Hei alle sammen ♥
Håper dere har hatt en fin helg! Jeg har jobbet denne helgen, så guttene har fått tilbrakt tid med besteforeldre. Hadde også en siste skolevurdering (før jul) i norsk skriftlig før helgen, så mangler kun en vurdering i historie muntlig som jeg skal ha denne uken, deretter er det ikke flere vurderinger før etter jul. Veldig deilig å tenke på! Planen for denne uken er å lese til historievurdering, handle julegaver med 5-åring (som selvsagt er veldig stas) og dra på en liten shoppingtur med bestemor, samt få jogget hvert fall tre ganger i løpet av uken. Nå er det jo en måned til jul, og jeg vil ikke løpe rundt som en gal på lille julaften for å kjøpe de siste julegavene – derfor blir det en del forberedelser og handel i løpet av denne uken. Det sier jeg hvert år, selv om det ender med at jeg kjøper de siste lille julaften hvert år, men i år akter jeg faktisk å holde ord. Haha.
I dag tenkte jeg å dele oppskriften på iskaffen min jeg lager hjemme! Denne lagde jeg hver eneste dag i sommer, nå går det mye i kakao på grunn av det kalde været – men jeg synes fremdeles at det er lite som slår skikkelig god iskaffe ♥
- 1-2 Espresso shots (jeg pleier å bruke noe søtning i disse, men gjerne uten hvitt sukker)
- 3-4 dl Vaniljesoyamelk (Coop Extra har en økologisk versjon som er veldig god!) mandemelk eller vanlig soyamelk. Jeg nevner ikke havremelk fordi jeg personlig ikke foretrekker det i kalde drikker.
- En god neve isbiter
Dette er basisoppskriften min, veldig enkelt, og godt. Jeg holder tilbake på sukkerholdige søtninger og den slags i hverdagen da det fort blir veldig usunt om man skal drikke det hver dag: Og når jeg periodevis drikker iskaffe, drikker jeg det hver eneste dag. Da er det viktig for meg at det er sunt, i hvert fall ikke usunt. Forresten: De aller fleste soyamelk og mandelmelk er tilsatt B12 og D- vitamin!
Dersom det er helg eller ferie, lager jeg gjerne hjemmelaget frappe! Oppskriften min på frappe med smak av salt karamell finner du HER ♥
Håper dere får en fin start på den nnye uken!