Det mener jeg fordi det at «alle» går rundt og sier at de er deprimerte, er med på å vanne ut det og faktisk være deprimert. Skjønner at det er mange som sliter og kanskje til og med er deprimerte, men når man “står frem” med at man er deprimert, sammen med 10 andre diagnoser hvorav ingenting er blitt diagnostisert – så fremstår det for meg som noe unormalt og muligens ikke så seriøst. Ser litt de samme tendensene når folk snakker om ekskjærester som de har hatt et stygt brudd med og som mest sannsynlig ikke behandlet dem så bra. “Han eller hun var psykopat” sies det. Nei, han eller hun var nok i de aller fleste tilfellene ikke det. Utelukker selvsagt ikke at det kan hende i noen av tilfellene. En drittsekk som behandlet deg dårlig muligens, men tror vi skal være glad vi ikke har et land full av psykopater. Forstå meg rett her.

Hva er det beste du vet av mat? – Helt klart hjemmelaget spaghetti bolognese, med vegetardeig riktig nok. Ellers er jeg superglad i pommes fries, loaded fries, og pizza. Og alt av frukt og bær.

Ønsker du deg fremdeles flere barn? – Jeg vet ikke helt, derfor er jeg uendelig glad jeg er 22 år og har hele livet foran meg. Av og til kan jeg tenke på at det er utrolig trist om jeg aldri får oppleve det å bli mamma igjen, andre dager tenker jeg at jeg har mer enn nok med de to barna vi har. Å ta godt vare på de to vi allerede har, følge de opp skikkelig og sørge for at de alltid har det de trenger og vel så det, er det viktigste for meg nå. Ikke å få et nytt barn, spesielt ikke når jeg ikke har begynt på studiene mine enda.

Kan du lage et blogginnlegg med småretter som ikke er desserter, i samme stil som det du delte her om dagen? – Absolutt! Det var egentlig planen også, jeg har bare ikke rukket å komme så langt enda.

Jeg har også fått mange spørsmål om et visst innlegg på Jodel om meg som har fått mye oppmerksomhet de siste dagene.

Og til det vil jeg bare svare: Blogginlegget som det henvises til i dette innlegget har aldri blitt skrevet på min blogg. Utrolig skremmende å tenke på hvor mye makt alle har på Jodel. Hvem som helst kan, uten noe slags bevis, påstå at noen har sagt noe, skrevet noe eller ment noe, og INGEN stiller noen kritiske spørsmål til det?! Nå var ikke dette noe «jeg» spesifikt kom dårlig ut av uansett, men det spiller i grunn ingen rolle. 

Når det gjelder temaet i innlegget er ikke det noe jeg ønsker å kommentere. Har jeg ikke sagt noe om det på bloggen tidligere, kommer jeg ikke til å gjøre det og det håper jeg både Jodel og samtlige andre kan respektere♥ Nå skal Fredrik og jeg ha en rolig kveld før han skal tilbake på jobb i morgen. Han har heldigvis en ferieuke igjen som begynner på førstkommende fredag, så det gleder jeg meg veldig til. Kos dere og nyt søndagskvelden videre!

1 kommentar
    1. Haha dersom det er noen trøst så kastet også FB ut meg fra siden som hører til bloggen min. Jeg skriver om livet som ektefelle i skyggen av Alzheimer. Må si jeg undrer veldig på hva som var så galt med det ettersom jeg jo har gjordt det siden 2016. For å bruke litt sterke uttrykk så Dr……. jeg i det og FB kan kysse seg i Ræ…….. :)) Nå er den siden slettet så det var det. Ha en fin dag.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg