ALT HANDLER IKKE OM FREDRIK

God ettermiddag alle sammen! Nå har jeg akkurat klikket hjem et par plagg til barna, og et par vårsko til dem hver. Såpass gira ble jeg faktisk på våren etter gårsdagen og gårsdagens blogginnlegg som jeg valgte å kalle «Jeg har lyst til å flytte» – det var ikke akkurat mange som reagerte på den overskriften altså, og uavhengig av det setter jeg det så ekstremt høyt når lesere som vil si ifra om at de synes en overskrift blir litt clickbait, sier i fra på en saklig og høflig måte. Da blir jeg rett og slett glad langt inni sjela. Haha, men fra spøk til alvor: De to periodene jeg har vært åpen om at vi har hatt en vanskelig periode med tanke på kjæresteforholdet her på bloggen, så har jeg desidert fått flest kommentarer angående “clickbait” selv om overskriftene mine egentlig ikke er noe annerledes enn hva de er når jeg ikke har fortalt dere at vi sliter.

Det jeg prøver å si er at jeg tror det er noen av leserne mine som kanskje sitter med en forventning om at nesten enhver overskrift jeg skriver er starten et blogginnlegg hvor jeg skal si noe om forholdet vårt, siden ting er som de er og jeg er åpen om det – og det kanskje da er enklere å tenke at en tittel er clickbait? Jeg vet ikke, jeg tenker egentlig bare litt høyt nå. Jeg tar absolutt selvkritikk de gangene jeg bruker overskrifter som kommer i den kategorien, men det er virkelig sjeldent jeg med intensjon prøver å lage slike overskrifter. Jeg prøver å bruke overskrifter som tiltrekker oppmerksomhet og som “fenger” om jeg kan si det sånn, uten at den er misvisende når det kommer til innholdet i blogginnlegget. Det er en hårfin balanse, men stort sett føler jeg at jeg mestrer det.

Det jeg prøver å si er at alt jeg skriver og alle overskrifter dere ser fra bloggen min – handler ikke om alltid om Fredrik eller vårt forhold. Selv om jeg absolutt ser i etterpåklokskapens lys at mange kan tenke det når det gjelder et par av overskriftene mine den siste måneden. Jeg håper dere også kan forstå at det blir ganske vanskelig for meg å skrive overskrifter som ikke på noen som helst måte kan kategoriseres som clickbait – om jeg alltid skal ta utgangspunkt i at mange av dere tror overskriften handler om Fredrik, meg eller oss. Nå har jeg jo i tillegg skrevet at jeg ikke ønsker å skrive like mye om hvordan vi har det som jeg har gjort tidligere, og det står jeg ved.

Jeg føler på dårlig samvittghet selv når jeg får slike kommentarer – for jeg vil jo ikke at dere skal føle at overskriftene mine er helt misledende. Det er jo ikke det jeg vil, selv om jeg ønsker at de skal fenge og at dere skal få lyst til å klikke dere inn! Jeg skal bli flinkere til å tenke meg om når det kommer til overskriftene mine fremover, og om de kan mistolkes.

Jeg håper dere får en veldig fin mandagskveld videre ♥

4 kommentarer
    1. Jobben din som blogger er jo å skape interessant innhold, men titler som gjør at vi ønsker å klikke oss inn. Dette synes jeg du er utrolig flink til, uten å gjøre det «clickbaitete» i mine øyne. Selvsagt har alle forskjellige meninger, og noen ganger blir det kanskje clickbaits? Men du, du har jo en sylskarp penn og skriver veldig godt. Vurderer du å bli journalist?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg