UKENS SPØRSMÅL: KRITIKK, NY JOBB OG PRIVATLIV

Hva skal du gjøre når du er ferdig på VGS? – Jeg skal studere videre på universitet, forhåpentligvis i Oslo (men fortsatt boende her i Larvik) ♥ Gleder meg så uendelig mye til fremtiden og til å studere. Vet ikke om jeg tar et år “fri” etter videregående hvor jeg skaffer meg en “vanlig jobb” for jobberfaring i tillegg til bloggingen, før jeg går videre på studier. Ikke fordi jeg trenger pengene, men fordi jeg tror det er positivt å ha litt jobberfaring å vise til når jeg skal søke jobber senere i livet, annet enn bare “blogger og skribent”. Dessuten vil jeg nok aldri gå tilbake til å kun jobbe med blogg og sosiale medier, da vil jeg kunne gå på skole samtidig, studere eller ha, om så bare, en liten jobb. Merker at jeg går på veggen av tanken om å kun gå hjemme og blogge. Da jeg gjorde det i 2015, 2016 og 2017 hadde jeg i det minste baby som jeg gikk hjemme med som ikke hadde begynt i barnehagen, nå hadde det vært helt uaktuelt.

Hvor lenge har kjæresten din og du kjent hverandre? – Fredrik og jeg ble kjent i slutten av 2012, så det er 7 år siden nå. Tiden flyr!

Hvor mye penger brukte du på julegaver totalt i år? – Haha, hvis det er en ting dere trenger å vite om meg så er det at jeg ikke  er typen til å svare på slike spørsmål. Jeg kan si det sånn at jeg ikke tenkte så mye på sum, men heller hva jeg tror personen som skulle motta gaven ville ønsket seg♥

Hvor mange ser mystoryen din på Snapchat? – Dette har jeg svart på før, men daglig er det 25 000 mennesker som ser den. Noen dager også mer. På det meste har jeg hatt 50 000 daglige seere, det er jo helt sprøtt..

Når skal du vise oss det nye soverommet til Fredrik og deg? – Når jeg er ferdig med siste innredning og innkjøp av ny seng og litt sånt. Er ikke mye igjen, er bare det å ha mulighet til å sette av tid til å ta det siste, hvis dere skjønner. Nå før jul hadde jeg ikke hatt sjans da jeg hadde mye på agendaen både med skole og jobb, og så dro vi rett til Gjøvik før jul og er her fortsatt, så jeg håper på å bli ferdig i januar en gang. Så viser jeg frem så fort det er på plass!

Har du noen tips til meg som også er ung mamma, som vil tilbake på skolebenken men som er redd for å ikke passe inn i klassen når jeg begynner med de som er yngre enn meg? – Vanskelig spørsmål! Selv var jeg også litt “redd” i starten, i mangel på bedre ord, fordi hva om jeg kom i en klasse hvor ingen var hyggelige mot meg, eller i det hele tatt ville snakke med meg siden jeg var eldre enn alle? For min del viste det seg fort at jeg hadde vært kjempeheldig med klassen min som tok meg veldig godt i mot da jeg begynte. Er også et par i klassen min som er eldre enn resten, og jeg har inntrykk av at det er nokså normalt (var også tilfelle i Fredrik sin klasse da han gikk på vgs, den tid jeg gikk hjemme med Leo)

Men jeg vet også om andre som er på min alder som ikke har vært like heldige med sine klasser når de har begynt på skolen igjen, og det er jo aldri noe gøy. Hvis du har et ønske om å begynne på skolen igjen, vil jeg råde deg til å ordne et møte med rådgiver på nærmeste skole og ta det derfra. Og når du blir plassert i en klasse, ville jeg kanskje bare vært helt ærlig fra starten om at du har gruet deg litt fordi du er redd for å ikke passe inn og rett og slett eie det. Da blir det kanskje enklere for klassen å ta deg godt i mot også. De fleste, vgs-elever eller ei, er jo heldigvis gode mennesker. Dette er selvsagt mye, mye lettere sagt enn gjort – men det er nok hva jeg ville gjort, så det blir nok det beste rådet jeg kan gi deg. Eventuelt kan det å ta fag som privatist være et alternativ, eller om du har en venninne som av en eller annen grunn også har droppet ut, som du kunne startet sammen med?♥

Hva tenker du om at mange gruer seg til jul fordi de ikke får noen gaver i det hele tatt, og du legger ut bilder på Snapchat og bloggen av et juletre fullt av gaver under? Hvordan tror du det får andre som ikke får noen gaver, til å føle seg? – Fikk dette spørsmålet av flere på julaften da jeg la ut bilder av juletre med gaver under, samt at jeg lo litt av hvor mange gaver som lå under treet siden vi var hele min familie + Fredrik, Leo og Noah som feiret sammen i år, og det blir jo fort noen gaver når man er så mange mennesker som feirer sammen. Til det velger jeg å svare at jeg skjønner hva de som sender meg slike meldinger mener, men at det blir utrolig vanskelig å legge ut noe i det hele tatt dersom man alltid skal ta utgangspunkt i at noen som ikke har det man legger ut bilder av, ser det.

Når det er sagt har jeg ikke et fokus på gaver generelt verken på bloggen eller ellers, noe som er et bevisst valg. Hadde virkelig forstått denne kritikken dersom jeg hadde hatt et voldsomt fokus på dette. I tillegg er jeg, selv om jeg i motsetning til mange andre bloggere sjeldent skriver noe om det, opptatt av veldedighet og støtter mye spesielt rundt juletider. Jeg vil ikke ha skryt for det og jeg skriver det ikke for å skryte, men for å vise at jeg bidrar og støtter der jeg kan, og at jeg tenker mye på de som ikke har nok i julehøytiden. Men jeg tror ikke bilder på sosiale medier av juletrær med gaver under er det store problemet.

Hva spiste du på julaften siden du ikke spiser kjøtt? – Jeg spiste vegansk pinnekjøtt (laget av en salt kjøtterstatning fra Oumph!) marinert i røykaroma, og pannestekt. Og vegisterkaker♥ Med tradisjonelt tilbehør selvsagt. Kjempegodt! Skjønner utrolig godt at mange vil ha kjøtt på selve julaften, men det er mange andre dager i julen enn julaften, og derfor vil jeg oppfordre alle til å teste ut en vegetarisk eller vegansk rett nå i romjulen eller etter nyttår. Er helt overbevist om at dere vil like det dere prøver! Selv var jeg ekstremt skeptisk før jeg sluttet å spise kjøtt, så her har dere min fulle forståelse, likevel finnes det så utrolig mye god vegansk/vegetarisk mat at det er SÅ verdt å teste ut. Visste dere forresten at hvis alle i Norge har èn vegetardag i uken, så vil vi kutte utslipp tilsvarende 170 000 biler? Det er lett å tenke at vi som bor her i lille Norge har ingen/lite påvirkning for miljøet, og at vi like gjerne bare kan droppe å gjøre noe i det hele tatt. Men påvirkning har vi alle, og hvis alle i verden skulle tenkt som det – tenk så fort vi da ville ødelagt jorden vår!

Hei Jessica. Fikk deg i tankene da jeg så en Ex on the beach deltaker reklamere for nettkasino på insta, etter det innlegget du skrev om influencere som reklamerer for alt mulig bare de får masse penger. Lurer på hva du synes om det? – Haha, morsomt at du tenkte på meg, så takk for meldingen din. Synes det er så kynisk at jeg ikke har ord. Er så fjernt for meg å gjøre noe sånt at jeg blir så sjokkert når jeg ser noen faktisk takke ja til de tilbudene som for meg er et stort, åpenbart NEI. Må bare gjenta meg selv: Velg menneskene dere følger på sosiale medier med omhu. Dere som følgere/lesere sitter med all makten hver enkelt influencer har. Avfølg! Det er svaret mitt.

Hvordan har 2019 vært? – Et innholdsrikt år, om ikke annet. Kommer et lenger blogginnlegg hvor jeg oppsummerer året som har gått – dere pleier å like de blogginnleggene veldig godt.

Hva hadde du i karaktersnitt sist? – Hadde 5,4 i fjor. Var matematikken som trakk meg ned, men 1p-matten (som er den jeg hadde i fjor) skal jeg ta opp igjen til neste år, for neste år har jeg kun norsk og historie på skolen – så da blir det ikke like stress å ta opp 1-p matten ved siden av. I år hadde nok det blitt for mye, for da hadde jeg ikke fått nok tid til å fokusere på hvert fag. Trenger en karakter 5 i 1-p matten, så forhåpentligvis vil det gå bra med mye jobbing. Dere ANER ikke hvor bitter jeg er over at jeg skulket så mye de to første årene på ungdomsskolen. Siste året på ungdomsskolen hadde jeg jo faktisk et ganske bra snitt, men de to første årene gav jeg fullstendig blaffen i hva jeg gjorde, eller om jeg gjorde noe på skolen i det hele tatt. Så det er klart at jeg da har mange felt i matematikken som jeg har gått glipp av, og da henger man etter.. Men tror likevel det skal gå bra, bare jeg får jobbet nok med det.

Hva heter Instagramkontoen til Fredrik? – Han har en konto hvor han ikke poster noe, som kun er for privat bruk. Fredrik er litt annerledes enn meg på dette feltet, han kan godt skrive et gjesteinnlegg i ny og ne, men han er ikke interessert i å ha mye følgere på sosiale medier eller noe sånt.

Det var de spørsmålene jeg rakk for denne gang! Nå skal vi videre til bursdagsselskap til farmoren min på Toten, før guttene, Fredrik og jeg reiser hjem til Larvik i morgen. Har hatt en fantastisk jul, men som jeg gleder meg til å komme hjem også! ♥

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg