UKENS SPØRSMÅL: PENGER, KROPP OG NESTE FØDSEL

Hei hei! Endelig har jeg satt meg ned for å svare på denne ukens spørsmål (teknisk sett spørsmålene som dere har sendt inn de to siste ukene) så jeg håper virkelig dere liker svarene!

Hva syntes foreldrene dine om at du i en alder av 16 år flytta hjemmefra for å bo med kjæresten? – De støttet det fordi jeg i utgangspunktet flyttet for å gå på skole her i Larvik, til en by jeg har besøkt hver sommer siden jeg var ganske liten. Jeg var kjent her, og jeg har også familie her, hadde jeg ikke hatt det tror jeg nok ikke jeg ville fått lov. “Det verste som kan skje er at du må flytte tilbake igjen” sa mamma før jeg flyttet, og jeg er ekstremt glad for at jeg fikk lov. Det var selvfølgelig en omveltning med en gang, og jeg innså sakte men sikkert hvor mye mine foreldre gjorde for meg da jeg bodde hjemme hos dem – men som jeg aldri så eller la noe spesielt merke til. Noen synes sikkert det er alt for tidlig å flytte ut, og for noen er det sikkert også det. For meg var det riktig, og noe jeg er veldig glad for at jeg gjorde.

Er ny bloggleser og lurer på om du og Fredrik har vært sammen lenge? – Vi ble sammen sensommeren 2013 og gjorde det slutt i mars i fjor, før vi fant sammen igjen og gikk ut med dette nå i 2019. Vi hadde også et brudd høsten 2015, hvor vi valgte å fortsette å bo sammen og fant sammen igjen etterhvert. Det har vært noen vanskelige tider uten tvil – vi er jo to unge mennesker som har opplevd og vært gjennom veldig mye sammen – for ikke å snakke om motgangen vi har møtt. Det er for øvrig åpenbart en grunn til at vi sitter sammen i dag, nettopp fordi vi føler at det ikke er noen andre for noen av oss.

Sparer du penger? – Ja, selvsagt.

Når begynte du å få gravidmage i graviditetene dine? – Med første svangerskapet la jeg meg på veldig mye, så da fikk jeg mage ganske fort. Andre gangen la jeg ikke på meg fullt så mye, fremdeles en god del da, og magen ble ikke like stor som første gang. Fant faktisk igjen et bilde her om dagen fra 18-års dagen min, der jeg var gravid med Noah. Her var jeg 20 uker på vei, altså halvveis i svangerskapet og jeg synes nesten ikke magen min er synlig en gang. Haha! Jeg elsket for øvrig å ha gravidmage, det er noe av det koseligste og fineste som finnes.

Andre influencere skriver viktige blogginnlegg om kropp og lager videoer om kropp hvor de viser frem sine faktiske komplekser som alle får etter et svangerskap: løs hud på magen, strekkmerker etc… Hvorfor gjør ikke du også det når du skriver om kropp? Tar du deg selv for høytidelig til å tørre og vise det frem? – Takk for et interessant spørsmål! Jeg har de siste to årene ikke skrevet så veldig mye om kropp her på bloggen, men når jeg har gjort det i løpet av bloggens levetid har jeg nevnt flere ganger at jeg blant annet fikk strekkmerker på det ene låret mitt (haha) og masse bak leggene mine da jeg gikk gravid. Ellers har jeg rett og slett hatt flaks, og har verken strekkmerker eller løs hud på magen. Det er heller ikke sånn at det er noe “alle” får, som du skriver i kommentaren din – jeg tror det er viktig å huske på at det ikke er noe fasitsvar på hvordan man ser ut etter man har fått barn. Med det sagt har jeg selvfølgelig mine komplekser på andre områder, men jeg ser ikke helt poenget i å fortelle om det i det vide og brede – enkelt og greit fordi jeg ikke tror det kommer noe godt ut av det.

Kommer du noen gang til å skifte bloggnavn? – Jeg er veldig usikker, så det tror jeg kommer an på hva dere synes. Hvis dere ønsker at jeg beholder Mammasom16, så gjør jeg det. Jeg vet at Fotballfrue skiftet navn på bloggen sin til Caroline Berg Eriksen for flere år siden, men jeg kaller henne fremdeles Fotballfrue, så, jeg føler man kanskje alltid forblir sitt første bloggnavn selv om man skifter – hvis dere skjønner hva jeg mener. Her er jeg for øvrig helt åpen for deres meninger, og at de skal telle mest. Det er tross alt dere som engasjerer dere, leser, deler og er grunnen til at jeg blogger!

Kommer du til å ha keisersnitt eller føde naturlig neste gang du blir gravid? – Siden det blir mitt svangerskap nummer tre, blir det automatisk keisersnitt siden jeg allerede har hatt to fra før av. Dette på grunn av risikoen for livmorruptur (at livmoren revner) når man da får rier. Jeg har i tillegg slitt så mye med arret mitt siden jeg fikk barna mine, at det alene er nok til at jeg ikke hadde turt å be om å få føde naturlig – noe man kan, men som det ikke er noen garantier for at man får lov til på grunn av nettopp risikoen(e). Sett bort i fra alle risikoer, har jeg slitt såpass mye med fødselsangst at jeg hadde gruet meg til å bli gravid igjen hadde jeg ikke visst at jeg er garantert et tredje keisersnitt.

– Har du fremdeles mange venner? Føler man hører lite til at du er med venner, noe som selvfølgelig er helt forståelig når du har to små, men det er en stor ting som mange unge mødre må gjennom (altså å miste mange venner/ miste det sosiale man hadde før) som du har utelatt å fortelle om. Hadde kanskje vært greit å se den siden også. – Jeg har mange venner rundt meg, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg har selvfølgelig mistet kontakten med en del gamle venner, men det handler nok mest om at jeg flyttet så langt unna da jeg flyttet hit til Larvik. Jeg har dessuten også fått mange nye venner. Men det at man ikke har det sosiale man hadde før er helt naturlig når man får barn, nettopp fordi livet endrer seg og man har et lite barn som må komme før alt annet. Dette synes jeg for øvrig var noe av det koseligste med å bli forelder: Å gi mitt alt til gutten min, og være der for han. Jeg tenkte alltid at han stoler på meg, og på at jeg tar så godt vare på ham som overhode mulig. Når man får barn kan man ikke bare kan gjøre som man vil lenger, man kan ikke prioritere seg selv i første rekke lenger: den plassen er det helt naturlig at barnet får når man blir forelder. Så det vil jeg ikke si er noe som skjer med unge mødre, men med alle som tar valget om å få barn.

Hvordan ser barna dine ut nå? Føler det er så lenge siden jeg har sett dem. – Hehe, så godt å høre! Når jeg får slike spørsmål/meldinger av dere, så føler jeg at jeg har klart å trappe skikkelig ned på eksponeringen av dem. De er to veldig nydelige gutter både på utsiden og på innsiden, som jeg selvfølgelig er vanvittig stolt over. Begge guttene mine har blå øyne, Leo har lysebrunt hår, Noah har mørk blondt, de ligner egentlig ikke på hverandre i det hele tatt – men samtidig ligner begge to på pappaen sin, altså Fredrik. Guttene mine begynner å bli så store, og det er så spesielt å se dem vokse opp. (Jeg utelukker ikke at jeg kommer til å poste et bilde her og der i fremtiden altså, det vil jeg bare ha sagt så jeg ikke får så ørene flagrer om det skulle skje – haha!)

Før skrev du veldig mye om fordommer du møtte som ung mor, opplever du fremdeles det? – Ja, en sjelden gang opplever jeg det. Nå bryr jeg meg bare ikke så veldig mye lenger, fordi jeg er såpass trygg på min rolle som mamma. Jeg synes det er trist å tenke tilbake en del av det jeg opplevde ute i virkeligheten da Leo var baby, men jeg har også lært mye av det og de menneskene som behandlet meg dårlig fordi jeg hadde fått barn tidlig. Nå lar jeg meg ikke tråkke på, og jeg er helt trygg på at jeg er den beste mammaen barna mine kunne ha fått ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg