UKENS SPØRSMÅL: RYKTER, PRIVAT OG PARTERAPI

God mandagskveld, alle sammen! I dag tenkte jeg å svare på denne ukens spørsmål. Nå er det nøyaktig en uke siden sist gang, så nå passet det veldig bra synes jeg. Jeg er fremdeles syk og til dels sengeliggende, men håper virkelig på å bli bedre utover uken. Vi får satse på det! Før jeg går i gang med å svare på spørsmålene deres, vil jeg bare si at jeg er så glad for at jeg har lesere som kan (og ikke minst tør!) stille meg kritiske spørsmål. Så tusen takk for at dere gjør det – det er så gøy å ha så mye motivasjon på bloggfronten om dagen, så nå venter jeg bare tålmodig på at kroppen omsider skal spille på lag med meg igjen!

Du har virket som en moralens vokter når det kommer til forbruk og spesielt med tanke på å være veganer osv i det siste. Var det ikke du som kjøpte en svindyr seng til minste sønnen din, og som hadde et vanvittig forbruk med innkjøp av klær, interiør etc? Det virker litt dobbeltmoralskt! – Det du henviser til her fant sted helt i starten av svangerskapet til minstemann Noah i 2016. Det er nå tre år siden. De siste årene har jeg gradvis blitt mer og mer bevisst på forbruk og miljø – jeg føler jeg har vokst mye siden da. Siden den gang har jeg jo til og med blitt veganer for dyrene og miljøet sin skyld. Jeg har blant annet også skrevet om halloweenkostymer hvor man kan bruke det man finner hjemme istedenfor å kjøpe – det samme med 17.mai antrekk til barn, i tillegg har jeg jo lenge holdt på med barnerommet til guttene – hvor jeg også har vært åpen om at jeg ikke ønsker å kjøpe masse nytt bare fordi jeg kan – men at jeg heller kan bruke om igjen ting jeg finner her hjemme. Vi har jo så mye greier, nettopp fordi jeg ikke var like bevisst når det kommer til forbruk tidligere. Det er lenge siden jeg har lagt fra meg den bruk-og kast-mentaliteten. Men jeg er fullstendig enig med deg om at det var ute av kontroll en periode – selv om det nå begynner å bli noen år siden! Jeg er med andre ord ikke på samme sted når det kommer til forbruk og miljø som jeg var i tidlig 2016 – så takk og pris for at man kan endre seg, få ny kunnskap og ta enda bedre valg 👏🏻

Jeg savner flere mattips og oppskriftsinnlegg fra deg! Hva spiser du feks vanligvis til lunsj? – Jeg jobber med slike blogginnlegg, så tror ikke du skal savne det så veldig mye lenger! Det varierer veldig hva jeg spiser til lunsj, egentlig. Noen dager kan jeg lage en salat med det jeg har hjemme i kjøleskapet, eller så kan jeg lage havregrøt, vegansk yoghurt med müsli og frukt, stekte nudler med grønnsaker, speltlompepizza… Jeg lager veldig mye forskjellig. Alt utenom brød. Kan selvsagt spise brødskiver, men synes det er så dørgende kjedelig! Uansett hva jeg lager til lunsj, pleier jeg så og si uten unntak å lage meg smoothie i tillegg. Denne lager jeg på usøtet soya- eller havremelk, og det jeg har i fryseren av frukt (Feks mango og jordbær) + fryst spinat eller fersk grønnkål. Noen ganger lager jeg også chiapudding på kokosmelk som jeg bare setter i kjøleskapet kvelden før. Nei, nå tok jeg helt av med lunsjtips her! Kanskje jeg bare skal lage et eget blogginnlegg med slike tips også?

En vanlig fylle-på-hjemme handel for meg! Jeg handler så og si hver dag, da. Elsker å handle mat!

Hvor ofte går Fredrik og du til parterapi? – En dag i uken.

Hvorfor har du gjort Instagram-kontoen din privat? – Jeg vil ha mer fokus på innhold til Instagram, som jeg har snakket om en god stund nå. Derfor ville jeg gjøre den privat nå, nettopp fordi jeg vil at innholdet skal være for de som følger meg der ❤️

Har lest rykter om at noen sier du vil bli gravid innen 2019 er over, kan du svare på om du kommer til å bli det? – Jeg har ingen planer nå om å bli gravid i 2019, nei! Det er alt for tidlig å snakke om ny graviditet, er dere gærne!? Haha! Jeg har akkurat funnet tilbake med Fredrik, jo.

Hvor mange har du som ser Snapchat-storyen din hver dag? – Det varierer til en viss grad. Jeg har aldri vært så flink med Snapchat. Vanligvis er det alt fra 4000 til 6000 som ser storyen min. Personlig synes jeg det er helt sinnssykt – især siden jeg har brukt det sporadisk og ikke satset i nærheten av like mye på Snapchat som jeg kanskje burde ha gjort. I min bransje er jo mine seertall “ingenting” 😂 Jeg er storfornøyd, da! Jeg heter Mammasom16 på Snapchat, forresten! (bedre å satse sent enn aldri!)

Er du flink økonomisk/med pengene dine? Du skriver sjeldent om slike ting på bloggen! – Å skrive om penger og da spesielt bloggpenger er sikkert en grei måte å skaffe seg lesere på – men takke meg til annet innhold og noen færre klikk på bloggen da, altså. Heller det! Jeg skriver sjeldent om det fordi penger er helt irrelevant for temaet jeg ønsker for bloggen min. Jeg er for øvrig flink økonomisk, synes jeg selv i hvert fall. Jeg flyttet ut da jeg akkurat hadde fylt 16 år, så jeg har jo lært mye på veien!

Tror du at du noen gang kommer til å spise kjøtt igjen? – Man skal jo aldri si aldri, men jeg tror oppriktig talt aldri at jeg noen gang kommer til å spise kjøtt igjen. Jeg kjenner absolutt ingen behov for det, og er ufattelig glad for at jeg sluttet å spise det.

Hvorfor har du to uker vinterferie? Er det ikke vanlig med en uke på vgs? – Jeg har to uker vinterferie fordi klassen min utelukkende driver med fag jeg ikke har denne uken, og dermed fikk jeg en ekstra uke fri i tillegg til neste uke.

Er det vanskelig at så mange blogglesere skal gjøre seg opp en mening om så mye av det du gjør, sier osv?  – Det synes jeg var veldig vanskelig før, og kan til og med ta meg i at jeg synes det er vanskelig å håndtere en og annen gang nå. Det er definitivt en av de største ulempene med å ha en stor blogg. Alle skal mene noe, og mange vil gjerne også si noe om det til deg eller andre steder på internett. Jeg er heldig, og får veldig mange fine kommentarer og mye koselig respons generelt på det jeg legger ut på bloggen – og det vil jeg at dere skal vite at jeg setter stor pris på.

Jeg tror mange av de som skal mene noe om absolutt alt, noen ganger kanskje glemmer litt at selv om bloggen til en toppblogger per definisjon er en jobb og bedrift, så kan det nok nettopp derfor være vanskelig å vite hvor grensa burde gå for hva man skal og bør kunne kritisere. Da mener jeg ikke nødvendigvis ved bloggen og dens innhold i seg selv, men at det raskt kan bli sånn at menneskene bak bloggen blir kritisert i den grad at det blir ugreit. Fordi det er lett å gjemme seg bak at man kritiserer bloggen, og noen ganger er det jo også sånn – og det er helt OK. Men når man eksempelvis skriver at det er synd på barna til en blogger, så kritiserer man ikke lenger bloggen. Jeg forstår det skillet kan være vanskelig for noen, men kall meg naiv – jeg tror fåtallet virkelig ønsker å gjøre meg vondt med det de skriver. Men dette følger dessverre med denne jobben. Jeg er heldigvis trygg på både meg selv og hvilken god jobb jeg gjør som forelder til Leo og Noah. Likevel er jeg som forelder ydmyk, og jeg føler selv at jeg alltid er åpen for konstruktive tilbakemeldinger hva angår bloggen min. Men jeg kan kanskje bli enda bedre?

Man må på et eller annet tidspunkt innse at selv om man prøver å gjøre det rette til en hver tid, være et godt medmenneske og jobbe mot å bli en bedre versjon av seg selv for hver dag som går – så kan man umulig få alle til å like seg. Og det tenker jeg må være helt greit, for det burde heller ikke være noen mål. 

Håper dere har hatt en grei start på uken i dag. Nyt kvelden deres videre ❤️

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg